12.04.14
17:10
Здравейте. Поради работното ми време и сравнително тежка работа ,последно време усетих нужда от някакъв предтренировъчен продукт. Засега съм много доволен от азотния си бустер ,но ми се върти една идея в главата. След като една от ползите на азотния бустер ,е да вкарва повече кръв в мускула и съответно повече вещества заедно с тази кръв,дали няма да е удачно заедно с дозата бустер да добавя и 5-10 грама BCAA? Това ще има ли положителен ефект ,или по-скоро ще намали действието на бустера?
А за малко повече инфо ,бустера е Stacker2 rush accelerated (наистина стррахотен) , а БЦАА-то е SATURN SUPPLEMENTS BCAA-5000 (Това са чисти бцаа на прах и мисля ,че е най-изгодният вариант на пазара.(даже го твърдя на 100%))
Както и да е. Дайте да видим мнения по въпроса да го обсъдим :) Бустер+БЦАА преди тренировка- Добра или лоша идея ?
12.04.14
17:22
Имам смътен спомен, че едновременният прием на ВСАА и азотни прекурсори не е добра идея заради затруднено усвояване на едните.
Ще трябва да проверя защо съм останал с такова впечатление, може и да не съм съвсем прав.
Ако съм запомнил правилно, редно е да им осигуриш едни 20-30 минутки разстояние във времето.
Благодаря ти за бързия отговор.
И на мен ми се струва неудачно да ги пия заедно ,но нямам идея дали съм на прав път.Като се замисля ако имаше резон в тази комбинация,отдавна големите фирми щяха да са спретнали азотен бустер натъпкан с БЦАА в прилични дози.Но все пак ще видим и други мнения.
Другият ми вариант за прием е преди тренировката бустера ,а по време на тренировката и след нея БЦАА то. Реших да махна протеиновата пудра от диетата си. Понеже мисля ,че ям достатъчно месо ,сирене ,мляко,риба и яйца.А и вече не ми се дават по 150-200лв. на месец за добавки.И понеже ще разчитам предимно на бцаа ,искам да нацеля оптималният прием ,като количество и време.
Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 12.04.14 17:55.
12.04.14
19:06
Ммм, виж както писа-преди тренировка бустер, а по-време на тренировка бцаа. Ако имаш протеин след тренировка и направо затваряш кръга :D
Та аз мога ли да попитам? Азотния бустер разширява кръвоносните съдове, а аминокиселините спомагат възстановяването, това не означава ли, че един вид едното спомага другото?
И аз точно затова мислех ,че бцаа заедно с азотен бустер ,ще е добра комбинация ,но явно трябва да се изчакат едно друго. По време на тренировка май се оказва най-добрият прием на бцаа. А в моя случай след тренировка твърда храна. Поне така мисля да опитам
В моето бустерче производителя е решил да вложи 5 грама BCAA на доза, така че според мен не е лоша идея, особено ако се тренира на гладно.
Може ли да споделиш марката ,да видя другите съставки дали са идентични и длаи с моят може да се комбинра.
13.04.14
09:07
Гледал съм това изследване преди време. Ще го чета пак подробно, защото ми се губят детайли... правено е преди доста време, де, отчитам и този факт.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.04.14 09:08.
13.04.14
18:31
(shake) Сещам се за няколко бустера, в които има BCAA : Assault, MyoCELL, Defy.. струва ми се напълно нормално и логично.
13.04.14
19:53
ВСАА и азотни прекурсори в един продукт не е някакво изключение на пазара...но вярно също така, че маркетингът е продал и много щуротии. ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.04.14 19:56.
13.04.14
20:17
В същия ред на мисли има и много продукти, съдържащи в себе си калций, магнезий и цинк, което също не значи, че не си пречат
NO има много по-слаб ефект върху артериите отколкото върху вените. Вземи си нитроглицерин и слагай под езика. Ще усетиш наистина какво е азотен бууст, а не водичките от магазините за добавки. NO + BCAA не си пречат, но не си и помагат, действията им са коренно различни и нямат синергичен или антагонистичен ефект.
14.04.14
13:08
Има доста изследвания по темата за азотните съединения и ефекта върху вазодилацията, но повечето не са нито позитивни, нито категорични, та затова и не ги цитират. например има едно доста общирно изследване , което стига до извода, че човешкото тяло има много добри компенсаторни механизми, т.е. повишените нива на азотен оксид се неутрализират чрез различни изменения в други системи, които гарантират запазването на кръвното налягане в нормални граници. Дори при директни вливания резултата е същия - никакъв ефект върху вазодилацията по време на физически натоварвания и/или хиперемия (увеличено местно кръвонапълване на орган или част от тялото) на мускулите - нито артериална, нито венозна. Същото важи и за връзката аргинин - азотен оксид.
При БЦАА нещата стоят по-позитивно. Има много добри изследвания, които показват различни положителни ефекти (последното, което ми напрви впечатление, беше, че 5 г. левцин взети със някакво белтъчно ядене повишават забележимо нивата на белтъчния синтез, т.е. може би си струва да си слагаме левцин върху пържолите ;)). Но като предтренировъчен продукт, БЦАА биха имали смисъл само ако тренираш на гладно (така че да не е на гладно). Логиката е проста - ако консумираш межди 1 и 2 г. белтък на кг телесно тегло, значи си получаваш сдостатъчно БЦАА-та.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 14.04.14 13:23.
Днес опитах комбинацията от staker2 rush + MEX MCAA 20K ,преди тренировката. Може да се каже ,че не усетих ефект.Нямах нито сила ,нито усещах онова приятно парене в ръцете от бустера. Просто се чуствах сякаш не съм пил нищо.Сякаш бцаа-то неутрализира ефекта от бустера. По време на тренировката обаче ,си разтворих още една доза БЦАА и малко мръднаха нещата откъм сила и тонус. След тренировката 2 дози протеин и сега се чуствам страхотно. Вече няколко часа имам тонус и енергия и мускулите ми седят напомпани. Но определено повече няма да хабя дозата бустер с амино.
16.04.14
09:54
казано от Strelok91 на 13.04.14, 11:46:
Advanced pre-workout Bulkpowders
Какви са ти впечатленията, защото съм му хвърлил око.
казано от Pavel Petrov на 16.04.14, 09:54:
казано от Strelok91 на 13.04.14, 11:46:
Advanced pre-workout Bulkpowders
Какви са ти впечатленията, защото съм му хвърлил око.
Добри са. Все пак излапах кило и половина от него.
Основното , което ми направи впечатление е:
Плюс:
- Тренирам повече време и някак си не се умарям. Не ми трябва голяма почивка между сериите. Обема на тренировката също е толкова колкото пожелая.
Минус:
- Само кофеин не ми върши работа, а друг стимулант в блендата няма. Предлагам ти, ако го пиеш да добавиш нещо допълнително. Било то синефрини, йохимбета, кафета, гуарани и etc.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 16.04.14 11:34.
17.04.14
09:46
Точно защото няма други стимуланти ми допадна, както и липсата на пълнители като малтодекстрин.
19.04.14
01:42
Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.04.14 08:50.
08.01.15
15:32
казано от Gergi_81 на 15.04.14, 20:47:
Днес опитах комбинацията от staker2 rush + MEX MCAA 20K ,преди тренировката. Може да се каже ,че не усетих ефект.Нямах нито сила ,нито усещах онова приятно парене в ръцете от бустера. Просто се чуствах сякаш не съм пил нищо.Сякаш бцаа-то неутрализира ефекта от бустера. По време на тренировката обаче ,си разтворих още една доза БЦАА и малко мръднаха нещата откъм сила и тонус. След тренировката 2 дози протеин и сега се чуствам страхотно. Вече няколко часа имам тонус и енергия и мускулите ми седят напомпани. Но определено повече няма да хабя дозата бустер с амино.
След колко време пиеш амино-то? 5-10 мин. след като си започнал,да речем? Знаеш ли дали ще има същия ефект,ако е на капсули? Благодаря.
01.02.15
14:10
казано от inabambina на 08.01.15, 15:32:
казано от Gergi_81 на 15.04.14, 20:47:
След колко време пиеш амино-то? 5-10 мин. след като си започнал,да речем? Знаеш ли дали ще има същия ефект,ако е на капсули? Благодаря.
Дали е на капсули или не няма никакво значение. Освен, че хапваш ненужно количество желатинови обвивки особено ако са от онези по 1000 мг и трябва да изпиеш 6 - 10 броя за един прием.
Според мен аминото е най - добре на прах без оцветители и овкусители но рядко се намира. Без оцветител е лесно но без овкусител май няма за момента.