Хората ,които са го писали според мен разбират повече от вас!
Всеки от нас ходи на лекар, когато има здравословни проблеми, следователно вярваме на лекарите. Е, аз вярвам на лекарите доказали, че креатина не причинява рак. Докато обратното още не е доказано. Статията едва ли я е писал лекар (ако въобще я е писал лекар!), занимаващ се с креатина и рака.
П.п. Само добавям, че креатина се използва от атлети от почти всички видове спорт, не само културисти. Както и от армията на САЩ и др. Малко фантастично ми се струва някой да крие “жестоката” истина за креатина и рака.
Невъзможно е креатин да се прави от тиоурея или ако се прави е супер некачествен и е противозаконно. Може би с непазарни цели. Тиоуреята е доста вредна и канцерогенна. Според новата наредба от тази година министерството на здравеопазването е остановило гранични стойности на всички вредни химични агенти. Тоест ако не се спазват изикванията са подсъдими.
Креатинът, произведен от тиоурея, има различни примеси - дихидротриазин, дицианамид, остатъчни количества тиоурея, поради които, ако се приема по-дълго време, може да окаже вредно въздействие върху организма и да предизвика алергии, нарушения във функцията на бъбреците и рак.
Това предполагам е някакъв остарял начин за производство и вече е забранен.
20.11.05
22:42
а аз вярвам че добавикте са храната на бъдещето !
и на кого да вярвам сега , на хора които казват добавките са вредни , след време действието им ще проличи или на хора които казват , храната е по вредна от добавките и токсична , е хубу и двете ме интересуват щото след трен пия сурватка , а за билдинга поемам огромно количество храна съпоставено с връзниците на моята възраст , които не тренират
....
да не говорим за 200 та грама протеин на ден! ...
при другите е към 70 максимум ..... (говоря за момчетата от класа ми които не тренират ) а месото нали и то е адски вредно и токсично ???
аз ям по що годе от 300 до 500 грама на ден ...
а сега ми кажете кой се трови повече аз или тея дет го карат на добавки ( тоест по голямата част от протеина им се осигурява от тях )
е аз съм на 16 и не ща на 50 да съм в инвалидна колича заради инсулт или инфаркт или тн ... , че кой иска :lol:
всичко май опира до теория и никой не може да каже как ще бъде ....
какво ще стане и тн ..
20.11.05
23:57
Според новата наредба от тази година министерството на здравеопазването е остановило гранични стойности на всички вредни химични агенти. Тоест ако не се спазват изикванията са подсъдими.
Колко неща са за съд, колко хора са за затвор? Като ги обгазяват всяка година по няколко пъти в Стара Загора кой е отишъл на съд? Къде е министерството на здравеопазването в тоя момент и какво прави по въпроса?
Има много примери за лекарства, които са се използвали много и за тях се е твърдяло, че са безвредни и след 10-20 години цак! и вече медицината ги отрича напълно!
21.11.05
08:48
Хм, изражда се дискусията.
Ами Мускул, казах вче, връзката е косвена, но прочети например в литературата малко повече за гигантоклетъчния аденокарцином(бързотечен рак на белия дроб) и клиничните му проявления; мисля, че точно там се променяха нивата на креатина.
Другото, за което със сигурност знам ,е рак на черния дроб.
А що се отнася до бъбреците, връзката не е никак косвена. Съвсем пряка си е.
Като не забравяме, че даже и твърде много месо може да товари бъбреците.
Абс, то от такива въртели файда няма. Едното било хормон, другото не било, оп, ти си победител. Ок. Ами взимай тогава веки ден в продължение на години концентрирана глюкоза, по 300 грама да кажем. Пробвай. Какво ще кажеш за глюкозата? Тя също е естествена, не е хормон, не е свръхестествена и отгоре на това е брънка във 100 % същия процес, в който е и креатинът: анаеробен синтез на енергия в клетката. Опитай.
Поздрави!
