още една тема за плочките на корема ;)

Прескочи до:

09.11.05
23:06

здр на всички :) бих искал да ми дадете някакви съвети как да си стегна корема и да направя плочки.Аз тренирам бокс там ни карат да правим коремни преси аз правя и в нас ама не става.Само горната част на корема ми се е пооформила.Кажете какви коремни преси трябва да правя (в домашни условия) и какви диети трябва да спазвам за да стане номера ;) Благодаря предварително :)

09.11.05
23:37

коремни преси 3х20
повдигане на краката от лег 3х20 :wink:

09.11.05
23:49

[quote author=“bolkers”]коремни преси 3х20

Стига глупости! по 1 преса нещещ ли да прави!
наи малко 3 х 30 преси = тва е за нормален корем, да не стои издут!
Краката  мисля че се повдигат от ВИС не от лег, макар че и от лег може но то е по скоро подобно на полу-коремна преса!

10.11.05
08:38

[quote author=“DarkWolf”][quote author=“bolkers”]коремни преси 3х20

Стига глупости! по 1 преса нещещ ли да прави!
наи малко 3 х 30 преси = тва е за нормален корем, да не стои издут!
Краката  мисля че се повдигат от ВИС не от лег, макар че и от лег може но то е по скоро подобно на полу-коремна преса!

Баткооооо.Утепа рибата.
Това са просто 2 различни упражнения за корема.

Ако искаш да направиш плочки трябва да правиш много коремни преси.
Независимо колко серии и колко повторения, корема ти трябва да гори и да те боли от напрежение.
Много важно е да правиш правилно пресите.
50% от хората в залите не знаят как се правят коремни преси на римско столче.

10.11.05
10:52

Според мен за да има ефект за трябва кардио и зверски диети.
Поне за хора като мен които имат склонност да трупат мазнини
на корема.

10.11.05
10:56

[quote author=“if_cho”]здр на всички :) бих искал да ми дадете някакви съвети как да си стегна корема и да направя плочки.Аз тренирам бокс там ни карат да правим коремни преси аз правя и в нас ама не става.Само горната част на корема ми се е пооформила.Кажете какви коремни преси трябва да правя (в домашни условия) и какви диети трябва да спазвам за да стане номера ;) Благодаря предварително :)

Само две неща ти трябват:
1. Много прецизно правилно хранене за сваляне на мазнини.
2. Търпение. :)
Тренировките на боксьорите са с доста сериозно кардио. Ако тренираш отскоро, трябва само да изчакаш коремът да се изчисти. Ако тренираш от повече време и все още нямаш резултат - ревизирай си диетата.

ПП. Така и не разбрах мъж ли си, или жена...

10.11.05
21:22

Ами с коремните преси се гради мускулатурата, а пък с кардио и диета се очертават мускулите, за да могат да се виждат.

16.11.05
14:44

аз работя така сега трупам маса на пресата - 2 месеца преди лятото ще чистя със зверски диети. И да правиш 4 по 500 но не спазваш диета забрави за особен резултат

HR

21.11.05
18:06

[quote author=“XaMaLLa”]аз работя така сега трупам маса на пресата - 2 месеца преди лятото ще чистя със зверски диети. И да правиш 4 по 500 но не спазваш диета забрави за особен резултат

ММММдаааа, така си е. В интерес на истината, ВСЕКИ от нас (трениращите) има плочки, просто е въпрос на това да се изчисти този слой мазнинка дето ги покрива.

MI

22.11.05
15:35

По-малко от 500 коремни преси на ден е само загуба на време.
Това прави минимум 3500 на седмица, 15000 на месец, 182500 на година.

22.11.05
15:55

[quote author=“Miguel”]По-малко от 500 коремни преси на ден е само загуба на време.

:shock:  :lol:  :lol:
Ей от такива изказвания се чудя да се смея ли или да плача! :!:

22.11.05
17:28

[quote author=“Miguel”]По-малко от 500 коремни преси на ден е само загуба на време.

= напълно изтощени малки коремни мускули

22.11.05
17:47

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
По-голяма глупост....може ли че вече не се изненадвам от нищо

FI

22.11.05
20:24

По-полека, че ще откажете човека. Преди всичко, за да извадиш преса, тя трябва да има обем. 2-3 пъти в седмицата повдигане на краката от вис и преси на римско столче по 4-5 серии с макс. 20 повторения с тежести. Като направиш обем на коремната мускулатура, тогава почваш да сваляш- диети, кардио (най-добре и двете, ама ти като тренираш бокс, можеш мисля и без много кардио) и хоп 6 броя испански теракот на корема.

