Healthy living is a lifestyle:)

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.01.14
23:13

Преди бях и аз така тъпчех се само ,че с катми (палачинки по големи) с шоколад и кифли с шоколад на емоционална или психическа основа или нз и аз каква както и без проблем можех да изям 3 домашни сладка ,но това преди чел съм на много места ,че се случва от нерви и такива неща на мен ми се случваше преди сесията и при контролни ... Сега откакто съм си у нас и се прибрах ваканция нито 1 път не ми се е случвало :)) Просто трябва да се владеем повече ,което е трудно понякога.:)

21.01.14
08:00

казано от Milko на 20.01.14, 23:13:

Преди бях и аз така тъпчех се само ,че с катми (палачинки по големи) с шоколад и кифли с шоколад на емоционална или психическа основа или нз и аз каква както и без проблем можех да изям 3 домашни сладка ,но това преди чел съм на много места ,че се случва от нерви и такива неща на мен ми се случваше преди сесията и при контролни ... Сега откакто съм си у нас и се прибрах ваканция нито 1 път не ми се е случвало :)) Просто трябва да се владеем повече ,което е трудно понякога.:)

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 12.04.14 21:59.

21.01.14
10:29

Да все едно се гледам мен ,защото и аз бях почивка ,когато бях на такава основа и не пишех 2 седмици и повече ;д ,защото трябва да пиша ,че съм изял 1 буркан Нутела например ;дд ,но това не е проблем ,защото аз тренирам много интензивно без почивки и не ми се лепи много лесно ,защото тренировките са ми до припадък ;д :)

21.01.14
20:41

Oхоо! И аз така като вас. И не мога да се разбера защо го правя, като с това само си вредя. Също забелязах, че захарта ме прави по- разсеяна. :D А това, че нарушавам режима си ме товари психически още повече. Трябва да се справим с тези проблеми! :)

21.01.14
20:50

Добре дошла в клуба само ,че аз вече не го правя от 2-3 месеца :П :Д Единствената грешка през тези 2-3 месеца ми беше 1 штрудел с ябълки и бутер захар и 3 домашни сладка :Д:П,но като почне 2-рия семестър може и от нерви да почна да се тъпча ;д

21.01.14
21:54

Добре заварили! Поздравления за постигнатото и дано нямаш нервни издънки каквито предвиждаш :)
ПС: Извинявам се за спама в дневника!

21.01.14
22:28

казано от Деси на 21.01.14, 21:54:

Добре заварили! Поздравления за постигнатото и дано нямаш нервни издънки каквито предвиждаш :)
ПС: Извинявам се за спама в дневника!

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 12.04.14 21:51.

21.01.14
22:39

Не, но и аз се замислях тези дни за него, въпреки че хич не обичам хапчета...  Колко време си го приемала?

Teddy

21.01.14
23:23

И аз нали съм известна с преяждането,та да се включа :D
И при мен също стана от стрес + дълго гладуване.. след време и хормоналните таблетки довършиха положението. (dull) При мен също най-после става по-рядко напоследък.
Главно исках да кажа за хрома,че и аз съм пила два пъти и нямаше абсолютно никакъв ефект.. Иначе Деси,до колкото помня една опаковка стигаше за месец мисля.
Успех (F)

21.01.14
23:44

казано от Деси на 21.01.14, 22:39:

Не, но и аз се замислях тези дни за него, въпреки че хич не обичам хапчета...  Колко време си го приемала?

Ами те са 30 таблетки ,мисля,в една опаковка и пишеше веднъж на ден, след хранене... Така че 2 пъти по 1 месец ( не един след друг)

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 21.01.14 23:45.

22.01.14
10:45

Хахахх то при всеки има такива моменти ,но малко хора си признават и казват ... :Д

Мнението беше редактирано от Athletic на 22.01.14 10:45.

06.02.14
12:50

Неща,които да променя за напред:
- начин на хранене,хранителни навици
- Редовно да съм физически активна, дори и да звучи като ужасна идея в някой момент, след това винаги ми става по-добре
- Да пия повече чай и да ям по-малко глутен
-Да имам търпение
-Да се срещам повече с хора,които ме вдъхновяват и с които се чувствам добре
-Да си лягам в по-нормални часове, за да се наспивам
-Да променя вътрешната си нагласа за тялото си.

