06.04.14
20:46
О , само да успея , че обикновено по това време трябва да към на работа.
Висока съм , да . Или другите са ниски :D
07.04.14
11:27
Днес тренировката беше с TRX , много се нарадвах,че пак съм си на линия. Малко различна, този път “статична” т.е. заставаме в някаква поза и държим така известно време. Накрая така ми омекна всичко, че едва нацелих вратата на излизане. То на лицева ли не стоях,на набиране , на гръдна преса, на напад, на отпад, на клек, на един планк, на друг планк... Само на корема нямах мускулна треска, сега и там започна.
Храната от вчера :
овесени сладки (овесени ядки, бадеми, банан, кокосово масло и стафиди) , оризово мляко
лозови сърми с булгур
след бягането 1 банан ,1 портокал, 1 киви
вечеря : кладница с пресен чесън и зехтин на тиган , салата от рукола, айсберг,слънчогледови кълнове, конопено семе, маслини и авокадо , 1 филийка домашен пълнозърнест хляб
Днес след тренировка : шейк от оризово мляко, чиа, какаови зърна, агаве и банан
крекери от лимец и слънчоглед
Другото ще дописвам.
Най-накрая седнах и примерно си сметнах калориите, които трябва да приемам. Излизат към 2800 ако приемем, че съм средно физически активна. Да кажем, че трябва да съм в излишък т.е идват към 2500. Виждат ми се много, ама аз все пак и тежа доста. Сега остава да сметна по колко от кое трябва да идва. Нека минат постите и се захващам, пък да видим ще има ли резултати.
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 10.04.14 16:07.
Пробвай да не ядеш плодове след обед. Само зеленчук.
При мен ефекта беше колосален.
08.04.14
08:20
Благодаря ти за съвета ! Като цяло хранетето ми сега е доста далеч от каквото трябва да е.
12.04.14
12:27
Здравейте !
Не пиша, няма какво , няма и време. От натоварено стана още по-натоварено. Целият ден ми е едно бягане и бързане, за нищо не мога да си направя някакви планове, на работа ми се стовари всичката работа на света, все гадни случаи и стана съвсем забавно. Едва снощи успях да си открадна един час за тренировка , доста измъчена, поне тренера ми влиза в положението и не ме зори. Колкото толкова. Just keep going.
Вчера не знам как ми хрумна да се меря, свалила съм 4 кг. То от нетрениране и неядене. Никак не се зарадвах...
Иначе открих начин да спортувам докато гледам любимия си сериал :
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 15.04.14 13:02.
12.04.14
21:57
Тренировката днес много , много ми хареса. Да бъде и пребъде тая мила , сладка чаровница пудовката !
Загрявка , малко кардио
1) мъртва тяга 1*10*40 кг. ,2*10*50 кг.(нещо хич нямах желание за тяга )
2) снач с 8 кг. пудовка 3*10 на ръка
3)суинг с подхвърляне на пудовката от ръка на ръка 3*30
4) турско ставане с 4 кг. пудовка 3*5 на страна (първата серия я правих с гиричка 2 кг.)
5) с 4 кг. пудовка изнасяне пред гърди и встрани със завъртане на тялото 3*15
пак с нея повдигане над глава 3*15
Храната :
50 гр. сурови лешници , чаша оризово мляко със спирулина
грах , зелена салата
оризово мляко,1 л. тахан
лозови сърми с булгур , орехи и стафиди и салата айсберг , маслини ,авокадо, репички, краставица , домат и бобови кълнове
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 16.04.14 10:30.
13.04.14
23:29
Днес именници безброй начело с мойто си момче. Имахме гости , наредих маса. Обичам да го правя , обикновено нямам време. Притичах до фитнеса следобеда , там пак именници , начело с тренера.
Храната : пъстърва с горчица и лимон във фолио , домашен хайвер , пастетче от авокадо/чесън/подправки , салата като снощната , картофи , задушени с гъби и домашен хляб , запечен с босилек и зехтин , парче веган торта , чаша бяло вино
От всичко по малко боднах. Доволна съм , не се натъпках , а имах възможност.