Хмм, част от креатина в тялото се синтезира от черния дроб, съмнява ме да се “самоунищова”.. Както и да е. Май няма смисъл да се продължава с тая тема. Иначе ДЗВЕР е прав, че не трябва да се прекалява с каквото и да е. Затова спазвайте общоприетите начини за употреба на суплемнти. Успех на всички:”)
21.11.05
10:12
[quote author=“AbSs”]Хмм, част от креатина в тялото се синтезира от черния дроб, съмнява ме да се “самоунищова”.. Както и да е. Май няма смисъл да се продължава с тая тема. Иначе ДЗВЕР е прав, че не трябва да се прекалява с каквото и да е. Затова спазвайте общоприетите начини за употреба на суплемнти. Успех на всички:”)
как така да няма смисъл ?!??!?!?!?!?!?!?!! аз си убогатих знанията по тея въпроси доста мисля че съфорумниците също :)
не мога да разбера за какво толкова се палите в този безсмислен спор. важна във всичко е умереността. дозата прави отровата. ( не съм го измислил аз :):):) ) в края на краищата всички сме преходни и временно на този свят, така че живейте качествено и се наслаждавайте на времето си тук.
22.11.05
08:32
Дозата, човек, това е точната дума.
Но веднага следва въпросът: каква доза храна трябва да поемеш по естествен път за да докараш до доза 20 грама креатин, която е обичайна за повечето цикли?
Или, айде, 10 грама - за аматьори?
22.11.05
11:26
Само едно ще ви кажа
това със зареждащата доза и подържащата доза е отживелица и не е вече актуално в бодъбуилдинга
така че четете не някави американски постове на сульо и пульо от нета , ами грабвайте учебниците
стан
ще постна някъде няколко реферата за креатин
А също така има експерименти със спортисти на които им е давано креатин и на такива които име давано плацебо
постигнали са еднакви резултати, така че смятайте колко зависи психиката в случая, но има и умрели от креатина , отдолу в реферата пише хахаха
22.11.05
11:32
Einleitung
Creatin(Cr) als Nahrungsergänzungsmittel erfreut sich derzeit aufgrund seines potenziellen ergogenen Effektes sowohl bei Freizeit- als auch Wettkampfsportlern aller Leistungsklassen zunehmender Popularität.
Es wurde schon 1835 erstmalig isoliert. 1926 war bekannt, dass Creatin durch exogene Zufuhr beim Menschen die Cr-Konzentration im Skelettmuskel erhöht, aber erst Anfang der 90er Jahre des 20.Jht. erschienen die ersten Forschungsstudien über die Cr-Supplementierung.
Anstoß dafür, waren die großen Erfolge der britischen Sprinter während der olympischen Spiele 1992 (Linford Christie), die einen großen Teil des Erfolges der Einnahme von Creatin zuschrieben.
Creatin-Stoffwechsel
Cr ist eine natürlich vorkommende, im Körper synthetisierte Substanz, abstammend von den Aminosäuren Glycin und Arginin.
Zu 95% entalten im Skelettmuskel, wobei davon 60% in Form von Creatinphosphat (PCr) und 40% in Form von freien Cr besteht.
Die gesamte Speichermenge des Menschen beträgt ca. 120-150 g, vorkommend in Leber, Nieren, Bauchspeicheldrüse, Herz, Gehirn Hoden und natürlich im Skelettmuskel.
Wir benötigen täglich ca. 2 g Creatin. Durch die endogene Synthese in der Leber, reicht der Bedarf in der Regel nicht aus, so dass wir die Hälfte in Form von tierischen Eiweißen zu uns nehmen müssen.
Tabelle1
Lebensmittel Creatin-Gehalt (g/kg)
Hering 6,5 – 10,0
Schweinefleisch 5,0
Rindfleisch 4,5
Lachs 4,5
Thunfisch 4,0
Kabeljau 3,0
Milch 0,1
Nach Zufuhr (und dem Körpereigenen Bedarf), exogen od. endogen, tritt Creatin ins Blut über. Im Muskel selbst phosphorylisiert die Creatinkinase Cr zu PCr als vorcherrschende interzelluläre Form (40/60).