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 27.04.14 18:03.

07.02.14
19:57

След 20 дни Дуфастон цикъла ми никакъв го няма....Докторът каза още 10 дни (dull) и ако след това не дойде пак да ходим на преглед. Заедно с това приемам и М2-ТОН и Cell Power ( хранителни добавки). Отделно взимам коприва под формата на таблетки,пия Мурсалски чай и чай против подуване на корема ( и за това ще се ходи на доктор ама едно по едно, може и от хормоните да е тва, знам ли....)

Днес, 7.2.14

З-О : 400гр. зелен фасул + 3 яйца + още един белтък + 3 моркова с 200гр. кисело мляко ленено семе и сусам.
-Купичка леща с около 100гр. пилешко филе.
Тренировка : бицепс и трицепс + крака
В: Салата от 300гр. броколи и печен пипер  + 300гр. зеленчуци микс ( зелен фасул, царевица, грах) + 150-200гр. сирене + 200гр. извара 2 % ( от руския магазин, мнооооого е добрааа (sun) ) + купичка леща с 200 гр. пилешко и половин филия кисел ръжен хляб.

16.02.14
20:53

56кг

Не знам вода ли е, мазно ли е, мускул ли е.... о

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 12.04.14 21:52.

18.02.14
21:06

И

http://www.youtube.com/watch?v=HptBdEw2xgY   Поздрав :) Спокойна вечер!!

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 27.01.15 18:08.

Teddy

18.02.14
23:30

Ядки :) Засищат,полезни мазнини са,вкусни са.. сурови разбира се.

19.02.14
06:21

казано от TeddyBear на 18.02.14, 23:30:

Ядки :) Засищат,полезни мазнини са,вкусни са.. сурови разбира се.

Може да взимам ядки 2-3 пъти в седмицата макс, но иначе за всеки ден не са ми вариянт... 1-во в Билла пакетчето е около 3-4 лв и второ, не мога да контролирам количествата.. Ако 100гр. е пакетчето, цялото ще го изям и не ме засищат когато ги ям отделно, т.е. само ядки:Д

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 19.02.14 06:21.

19.02.14
20:39

Сряда

7:00 : чаша вода с лимон + кафе с мляко
10: 00 350мл. айран + 100гр. царевица на пара с пармезан
13:00 : пилешка супа с пил. филе ( 150-200гр) + 1 яйце и 1 белтък + 2 домата + 50гр. крема сирене + 50гр. извара и 2 пуешки филенца
17:00 : Тренировка : бицепс + крака
20: 00 : салата от маруля + 200гр. грах ( сурово състояние) + 200гр. пилешко филе и малко още свинско

:):)

22.02.14
09:24

Вчера,петък,нетренировъчен, хапнах черен хляб, мед и дюнер ( извън предвидената за деня храна) ...

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 12.04.14 21:52.

29.03.14
22:08

Тренировка :
- 20 минути загрявка ( 10 - интервално кардио  + 5 вървене под наклон)
-4х12 кофички на пейка
-3х12Трицепсово разгъване на горен скрипец
-3x12 само че не с въжето ами с правото:Д ( не съм им научила имената още)
-3х13 лег преса (60кг)
-3х15 бедрено разгъване
-2х13 бедрено сгъване
-3х18 за прасец ( 40кг)
-3х13 https://www.facebook.com/photo.php?v=610156059058015&set=vb.135914869815472&type=2&theater;
Храната :
-бисквитки правих от : овесени ядки, леща, нахут, елда, пшеница + 2 яйца, 4 моркова и течен подсладител някакъв... Тааа, много от тях за закуска
Преди трен не бях гладна, но хапнах 150гр. извара + 100гр. пилешко филе и салата айсберг
След трен: Зелена салата + печено зеле + 200гр. пилешко филе
-2х кафета с мляко

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 29.03.14 22:11.

02.04.14
21:19

Putre Nutrinion, Scitec, Scitec Anabolic Кой протеин бихте ли препоръчали? И също така имали голяма разлика ако е концентрат, а не изолат?

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 02.04.14 21:38.

казано от Hariboo VKathy на 02.04.14, 21:19:

Putre Nutrinion, Scitec, Scitec Anabolic Кой протеин бихте ли препоръчали? И също така имали голяма разлика ако е концентрат, а не изолат?

