Дневникът на Тодор Р.

Темата е заключена.

12.03.14
10:09

Здравейте,
казвам се Тодор Русков, на 26г. от гр. Пловдив.

Тегло 92-93кг.
Ръст 176см.

Започнах да тренирам средата на януари, когато стъпих на кантара и бях 96-97кг. Изплаших се.
Избрах си следната програма за отслабване . Първия месец нямаше кой знае какъв ефект, още се учих как да правя упражненията, а някои ги пропусках. Целта ми до към края на февруари беше предимно да вляза малко във форма, уви.
Не можех да намеря моя път към мотивацията за себе си достатъчно.
В момента се чувствам изключително мотивиран след като преживях една лична трагедия и фитнесът някак си остана единственото нещо, върху което да стъпя здраво.

В момента започнах да тренирам всеки ден.
Всеки ден сутрин след ставане: 2х20 + 1х30 Лицеви опори
3х20 + 1х до откат коремни преси, разнообразни техники на изпълнение.

Понеделник, сряда и петък са ми трите дни от програмата, посочена горе + 10-15мин. бягане на пътека.
Вторник и четвъртък само кардио на пътечката 20-30минути.
Уикендите гледам да разнообразявам - тичане на открито, ходене и т.н.

Хранене.
Сутрин 1 ябълка.
После изяждам едно кисело мляко към 11.
12,30 - 13.00 - обяд - пилешка супа или пилешка пържола с някакви зеленчуци.
15.00ч- Следобяд един банан.
После протеинов шейк към 17.00ч

В 18 ми е фитнеса.
За вечеря или не ям нищо, или неовкусена салата.

Добавки: Л-карнитин преди лягане.
Протеин суроватка

Това е от мен.

Сега свалих рязко 3-4кг. за 5 дни, което не е толкова заради спорта, колкото заради неяденето.

Все още търся правилното хранене за себе си и правилния спортен подход, за да постигна целите си, а те са:

Тегло около 80кг. за моя ръст - изчистен корем, добре оформен релеф - ръце, гръб, гърди, крака.
Все нормалните неща.

Нямам срок, в който да постигна нещата, но съм от хората, които се отдават на целите си и не смятам да се отказвам в близките години.

Ще се радвам на всякакви съвети и препоръки. По-късно ще добавя снимки как изглеждам в момента, ако ще е от полза.

12.03.14
12:46

Първо привет и успех в начинанието!
Второ , “Сега свалих рязко 3-4кг. за 5 дни, което не е толкова заради спорта, колкото заради неяденето” ето това е грешката!92/3кг за 176см не са кой знае колко много.Аз в момента съм 93 на 178 и се чувствам като момченце.За да постигнеш визия ,релеф ,сила и изобщо да осъществиш желанието си ,само с отслабване няма да стане.Това е писано хиляди пъти във форума - храната е нужна за сила ,силата за покачване на използваните тежести ,тежестите за хипертрофия и растеж на мускулатурата!Първоначално всички се хвърляме към скрипеца и пътеката ,но в последствие хващаме щангата!Та в този ред на мисли ,потренирай си ,адаптирай се ,разучи техниката на основните базови упражнения и се ориентирай към мъжките тежести!С труд и постоянство на 90кг след няколко месеца може да изглеждаш като 80!
От Пловдив си ,а това ти е само един голям плюс! ;)
Поздрави!

14.03.14
10:33

Имам още много да чета и да науча за правилата във фитнеса, за правилния подход към целта. Благодаря много за мнението, ще прочета малко по-подробно. Прекалено много информация ме залива в сайта и честно казано се обърках какво точно трябва да правя в момента. Вече съм 90кг. Чувствам се по-добре, по-жизнен.
Започнах да правя странично и една програма 3х3х3, която се оказа доста голям препъни камък, защото е трудно във фитнеса да си заплюеш три уреда и никой да не ти ги пипа, за да си направиш сериите. Продължавам с кардиото, а относно храненето, това, към което сега се стремя, е да ям по-често през деня - месо(пилешко, телешко), зеленчуци, плодове, мляко, сирене, кашкавал... взимам си протеина веднъж дневно следобяд, Л-карнитина го пия сутрин и вечер. Опитвам се да не се оставям да чувствам глад. Усещам, че проблем ми е закуската, сутрин съм особено гладен и ябълка, въобще не ме засища...

Искам да сваля мазното за начало, за да мога да градя на чисто мускулна маса, просто имам много мазно по корема, не се понасям така.

26.03.14
12:41

Днес 89кг. Диетата не е много различна, с изключение, че се опитвам да разнообразявам сутрин... пълнозърнести храни с мляко, ядки. Тичам добре, но имам болки в прасците и понякога стъпалата ми изтръпват и не ги усещам. Взех си спортни стелки, но без ефект. От средата на април ще започна да взимам Animal Cuts + Yohimbine, вече съм си ги набавил. L-карнитина го спрях. Сега единствената добавка ми е протеин преди и след тренировка. Все още се чувствам дебел, въпреки, че се събрах в един стар панталон, който не вярвах, че ще си облека пак. Определено има ефект.

Посъветваха ме да си направя Вега тест... мнения за това нещо?

26.06.14
10:41

Точно три месеца след последния ми пост тук.

Проблеми с тичането вече няма. Стелките се оказаха чудесен атрибут, просто трябваше да свикна с тях и сега не ги свалям. Тичам по 5-6км без зор, после правя лостове в квартала. Добавки взимах до скоро протеин + BCAA, но го спрях. Сега само един бърнър - Black Fire. Тренировките са по 2 на ден - сутрин гребане, вечер тичането и лостовете.

Тежа 74кг.

Релефа вече е ясно изразен като тренирам особено, иначе не толкова...

Вега тест така и не си направих.

Доволен съм от резултатите си много, най-вече защото на тези килограми в момента съм много енергичен и нямам никакви проблеми със спортовете и по-интензивните тренировки. Единствено издръжливостта ми куца малко, но не на тичането, а на силовите упражнения.

Продължавам да се чувствам, че нищо не знам за фитнеса, но пък се чувствам много добре от цялата дейност :)

Мнението беше редактирано от Тодор Русков на 26.06.14 10:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1