PCr dient als sofortige Energiequelle der Muskelkontraktion, indem es seine energiereiche Phosphatbindung auf das Adenosindiphosphat (ADP) zur Wiederauffüllung der Adenosintriphosphat-(ATP) Speicher während kurzzeitiger, hochintensiver Belastungen überträgt.
PCr ermöglicht die ATP-Resynthese innerhalb der ersten 5-10sec einer intensiven physischen Belastung. Im weiterne Verlauf der körperlichen Belastung leeren sich die PCr-Speicher wodurch eine veminderte Energieproduktion und Leistungsausbeute resultiert.
Bei mittel- und längerfristigen Belastungen wird ATP über oxidative Stoffwechselprozesse sowie über die anaerobe Glykolyse weiter Resynthetisiert (Kohlehydrate und Fette).
Nach einer hochintensiven Belastung brauchen die PCr-Speicher etwa 4-6 Minuten um sich wieder aufzufüllen.
Daraus erfolgt die Überlegung, dass PCr der limitierende Faktor für kurzzeitige, hochintensive Leistungen ist und somit eine Begründung für die Supplementierung von Cr.
Theoretische Ergogene Auswirkungen durch eine erhöhte perolale Aufnahme von Creatin (Cr)
Studien an Menschen haben gezeigt, dass eine Cr-Supplementierung von 0,3g/kg Körpergewicht (20-30g täglich) über etwa 5 Tage die gesamt Speichermenge im Körper um etwa 20%, davon 20-30% in Form von PCr, steigert.
Hieraus konnte man ableiten, dass eine genetisch bedingte Obergrenze für eine intramuskuläre Speichermenge von Cr und PCr-Konzentrationen vorliegen muss.
Cr scheint ebenfalls Effekte auf den Muskelmetabolismus(Stoff-wechsel) zu haben. Erhöhte PCr-Konzentrationen puffern die intrazelluläre Wasserstoffanhäufung über die Creatinkinase-Reaktion und verzögern die Ermüdung.
Auch eine Zunahme des Körpergewichtes von 0,5 - 2 kg erfolgt, wobei diese Zunahme kontrovers diskutiert wird. Die wahrscheinlichere ist, dass durch den intrazellulären osmotischen Druck das Cr das Volumen durch Wassereinstrom ansteigen lässt. Die erhöhte Wasserretention zeigt sich durch die reduzierte Urinvolumen Ausscheidung sofort nach Cr-Einnahme.
Manche Autoren vermuten, dass Cr die Synthese der kontraktillen Eiweiße (Actin, Myosin) steigert und eine Muskelzellhypertrophie bewirkt.
Außerdem scheint die Cr-Zufuhr keinen Einfluss auf den Testosteronspiegel zu haben.
Mögliche Nebeneffekte
Aufgrund zunehmender Popularität ergogener Substanzen und möglicher Nutzen von Cr, fällt diese Substanz zunehmend ins Licht klinischer Untersuchungen. Insbesondere seit drei Todesfällen unter 3 amerikanischen College-Ringern welche Creatin benutzten. Die meisten Studien umfassen lediglich einen Einnahmezeitraum von 4 – 8 Wochen, anzunehmen ist jedoch, dass viele Personen die Substanz dauerhaft einnehmen.
Langzeitstudien hierzu fehlen bislang.(Folie Studien)
Berichten zufolge liegen Muskelkrämpfe sowie –zerrungen, muskuläre Hypertonisierung, Hitzeintoleranz sowie Durchfälle und Dehydratationen insbesondere bei Trainingsbelatungen in heißer und feuchter Umgebung vor.
Abschlußwort
Alles in allem werden Cr derzeit im Bereich von Sportarten, Übungen und Bewegungen mit hochintensiven, wiederholten, dynamischen Belastungen ergogene Effekte zugeschrieben
много се извинявам че е на немски, ама всичките ми материали са на немски, а нямам време да превеждам
22.11.05
18:08
Нищо не разбрах :cry: Ае кат имаш време преведи :wink:
22.11.05
19:26
А, аз говоря за 20 грама стандартна доза, не зареждаща. Има го това нещо. А на повечето фирми в бг дозата е около 10 грама. Ако сложим и зареждаща, което не е отживелица , а глупост за мен - картинката става доста по - жалка.
