Всичко за L-Carnitine и Acetyl L-Carnitine - updated 04.02.2014

Прескочи до:

01.05.13
15:14

казано от BullShit на 01.05.13, 01:38:

Мда, вече седмица и никакъв резултат... Може би трябва да увелича дозата поне до 4 гр. на ден, че за повече ме е страх - и без това откакто го пия леко ме “кара” на диария.. 3 часа преди тренировка не са ли много? За жалост на много места се дават различни съвети относно това кога е най-ефективен и започвам да се обърквам. При теб има ли някакъв ефект?

Не знам какъв резултат точно очакваш? В смисъл аз пия карнитина заедно с Окси, и определено има ефект, но не мога кажа от какво е точно, просто Оксито ми дава енергия за да си правя тренировката като хората без да се скапвам, а карнитина вероятно си действа, защото в областта на корема имам известен релеф. Иначе първия картинин който пиех беше на Peak течен, и от него като пиех по 4гр. също имах зверска диария. Буквално петнадесет минути след като го изпия, и всичко що е в мен излизаше :) Затова го и зарязах, освен това една бутилка не стига доникъде. Сега с този, пия по 6гр. на ден, и нямам проблем със стомаха. Не знам на какво се дължи! А иначе сутрин ставам рано, пия карнитина, Оксито и Цисус накуп, после лягам пак, и горе долу след около три часа вече съм в залата или на стадиона. Поне аз за себе си си усещам, че за това време имам прилив на енергия. Иначе за карнитина, чух че имало склад в София, в който се продава насипен, и бил добър.

08.05.13
11:34

Здравейте :) Искам да ви попитам, че съвсем се обърках. Взех си течен л- карнитин на amix със зелен чай. На опаковката пише да се пие 20-30 мин преди тренировка. В магазина ми казаха същото, освен това можело и вечер преди лягане. За не тренировъчни дни нищо не казаха. Изчетох цялата тема, ама пак не знам как би било най- ефикасно....да си го пия както пише на опаковката или...?!

В първото мнение на тази тема има ли информация по тези въпроси? :)

08.05.13
22:17

казано от Кольо Пияндето на 08.05.13, 11:43:

В първото мнение на тази тема има ли информация по тези въпроси? :)

Има, но трябва да се направи усилие да се прочете :)

17.05.13
19:56

Модерация: Нарушаване на правилата!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.05.13 19:57.

19.05.13
19:10

Когато се пие сутрин, преди закуска или след?
Благодаря. :)

Може ли да го спра напълно щом вече не искам да свалям килограми, а имам да стопя още мазнини по корема и никъде другаде (предполагам, че ще мога да ги стопя само с помощта на правилния хранителен режим и тренировките) ?

30.05.13
18:42

Здравейте,
Интересува ме продукт на база естествен л-карнитин или ацетил л карнитин (в никакъв случай синтетика). Най-доброто на пазара. Моля за препоръки!

Благодаря предварително!

30.05.13
18:57

Няма синтетичен л-карнитин, поне такъв, който да се продава по магазините.

30.05.13
19:03

Работя в сферата на суровините/адитиви за производство на храни и добавки и мога да кажа,че със сигурност има продукт, който се предлага на бг пазара и и вносителят ми каза, че е синтетичен, но  не ми имам вяра...

Мнението беше редактирано от Mariq на 31.05.13 15:01.

31.05.13
13:46

ОК, дай линк в такъв случай?

Здравейте , имам един въпрос .
Колко време е добре да се изчака преди се  започне приема на ацетил л-карнитин  след 1 месец на л-карнитин ?
  Благодаря предварително .

31.05.13
14:37

Тъй като се занимавам с химични суровини, след известно проучване имам следната информация:
Л карнитина се получава в резултат на биосинтез. В някои държави като Канада се декларира като “натурален здравословен продукт”, което за мен е достатъчно. Така че добрият продукт е въпрос на степен на чистота.

За тези, които се интересуват мога да кажа,че ако желаят най-чист продукт, то да избират в прахообразно състояние. В течните има подлсадители и сорбат-чиста химия и а в таблетките- магнезиев стеарат и стеаринова киселина, които също са си химия и се използват за подпомагане на таблетирането.

Аз благодаря на екипа на ББ тим, които ми дадоха най-адекватния отговор( обаждах се на доста места и посетих 2 магазина) и ми препоръчаха най-доброто на пазара. Остава да тествам.
Успех на всички!

Мила

31.05.13
15:31

Границата между синтетика и натурален продукт се размива някъде, що става въпрос за добавки.
Аз си предпочитам Ацетил-Л-Карнитина от качествена суровина и по-сигурна марка суплементи, разбира се друг е въпросът до колкото може да ми гарантира това самия производител.

Мнението беше редактирано от Мила на 31.05.13 15:31.

31.05.13
15:49

синтетични са продуктите, които се добиват от нефт или нефтени отпадъци.  л карнитина не е, но не е и натурален екстракт, а продукт от биосинтез. поне до такъв извод достигнах от информацията, която намерих, но продължавам да проучвам.

Мила

31.05.13
16:17

казано от Mariq на 31.05.13, 15:49:

синтетични са продуктите, които се добиват от нефт или нефтени отпадъци.  л карнитина не е, но не е и натурален екстракт, а продукт от биосинтез. поне до такъв извод достигнах от информацията, която намерих, но продължавам да проучвам.

Да, Мария, така е. Аз това го знам, имах друго предвид относно размиването на границата.

31.05.13
17:19

казано от Mariq на 31.05.13, 15:49:

Имаше една прказка - кат’ се знам ‘къв съм иженер, ме е страх да ида на лекар.....

24.06.13
21:13

Привет, скоро четох някъде из темите за л-карнитина на Пико - как се пие, как се дозира и пр. Обаче се скъсах от търсене, и не мога да намеря коментара на един пич, който май беше химик и беше обяснил много подробно как се процедира с тартарата на Пико. Моля за малко съдействие :)

02.08.13
01:32

Абе хора трябва ми някакво адекватно съдействие и по-възможност от човек, който наистина разбира и от личен опит, и от четене. Като за начало.. от женския пол съм. :D Искам да сваля приблизително 10 кг. и реших този месец да спортувам усилено, но и да пробвам да си помогна с Л - карнитин. Купих си го днес. Става въпрос за течен L - carnitine 3000, 1500 mg, 1000 ml, тоест 80 дози, производител: Трек нутришън, Гдиния, Полша. 68 лв. ми излезе. Давам тоооолкова подробно описание, за да знаете за какво точно става въпрос. Сега не мога обаче да преценя кога по колко, макар че бих могла да рискувам, доверявайки се на опаковката или на нещо от прочетеното, само че съм доста объркана... 30 минути преди тренировка, час преди тренировка, 3-4 часа преди тренировка.. е последно?? Принципно ми се иска някой да може цял график да ми състави, но трудно за очакване, така че само ще споделя как мисля да процедирам. Към 7 сутринта ще ходя да бягам, 30 минути преди това ще взимам 15ml както е казано.  Следобяд към 4-5 ще правя по 40 минути на велоергометъра + разни други упражнения, коремни преси и такива, като мисля 30 минути преди това отново да си взимам дозичката и вече преди лягане също. Имам намерението да спортувам, но все пак ако някой ден пропусна ще пия на гладно сутрин и преди лягане. Как ви звучи това, нещо за избора ми на Л, поправки, критики, мнения, всичко приемам... Надявам се само да ми отговорите по-навреме, за да мога да се съобразя с прочетеното. Благодаря предварително.

10.09.13
13:29

Така и не разбрах.

Значи имам 3 пъти фитнес в седмицата и всеки ден кардио(бягане, следобед) около 30-40 мин. Смятам да го пия преди кардиото, така че ще бъде винаги следобед, нали? Или е по-добре преди силовата тренировка?

Ако е така, значи трябва да го приемам следобед преди бягането и вечер преди лягане(след като вече съм ял).

А събота и неделя трябва да го приемам сутрин преди закуска, тъй като не тренирам тези дни. НО, колко часа преди закуска трябва да го приема и има ли значение, ако хапна веднага след като го изпия, тъй като закусвам веднага, след като стана.

Интерисува ме това, колко часа преди или след хранене трябва да приема Л-Карантин, има ли значение? Може ли веднага СЛЕД приема на Л-карантина да хапна и може ли да хапна ПРЕДИ приемане на карантина(най-вече на обед и вечер).

Също така, ако можете да ми обясните, каква е разликата м/у Л-Карантин и Фатбърнарите

Много внимавам с храната и сваллих около 6-8 кг.за около година и половина, но вече изгарянето на мазнини става много трудно и искам да приема някаква добавка, за да улесня нещата. Просто изгарям мазнините много трудно и реших да приема някаква добавка...

И последен въпрос, трябва ли да приемам и нещо друго с Л-карантина, за да бъде ефективен или няма голямо значение? Л-карантина + диета си е достатъчен? Тъй като нямам големи възможности и за други добавки и се надявам само Л-Карантин и диета да са достатъчни да изгоря и последните няколко килограма мазнини, които останаха :)

Надявам се да получа отговор на всичките си въпроси. Прочетох цялата тема, но не видях конкретни отговори за моите въпроси.

Благодаря!

Мнението беше редактирано от nbstw на 10.09.13 13:31.

JB

20.09.13
11:56

казано от wtfwtfwtf на 10.09.13, 13:29:

Така и не разбрах...

Здравей,
мога да ти дам компетентно мнение по твоите въпроси, тъй като се занимавам професионално с фитнес. Мога да ти кажа как се изчистих от всякакви мазнини за точно 4 месеца. Но има няколко неща, които трябва да промениш в начина ти на живот. Тренирай всеки ден, включително събота и неделя. Може тогава да правиш само кардио.
Л-карнитина трябва да го приемаш по три пъти на ден: сутрин (на гладно), преди тренировка и вечер преди лягане. Като сутрин може да се храниш почти веднага след приема на л-карнитин. Гледай Л-карнитина, който си взимаш да е ацетил, тъй като той е по-ефективен.
За най-добри и бързи резултати комбинирай с термогенен фат бърнър, който може да приемаш сутрин и преди тренировка. Добър вариант на такъв фат бърнър е ThermoCore на Амикс.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.09.13 11:59.

20.11.13
15:08

Здравейте
Ходя от няколко години около 3 пъти в седмицата на фитнес. Сега реших да си купя Л-Карнитин.  Нямам много  мазнини (около 1-2 кг за чистене) но все пак бих искал да ги изчистя постепенно. Те са основно средоточени в коремната зона. Отделно от това чувствам че нямам почти никаква енергия. Също се чувствам доста депресиран. Видях че Ацетил  Л-карнитин има доста положителни ефекти относно всичко горе изброено. Имам за сваляне около 1-2 кг мазнини. Също така имам нужда от енергия и добро настроение. Чудя се дали да взема обикновен Л-Карнитин в моя случай или Ацетил Л-Карнитин. Тъй като мазнините за сваляне не са много, а аз все пак спазвам някаква диета какво мисли относно дневната доза. Дали в моя случай ще е достатъчно около 1000мг дневно когато не спортувам и 1500мг когато ходя на фитнес.  Ако ми препоръчате Ацетил Л-Карнитин трябва ли да си купувам допълнителната алфа липоева киселина при тези ниски дневни дози.

Последно Какво мислите за Ацетил  Л-карнитин на Адифарм. Евтин е , но пък ме притеснява да няма някакви странични ефекти

13.01.14
09:57

пия л-карнитин и тренирам на мини степер видимо изглеждам по слаба но кантара не мърда

04.02.14
11:12

Здравейте.Искам да попитам какво ви е мнението за Acetyl L-Carnitine 500 мг  на NOW foods   и каква е дозировката за 86 кг човек ?Защото една таблетка е 500мг а в кутията има 50 таблетки.Излиза ми 28лв ?За колко време ще ми стигне ако го пия в адекватни дози?

казано от Iordan Ivanov на 04.02.14, 11:12:

Здравейте.Искам да попитам какво ви е мнението за Acetyl L-Carnitine 500 мг  на NOW foods   и каква е дозировката за 86 кг човек ?Защото една таблетка е 500мг а в кутията има 50 таблетки.Излиза ми 28лв ?За колко време ще ми стигне ако го пия в адекватни дози?

Ацетил-л-карнитинът е добра форма на л-карнитина. Най-често се използва за подпомагане на мозъчната дейстност и може да се смята за неврологичната версия на л-карнитина. Това е поради факта, че успява да премине кръвно-мозъчната бариера.

Не пречи да се приема и с цел отслабване, но както и при другите форми на л-карнитина, данните са крайно противоречиви.

Дозата варира между 1,5 и 2,5 г дневно, като може и е добре да се разпредели на 2 приема през няколко часа. Времето на прием няма значение, но в тренировъчни дни, едната доза може да се изпие 40-60 минути преди тренировката.

05.03.14
22:23

Здравейте. Интересува ме дали Л-карнитина може да се види на кръвен тест (МВР)? Ако някои е запознат ще се радвам да сподели. Благодаря!

Карнитинът не е забранена спортна субстанция.
Какво те притеснява всъщност?

05.03.14
22:49

За кандидатстване в МВР става въпрос, свидетел съм на недопускане на кандидати до физически изпит порди наличие на спортни добавки видими при кръвен тест.....и понеже не съм добре запозната се питам дали карнитинът съдържа подобно “нещо”

В такъв случай може би е добре да потърсиш списък с веществата, които представляват проблем за МВР. L-карнитинът е извън списъка на WADA. Няма логика да бъде проблем за кандидатстване в МВР и не съм чувал някой да е имал проблем именно с карнитин. ‘Спортни добавки’ е твърде широко и относително понятие.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.03.14 22:55.

07.03.14
23:14

Здравейте! Доста съм неопитна, надявам се да ми дадете съвет. Тъй като имах желание да започна да пия Л-карнитин в комбинация с тренировките, моят приятел решил да ме “изненада” и в резултат получих това: HAYA-LABS-Acetyl-LCarnitine- от 1000mg. Та понеже нямам представа марката каква е, читава ли е и как точно да го пия. Във фитнеса ми бяха казали две таблетки - тоест 2000мг . половин час преди тренировка (която при мен е главно кардио).  В дните, в които не тренирам сутрин на гладно. Правилно ли е ии пропускам ли нещо? Благодаря предварително.

27.03.14
20:14

Здравейте,

бих искал да ми помогните относно Л-карнитина. Попрочетох темата, но никъде не видях отговор на моя въпрос, а той е - Значи трябва да приема добавката на празен стомах час или час и 30. Обаче аз вечерям около 18:00ч. и отивам на тренировка към 19:20 някаде г/д. Какво трябва да направя в този случай? А за нетренировъчните дни, аз почти винаги си правя кардиото всеки ден(силовите упражнения си ги тренирам по 5 пъти всяка седмица, без събота и неделя, но кардиото си го правя всеки ден) и това се води тренировъчен ден, кога трябва да го приемам, ако правя само кардио без силови упражнения(в случая събота и неделя)? Надявам се да получа конкретен отговор :)
Благодаря предварително!

Примерен прием на л-карнитин:
За да се засили ефекта се приема при въмозжност на празен стомах. - added - 27.02.2008
Тренировъчен ден - приема се преди тренировка и вечер преди лягане
1-2 гр. 60мин преди тренировка и 1-2 гр. преди лягане
Не тренировъчен ден - сутрин след ставане и вечер преди лягане.
1-2 гр. сутрин след ставане и 1-2 гр. преди лягане

31.03.14
11:09

Размести си храненето

09.05.14
21:34

Мнения за:

MusclePharm CARNITINE Core??? :)

Колебая се между него и Primaforce Yohimbine HCL, като да кажа от сега, че чисто финансово нямам възможността да ги съчетая и трябва да избера един от двата продукта, който да спомага процеса на чистене. Неслучайно казвам “спомага”, за да не ме наскачате веднага, че без тренировки и хранителен режим няма смисъл да си давам парите. И двете са налице, не смятам да лягам пред телевизора с купата сладолед и карнитина, просто реших да изпробвам някоя от посочените добавки, и макар че в съчетание със спорт и правилно хранене, вероятно и двете ще имат положителен ефект, все пак... :)
Благодаря предварително.

13.05.14
18:29

По-добре си вземи Ацетил л-карнитин ;)

19.05.14
16:06

Колеги дайте едно мнение, за следния л-карнитин, че съм го поръчал и утре чакам да дойде.

GN Acetyl L-carnitine , цената беше приемлива за 26 лв. успях да го взема.?

24.06.14
15:20

^ И аз мисля да го взимам този GN Acetyl L-Carnitine. Дайте мнения .:) ;)

Мнението беше редактирано от Dimitar Pashanov на 24.06.14 15:21.

28.06.14
15:17

Днес пристигна Acetyl L-Carnitine-a на Bulk Powders. Предполагам , че лъжичката е 700-750 мг. На опаковката пише 1,5г препорачителна денвна доза. Значи 1 лъжичка с разредена с 150мл вода на гладно сутринта и една вечерта ?

Добре, намери темата за карнитина. Сега вече се иска съвсем малко - да прочетеш третото мнение на първата страница. Можеш да му се довериш изцяло.

28.06.14
23:23

Опитал ли си да прочетеш целия ми пост или само се правиш на разбирач? От първия ти отговор останах с впечатление , че не си разбрал какво питам. Първо съм напълно начинаещ в приемането на хранителни добавки и е нормално да питам и да искам точен , ясен и сигурен отговор. Второ къде в 3-тото мнение колко мг е лъжичката , кога да приемам продукта - сутрин обед вечер преди или след тренировка - колко грама в колко вода се смесват?? На опаковката пише неща съвсем различни от тук и аз естествено искам да знам най-сигурния начин на приемане , за да има резултати.

Мнението беше редактирано от Mitko Petrov на 28.06.14 23:24.

Това, че си напълно начинаещ е повече от очевидно и без да го казваш. Относно това кой от двама ни не чете ще си позволя да не се съглася с теб:

казано от emzo на 24.06.07, 13:53:

Acetyl L-Carnitine

ПРИЕМ:
Тренировъчен ден - приема се преди тренировка и вечер преди лягане
ALC:
1-1.5 гр. +100-200mg АLA 30-40 мин преди тренировка и 1-1.5 гр. + 100-200mg ALA преди лягане

Не тренировъчен ден - сутрин след ставане и вечер преди лягане.
1-1.5 гр.  +100-200mg АLA сутрин след ставане и 1-1.5 гр.  +100-200mg АLA преди лягане

Познай от кое мнение в темата е това...

“Mix 1 slightly heaped scoop (approximately 750mg) with 50ml water” това как го намерих с две натискания с мишката и аз не разбрах... Можеш ли да направиш предположение какво значение има дали слагаш 50мл вода, 75, 100 или 500?

На опаковката пишело различни неща... не са толкова различни, а и мисля ти казах, че можеш да се довериш на въпросното трето мнение изцяло... или бъркам?

Нито един от уникалните ти въпроси не е толкова уникален, уверявам те... Въпрос на елементарно уважение към останалите във форума е първо да се опиташ да си отговориш сам на въпросите и тогава да пускаш теми. По нито едно от мненията ти не личи да си прочел и 2 реда... От самото начало много добре разбрах какво питаш, ти не разбираш аз какво ти казвам...

Друго нещо, което да не е хрумвало никому в историята на форума, имаш ли да питаш?

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 29.06.14 00:04.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1