24.11.13
15:05
Здравейте фитнес маняци. Искам да попитам какви упражнения трябва да се правят за постигане на голяма предмишница и рамена.
Ето снимка, говоря за мускула означен с “Brachloradialis”
http://prikachi.com/images/690/6784690y.jpg
Вижте например това момче, също и мускулите му са доста добре релефни и оформени дори и отпуснат.
http://prikachi.com/images/695/6784695r.jpg
Също и упражнения за големи рамена.... А и почти забравих, малко да ми се стегнат гърдите, релефни са, но са доста меки... трябва да ги стегна, но не знам с какви упражнения.
Поздрави
Сгъване в надхват, чукови сгъвания, тежки набирания надхват, гребане с щанга помагат за Brachloradialis.
Навиване и развиване на макара/тръба с тежест на нея, също е интересно упражнение за предмишницата, което може и да не “удря” точно в този мускул, но ако търсиш развитие на предмишниците - включи го.
Предмишниците се натоварват при почти всички движения, в които използваш ръцете си.
Не знам дали при теб е уместно да правиш нещо специално за предмишници. Засега можеш да се ограничиш до включване на чукови сгъвания или сгъвания в надхват.
За рамена има доста упражнения. Основните са раменни преси и тяхни вариации, разтваряния за странично и задно рамо, пуш преси и т.н.
За големи рамене, не смятам че нещата опират до някакво специално упражнение, а по-скоро цялостната структура на тренировката.
казано от Ludiq Ekstremist на 24.11.13, 15:05:
А и почти забравих, малко да ми се стегнат гърдите, релефни са, но са доста меки..
Интересен казус (dull)
09.01.14
10:47
Слагай тежки килограми и прави, гребане/чукчета/набирания с тежест да видиш как ще ти се пръснат предмишниците
24.03.14
20:17
По принцип предмишницата се тренира от тренировките за ръце има 1-2 упражнения за нея по специално.
Моята предмишница е 30-31 см и е супер нацепена ,но ми е ген.
29.03.14
01:00
Пробвай тежка фермерска разходка... Невероятно усещане в предмишниците и трапеца
Тежка тяга без фитили , може би :) Предмишницата участва във всички дърпащи упражнения.
По изолиращи са всякакви пронирани сгъвания с китките , със щанга , дъмбели , ластици , ръкохватки и д.р. Навиването е много добро ;)
прави следното. Взимаш 2 гладки диска ( без ръб на края) и ги държиш колкото мошеж, ако дисковете са с ръб накрая, не си свивай пръстите. Прави по 4-5 серии така до отказ, и ще ти порасне предмишницата и хвата ще ти се подобри.
Развитите предмишници правят буцепса да изглежда по-малък.
Мнението беше редактирано от go6o_4f на 24.05.14 03:53.