Дозата винаги ще варира според теглото.
Може и да не е плацебо, не знам, има пряка връзка с анаеробния цикъл и разграждането и изграждането на АТФ; под въпрос е как и колко се усвоява, но даже и да е всичко - определено не е безвредно.
Всъщност то безвредно няма. Това да пораснеш много бързо и безвредно е оксиморон, нещо като да умреш безопасно. Не само мощностите, но и човешките органи имат амортизация и габарити.
[quote author=“Mr_Muskul”]Ае братле разбираш ли че ставаш вече супер смешен. Чул недочул отнякъде и вече се прави на супер осведомения черноглед. Ти нашите очи отвори, според теб всичко е незаконно, всичко е боклук, всички зимат подкупи, нищо не е под котрол. Вече се убедих, че нищо не разбираш и само се правиш на интересен. Съжалявам те само, че си такъв песимист. Единственият ти довод е, че си чул нещо от някъде. Въобще незнам защо се занимавам с теб.
Напълно съгласен... редовно някой решава да ни “осведоми”, че сички се опитват да ни прецакат... стига с тая бай- ганьовщина! Осъзнайте се навреме и спрете да говорите глупости... заради такива хора много от родителите правят нечовещки проблеми на билдерските си деца :P , смятайки че едва ли не от 1 “цикъл” с креатин детенцето ще се превърне в някъф мутант и ще умре в адски мъки на 30 години...
23.11.05
08:48
Момчета, заживейте в реалния живот.
Та те ви прецакват даже и ако продуктът 100% съдържа това, което пише вътре.
Продават ви го два пъти по - скъпо отколкото е в сайтовете ,където също е на печалба.
А не един и двама вече бяха явно прецакани и се откриха фалшификации, за сметка на което пък някои доставчици в България твърде експресно забогатяват.
Аз лично съм чувал, че даже самият Ицо(Христомир) е бил прецакан от един от доставчиците в България с хормони; не знам доколко е верен слухът, но съм склонен да вярвам.
Хелфайър, думата цикъл не е за кавички. Креатинът се взима точно на цикли. Помисли защо. Или пък пробвай да го пиеш една -две години. Нещо, което можеш да направиш с протеините. Ако са протеини.
Преди това си дай кръвната група в някоя болница за да ти потърсят бъбреци за трансплантация.
Не мога да разбера защо продължаваш да спориш... Жоро го написа по-горе... всички си зависи от дозата... а за кавичките незнам защо съм ги написал... можеби защото съм свикнал, че самата дума се свързнва със стеройдни в-ва първо... но както и да е.... знам как се зима креатина и не смятам, че може да ти навреди ако се зима обмислено, а не разни изказвания “днеска ще зема 1 кофа креатин и ше го пия по 100гр(примерно) и ше стана животно...” защото аз съм чувал доста такива изказвания... още повече ние(поне по-голямата част) не сме професионалисти... не приемаме такива количества хранителни добавки... никой не пие креатин постоянно...
Аз съм за употребата на добавки, а не за злоупотребата с тях. Има разлика. :wink: Пък и 5 гр. креатин на ден можеш да си набавиш и ако ядеш достатъчно месо. Затова не виждам нещо опасно в приемането на 5 гр. креатин на ден.
[quote author=“AbSs”]Аз съм за употребата на добавки, а не за злоупотребата с тях. Има разлика. :wink: Пък и 5 гр. креатин на ден можеш да си набавиш и ако ядеш достатъчно месо. Затова не виждам нещо опасно в приемането на 5 гр. креатин на ден.
Сещаш ли се, че въобще не е същото дали ще си набавиш креатин от месо или от синтезиран на прах. Прочети по-нагоре защо.
DJ MADMAN, моля те преведи частта със смъртта от креатин, защото не разбирам много добре немски. :oops: :) Това с плацебото е много интересно, но има много странични фактори, които могат напъно да “саботират” резултатите. Ако имаш подробни резултати от изследването ги post-ни и преведи накратко.