MI

22.11.05
21:29

Никакво чуждо мнение не приемата, момчета.
Така не се учат нови неща.
Аре със здраве и не прекалявайте с лебеца, че пречи на пресата :)

22.11.05
22:07

[quote author=“Miguel”]Никакво чуждо мнение не приемата, момчета.
Така не се учат нови неща.
Аре със здраве и не прекалявайте с лебеца, че пречи на пресата :)

Не е така но това горното е просто абсурдно затова надали има някой тук да го приеме за меродавно

MJ

23.11.05
02:56

корема е ген... :lol:  :lol:  :lol:
<——-които аз нямам :lol:
но сам успял леко само да развия :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

24.11.05
19:40

лоолл ... хубава преса с масивни плочки се прави с допълнителна тежест и сравнително малко повторения, но чисто изпълнени и се стараеш да поддържаш постоянно напрежението. 3 серии по 20 повторения с диск на гърдите; крънчове и дигане на краката от вис е добре да правиш за изграждане на плочки .. а за да се видят ти трябва хранителен режим и кардио ... Земете четете малко сайта, че писва от абсурдни мнения 182 500 :shock:
ах не видях, че filatov вече е отговорил точно  :wink:

25.11.05
10:58

Хубава преса?!? всеки има свой идеал за това, аз лично не харесвам обема на коремните мускули на култиристите :( но се съмнявам, че има много хора които да не харесват стегнатият корем :) А той май се прави със диета и кардио! в смисъл, че ако ще и най-мощната и стегната преса да имаш, ако отгоре е покрит с мазнини просто ще ви изпъква корема и толкова!
Така имам същия проблем ... тренирам от година 180 см, 83 кг не мога да се похваля с манекенско тяло някой мерки за сравнение ... гръб обиколка под гърди 103см; бицепс - 38см; предмишница - 32,5; и най-лошото, талия - 91см :( ето там ми е проблема!! занимавам се със спорт от 2 години вече. Започнах с футбол, след това бейсбол, плуване, а от година започнах интензивно (всеки ден) да редувам бокс и фитнес ..... проблема при мен са въглехидратите, без сладко 2-3 дена, след което всяка воля и надежда умира ... сещате се, че целия ефект от НВД-то което съм се опитвал да правя през седмицата е унищожен!!! Също така май претренирвам ...... всеки ден тренировки .... Пия хр добавки, л-карнитин, пируват, аминокиселини, протеин, екстракт от зелен чай с кофеин и тн ....
Ако може някой да ми каже как да комбинирам тренировките с храненето във времето.... наясно съм какво не трябва да се яаде и какво може ... ако искате още инфо питайте!!!

25.11.05
11:21

Вместо да се ограничаваш с дни от сладкото, и накрая да се натъпчеш здраво, яж по -  малко, само сутрин или след тренировка, като гледаш все пак общото количество калории и въглехидрати за деня да не излизат от нормата.
Дали претренираш сам трябва да си отговориш, зависи как се чувстваш. Не разбрах - фитнеса и бокса се редуват през ден, или всеки ден и двете правиш? Вторият вариант е много според мен.

AL

28.11.05
20:04

Не е ли най-добре да се правят суперсерии за корема (коремни преси т.е.)
Аз оставам без въздух и без никакви сили след 1 хубава суперсерия , но ми се струва че има резултат.

28.11.05
21:43

Аз винаги тренирам корема със суперсерии.
По принцип не си почивам между упражненията,така корема ми се натоварва много повече и усещам много повече напрежение и смятам че има повече ефект.

07.12.05
21:10

А не е ли най-добре сутрин на гладно да се правят упражненията за корем?
Превод
Miraculix.bb

]J

08.12.05
19:55

Плочки мочжеш да получиш освен с коремни преси и със спазване на постоянен режим на хранене./Осн. цел на коремните преси е да стягат корема, а чрез режим на хранене те се появяват.
Превод
Miraculix.bb

08.12.05
21:12

[quote author=”]Juice[”]Плочки мочжеш да получиш освен с коремни преси и със спазване на постоянен режим на хранене./Осн. цел на коремните преси е да стягат корема, а чрез режим на хранене те се появяват.
Превод
Miraculix.bb

Много пъти съм го повтарял

KO

10.12.05
20:37

Вече мога да гарантирам, че 100% знам как се прави преса, посл. 2 дни сигурно съм го прочел 12690 пъти - диета, карди и на последно място упражненията за корем. Упражнения правя, кардио правя, но с диетата незнам как да се справя... Някой може ли да ми каже основните неща които не трябва да ям и по кое време да ям ако ще има някъкъв ефект, защото строга диета с зададени храни немога да спазя, но примерно да не ям след 18 часа, да не ям сладко.. такива работи мога, затова ви моля ако знаете кое ще има ефект да ми го кажете за да го вместя в режима си на ядене!

SK

19.01.06
22:51

по-добре прави 4х30, отколкото 4х300
прегледах доста тъпи изказвания...
ефекта от 300 преси е никакъв....губене на време..и ХХХ

Не използвай подобни думи тук !!!!
DJGorgio-Astor

TI

20.01.06
12:32

бягане на стадиона или в спортна зала каране на колело по няколко километра и коремни преси

20.01.06
13:43

такива мнения ме убиват. а да правя ли 182500 повторения на лежанката??  :D

25.01.06
11:11

абе не са пълни глупости.
и освен това за лежанката моят инструктор прави 4*100 на лежанката със около 60кг и има е*аси релефа и оформяне
не случайно се казва че за релеф се прави много серии много пъти и с по малка тежест.
аз когато правя корем почти винаги правя между 250 и 400 коремни
според мен със 4х30 няма да са достатъчни.

25.01.06
11:22

Баш пълни глупости са, ама щом имате време за губене.

25.01.06
13:22

[quote author=“nickolay”]абе не са пълни глупости.
и освен това за лежанката моят инструктор прави 4*100 на лежанката със около 60кг и има е*аси релефа и оформяне
не случайно се казва че за релеф се прави много серии много пъти и с по малка тежест.

дано никой да не са води по твоето мнение.

25.01.06
15:26

[quote author=“nickolay”]абе не са пълни глупости.

Далече си от истината да ти кажа
А питаш ли го за този релеф с какво се храни човека ??? И съм сигурен че и с 3-4 серии по 20-30 повторения ще е горе-долу същия релеф

GU

04.02.06
15:41

Прави 4 х 300 щом предпочиташ кардиото под формата на преси. Аз лично предпочитам 15 мин. скачане с въже и 3 х 20 хем по-бързо хем по-лесно с помоща му е чудесно

04.02.06
16:36

[quote author=“guBak”]Прави 4 х 300 щом предпочиташ кардиото под формата на преси. Аз лично предпочитам 15 мин. скачане с въже и 3 х 20 хем по-бързо хем по-лесно с помоща му е чудесно

Не пиши така ,че някой като нищо ще ги почне

14.03.06
00:14

А бе я да ви питам.... има ли някакжо значение дали ште правя упражненията вечер(1-2 чеса) или сутрин? И полезно ли е да се яде късно??

14.03.06
12:03

[quote author=“NIghT_PoWeR”]А бе я да ви питам.... има ли някакжо значение дали ште правя упражненията вечер(1-2 чеса) или сутрин? И полезно ли е да се яде късно??

Зависи какви са ти целите, зависи какви са упражненията, зависи какво ядеж?:)
Принципно не е хубаво да ядеж прекалено много мазнини и въглехидратите вечер. ОГраничавай се само до белтъчна храна.

15.03.06
00:29

Хммм аз вав момента имам проблеми с теглото аз сам на 14 и половина 172-3 сам жисок и тейа около 55-60 MAX.Ами за управненията правя 1-2 сериики по 100 же4ер накам 1-2 чеса пот6ти жсеки ден (но от скоро).Што се отнася до яденето не спазвам никаква диета.Кажете точно какво да ям по колко пати и 6те го спазвам....коментарите по нагоре не ме “вдахновяват” много.

15.03.06
15:03

При мнго повторения ефектът е обратен-мускулите не ръстат,а ги пренатовараш.Най-добре е 2 максимум 3,по 1 за горната и за долната 4аст,упражнения в 3 серии с по 20 повторения(може и в суперсерия).Например повдигане на краката от вис и обикновени коремни преси.Страни4ните ги тренираи доста рядко,за6тото запо4ват да ръстат и талията се раз6ирява.Тренирай корема 2/3 пъти седми4но.Пресите са само за стягане,но за да из4исти6 мазнините и да ти изглежда добре корема най-важни са кардиото и диетата.Прави кардио сутрин на гледно или веднага след трнировката с тежести,за6тото тогава гликогена от 4ерния дроб е из4ерпан и използва6 енергия директно от мазнините.Най-доброто кардио е бягането,но когато е студено много добро и любимо мое е ска4ането на въженце.В диетата гледай да ядеш пове4е протеин(пил.гърди,теле6ко и свинско филе,яй4ни белтъци,6унка(по-добре е пуе6ка)),намали въглехидратите и си набавяй главно растителни мазнини,но малко

MO

15.03.06
17:01

Тази тема ми разби представите за фитнес-а (или поне начина по който го визприемат някой хора!)
Не знам откаде сте чули такива неща като прави 100000000000 коремни преси но това са ......#@$!#@%$!@#%
Аз го тренирам в 4 серий по 8 повторения коремни преси с тежест 5 10 15 и 17.5кг в деня при Гърдите
и 4 серий повдигане на краката от лег по 12 повторения
Признавам че корема ми не е като на манекен (талия 84) но все пак тая зима качих Доста кила и просто не може да съм с талия 70 :wink:
Не карам никой да тренира като мен нито давам акъл но само казвам Аман от разбирачи
Предлагам ако някой реши да използва нещо от тази тема (и от другите) да види поне 3-4 еднакви мнения по въпроса а не някаква феноменална почти космическа простотия написана от някой12 годищен разбирач

16.03.06
00:44

Tоест искате да кажете че от много повторения няма голям ефект по добре по малко но с тейест? И я пояснете какжо е това кордио аз сам оште новобранец в тия работи и си признавам че не разбирам мн мн?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1