Тренировката :
10 мин. кардио
загрявка
1) клек с изправяне на пръсти накрая 1*20*0 кг., 1*20*20кг.,1*15*25кг.,1*12*30кг.,1*8*40кг.
2) лежанка 1*20*8 кг. ,1*15*25кг.,1*12*25кг. ,1*10*27,5 кг.,1*8*27,5 кг.
3) раменна преса , права 4*12*12 кг.
4) с 4 кг.пудовка в едната ръка правя отпад , вдигам ръката и после я сгъвам и едновременно вдигам коляно към нея 4*10 на крак
5) коремни преси -10 късички долу ,10 къси горе ,10 повдигания от долу до горе *3
6) планк с един крак на малка медицинска топка , другия във въздуха 3 *към 20 сек. на крак
25 мин. пътека интервално
вкъщи фоумролер
И една снимка (размазана) на раменна преса с племенница 13 кг. Най-изморяващата тренировка , но пък най-забавната. Милото, като ме види и веднага “Лельо, дииииигай !”
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 14.04.14 12:35.
14.04.14
12:18
Днес се занесох в 7 часа на тренировка. В такива дни се чувствам малко луда, признавам си . TRX този път изцяло, лека бих казала , идеално като за мен в момента.
Имам си прищипан нерв на гърба, доста болеше. Така си тренирах 2 дена. Вече отминава болката. Това инатът е най-голямата двигателна сила, но и най-малоумната.
Храната:
чак към 14 часа малко ядки и блокче черен шоколад
леща , зелена салата
малко фъстъци (няма да са имали 30 гр.)
задушени броколи, салатка от домати, краставици , авокадо, много бобови кълнове , парче от веган тортата
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 15.04.14 10:12.
15.04.14
10:15
Днес няма тренировка. Храната после ще я пиша. Обещавам, няма да е за пример (blush) !
Още 4 дена и половина до края на поста. Голямо изпитание беше за волята ми, поне си дадох сметка, че мога да си наложа какво да ям и какво не т.е. по-силна съм от лакомията си.
Поздрав с една депресарска песен. Какво да се прави, настроения...
Много ми харесва начина ти на хранене:) Може да не е по фитнес учебник, но според мен е много балансиран и най-вече здравословен според моите разбирания :) Успех с тренировките, със сигурност ще имаш резултат! :) Ще следя!
15.04.14
19:29
Храната за днес :
конопен протеин в оризово мляко, малко спирулина и съвсем малко мед
2 блокчета много черен и много гаден шоколад
ориз със зеленчуци, зелена салата
50 гр. фъстъци (ужас, пак ги започнах тия фъстъци, по-голяма краста са и от семките)
довечера мисля да правя леща и някакъв интересен сладкиш(той за утре де), ако стане ще се похваля , ако не се похваля значи хич не е за хвалене и това дето си мисля, че сладкарстовото не е създадено за мен, ще вземе да излезе истина
Лека вечер и умната !
15.04.14
21:20
То взе , че стана ! Похвал , похвал !
Веган брауни :)
казано от Rapuncelina на 15.04.14, 21:20:
То взе , че стана ! Похвал , похвал !
Веган брауни :)
Ммммм красотичка (inlove) а рецепта ще споделиш ли плииииис :P
15.04.14
22:03
Тя рецептата беше съвсем друга , но аз я префасонирах в това :
1 и 1/2 ч.ч. брашно от елда
1/4 ч.ч. брашно от рожков
щипка сол
1 ч.л.сода и 1 ч.л. оцет
и на око какао , кокосово масло, кокосови стърготини, мед и вода
Бъркаш и печеш на средна фурна , предварително загрята.
Оригиналът беше с бяло брашно , олио , захар и кафе .
16.04.14
10:43
Тренировка :
10 мин.кардио ( в полузаспал вид ), загрявка
1) напад, отпад и мъртва тяга на един крак в темпо 1*10*2 по 4 кг. , 2*10*2 по 6 кг.