Аз лично бих се спрял на Pure. Просто вкусът е жесток, за разлика от този на Scitec. Точно Anabolic Whey не съм опитвал, но предполагам ще е същия като 100% Whey Professional.

Разлика в цената обаче също има, затова тук сама ще прецениш кое те устройва повече.

Относно филтрацията - изолатите минават допълнителна такава и се премахва лактозата. По принцип са най-подходящи за хора със силна лактозна непоносимост, но пък и концентратът не винаги значи висока концентрация на лактоза. Примерно от Syntrax Whey Shake, който е чист концентрат, нямам грам проблеми, а хич не съм “приятел” с лактозата.

Специално Pure Whey и Anabolic Whey са миксирани (т.н. блендове). Имат както суроватъчен концентрат, така и изолат. Повечето продукти са такива.

03.04.14
21:09

казано от Тихомир Велев на 03.04.14, 12:18:

казано от Hariboo VKathy на 02.04.14, 21:19:

Аз лично бих се спрял на Pure. Просто вкусът е жесток, за разлика от този на Scitec. Точно Anabolic Whey не съм опитвал, но предполагам ще е същия като 100% Whey Professional.

Разлика в цената обаче също има, затова тук сама ще прецениш кое те устройва повече.

Относно филтрацията - изолатите минават допълнителна такава и се премахва лактозата. По принцип са най-подходящи за хора със силна лактозна непоносимост, но пък и концентратът не винаги значи висока концентрация на лактоза. Примерно от Syntrax Whey Shake, който е чист концентрат, нямам грам проблеми, а хич не съм “приятел” с лактозата.

Специално Pure Whey и Anabolic Whey са миксирани (т.н. блендове). Имат както суроватъчен концентрат, така и изолат. Повечето продукти са такива.

Благодаря за компетентното мнение! :) Разликата до колкото си спомням беше от нещо на рода 10-15лв, щях да успея да взема по-скъпия, но нямаше да мога да си взема шейкър в такъв случай... Както и да е, снощи в крайна сметка поръчах  http://shop.bb-team.org/syntrax-matrix като мисля да го пия докато съм на училище преди обяд и евентуално след тренировка... Също така искам да попитам ако след тренировка не се вземат бързи въглехидрати и бързо усвояващ се белтък, а си вечерям със салата ( + зехтин) и пак нещо протеинопреобладаващо, по-бавно ли ще стават нещата? Целта ми е покачване на мускулна маса и искам да изчистя малко, но това за по-късен етап....

казано от Hariboo VKathy на 03.04.14, 21:09:

Също така искам да попитам ако след тренировка не се вземат бързи въглехидрати и бързо усвояващ се белтък, а си вечерям със салата ( + зехтин) и пак нещо протеинопреобладаващо, по-бавно ли ще стават нещата? Целта ми е покачване на мускулна маса и искам да изчистя малко, но това за по-късен етап....

Не бих казал. В края на деня двата основни фактора са общото количество калории/храна и общото количество протеин.

Виждам обаче, че тренираш вечер, а в повечето дни закуската/обядът ти са по-калорични и по-богати на протеин. Аз лично бих обърнал нещата - сутрин/обяд по-леки храни, а висококалоричните-високопротеиновите бих ги остави за вечерта след тренировката.

05.04.14
20:50

Лег с лост(Гръдни мускули)  3 12 | 12 | 12
Лег с дъмбели под наклон(Гръдни мускули)  3 12 | 12 | 12
Флайс на пек-дек машина(Гръдни мускули)  3 12 | 12 | 12
Флайс с кабели(Гръдни мускули)  3 12 | 12 | 12
Повдигане на дъмбел напред(Рамена)  3 12 | 10 | 8
Разтваряне на дъмбели в страни(Рамена)  3 12 | 10 | 8
Задно рамо на Пек-Дек машина(Рамена)

+ 20 минути ходене под наклон. Много хора ми казаха, че това било по-добрият вариант от бягането, а и на мен ми понася много по-добре...

Снимки от днес :

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 05.04.14 21:11.

