28.03.14
23:05
Юпи!
Всички кокошки сме наети на едно място - Chatham Bars Inn в Чатъм, Масачузетс :)
Сега остава да ни пожалят и да ни дадат визи, за да се докоснем още веднъж до вълшебната им американска земя (dull) :D
Не тренирам, много ходя, не ям качествено, спя малко и съм непрекъснато изморена.
:)
28.03.14
23:27
Аз мисля че няма да имате проблеми, нещата са доста по различни вече. Особено ако си ходила вече и не ти е първи път, ще е ок.
Според мен, за да наемат от България,работата е мизерна,а ма поне си била вече там и знаеш, че е мизерия. Плюс туй в Масачузец съм била и аз—изкарват се пари, стига да имаш желание. Успех!
30.03.14
01:15
Калояне, те все могат да се заядат нещо - може да ме отреже, щото не съм му/й симпатична и изобщо не са длъжни да ти обясняват ‘що. Ама дано и тоя път Фръкна :)
Киксън, що така викаш за работата? Е, да си сървър ъсистънт не е мечта, но едното от момичетата, с които заминавам, беше там и миналата година и казва, че не е зле и си е нормално бачкане - няма кофти отношение, няма мръсотии и мизерии, плащат добре :)
Не сме чак толкова мизерни българите- работим си и сме съвестни. Като ги видях американците колко са мързеливи и немарливи... Много кофти пийпъл :/
31.03.14
10:08
Завърнах се към бб тийм с оплюване на американското население и култура (finger) :D , ама викам, че е време да дам малко по-същество и да се върна към нормален начин на живот, ‘щото усещам как ще се разпадна в най-скоро време.
От нетренирането и кофтито храна (и умората, и недоспиването) се чувствам вече много зле- отпаднала, дебела (качила съм 2кг само, но изглеждам налята с вода), ставите ме приболяват, прасците и квадрицепсите чувствам като да са прекалено къси за тялото ми - опъват и болят, докато ходя (?!?!) и не разбирам защо. Да не говорим, че ме боли я далак, я бъбрек, я черен дроб :D То не е смешно, ама цялото ми тяло почва да се скапва от условията, които му предоставям. И вода не пия.
Гадна история, но пък успях да оправя всичко, което имах за оправяне - сега ми остават учене, трениране и 8 часа работа седмично, така че ще съм айляк :)
Днес стартирах с 20 бърпита и 20 мин разтягане, кафе с мляко и сега ще си организирам едно чистене на апартамента, че прилича на няколко г*за :)
(sun)
27.04.14
17:02
Тъй. Яденето на боклуци продължава, но доста редуцирано. Алкохол не пия грам почти - снощи едвам изпих половин бира.
Ходих да тичам веднъж, веднъж си правих малко клекове и планкове вкъщи.
Хич ме няма, изобщо не мога да се мотивирам - като някоя медуза. Хем гледам снимки и коментари от Уау Спорт и въздишам, хем се държа като плужек.
Днес съм на кафе с мляко и мед, 2 1/2 принцеси, за после планирам варени яйца и салата, вода също смятам да започна да пия.
Ще вметна и някоя кратка тренировка, колкото да се раздвижа, пък утре отивам на фитнес, че гзт ми е станал 3 декара и настроението ми е в петите.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.04.14 17:20.
02.05.14
16:26
Веси, стегнах се :)
Днееес... мислих да потренирам с гири (2х5), някой ластик и т.н. - сама, на музичка. В последствие ми доскуча и реших да си пусна видео - Шон Т, Фокус25 програмата, видеото за цяло тяло. Еми... :/ , не знам к’во да кажа, страшна излагация. Изкарах 15 минути и щях да издъхна. Ама пак, някакво движение е. Днес 15, утре 30 - все ще наваксам.
Реших и да спра да пуша - пак започна да ми се гади и да не мога да поемам въздух, а и предстоящата Америка, надали ще мога да си позволя да плащам между 8 и 15 долара за кутия г*вна. По-хубаво да ги влагам в протеинец или в течната манджа на GNC, предвид какви ще са ми другите опции за хранене там.
Яденето :
- кафе с мляко и мед
- 150гр шикуладуф сладолед :)
- към 6-7 : 2-3 малки кюфтета от изцяло домашна кайма, с добавка домашен доматен сос с много лук и подправки (nlove2) и с хляб от сместа на Бородински, с добавени овесени ядки и сусамово брАшно.
Ходи ми се към Уау, ама в тая кондиция ме е срам да се появя там. :)
Започнах да си пия вода, витамин Ц, хром-мром...:)
Тодорова, аз все още надничам в няколко дневника тук, и днес какво да видя - щатско пак? Честито! Мен също ми е натам пътя това лято, май с теб сме хванали последния влак :D Къде ще бъдеш?
казано от Т. Тодорова на 02.05.14, 16:26:
Реших и да спра да пуша - пак започна да ми се гади и да не мога да поемам въздух, а и предстоящата Америка, надали ще мога да си позволя да плащам между 8 и 15 долара за кутия г*вна. По-хубаво да ги влагам в протеинец или в течната манджа на GNC, предвид какви ще са ми другите опции за хранене там.
Не че подкрепям харченето на пари за цигари, но трудно ще ме убедиш че в Щатите не можеш да си намериш по-качествена храна от протеинова пудра. ;)
За съжаление зависи къде в САЩ се подвизава. От личен опит - във всички курортни селища в Аляска положението е трагично, само мини магазинчета и боклуци в тях. Но при добра организация става, открих перфектен сайт за тахан (happy). Тодорова не знам ти как беше след Първата бригада, но при мен беше тежко. Този път обаче плана е железен. Включва половин куфар с водорасли и подобни, до първия чек и след това тахан и други от iherb.
П. П. Като гледам колко девойки сме за бригада това лято бива да направим една група във фб, пък може и накрая форум но среща отвъд океана да направим :)
Мнението беше редактирано от helena на 02.05.14 20:02.
02.05.14
20:01
Маги, този път Кейп Код, Чатъм :) Ти? Така, де, трябва да изстискаме максимума от привършващата младост :D
Марги, не твърдя, че само това ще ям, ама подозирам, че едно хранене на ден ще гледам да е такова. Масачузетс е скъп щат, който не толерира веригите за бързо хранене и най-долнокачествената продукция, но е адски скъпо да си купиш ядки, читави зеленчуци и плодове, качествено растително масло или по-чисто месо/риба. Поне предният път, в по-евтиния щат, беше непосилно да си го позволим. (tmi)
Ама какво ще ям ми е най-малкият проблем, предвид, че още нямаме къде да живеем. И е много вероятно изобщо да не намерим (nhappy2)
Хелена, добре си бях. Цяло лято тъпках фъдж и шоколади, прибрах се отслабнала откъм сланинка, с умрял имунитет и изтощена до смърт, но пък бързо се възстанових.
И аз мислих да накупя разни неща от тук, но не съм убедена с какви пари ще разполагам, нито съм наясно колко ми е позволено да пренеса през океана и дали няма да ми разчекнат багажа някъде, заради една шепа повече ядки, да речем.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.05.14 20:04.
Да, има сайтове, които доставят до всички краища на света. ;)
...а някои, от които аз поръчвам доставят безплатно в рамките на Щатите.
Мнението беше редактирано от Margi на 02.05.14 20:03.
02.05.14
20:05
Би ли споделила :)
02.05.14
20:11
Аха, тъкмо го разглеждам айхърб.
Мерси, не изглежда зле. Даже много полезен ми се чини. Още едно мерси и на двенките. (F)
Ами, с тоя сайт и с malincho.com все ще оцелея значи :)
http://www.sunshinefood.com/store/index.php?main_page=index&cPath=3 за таханче :)
02.05.14
20:23
Toя въпрос значи го считам за решен. Сега, ако някой изскочи и каже, че има къща там, дето да е празна, ще стане съвсем както трябва :D
Лелее, ти си много на изток. Аз ще съм в Мериленд. Тази година мисля много да не се втелясвам в храната и да си живея живота, че предни години като сметна колко пари съм давала, чак ме е срам да го напиша.
02.05.14
20:35
И аз исках в Мериленд - Оушън Сити. Хем, щото било яко, хем щото щеше да ми е близо до Кейп Мей, който толкова много искам пак да видя :/ (и ще го видя, де, ако сколасам да си оправя кредитите).
Не съм на изток, на север съм от теб, над Бостън.
На мен ми е гадна оная храна - безвкусна, гнусна и много съмнителна. Млека, сирена, меса, зеленчуци - всичко имаше вкус на ... подозирам, че вкусът на г*з е такъв. И най-евтиното пак не е достатъчно евтино, а като гледам в айхърб е доста разумно - и като цени, и като материал, та там ще влагам явно. И в Малинчо, както казах.
Цял ден се каня да се изкъпя, мисля, че настъпи и тоя момент, колкото и да не ми се иска (явно) :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.05.14 20:36.
04.05.14
15:14
Вчера :
кафе с мляко и мед
салата от домати и краставици,1/2 печен картоф и суха пържола, филия домашен грахамов хляб
вечерта - гирус (гръцки дюнер, доста по-добър от обикновените - всички съставки изглеждат много по-качествени - питката, месото, миниатюрното количество сос, и има домати&краставици + че не ти става тежко и гадно после. С две думи - приличен джънк.)
1/2 активия (tmi)
движение : обикаляне, домашна работа, 50 клека и малко въртене на стави
Днес:
какаов чай
тахан с мед към 3 (демек сега)
след малко ще ми стане манджата : варени картофи, запечени със сос от топено сирене и подправки + малко нарязано свинско филе вътре; салата от домати, краставици, гъбки и маслини
50 клека и 50 лицеви опори, въртене на стави
05.05.14
09:21
Тудьей:
Старт на деня с фреш от 1 портокал, 1 лимон и парче джинджифил, голямо колкото топче за тенис :)
По нЕкое време - овес с 1/3 кофичка кисело мляко
За обяд - 2 яйца с нещо зелено (май има броколи и домати някъде из хладилника)
За следобед - 50 гр сурови бадеми
За вечеря - доза протеин със 150мл мляко
Движението - известно количество обикаляне напред назад
Една тренировка за лели :D , щото явно в момента повече не мога - 45минутното видео от Slim In 6 на BeachBody - клекове, напади, раменни преси, бицепсови сгъвания, не помня всичко какво беше, ще го допиша като приключа, че съм го изтрила, щото ми беше станало много лесно. Ама с’я... :D
Поне 1,5л вода
хром
вит Ц
DMAE
Пускам си новия епизод на Once Upon A Time (nlove2) и после хуквам по задачи.
(sun)
06.05.14
15:52
Добавям си за вчера :
- 1 бира
- известно количество сурови слънчогледови семки
- 2 препечени филийки с по малко масло и сирене
Днес:
- 2л вода
- кафе с мед
- огромно парче домашна бисквитена торта (МЦ трийт)
- хром, вит. Ц, магнезий (дали е уместно, ако не искам да се мацотя, да си го разтворя в легенче с вода и да цопна копитца за 10-15 минутки?)
Засега е това, после ще допиша.
Дойде ми, боли зверски и не мога да стана от леглото. Такова нещо от ученичка не ми се е случвало :/
Но пък чета форум на корем - нещо, което от месeци ми липсва :D
Разцъквам айхърб сайта и се чудя дали някой може да изкаже мнение за продуктите на Nature’s Way?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.05.14 15:53.
06.05.14
21:19
- 3 ч.л. тахан с мед
- малка пържола, 1 кюфте, салата от зеле, домати, магданоз, зехтин, домашен ябълков оцет и хималайска сол; 1/3 пържен картоф, малка филия домашен грахамов хляб;
- ако ми се дояде нещо сладко по нощите, ще си стегна 1/2 доза протеин - вкусен е, сладък е, засища; нямам друго в момента
Тренировка нямаше, заради МЦ, не знам дали споменах в предния пост.
Т’ва е. Нещо щях да казвам май, ама по-добре, че забравих, че съм крива, свадлива, кисела и нервна (nhappy2), и к’вото и да кажа, звучи на въпреки (devil)
Докато си пиех хрома и си ядях маката, и си тренирах активно, почти нямах такива грижи. Пусти шамари.
20.05.14
16:12
Хуу. Дадоха ми виза, другия вторник отлитам към Мсачузетс :)
Стягам яко колана за нормален, максимално здравословен живот там - храни, разни спортни принадлежности, планове и мераци. Да видим к’о ще стане.
Днес ядох риба, половин кило череши, няк’во странно 3 в 1 кафе... За довечера ще правя пържола с пресни картофки и салата.
Много готино ми стана одеве, щото усетих как започва да ми се допива пак вода в промишлени количества (sun)
Не тренирам, но много обикалям, както винаги напоследък. Дебелшка съм си, но с покачването на градусите вън усещам, че се поприбирам малко.
Много са яки Илвис :D . Песничката им цяла зима я слушахме и се хилихме, и изведнъж ХОП - на ти Масачузетс, съвсем случайно и спонтанно :D
05.06.14
22:04
Хау!
К’о праите, хора? :)
Наминавам да ви кажа здрасти от ХЪмерикЪ да споделя колко мърдам и какво плющя (wave)
Не тренирам засега, защото се прибирам много изморена, не мога да се адаптирам още :), но пък се движа бая,поне по 6-7км ходене,като има бая баирчета + постоянното ходене на самата работа,кляканията с и без тежест,както и мъкненето на разни бая тежки неща-подноси,огромни чинии,пълни с неща и т.н.
Хранатаааа...е, няма да се лъжем,похапнах малко джънк първите дни,ама щото нямаше как да се замъкна до нормалния магазин. Сега си имам напазарувани разни уж органик неща-фъстъчено масло, краве масло, котидж сирене, кетчуп, горчица, яйца, айсберг, хляб, бг кашкавал, бг луканка, някакво пуешко филе,два вида хумус,а-у :D ... Ама е адски скъпо,брутално е. Сигурно цяло лято няма да помириша плодове, домати и т.н (да,да,знам,че доматът е плод,ама исках да ги разгранича от динята,примерно) .
Ядем и в хотела,ама там не е много ббтиймърско,хехе :) E, има си и читави неща,ама до нас почти не достигат. Хвърлят всичко тия шибаняци,още повече ще ги намразя. Можем да боднем там,ама не могем да вземем за вкъщи. Не ми е за това, че не мога да си напълня българските джобчета с манджа на аванта,моля да не ме разбирате погрешно (а то даже няма да е на аванта,предвид бачкането дето удряме за тия никакви пари). Не мога да се примиря с факта, че хора умират от глад всяка една секунда, а тия свине хвърлят тонове хубав хляб, скъпи, уникални сладкиши, месо, литри сок и мляко, плодове, зеленчуци, риби - всичко абсолютно недокоснато, а отива в канала :/ Карат ме да го правя и аз, и ми се реве. Ама само чужденците се трогват - америкените хич не им дреме. Идва, изсипва ЦЯЛА тава непокътнати, пресни, мета вкусни мъфини в коша и не трепва. Па де да знам, може аз да съм прекалено голямо цигане ...
Днес сгънах две мн яки кексчета- мънички, с орехи и глазура от кленов сироп...После гмуцах сьомга и скумрия (пушени),половин бейгъл, парченце киш с маслини, малък кроасан с филирани бадеми (брутално як), едно хлебче,дето е с размерите на малък мъфин,ама е като от маслено тесто,вътре с маслини и парченца тиквичка.....Аааа,да-и няколко картофчета, печени, с подправки :D
За вечеря ще му мисля. Трябва да си купя ZMA , че голям зор ме чака - ставам в 4:40 и като почна втора работа ще стане страшно.
Иначе самото място е страхотно,мега красиво,богато,уютно...А местните хора са като от друга планета, нямат нищо общо ни с нас, ни с другите европейци, нито с американците, които съм срещала досега - толкова мили и услужливи, добронамерени...чак такова нещо не дъм виждала, честно. Говорихме си даже снощи с другите от комплексчето, в което живеем, а те са сърби,ирландци,шотландци и тн, че чак е съмнително :D
Ще полегна, та да имам сили да вечерям, хехе :)
До скив! :)))))
P.S. Сори, ако има правописни грешки, но пиша от телефона и трудно нацелвам :)
07.06.14
22:45
Днес : парченце киш със спанак, малък кроасан с масло, яйце Бенедикт, мъфин, диня, супена лъжица настъргани картофи, печени с масло.... Литър вода с лимон и лед.
Това беше до 1 на обяд, комбинирано с много,много ходене и мъкнене на най-различни тежки подноси.
След работа : 45мин ходене.
Сега почивам малко, ще си стегна вечеря от яйца с масло и накълцан на ситно айсберг за довечера + хумус + котидж сирене. Ще си го оставя да ми е готово за довечера, ще почина един-два часа,пиейки какаово чайче и ще. Направя малко упражнения в задния двор :
Примерно :
5 кръга :
10 (или с ластик,или с нещо тежко,ако си намеря)
10 лицеви от колене
10 ходещи напади със СТ
10 раменни преси с ластик (10 на ръка)
После хапване,баня и нани-нани :)))
Сега ми се тренира, но почти нямам сила , не знам как ще стане когато заработя и на още едно място :)
Но подозирам, че достатъчно ще се натоварвам.... Дано :)
30.07.14
21:21
Бау!
Кратко :
= по4ти спрях да им ям храната в хотела - наблягам а плодове и сирене. Освен това, по4ти не ям или пия друг вид боклуци.
= пия много малко вода напоследък
= движа се по много заради работата, но тренирам рядко
= днес 6те тренирам = ти4ане до плажа и обратно , има много наклони, хьлмове и т.н. + клекове, лицеви и планкове някьде покрай пьтя (giggle)
= позаслабнала сьм, но не достать4но, затва мисля, 4е 6те ми трябват по=специални усилия. Жалко, 6тото сьм много изморена.
Смея да кажа, 4е никога през живота си не сьм си прекарвала толкова добре и никога не сьм била заобиколена от по=позитивни, добри и забавни хора (nlove10)
Имаме си и Кросфит зала в съседния град, може би 6те я пробвам кьм края на август (muscle)
Извинявам се за писането, но сьм с един 4е6ки лаптоп и е голяма манджа вси4ко на него (giggle)
:*
30.07.14
22:55
Хих, не мога да се въздържа :)
14.09.14
23:51
Здравейте,другари и другарки!
По бизнес наминавам да ви пиша.
Сдобих се с ръкавици,които предпочитам да не използвам - ще ми се да си взема с 3/4 пръсти,та ако някой от вас е мераклия,ще му ги донеса през октомври и ще му ги предам лично или безплатно,чрез Еконт :)
Купени са за 40 долара,но не държа да си ги върна всичките,тъй че може да се пазарим :)
Поздрави от Кейп Код и ей ги нà ръкавичките :
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.09.14 23:53.
09.10.14
17:10
Хау!
К’о правите, мили хора?
Аз минавам само да докладвам колко съм дебела :)
Е, нищо непоправимо, естествено.
Потичвам чат-пат, когато не съм много изморена, но храненето ми е... под всякаква критика. Като се замисля, май никога не съм се хранила толкова лошо. Също поправимо.
Мислих си вчера и се почувствах много гузна. Най-накрая си признах пред себе си, че всъщност много добре знам какво, кога, как и колко трябва да направя - имам и информацията, имам и времето, имам си всичко (в България, не говоря за лятото тук). Проблемът е, че волята ми куца. И много ме е срам, щото ако на 27 години не мога да се справя с едното хранене и спорт - ми к’во остава за по-сериозните неща от тоз ми ти живот?
Идвам си на 19-ти и мисля, че ще започна отново дневника, липсва ми да си списвам и вписвам. Но тоя път ще ми трябва тенировъчна програма § хранителен режим, както правят хората, а не хаотични опити за нещо, неподплатени с нищо, водещи до тотален провал, въпреки усилията.
Пак нищо не казах, ама айде :D
Чак сега виждам как съм написала предложението за ръкавиците, хехе. “...предпочитам да не ги използвам....” :D :D :D
Супер са, но са ми малко малки, затова предпочитам да си взема малко по-големи, че да не са ми нжните пръстченца като в менгеме (handshake)
24.10.14
09:43
Ей ме на, завърнах се.
Няма да споменавам колко килограма съм, щото просто не мога да го изрека публично, ноооо от днес си сядам на г*за и бавно и методично почвам да се спасявам, че страшна работа е...
Като за начало, понеже не искам да си доразбия ставите, ще го карам по домашно - кростренажор & low impact упражнения + понижен калориен прием - до към 1500-1600 калории на ден.
Ще вписвам само броя на калориите и ако “сгафя” нещо, че не ми се пишат старите фермани. Така ще карам, докато поолекна малко - то ме е срам да се покажа в залата. И където и да било, всъщност. Надяваме се, че е поправимо :)))
До скив! :)
24.10.14
10:08
Ако някой може да се включи с решение на проблема, по-разумно от това, което съм написала, моля да го направи :)
казано от Т. Тодорова на 24.10.14, 10:08:
Ако някой може да се включи с решение на проблема, по-разумно от това, което съм написала, моля да го направи :)
Решението на проблема зависи до голяма степен от това, колко килограма си качила, защото както го описваш, човек не знае какво да си мисли. :) Аз подозирам че не е чак толкова страшно, колкото е в твоите очи, но все пак не бих ти дала съвет “на сляпо”. :)
24.10.14
15:27
Много. 15-20, рязко - за два месеца, примерно. Като се замисля, нямам обяснение как стана, щото реално не съм се ТЪПКАЛА с храна. Накрая прекалих, като останах съвсем сама, но не се случи тая работа за 2-3 седмици ... :/
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.10.14 15:27.
24.10.14
15:36
Т.е. колко килограма си в момента :* и колко искаш да свалиш де :)
24.10.14
15:48
Не мога да изрека подобна цифра, но ако сваля 25кг и съм натренирана, ще изглеждам и ще се чувствам много добре :)
казано от Т. Тодорова на 24.10.14, 15:48:
Не мога да изрека подобна цифра...
Да, цифрите наистина трудничко се изговарят, понеже служат за записване... на числа.
А 25 кг се свалят. Няма да кажа, че е лесно, но е напълно постижимо.
24.10.14
16:05
С изчислен дефицит, хубава храна и правилни тренировки - максимум 6 месеца :)
Успех !
24.10.14
16:38
Боби, недей ме дерчи за дреболии - цифри, числа и йероглифи, че и без друго ме е срам да се вясна и тука, и в залата, и където и да било :) (blush)
Иначе и аз мисля, че е поправимо. И което е готино - не съм мека, нищо не ми се поклаща и не съм се разпльокала много :D . Потта, хвърлена в миналото си има своите начини да се отплати .. :)
Относно храната - плановете ми са да преобладава протеин и зарзават - и без друго съм откачила за зеленчуци - домати, краставици, тиквички, МАЛИИИИИИИИ ((inlove) (nlick) (inlove) (nlick) :)))))))))
Много лошо отвикнах да пия вода. Всъщност, никакви течности не пия от много време (особено за мен, дето бутилката принципно не ми слиза от устата). Дробовете ми са задръстени от цигарите - 15 стъпала да кача и издъхвам. Изтощена съм от некачествения сън & доста често липсата на такъв...
Сериозно есенно почистване трябва да си направя на тялото - чудя се как обаче, защото е пълно с всевъзможни рецепти, а такова нещо като “изчистване на не знам си кой орган” и “детокс на организма” нивгаш не съм правила преди...?
В случай, че някой реши да ме посъветва нещо, да обобщя :
- качените килограми са между 20 и 25
- налични са ми болки в кръста & от време на време отказ в коленете
- целта ми е да стопя мазнините, да съм здрава, свежа, продуктивна и фит
Сърдечно благодарим на тези, които отделят време и внимание, за да четат и коментират писанията ми (beer)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.10.14 16:40.