3* 1 мин. интензивно кардио
2) клек и мъртва тяга (римска ) с дъмбели 3*15*2 по 10 кг.
3* 1 мин. интензивно кардио
3) лицеви и набиране под лост 1-2-3-4-5-4-3-2-1 , 3 пъти
4) за рамо , избутване на лост права 4*15*18 кг. без почивка
5)бицепс скотово с крив лост 1*15* 8 кг. , 2 *15*10, 5 кг.
трицепс с крив лост над глава 1*15* 8 кг. , 2 *15*10, 5 кг.
Имах най-доброто желание да правя кардио, но не остана време.
За първи път си правя лицевите не от колена, а нормално, озорих се, но пък сега малко се гордея . Криви малко, късички, ама преди и толкова не можех. А и доста се събраха като бройка.
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 16.04.14 10:43.
16.04.14
10:48
казано от Rapuncelina на 16.04.14, 10:43:
Тренировка :
Имах най-доброто желание да правя кардио, но не остана време.
За първи път си правя лицевите не от колена, а нормално, озорих се, но пък сега малко се гордея . Криви малко, късички, ама преди и толкова не можех. А и доста се събраха като бройка.
Браво за лицевите :) ! Бързо да го изчистиш и да ги разцъкаш :)
Мнението беше редактирано от Наталия на 16.04.14 10:49.
16.04.14
10:52
Аз даже не се бях замисляла да ги пробвам така. Просто тренера тръгна да ми търси постелка (да не си изжуля колената, някой път малко се престарава) и докато го чаках почнах така.
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 16.04.14 14:54.
17.04.14
12:53
Да си добавя храната от вчера :
геврек (пълнозърнест)
лъжица тахан, конопен протеин с мляко от киноа и малко спирулина
леща , зелена яхния
30тина грама бадеми
тофу, зеленчуци на скара, салата домати/краставици/айсберг/червен боб
Днес няма да има тренировка. Покрай другите неща, които ме занимават, ходя по-рядко на тренировка и установих, че почивката между тренировките е хубаво нещо и човек има нужда от нея.
И един поздрав :
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 17.04.14 12:54.
18.04.14
11:09
Тренировката :
малко кардио, загрявка
1) клек до пейка с раменна преса 3*15*2 по 4 кг. , 1*10*2 по 6 кг.
2) клек СТ широк разкрач и до долу , клек със събрани крака късо движение долу с 8 кг. пудовка и пак клек СТ - 4 пъти това цялото
3)флайс на швейцарска топка и сгъване за корем в горно положение 3*15*2 по 4 кг.
коремно разгъване на швейцарска топка 3*10
4) от позиция за ренегатско гребане с една гира - едно загребване и едно завъртане на тялото настрани с повдигане на ръката горе 1*8*4 кг. , 2*6*4 кг. на страна
5)гребане с приклек на портален скрипец с въже - един път долу към корема, един път нагоре към гърди 3*15*20/25/30 кг.
повдигане на крака на успоредка (ръцете са като при кофичка) 3*15
10 мин. пътека и 5 кростренажор
Мисля довечера да си отида и на общата тренировка.
Чудесен дъждовен ден, само да си легнеш вкъщи и да нищоправиш. Уви, някои сме на работа.В такива дни, когато всички почиват, се чувствам най-прецакана .
Вчера нормалните хора боядисали яйца, аз нямах време. Утре ще я свърша тази работа. Даже бях се замислила да се пробвам да правя козунак, обаче само като си представих как ще замирише и как не мога да го пробвам, ще си купя готов и то ще си го взема чак в неделя .
Не знам защо така ми се завърта снимката, но както и да е - това съм аз в цялата си прелест. Знам, че е много далеч от идеално, но пък няма нищо общо с преди.По този повод пускам и другата снимка :)
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 18.04.14 12:14.