20.07.14
15:41

Здравейте, ББ тийм :):)
Понастоящем започнах тренировки по лека атлетика и по-точно мятане на диск. Тренирам 5-6 пъти седмично, като всеки път загрявам с 1 км средно темпо, разтягане, бегови. После следва в зависимост дали хвърляме или имаме щанга.. мятане на диск около 40 опита общо, а силовата тренировка включва: - Бедрено сгъване и разгъване, 6 серии клек - 30кг,  наклонена лежанка - 25кг, супер серии за рамо или обръщане ( само лоста), коремни и гръбни. Тренирам сутрин. В момента мога да кажа, че се храня  по РБД. Прилагам  снимка и ще вписвам по-важните неща.

18.10.14
07:34

Спрях да попълвам, но не съм спряла да тренирам и да ви чета:) За сега имам 3 силови и 3 хвърляния на седмица. Лежанката и клека си ги правя в пирамида по 6 серии като на лежанката резултатите са ми : 2х2 - 45кг ; клека 2х2 - 60 кг. Вчера завърших клека с 2х7 - 50 кг и си мисля, че ще мога и със 65-70 да направя 2 бройки, но нямаше кой да ме пази, така че не рискувах. Тепърва трябва да се уча да правя обръщане, изхвърляне, тяга... Също така искам да стана по-бърза и издържлива, така че за целта в дните с хвърляния правя отсечки ( около 10 х 50метра). Лягам си доста раничко и ставам в 7. Снощи направих грешката да пия кафе, защото от 3 следобед ми беше едно такова отпуснато...че заспах към 1, нищо поне попрочетох някой дневници и интервюта във форума и изгледах филма “Super size me”. Не е изгубено време. :D Не спазвам режими на хранене, храня се през около 3 часа. Нещо като РБД.. ако в даден ден имам повечко въглехидрати, другите два ги намалявам примерно и така:)) Няма да си описвам храната, нямам нужда вече, не е перфектна, но научих основните принципи и смея да кажа, че 80 % е качествена ( т.е. има  едни 20 % за  нещо малко сладичко, не всеки ден).  Цели : покачване на силата, на мускул. маса, подобряване на техниката на хвърляне,идване на МЦ.... 
Бъдете щастливи,състоянието на духа е много важно, от там зависят и действията ни! Тренирайте здраво, отделяйте достатъчно време за почивка и забавляния, контактувайте с положителни хора, които ви зареждат ( смея да кажа, че този форум е пълен с такива хора, дори да не се познаваме лично...много бих искала (sun) ) , и просто бъдете! Хубава и спортна събота на всички! :*

Прилагам снимка на долната част.... горе също има развитие.. ръцете гледам да ги тренирам веднъж в седмицата, но понякога пропускам ( попринцип не са ми в програмата, имам предвид, че са по-изолирани упражнения... а и в залата ми, за бицепс мога да правя само с лоста, така че правя 10 серии по 5-6-7 повторения)

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 18.10.14 12:46.

Ехаа, имаш много добре оформен квадрицепс. :) Браво и продължавай все така!

18.10.14
12:43

казано от Йозлем Мехмед на 18.10.14, 08:30:

Ехаа, имаш много добре оформен квадрицепс. :) Браво и продължавай все така!

Благодаря ти много! Успех и на теб! :)

22.10.14
17:30

Много добре си оформила краката те са най трудната група за оформяне.С кои упражнения си постигнала оформянето?Аз също бих искала да ги оформя така маса имам но да ги дооформя искам .

02.11.14
19:23

казано от stefi petrova на 22.10.14, 17:30:

Много добре си оформила краката те са най трудната група за оформяне.С кои упражнения си постигнала оформянето?Аз също бих искала да ги оформя така маса имам но да ги дооформя искам .

В залата, в която тренирам има машини само за сгъване и разгъване. Последните 6 месеца само съм клякала, като преди това започна с 3 серии сгъване и 3 разгъване (редувам ги). Един ден в седмицата правя пътека ( около 40м) като редувам напади, подскоци, бърз клек и други упражнения. От няколко седмици започнах да ги правя с лоста, но преди това само със собствено тегло. Не съм правила нещо специално за отделните мускулни групи.:)

02.11.14
19:30

Добър вечер! (F) Искам да споделя една рецепта, защото не знам как да публикувам в сайта ... (blush) Получава се нещо като домашно тирамису.
НВД вариант:
За блата 4 с.л. ленено брашно ( може и друго брашно от ядки, семена или трици)
подсладител ( стевия или изкуствен подсладител)
яйце
За крема: 3 с.л. обезсолена извара, която се смила в чопър, получава се точно като крема сирене. Разбира се, може да се ползва и рикота, както е по оригинал.
подсладител
есенция ром
кафе