Сега Събота и Неделя ще се поразровя и аз за интересни неща, че през седмицата нямам никакво време.
23.11.05
22:11
[quote author=“AbSs”]Аз съм за употребата на добавки, а не за злоупотребата с тях. Има разлика. :wink: Пък и 5 гр. креатин на ден можеш да си набавиш и ако ядеш достатъчно месо. Затова не виждам нещо опасно в приемането на 5 гр. креатин на ден.
Дам, примерно 4 килограма месо на ден. Спор няма.
Може и да стане по - голяма цифрата, ако месото е готвено, разбира се.
Първо искам да кажа ,ако искате да говорите за препаратите които наистина вредиат говорете за препаратите на стероидна основа.
човека е прав че може много да си навредите и с креатина но ако сте супер тъпи и примерно приемате креатин и пиете по малко водичка (примерно 1 чаша на ден) (течности) после след 1-2 седмица ше ви видиа как пикаете кръв (Креатина черпи вода от бъбреците директно)(ако забележите ,че усните ви исъхват и гурлото тва са пурвите симптоми че не приемате достатачно вода при приемането на креатин)просто има хора които купуват и се “грухат” без да знаиат страничните ефекти при предозиране на дадениа медикамент и начина му на употреба.(предозиране на креатин-ниама) колкото организма може да усвои остатака аре ф кенефа...)
Щто се однасиа до протеина колкото идва на организма в излишък то този излишък си отива пак в кенефа не мислиа че може ниакои да си навреди с протеин тва са супер глупости... сеедно да си навредиш с яденето на картофи :) единственото нещто е ако приемаш адски много протеин да се изприщтиш като пуканка от пъпки заради белтъците ,а за да предозираш триаа или да си адски тъп да пиеш по 500 грама на ден(примерно):) или да си начинаещ които мисли че протеина е сладолед на прах ,а ако умреш от протеин триаа ти освободиат фамилиата от данаци до живот и да ти дигнат паметник пред НДК (не съм друсал просто се нервирах че четох 2 часа тая тема )аз лично взимам 1 месец протеин и креатин и 1 месец си почивам от тях просто не прекаляваите с това което взимате и всичко е оки и наи-важното правете почивки и четете преди да си купувате каквото и да било
п.с И не забравиаите че накраиа всичко отива в кенефа :wink: :lol:
[quote author=“Pitbull4o”]Първо искам да кажа ,ако искате да говорите за препаратите които наистина вредиат говорете за препаратите на стероидна основа.
човека е прав че може много да си навредите и с креатина но ако сте супер тъпи и примерно приемате креатин и пиете по малко водичка (примерно 1 чаша на ден) (течности) после след 1-2 седмица ше ви видиа как пикаете кръв (Креатина черпи вода от бъбреците директно)(ако забележите ,че усните ви исъхват и гурлото тва са пурвите симптоми че не приемате достатачно вода при приемането на креатин)просто има хора които купуват и се “грухат” без да знаиат страничните ефекти при предозиране на дадениа медикамент и начина му на употреба.(предозиране на креатин-ниама) колкото организма може да усвои остатака аре ф кенефа...)
Щто се однасиа до протеина колкото идва на организма в излишък то този излишък си отива пак в кенефа не мислиа че може ниакои да си навреди с протеин тва са супер глупости... сеедно да си навредиш с яденето на картофи :) единственото нещто е ако приемаш адски много протеин да се изприщтиш като пуканка от пъпки заради белтъците ,а за да предозираш триаа или да си адски тъп да пиеш по 500 грама на ден(примерно):) или да си начинаещ които мисли че протеина е сладолед на прах ,а ако умреш от протеин триаа ти освободиат фамилиата от данаци до живот и да ти дигнат паметник пред НДК (не съм друсал просто се нервирах че четох 2 часа тая тема )аз лично взимам 1 месец протеин и креатин и 1 месец си почивам от тях просто не прекаляваите с това което взимате и всичко е оки и наи-важното правете почивки и четете преди да си купувате каквото и да било
п.с И не забравиаите че накраиа всичко отива в кенефа :wink: :lol:
Само не разбрах, защо правиш почивка един месец от приема на протеин, а не правиш ли и един месец без картофи :lol: . Първо казваш, че няма проблеми да приемаш по-вече протеин от необходимото, а накрая казваш че правиш почивка един месец.