18.04.14
22:38
Добавям си втората тренировка. Празнично бяхме само аз и тренера и той тренира с мен. Наложи ми се малко да му догонвам темпото и на места се поозорих доста. Да не говорим , че на последните упражнения и той потреперваше , какво остава за мен. Ама пък е готино да има някой по-силен , действа стимулиращо.
Храната :
банан
конопен протеин , тахан
боб яхния , зелена салата
салата домати , краставици , кълнове и тофу ,2 филийки пълнозърнест хляб
Оф , козунаци дебнат от всякъде. Прибирам се днес , мъж ми купил , те топли и миришат... Китайско мъчение е това !
19.04.14
17:16
Днес съм тотал релакс , домакинствам и ми е супер приятно.
Всъщност пиша за да пожелая светъл празник на всички ! Бъдете здрави , позитивни и обичайте !
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 19.04.14 17:17.
21.04.14
22:44
Здравейте !
Денят днес мина така :тренировка , работа и още работа вкъщи. Уморена съм ,2 дена уж почивах , а всъщност имах да свърша куп неща.
Тренировката :типичната понеделнична
Храната : 1яйце , кисело мляко (домашни) и 50гр. бри
зелена салата и таратор
съомга , зелена салата
Липсата ми на апетит продължава , то всъщност е липса на желание за каквото и да е. Вече към месец живея в някакъв ад за психическата ми издръжливост. Не се оправдавам , просто обяснявам.
Лека ви нощ и до скоро !
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 22.04.14 11:03.
Много ми хареса картинката с таралежчето и си я сложих във фейсбук. (F)
Скоро да си отпочинеш и да ти се възвърнат желанията за всичко, Рапунцелина! (hug)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 21.04.14 23:56.
22.04.14
17:17
Днес е хубав слънчев ден, въпреки ранния ми сблъсък с българското здравеопазване.На работа минаха толкова 2 и 4краки, че свят ми се зави.Аха заема поза полуклек да си седна на глутеусите и някой влезе. Пролетно време винаги е така. Като плъзнат буболечките и всички изведнъж се сещат,че имат любимци.
Тренировка днес няма, ако успея да се прибера на време ще ида да побягам , ако не успея ще ме домързи.
Храната : 2 яйца, кисело мляко
кашкавал пане (от 2 месеца си мечтая ) , зелена салата, таратор
2 блокчета безкрайно горчив черен шоколад (убих си апетита за сладко с лопата)
броколи със сирена и зелена салата
Купих си соев протеин и за мое учудване се търпи на вкус (поне от едната глътка , която пробвах). Бях се засилила за суроватъчен, но някак ми изплува спомена какво се случва със стомаха ми след него и взех този.По повод храненето ми се сдобих с прякора Попай във фитнеса. Можеше поне да съм жена му на Попай, че да се загатва от какъв пол съм.
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 22.04.14 17:18.
22.04.14
23:18
Защо пък да не ме ударят лимките и да не изпека едни крекери посред нощ (wasntme) Ограничих се в яденето , въпреки че добре си паснаха с винцето. И с винцето се ограничих , че съм икономично пиянде,2 чаши ме събарят.
Лека !
23.04.14
13:19
Пролет пукна, пролет пукна, тра-ла-ла :)
Днес тренера ми ме “зарадва” с такава тренировка, че ми спря тока, но ще излиза отпуска десетина дена и явно иска да ми държи спомен. Тази тяга днес голяма мъка, тежи ми някак странно на краката. До сега все е бил проблема в ръцете, изпускам щянгата, сега там никакъв проблем, но краката голям зор. На последните повторения с голямо инатене въобще отлепих. Тренера ми каза, че съм вдигала само от гърба, трябвало повече да приклякам и да натискам с краката. Щях да го карам да снима клип, но толкова се съсредоточих в това с кое как натискам, че забравих.
Тренировката:
загрявка, 10 мин. кардио
мъртва тяга - 1*15*20 кг., 1*15*25 кг. , лежанка 1*15*12 кг.