Блата всъщнност представлява изпечени мекички на тефлонов тиган. Поставят се в малка купичка като се редуват пласт мекичка, напоена с кафе, пласт крем.Завършваме с крем и поръсваме с какао. :) Да ви е сладко! 8-) Рецептата търпи промени като може към крема да се добави авокадо, банан и т.н. и т.н., но няма да е тирамису в такъв случай:)

07.11.14
07:16

Вторник правих контролно на щангата : клек - 80кг, лег- 50кг. Това е засега, за Коледа ще си направя подарък и ще качам още килограми (muscle).  Сряда беше зареждащ и четвъртък имах сила, повече отколкото обикновено. :D Уикенда се очартава само празненства, 3 рождени дни и едно семейно събиране (sun) Ще видим храната как ще бъде, вече се чувствам по-уравновесена откъм хранене:) Прекрасен петък на всички и слънчев и пълен с положителни емоции уикенд!  8-)

https://www.youtube.com/watch?v=bPR1dyCEZrA     Поздрав, не знам защо излиза само линка.. (blush)

07.11.14
08:54

Интересно ми е кой ще те учи на олимпийски лифтове? Надявам се не някой треньор от фитнес зала, защото така можеш да се контузиш при некомпетентна ‘помощ’, че само си викам: “Дано не” !

А Joanna Thomas е идеален пример за това докъде трябва да стигнеш, за да постигнеш конкурентен резултат в който и да било спорт... И на мен ми харесва филма, защото показва и грозната и красивата страна на нещата, иначе ако гледаш само motivation клипчета ще си мислиш, че всичко е цветя и рози.. ама надали.

Мнението беше редактирано от Блажка на 07.11.14 08:56.

fire.is.my.nature

07.11.14
08:57

Жестоко е тва тирамису, само че с какво може да се замени яйцето, че не мога да ям? : ( Ако го пропусна дали ще е фатално? : Д

Изварата и нея не мога, ще я заменя с авокадо-универсалният ми заместител за млечни :Д

ПС. Готини крака!

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 07.11.14 09:00.

07.11.14
09:51

Да правя пътека ме е страх свалям бързо кила иначе и аз правя клекове напади за прасец лег преса .Сигурно и диета трябва да пазя без въхлихидрати

07.11.14
11:23

казано от stefi petrova на 07.11.14, 09:51:

Да правя пътека ме е страх свалям бързо кила иначе и аз правя клекове напади за прасец лег преса .Сигурно и диета трябва да пазя без въхлихидрати

Като казах пътека нямах предвид уреда във фитнес залите. :D Пътека викам на 40метра в залата, където настилката е по-мека. Ако искаш да качваш мускул, наистина не мисля, че е нужно да избягваш въглехидратите:))

fire.is.my.nature, не знам, с нещо, което да се пече лесно на тефлонов тиган ( да не залепва) .. Бях гледала преди накиснати чиа семена вместо яйца. :) 

Блажке,  не разбрах коментара ти..... може ли да обясниш по-просто? Иначе не ме учи фитнес инструктор..

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 07.11.14 11:26.

31.12.14
20:02

Весело изпращане на старата и посрещане на новата 2015 година, скъпи читатели на ББ-тийм! Отделете време да  изясните истински важните приоритети в живота си, поставите достатъчно високи цели за следващата година, а след това Ви пожелавам да бъдете достатъчно търпеливи, постоянни и оптимистични, за да постигнете каквото желаете!! Повече здраве, усмивки, топлина в сърцата, железа в залата,хармония и свобода на духа! Прекарайте празника с хората,които обичате и бъдете щастливи!! :))))))))

27.01.15
17:57

Здравейте!! : ))  Откъде може да се закупят бански за състезания по бодибилдинг?

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 28.01.15 20:17.

29.01.15
10:14

29.1. - почти 56кг ( 3 качени за месец).
- месец без купено пилешко ( опит за връщане на МЦ :Д )
- качи ми се силата доста
-прием БЦАА

Туй е май новото от новата година. :Д Ще гледаме нататък...

Жалък опит за позиране, лоша светлина ама квото такова..

Мнението беше редактирано от Hariboo VKathy на 29.01.15 10:17.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1