Явно думи и действия при теб се разминават :wink: !
в някои от БГ добавките са ръга бионабол и други стероиди!Аз знам за JC и Musashi!
Оставяики на старана че онзи пич дето батка в мусаши в централния офис продава междо другото и анаболни стероиди!
Мене не ми пречи просто констатирам!
[quote author=“DarkWolf”]в някои от БГ добавките са ръга бионабол и други стероиди!Аз знам за JC и Musashi!
Оставяики на старана че онзи пич дето батка в мусаши в централния офис продава междо другото и анаболни стероиди!
Мене не ми пречи просто констатирам!
Eдва ли ще слагат такива скъпи вещества , а и да не говорим че Бионабола не се прави от дълго време
18.01.06
14:45
Не само в булгарските се слагат теиа субстанции, и в доста от 4уждите има, много малко фирми правиат 4исти продукти
Хмм значи направих един цикъл с креатин, вдигнаха ми се силовите постижения, но все пак си оставам любител на чистото блъскане...незнам, защо, но нямам вяра в препаратите, може да е от незнание, но това си е моя работа. Мисля си, че с правилен харанителен режим и добра техника може да се постигне добър резултат в любителския бодибилдинг, подчертавам, любителския. Защо да се тъпчем с препарати, след като го правим за нас, а не, за да изкарваме пари, нали го правим за здраве, е какво здраве има в препаратите, каквито и ще да са, няма 100 % натурален препарат, който е на прах(поне така мисля). Другото нещп, което си мисля, е че когато станем на години и неможе да подържаме постиженията и натоварванията, като едно време, какво ще стане с мускулите, които сме направили, с помоща на препарати....незнам има доста въпроси, но тука много рязко и почти винаги се стига до крайности.
Правя си почивки просто защото от протеините губя апетит и защото смятам че на мене ми влияят по-добре когато си почивам от тях
Не съм казал че няма проблеми да приемаш по повече протеин както казах обринваш се с пъпки пък и няма идея да хвърлям парите си в кенефа
Пиши на кирилица !!! Прочети и спазвай правилата !!! Преведох ти поста но другите на латиница ще ги трия без предупреждение !!!!
DJGorgio-Astor
[quote author=“DJ MADMAN”]Не само в булгарските се слагат теиа субстанции, и в доста от 4уждите има, много малко фирми правиат 4исти продукти
То и да продаваха... Кой би се харчил, тоя от който за 2 месеца качваш 5кг или другия от който 2кг? :wink:
20.01.06
10:10
и аз като почнах преди да взимам протеин чувах мнения от рода че като го спреш ще “станеш дебел” и за това лятото когато спрях с тренировките свалих 8 кг от само себе си :P
[quote author=“BULTARS”]Значи сякви протеини и други “добавки” са пълна глупост!
Прецакват ЕСТЕСТВЕНИЯ МЕТАБОЛИЗЪМ и след като спре човек
с тренировките (както аз за година и повече) става доста тлъстичък...
Иначе всичко тва може да се набави по естествен път, но иска диети
и разбира се занимавка, както и може би в крайна сметка повечеко
парички.Но аз пак си пия мляко и си хапвам пилешко
(майната му на птичия грип) и заедно с някои витамини са ми
достатъчни за тонос, а колкото до явното зобене и креатина
-> това се взима при лекарски контрол момчета!
И ако се ровнете в интернет ще видите колко млади хора
са си отишли от инфаркт употребявайки витамини и ... креатин!
Внимавайте какво взимате и къде ходите .
Тва е, не вярвам някой да оспори казаното от мен
пс:Мнението е на човек тренирал 3 години...
За пръв път отварям тая тема и се сцепих от смях ! Хахахахаха :lol: