27.09.05
15:29
здравейте от доста време наблягам на едни и същи упражнения за крака и дупе и това са клякане с щанга 20кг,напади с 26кг,и мъртва тяга понеже знам че това са базови упражнения но взеха да ми поомръзват да ми предложите някакъв друг вариянт също толкова ефикасни или нещо друго но също така знам че не мога да ги елиминирам от тренировката или пък ако имате някакви други идеи ще ви бъда благодарна
напиши с каква цел ги правиш тези упражнения,щото ако искаш да сваляш може да сменят с едни,ако качваш с други,за сила клякането
не може да се смени и така....
Ами можеш да ползваш машините, те са повече за крака ама айде (за дупе имаше едно упражнение май се казваше магарешко ритане - заставаш на лежанката и си повдигаш единия крак назад колкото можеш и така около 10 повторения или колкото усетиш че ти действат), можеш пак клекове, ама на смит машина, можеш да раздалечаваш или сближаваш краката, като замяна на мъртва тяга можеш да правиш хиперекстензии!
Разгледай упражненията от сайта и си избери.
Тягата предполагам я правиш с изправени крака?
Иначе както Yoda ти каза, използвай машините във фитнес залата ти.
благодаря ви много значи да се доуточня че тренирам в собствена зала но там нямам машини имам доста тежести лежанка римско столче и т.н без тези машини целта ми е изчистване и едновремено стягане на споменатите части и като искам най -много да наблегна на ханша
Клек на един крак, като другия е свит и целта е да докоснеш пода с коляно, пистолет, клек с ръцете горе държат тежест
Прави си и базовите, ама с дъмбели..друго си е усещането.
[quote author=“vesi”]Клек на един крак, като другия е свит и целта е да докоснеш пода с коляно, пистолет, клек с ръцете горе държат тежест
Прави си и базовите, ама с дъмбели..друго си е усещането.
При това условие бих добавил и мъртва тяга с прави крака.Удря точно там
22.11.05
15:54
[quote author=“milkona”]здравейте от доста време наблягам на едни и същи упражнения за крака и дупе и това са клякане с щанга 20кг,напади с 26кг,и мъртва тяга понеже знам че това са базови упражнения но взеха да ми поомръзват да ми предложите някакъв друг вариянт също толкова ефикасни или нещо друго но също така знам че не мога да ги елиминирам от тренировката или пък ако имате някакви други идеи ще ви бъда благодарна
Опитай с аеробика.