1)мъртва тяга 3*8*60 кг.
лежанка 3*15*20 кг.
2) мъртва тяга 3*6*60 кг.
раменна преса от седеж 3*15*12 кг.
3) мъртва тяга 3*4*60 кг.
мечка 1*15*25 кг, 2*15*30 кг.
4) като планински катерач, но с еди на крак и тежест от портален скрипец 1*15*20 кг., 1*15*25 кг., 1*15*30 кг. на крак
коремни преси с вдигнати крака и 10 кг.диск в ръцете 3*15
Добавям и храната :
протеинов шейк след тренировка
пълнени тиквички с ориз и кайма, зелена салата
свинско печено и зелена салата
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 23.04.14 18:38.
24.04.14
16:16
Днес почивка, няма тренировка. То и няма как. Вчера си легнах и всичко беше ОК, сутринта ставам - кръста боли ужасно, гръб и ръце мускулна треска и ми и дойде. Просто днес едва се нося. Набухах се с хапчета и прахчета, сега е по-поносимо. Явно наистина вчера нещо не ми е било ОК в стойката и в опитите си да я наместя съм се подредила. В такива моменти много се дразня на себе си как пък за токова време не се научих една тяга да правя като хората :@ и ми идва да се метна на една аеробика и толкова. Няма да го направя , разбира се, просто така се чувствам. Обидена съм на себе си , един вид. Тия дни ще се тренира с розовите гирички от 1 кг. ;(
Храната:
филия пълнозърнест хляб с кашкавал, 1 варено яйце
1 “сладка” от рожков
печено в хартия сирене с доматки и подправки, малко шопска салата , малко млечна салата (домашна от цедено мляко , заквасена сметана и краставици)
довечера ще е риба и зелена салата
Аааааа Рапунцел, ти кога ще се завъртиш най накрая към Богоров неделя сутрин ? мммм ? Чакаме те :)
24.04.14
16:36
Мислех тази неделя, ако кръстчето отпусне. В момента се чувствам сякаш имам пръчка да не казвам къде :)
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 24.04.14 16:36.
Тягата ми е голям дерт на мен. Никога не съм правила, но много искам. Всеки разправя...”недей, води до контузии ако не я изпълниш добре”. Там където ходя на фитнес няма инструктор и накрая на своя глава ще пробвам. Много гадно така, като няма кой да те наблюдава и да ти показва. А гледам дори и с човек, който да те следи пак може да си навлечеш проблем. Май много са ме наплашили с тази тяга...имам страхова невроза от това упражнение без даже да съм го пробвала.:D
Мнението беше редактирано от Hey Hey на 24.04.14 17:12.
24.04.14
17:27
е, не е толкова страшно ! Просто аз си го правя винаги някак на усет. Вчера много зор беше , уж да оправям техника и май стана обратното. Не съм се “повредила” нещо, просто съм се презорила. Не се стряскай де, аз не съм най-светлия пример за фитнес напредък. Но ако ще пробваш, определено е хубаво някой да ти покаже и да те наглежда.
Иначе тягата я почнахме още на първите тренировки, само че тогава беше с лост от 8 кг. Чак се чудя сега какво съм разбирала тогава от усещането.
В този ред на мисли - всичко води до контузии ако не се прави както трябва. Няма безопасно упражнение ! По-голямата част от трениращите в залата ми го доказват ежедневно :)
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 24.04.14 17:29.
И аз мисля като теб (всичко може да доведе до контузия), просто има едно наложено мнение, че някои упражнения за запазени само за мъже и тягата е такова. Нали знаеш “абе, за какво ти е да правиш тяга, ти си жена...рискуваш да се контузиш”и тем подобни коментари. Пожелавам ти бързо възстановяване от презорването! (F)
25.04.14
15:47
Явно наистина клин клин избива. Вчера болката в кръста отслабна и сутринта положението беше Ок, тренирах. След тренировката се чувствам много, много по-добре. Разбира се, пазих се и се наложи малко и уреди да ползвам, няма как. Супер доволна съм, че съм добре.Снощи тренера каза да почивам и много ми стана гадно. Последно време ми струва страшно много да намеря време за тренировка, трябва да го планирам поне 2 дена по-рано, че да го съобразя с другите неща и вчера ми беше кофти, че си провалям плануваната петъчна тренировка . Утре ще си направя само кардио, в неделя най-накрая мисля да ида в Богоров.
