Дневникът на една вдъхновена ентусиастка

Темата е заключена.

26.03.14
17:28

Здравейте,
Много ми е приятно да стана част от вашия колектив, не само като читателка :)
Благодарение на желанието, с което пишете, тренирате и се храните ме вдъхновихте да се взема в ръце и да докажа не само на себе си, но и на тези около мен, че въпреки осемчасовия работен ден една жена може да поддържа фигура, да се храни здравословно и да тренира редовно.
Накратко за моя милост...
Четири години вече работя на бюро, на 25 г. съм, и заседяването си казва думата върху килограмите, целулита и познатите места...
Висока съм 167 см и в момента тежа... 56 кг. Не съм качвала до тази цифра от пубертета насам, и се чувствам некомфортно. Обикновено теглото ми варира от 51 до 53 кг и се чувствам прекрасно.
Вече имам карта за фитнес (Ураа :)) и дори я използвах 5 пъти за последните 9 дни (rock). Тренировките ми за момента протичат по малко еднообразен начин- започнах с 30 мин. кростренажор, 20 мин. вело и още 20 мин. на пътеката изкачване. Вече правя 40 мин. кростренажор, 20 мин. вело и 30 -35 мин. пътека отново изкачване.
Освен фитнеса имам един малък звяр, с които се разхождаме всеки ден по час/ час и половина всяка сутрин в парка.

Сегашните ми цели са:
1. Изчистване на излишните килограми
2. Редовно посещение на фитнеса
3. Стягане на коремните мускули
4. Подобряване и разнообразяване на менюто ми

Примерно меню от вчера /25.03.2014/
Закуска след разходката в парка- около 08:20 ч - препечена пълнозърнеста филийка с кашкавал;
Около 10:30 ч - портокал ;
13:00- 13:30 ч - зелена салата и кърначе на скара с гарнитура картофена салата;
16:00 ч - 30 / 40 г фъстъци
От 19:00 ч тренировка - час и двадесет минути +/- някоя минута
Около 21:00 ч изядох един мюсли бар, защото нямах сили да си приготвя нищо

Ще се радвам на съвети/ препоръки от всички вас! (F)

Здравей :)
Нещо, което забелязвам е, че храната ти е много малко. След тренировка се опитай да хапнеш нещо - варено яйце върши добра работа. Не случайно си нямала сили да си готвиш :) Също забрави тези карначета. Възможно е да греша, но аз лично съм изключила от менюто си всякакви каймяни изделия, заради съмнителния произход на каймата и многото добавки и мазнини.
Замести го с пиле или риба.
И вечерята ти липсва, но това го знаеш :)
Относно тренировките, забелязах, че нямаш силови упражнения? Защо не намалиш малко кардиото, за да не се скапваш и не включиш някакви силови упражнения? Ще подобри общото ти състояние, издръжливост, ще започне да те оформя и след първите резултати ще се радваш, че си започнала. Има много упражнения, които са супер лесни за изпълнение и са страхотни за начинаещи.
Ще следя, успех :)

26.03.14
19:21

здравей :) честито дневниче
моето хранене не е перфектно, за спорт да не говорим..
все пак пълнозърнестата филийка с кашкавал,портокал, зелена салата, ВАРЕНИ картофи, фъстъци и мюсли бар вместо една шоколадова вафла според мен са си супер старт на дневника ти... а карначето поне пък не е някое пържено кюфте..
най-важно е желанието и волята...

Мнението беше редактирано от N! A на 26.03.14 19:24.

28.03.14
22:31

Не варено яйце, а варени яйца вършат работа :)

Така е. Но ако изобщо няма апетит 1 яйце е по-добре от нищо. (y)

30.03.14
12:18

Здравейте отново! Благодаря за съветите, взех си забележка и увеличих храната и качеството й (sun)
Програмата за петък беше:
Разходка в парка-час 1/2. Закуска в 08:30 ч палачинка с овесени трици и обезмаслена извара. Към 11:00 ч портокал, киви и ябълка,
Обяд: Пуешко със задушени зеленчуци около 300-360 гр беше порцията, Следобед поради повечето свободно време в петък се въодушевих и с една рецепта от сайта на бб тийм направих бисквити с мед, ябълки, моркови и мюсли, които се получиха много добре :) Хапнах две от тях към 4.
От 18 ч - 50 мин зумба ( не беше мн натоварваща и на далеч по-интензивни съм ходила) и 60 мин кростренажор.
Вечеря- кюфтенца от киноа, салата с айсберг и домати, и две твърдо сварени яйца.

