Добавки за качване на мускулна маса за начинаещ

08.07.13
11:16

Здравейте, бих искал да помоля по-опитните за съвет за хранителни добавки. Тренирам сериозно от месец, но винаги съм наблягал на физическите упражнения. Преди това съм ходил съм на фитнес последната година, но не редовно тъй като съм студент в чужбина и не съм имал достатъчно време. Тренирал съм и гребане за около половин година.
В момента съм нас 20 години, 187см, 76 кг. Тъй като не претендирам да съм опитен в залата, тренирам по кръгова програма, направена от инструктор, общо взето само свободни тежести, без лигавщини. В последния месец успях да кача около 2 кила, като хранителния режим се състои в приемането на повече въглехидрати и протеини, тъй като винаги съм имал проблем с качването. Стремя се да имам поне по 5 хранения на ден. Въпреки всичко за да засиля ефекта ми се иска да си взема хранителни добавки, като отначало се бях насочил някой гейнър, но четейки в сайта разбрах, че това са по-скоро скъпи въглехидрати. Затова в момента мисля за протеин + креатин монохидрат. Ще съм благодарен ако някой ми даде съвет за марките, като бюджета е доста ограничен - около 120 лв.
Поздрави

08.07.13
14:18

Бих изчакал с взимането на добавки. Дай си едни 2-3 месеца на тялото ти да привикне към начина ти на трениране и тогава почвай с добавките. Добре си се ориентирал. Основните са протеин, БЦАА, креатин. Протеина и БЦАА-то предпазват мускулите и подпомагат по-бързото възстановяване. Креатина в подходящи дози, с добър хранителен режим ще допринесе за целите ти. Монохидрата, на която и да е реномирана марка ще ти свърши работа, течен или на прах.

Мнението беше редактирано от aleks на 08.07.13 14:20.

09.07.13
09:32

Ами аз се интересувах от добавки, защото все пак не е като да съм започнал от нулата преди месец, но може би е редно да изчакам още малко, тъкмо ще събера и средства. Иначе какво ще кажеш за комбинацията  Syntrax Whey shake + Optimum Nutrition Creatine Powder?

09.07.13
11:23

Ами за синтракса не мога да кажа, не съм го пил. Креатина на ОН съм го пил преди 2 години някъде. За 6 седмици от 79 до 87кг стигнах и го спрях, че ми дойдоха малко в повече тия килограми ;)

14.07.13
22:56

Давай смело с Whey Shake-a за 1 месец качих 5 килограма, само гледай да не си взимаш вкус шоколад, защото лично на мен не ми хареса. Ягодата е по-сполучлива.

16.07.13
01:58

казано от dasher на 14.07.13, 22:56:

Давай смело с Whey Shake-a за 1 месец качих 5 килограма, само гледай да не си взимаш вкус шоколад, защото лично на мен не ми хареса. Ягодата е по-сполучлива.

Добре че SYNTRAX не предлагат 5-килограмови разфасовки, че тогава щяха да те пишат по списанията, че си чудо на генетиката .

31.03.14
15:46

Какво ще кажете за Whey gold standart + Creatine 2500 caps на ON…чакам мненията ви :) :)

*KARATA*, взимай го тоя Gold Standart, че вече не се издържа...
И за креатина малко сме говорили явно...

31.03.14
23:22

Мнението ви за AMIX CarboJet ™ Basic..чух че бил добър вие какво мислите? :)

За какво задаваш въпроси, на които не се интересуваш от отговора? Ае беги напълни гушите на някой магазин, мисли си че правиш нещо и толкоз ;)

01.04.14
13:58

Добре явно никой тук не иска да ми помогне..

За какво по-точно имаш нужда от помощ, амиго?

Питаш дали Gold Standart е добър протеин - това е може би най-подробно обсъждания продукт в този клас. Наистина ли смяташ, че някой може да каже нещо ново за него, което никога никъде не е писано?

После питаш за гейнър. За него също има впечатления, за гейнърите като клас добавки - още повече. Какво искаш? Тук се говори за Amix, а тук е всичко, което ти трябва като знания за гейнърите.

Отделно от това задаваш въпросите си така, че няма как да ти се отговори без провеждането на подробен разпит.

Нямаш нужда от никаква помощ. Имаш нужда от качествена храна.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.04.14 14:53.

01.04.14
22:58

Добре мерси :)

120 лв за протеин и креатин хичне са малко пари. Можеш да рагледаш за стакове, които излизат изгодно.
Аз съм си взимал Whey на MEX със креатин монохидрат пак на MEX за 100 лв и имаше добър ефект. В общи линии какъвто и протеин да избереш ще ти е добре дошъл, така че разгледай за някоя изгодна оферта и скачай смело.
Креатина на ON бих казал че с нищо не се различава от този на MEX, само дето цената му е по-висока.

06.04.14
16:47

Gold Standard e прекрасен протеин,но бих предпочела BSN Syntha 6 при качване ,защото има повече калории,по- хранителен е, а и по-вкусен. :) Относно парите-има доста изгодни стакове както на bsn така и на Optimum.Яж повече и Късмет! :D :)

09.04.14
13:03

Точно пък Синтата е много по-зле от Голда. Повечете калории идват от въглехидрати и мазнини, а % протеин е под 50 % тогава за какъв протеин говориме. Това че стаковете ти изглеждат на теб изгодни говори колко малко разбираш от добавки. Един Whey Shake или Mex American Standard ти вършат същата работа като Голда, само където са наистина по-изгодни.

09.04.14
21:01

Аз си мислех за някой гейнър на AMIX като Carbojet basic :) но и протеин може..

Мнението беше редактирано от Bicara на 09.04.14 21:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1