Тренировката :
1)лежанка , наклонена 3*15*20 кг.
гребане с лост от лег 1*15*20 кг. , 2*15*25 кг.
2) флайс 3*15*2 по 6 кг.
разтваряне за рамо от лицев лег 3*15*2 по 4 кг.
3)арлонд преси от седеж, с една ръка 3*15*3 кг. без почивка
4) клек с швейцарска топка и някаква средна тежест от “ластичния” портален скрипец 3*15
5)лег преса, тесен разкрач 1*15*40 кг. , 1*15*80 кг. , 1*15*100 кг. , 1*15*110 кг. (само добавените кг. )
6) бедрено сгъване и разгъване с 1 крак 3*15*10 кг. на крак без почивка
Храната :
протеинов шейк (соев) със стевия
гръцка мусака , зелена салата
довечера риба и зелена салата най-вероятно, яде ми се сьомга
Поръчах си пудовка , утре ще е при мен. Нямам търпение (party)
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 25.04.14 18:45.
25.04.14
18:31
Оф, трети ми звъни за днес да пита дали имам от животинските анаболи...за кучето били...Мммммм, да, аз току що паднах от небето и чакам такива като него да ме кръщават. И в залата един ме пита оня ден . Стопли се, пролет е . Всичко живо “спортува”.
И така и така нов пост - поздрав . Май не съм казвала колко ме кефи Пинк каква е “буцичка”
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 25.04.14 18:32.
26.04.14
15:43
Имам си пудовка (party)(rock) нямах много време да гледам из нета, но сега набързо прехвърлих няколко клипа. Ох, нямам търпение. Аз си я подметнах на работа скришно да видя как е, добре е . Куриерът като ми я донесе се подхилваше. Мълча, мълча и накрая ми вика : “Това дъмбелче ли е ?” Като разбра, че е пудовка се ухили още повече.
Иначе днес вместо кардио се наспах до 8 часа. Май по-добре. Снощи до късно готвих и чистих, мъж ми си идва от командировка и поне за ден нека поживее с идеята, че вкъщи си има жена, не бедствие. Направила съм му соленки, хляб, крем-карамел и 2 манджи.
Хубава и нахилена вечер ви желая !
Честито! (party) Колко кила е?
Препоръчвам ти Ryan, аз си го правя веднъж седмично, и аз така—като се наспя :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 26.04.14 16:30.
26.04.14
16:37
Благодаря ти много !
скромно подходих, само 12 кг. е (muscle)
26.04.14
23:09
Честито и от мен :) Яко да я мяташ :)
Какво бедствие, ти направо си злато - що манджа си произвела, уплаши ми се окото! Евала, машала, браво ! :D (handshake)
27.04.14
20:53
Днес цял ден се боря с желанието за сън и сладко. То и времето едно такова заспало . Поне си починах , даже спах 2 часа след обяд.
Хратата :
една вафла чудо мммммм да
баница с много яйца и сирене , овче кисело мляко
3 телешки кюфтета (печени) и салата айсберг, домати, краставици , маслини, грах и чиа
Тренировка :
В Богоров с юнаците. То за мен беше по-скоро опит за тренировка. Какво да се прави , всеки е почнал от някъде. Иначе беше толкова по-различно от обстановката , в която тренирам. Всички надъхани , мачкат здраво, абе...машинки. Зарибяващо, надъхващо и заразно- с една дума идеално !
Иначе кръста ме понаболява още и се пазя, че да не стане по-зле. По тази причина не съм си пробвала и пудовката изцяло. Просто ме е страх.