Кръгова тренировка или сплит за мен?

25.03.14
11:08

Здравейте. От месец и нещо тренирам. Изготвиха ми кръгова тренировка: 10 мин колело, флайс гърди -1х8,1х10,1х12, пуд даун зад врат -1х8,1х10,1х12.рамо флайс и трицепс 1х8,1*10,1*12
с дъмбел.бедра отпред ,отзад,
отвътре( абдуктор/
аддуктор) - 1*10,1*12,1*15.хиперекстензии 1х10,
1х15,1х 20 , V-обрзни коремни
преси - 1*15,1*20,1*25 и 15 мин кростренажор.
Имам възможност да тренирам по три дни поредни в седмицата. През останалото време съм на работа. Спазвам хранителен режим, включващ овесени ядки с мляко ,месо, извара, яйца, ядки и много салата.
Въпроса ми е може ли с тази тренировка да се орелефи тялото или е нужен сплит. Но подходящ ли е сплит с това свободно време ,което разполагам??

27.03.14
22:46

Сплит като стигнеш клек 1.5 пъти тегло, лег 1.2 пъти тегло, тяга - 1.8пъти тегло, докато не станеш силен, само ще се бавиш със сплитовете. Те са за по -напреднали трениращи, когато тежестта е достатъчна, за да не могат да се възстановят за 48 часа от нея /макар , че и тогава може да се направи с т.нар. undulating periodization/. Можеш да станеш голям и силен за 2 години, вместо за 8, ако не започнеш от сплита, поне ако се съди по примерите в този сайт. Пробвай начална сила или 5x5 и ако не си мериш яденето на по 100 грама, ще имаш сериозен успех.

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 27.03.14 22:47.

28.03.14
13:26

Ако имаш подходящата техника започни с 5х5 ако се храниш като хората ще качиш и доволно маса.Има време за сплитове,важното за теб в момента е основата,а именно сила при базовите движения :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1