п.с. Знам че ме посъветвахте да мина и на силови упражнения, но това ще започва от другата седмица, тъй като съм гаден пушач и след дългата пауза, в която не съм тренирала, сега си упражнявам основно и дишането, за да мога после пълноценно да тренирам.
Моля, да ми препоръчате добър треньор, който да ми изготви програма... Мерси предварително!

01.04.14
11:28

Здравейте, отново  (sun)
Последните няколко дни чета усилено дневници, статии, тренировки... Образовам се 8-)
Много се радвам, че попаднах тук и продължавам с все по-голямо желание да тренирам, готвя и да се уча!
От вчера кантара показва - 500 гр, но тъй като не знам вода ли е, мазнини ли са, не смея да се радвам още. Записах се другият понеделник на измерване за % на мазнините, вода, кости, мускул, т.н. Така че ще следя нещата прецизно, достатъчно съм гладувала и съм сваляла на сляпо, не здравословно и ефектът винаги е краткотраен и измъчен...

Менюто ми от 31.03.2014
Закуска 07:30 - две бисквити с мед, мюсли, моркови, ябълки и др. + кис.мляко 1/2 кофичка, кафе еспресо с 1 л. домашен мед;
Преди обед- 25гр Corny (не е много добро решение, но поради обема на работа и малкото време)
Обяд: шопска салата + 3-4 пилешки филета на скара;
Вечеря: салата микс - домати, краставици, лук; 2 пил. филета на скара; много ягоди (nlove4)
Вода: Около 2 л;

Вчера се отдадох на четене и релакс вечерта... В неделя изкарах час и малко кардио във фитнеса, а следобед около 3-4 км разходка.
Днес съм решена да започна със силовите тренировки, тъй като това е трета седмица във фитнеса и вече съм готова (rock)

Очаквайте още включвания за днес (F)

01.04.14
11:47

Ако си преглеждала дневници, ще знаеш, че е хубаво да зарежеш кантара. След 3-4 месеца примерно, може да си същите кила, но да изглеждаш видимо по-слаба, защото ще си качила мускул, който е доста по тежък от мазнините. Следи прогреса си в огледалото, не робувай на показанията на кантара.

02.04.14
10:51

Здравейте, продължавам да споделям с удоволствие тук, защото сред приятелките ми не намирам разбиране... Била съм се вманиачила, мускулите на жена не били красиво нещо, и т.н. (dull) Лесно им е на тях по 45 кг са и се хранят както искат цял живот.
Снощи се изкуших да заменя тренировката във фитнеса с кардио танци и останах доволна. Да се похваля, от утре започвам тренировките с треньор за изготвяне на програма (sun)

Ето вчерашното ми меню и скромна тренировка (01.04.14) :
Сутрешна разходка в парка с кучето- 5 км- събудих се рано и използвах възможността за по-дълга разходка;
Закуска - 08:30 ч: - две бисквити с мюсли, ябълки, моркови и мед (рецептата е оттук) с 1/2 кофичка кис. мляко;
Брънч :D : Фреш и еспресо с 1 ч.л. домашен мед;
Обяд 13:30 ч: Бяла риба на тиган с гарнитура задушени зеленчуци;
Следобед: Втората половина от едно Корни (мразя да изхвърлям храна, а беше останало...)
1 час кардио танци- не беше лошо, поизпотих се :D
Вечеря 20:30 ч: Тук стана мазало... салата с домати, печени тиквички, натрошено краве сирене, краставици и лук; после около 130 гр киноа на кюфтенца с кис.мляко и накрая за “десерт” пет парченца суши с авокадо и сьомга (wasntme)

Скоро и аз ще споделям подробни тренировки (devil)
И зарязах кантара (sun)

03.04.14
09:29

Изобщо не ги слушай приятелките си, ами мятай силовите тренировки. Аз ако знаеш на какви неща съм се наслушала и продължавам да слушам.
Още на 3тия месец имаше изречения от типа “Нали отслабна, няма ли да го спираш тоя фитнес” и редовните - “Престани, ще станеш като мъж” и т.н.
То ако тъй лесно се ставаше, леле мале... :D :D :D
Като се пребориш с тези мисли и не обръщаш внимание на подобни “упреци” и започнеш със силовите, ще видиш колко добре ще се чувстваш. Особено след първите заченки на мускулче тук, мускулче там :)))

Успех ти желая, ще ти следя дневника и аз, че верно се доближаме доста :)))

04.04.14
12:32

Ето ме и мен с малко закъснение :)

Менюто за 03.04.14:
Закуска в 08:00 ч - две бисквити с мюсли, мед, ябълки, моркови (последни от партидата, през уикенда пак ще направя, защото са уникални (sun)) плюс фреш от портокал;
11:00 ч - кафе с 1 ч.л. мед;
Обяд - Розови домати с печени чушки, пилешко бутче със сос четири сирена (wasntme) - много вкусно и мисля че е по-добър вариант за обяд, отколкото за вечеря...;
Следобед- 30 гр орехи, капучино;
Тренировка- подробности по-надолу (muscle);
Вечеря- 21:30 ч - бяла риба във фолио със салата от домати и краставици, и малко картофена салата.
Вода около 2 л;

И сега за тренировката. Помня какво правих, макар че пропускам нещо със сигурност. Имената на упражненията не са ми много известни, но ги уча, така че извинете ме, ако съчиня някоя глупост без да искам...
Загряване с 20 мин. на пътеката с наклон 4;
Загряване на ставите;
Скрипец за гръб 2 х 10;
Скрипец за гърди 2 х 10;
Избутване на машина за гръдни мускули 2 х 10;
Придърпване на долен скрипец - не помня колко пъти, но бяха повече- вероятно 2 х 15;
Бицепс, трипец - на машини - 2 х 15;
Имаше още една машина за ръцете, но не можах да намеря името й...
Флайс машина 2 х 10;
Лег преса с акцент върху седалището 2 х 15;
1/2 гръбна екстензия с акцент върху седалището;
Напади 2 х 10;
Аддуктор машина- не помня колко...;
Упражнения за корем - на лежанката сядам в края й, след което без да се държа се свивам и разгъвам :D;
Накрая 20 мин. кростренажор, трябваше 30 мин, но съкратих...

Общо взето това е от мен засега (sun) В понеделник съм на замерване и ще видим какво е положението. (muscle)

06.04.14
15:32

Втори път пиша едно и също, заради този интернет (dull)
Здравейте иначе, пак съм на линия, макар и с малко закъснение! (wasntme)
Поради ограниченото време ще допълвам по-късно тренировката в подробности. Иначе ето го менюто ми за последните дни...

Менюто по дни...

04.04.14
Разходка в парка около 3-4 км
Закуска 08:30ч 1/2 палачинка от овесени трици с една яйце, 50 гр сирене;
11:00 ч - 30 гр орехи,
14:00ч - Домашна наденица със съвсем малко боб;
20:00ч Бяла риба във фолио с лук, домати, босилек и малко зехтин. Чаша бяло вино.
05.05.14
Закуска 07:30ч другата половина от палачинка от овесени трици с една яйце, 50 гр сирене;
14:30ч - Бяхме на сръбски ресторант... Пилешко филе на жар, около 200 гр, със салата от моркови и ряпа, и любимия ми урнабез (извар  счервен пипер и малко зехтин). Чупнах си и едно малко парче от погачата, зашото беше топла и мммм...
Тренировка -два часа в подробности после.
21:30 ч Пуешко на скара с лим. сок, голяма салата от домати и краставици, и чаша бяло вино (sun)

Доскоро от мен (sun)

07.04.14
17:39

Здравейте на всички! (sun)

Тренировката в събота протече много добре. Направихме по три повторения на всяка серия и отново нямах и помен от мускулна треска, което отчитам като мой плюс. 8-) Явно съм по-издържлива отколкото самата аз предполагах.
Загрях с 20 мин. кардио на пътеката с наклон 5. После загрявка на ставите.
И тренирах ръце и гръб, по-малко корем и накрая приключих отново с 30 мин. на пътеката. Искаше ми се вчера да отида на някоя аеробика или пилатес, но времето не ми стигна от готвене, чистене и обиколки. Затова пък минах пеша 9 км в разходки! :) (sun)
Сега упражненията от тренировката не помня вече... Но в общи линии беше следното:
Скрипец за гръб с дърпане зад врата 3 х 15;
Скрипец за гръб с дърпане пред лицето (нз как иначе да го обясня)3 х 15;
Придърпване на долен скрипец 3 х 15;
Бицепс, трипец - на машини - 3 х 15;
Флайс машина 3 х 10;
И още машини със странни имена, но паметта ми изневерява |-)
Коремни преси със сгъване от легнало положение - 3 х 15;

И меню за 06.04.14:
Сутрешна разходка около 4 км;
Закуска с уникалните бананови палачинки, която намерих тук и съм много признателна за тази нова вкусотия! Всички вкъщи хапнаха и бяха изумени колко са вкусни. Изядох 2 палачинки- малък размер. Кафе с 1 ч.л. мед;
Обяд- Една голяма купа леща. Зелена салата с краставици и моркови. :D
Следобед- още едно кафе и още една задоволителна разходка 5 км;
Вечеря- 1 брой постна чушка с ориз, който направих микс от черен и бял ориз. По принцип най ги обичам с булгур, но нямах под ръка.
30 гр солети... Повече въглехидрати и никакъв протеин, но така се получи.

И меню за 07.04.14:
Закуска- 1 1/2 бисквити от мюсли, мед, орехи, моркови и джинджифил (вчера пак си направих една партида за новата седмица)
Обяд- отново 1 постна пълнена чушка;
Следобед- една купичка с ягоди- като грамаж предполагам около 100гр + едно блокче млечен шоколад;
Закон при мен е, както и при повечето жени, в ПМС да ми се дояжда сладко. Докато при самото деликатно време от месеца повръщам и винаги намалявам храна без да искам уви...
Вечеря съм планирала задушени зеленчуци с пуешко филе, малка купичка леща.

Приятна вечер пожелавам на всеки, които с желание пише/чете и се вдъхновя от всички тук!

18.04.14
11:13

Ето ме отново на линия :)
Не съм се отказала за миг, и дори ми беше гузно, че нямах възможност да пиша през тези десет дни...
С две три думи- тренировките не са спирали, макар да бяха по-малко на брой. Яденето ми не се е променило дори по време на пътуванията.
Бях командировка в Турция( не на ол инклузив) не съм хапнали баклава или друга подобна кариесна бомба. Не обичам, не за друго.
Наядох се на риба, печени кестени и техния хубав ориз :))
Общо взето през останалото време тичане напред назад, месо, зеленчуци, по-малко разнообразие заради ограниченото време.
Снощи тренирах 3 часа, и сега съм на спа, така че по-късно подробна разбивка от мен! ;)
Засега приятно мързелуване на всички, и запомнете днес не се готви/чисти/ т.н - без извинения може да си починем качествено ;Р
ХоХо

Мнението беше редактирано от Ina на 18.04.14 11:14.

казано от Ina на 18.04.14, 11:13:

Засега приятно мързелуване на всички, и запомнете днес не се готви/чисти/ т.н - без извинения може да си починем качествено ;Р
ХоХо

О, по този повод аз си спазих напълно изискването- спах кажи-речи цял ден. Ето сега вече след края на деня, мисля, че мога да се поразчистя малко все пак.
Това в кръга на шегата. Успех с дневника и тренировките! :)

23.04.14
13:12

Привет от мен (sun)
Продължавам с ежедневно меню, вече графика е по-спокоен и мога да пише всеки ден.
Вчера направих много добра тренировка и се чувствах така заредена, все едно започваше втори ден и излизах до късно, защото нямаше начин да заспя така преливаща от енергия. (rock)
Днес сутринта отидох най-накрая да се измеря... Все още не съм получила резултатите, но това което показа уреда е че в задната част на бедрото имам 34% мазнини (sweat) Ще изчакам да видя. Миналата година, без да тренирам, с ядене на боклуци, и т.н. ми показа измерване на един друг уред 20% мазнини за цялото тяло. Моята логика, е че би трябвало сега да имам по-нисък процент като цяло, но може и да греша :x

Меню за 22.04.14
Разходка в парка 3-4 км
08:30ч - Закуска- малко парченце ръчно направен от мен козунак;
14:30ч - Обяд- три филета пилешко месо с 200 гр шопска салата;
16:00ч - варено яйце;
19:00ч Тренировка 60 минс кардио + 45 мин из уредите;
21:30ч едно варено яйце, зелена салата с пилешки филенца, сусам, чери домати и малка филийка хляб от лимец препечена с песто;
И към 23ч чаша бяло вино в приятна компания (sun)

25.04.14
22:36

Привет! :)
Отново съм на линия. Последните пъти правя жестоки тренировки и в предвид натовареното  ми ежедневие фитнесът ми се вижда като разтоварване. Правя 20 минути кардио, обикновено пътека или кростренажор, един час силова тренировка- горна или долна част с различни упражнения всеки път, и накрая още 40 минути кардио. Вече има разлика, отбелязах и в мерките - един см съм навсякъде (sun) На кг не се меря! Наблягам на пилешкото, рибата, ориз тук-там, зеленчуци, малко козунаци около Великден, но наистина малко. Омлети, варени айца, овесени трици, годжи бери, чия, сурови ядки. Тази седмица два пъти оставах до късно на работа и после все по поводи навън, и така се случи че два пъти не вечерях, но не умишлено.

Днес храненето ми не беше перфектно, но бях сама в офиса почти цял ден и не си бях взела ядене, така че компромисно направих каквото можах.
Закуска нямаше... Двойно еспресо с лъжичка мед, после едно капучино и към 16 ч порция пилешко на скара с малко зелена салата, и междувременно още две кафета. Знам че е зле, но нямаше как. Тези дни е кошмар от работа. Сега вечерта една пълнена чушка с кисело мляко и едно блокче натурален Линд с висок процент какао. Нямам сили за повече инфо, защото и утре ще ставам в 6 и 30 за разходка с кучето, после работа и тренировка, после рожден ден и всичко пак е на макс. :D Лека нощ от мен :)

26.04.14
22:33

Днес беше жесток ден в много отношения :)) Ето накратко, защото съм сладко изморена и мисля сладко да заспя скоро с книжка...
Нещата се случиха горе-долу така...
Сутринта: ставане в 6 и нещо, губят ми се спомените
Разходка 5,16 метра хаха имам програмка, която ги изчислява
Закуска около 10ч Домашен кекс с лимон, бяло брашно смесено с малко лимец- експериментирах :) и мед. Получи се добре.
Една парче около 70 гр
Две кафета и работа в офиса
Обяд около 16 ч- пак бяхме натоварени- няколко парченца италиански телешки салам, пармезан твърд “отлежал” 36 месеца или седмици ще ви излъжа и една багета пълнозърнест хляб.
Следобед разходка около 2 км
Тренировка- 20 мин загряване на пътеката в наклон 6 и скорост 5
Днес тренирахме горна чст- 3 пъти по 15 лицеви опори, флайс, пълна екстензия на гърба(мисля че така се казваше) пак 3 пъти, но по 20 повторения, със скрипеца няколко различни упражнения, трицепс и май това беше
Накрая още 20 минути пътека при същите скорост и наклон
И вечеря чаша бяло вино, салата от розови домати и краставици, 30 гр сирене и едно блокче натурален шоколад Линд
Толкова от мен! Сладки сънища на всички :)

27.04.14
11:26

Кардио в началото и края на тренировката? Кардио като загрявка преди силова тренировка е напълно излишно. По-добре си го прави отделно, и нека да не е монотонно, а интервално. Намали повторенията, съответно увеличи тежестите. И премини на повече базови упражнения и по-малко машини. И си смени инструктора.

28.04.14
23:55

8-)
Прибрах се от работа преди малко, направо изцедена... Менюто ми не е окаяно, освен края му.
В подробности:
Разходка от 07:00ч по-кратка, защото бързах
08:30 ч закуска от две бисквитки от мюсли, мед, джинджифил, морков. Направих една партида в неделя, за да имам за през седмицата... 30-40 гр кисело мляко
Малко по-късно фреш от портокал
и чааак тогава в офиса две кафета с мед
Обяд- около 16 ч - пак поради работа. Салата от печени тиквички, сирене, домати. Малко по-късно 8 парчета суши със сьомга и скариди.
И късно вечерта гаден сандвич от гадна верига, но нямах сили да ходя толкова късно до някъде да взимам друго. Отчитам го като голям минус, не защото ми се е яло, защото не са ми слабост. Минусът е защото ме домързя да се вдигна за десет минути да си взема от супера сурови ядки и някакъв плод ама некст тайм.

Утре ще тренирам. Ще загрея с малко кардио, но ще дам три месеца на сегашния треньор. И тогава ще преценя дали си заслужава да продължа с него. Искам да дам шанс, защото от един месец колкото и да искаш, няма как да разбера дали е ок или не.
Лека нощ!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1