Препоръка за протеин в по-голяма разфасовка.

12.04.14
16:57

Привет на потребителите на форума!
В последните два (2) месеца активно развивам спортна дейност във фитнес зала и мисля, че е настъпило времето за един нов етап в приема на хранителните вещества. Понеже досега не съм използвал хранителни добавки, желая препоръка за марка. От изчетеното във форума, твърдо оставам с впечатлението, че протеините на българските производители е добре да не бъдат вземани предвид и те трябва да бъдат избягвани. Затова и ако търсенето се канализира в по-профилиран избор, то явно се насочваме към чуждестранен производител, като смятам за добре разфасовката да е по-голяма, например 4 килограма или 5 килограма, най-вече, заради по-добрата цена (ценово ограничение е до 200 лева). Забелязвам симпатиите на потребителите най-вече към продуктите на Optimum Nutrition, но все пак - кои са и другите производители с качествени продукти?
Като допълнение задавам въпрос и за приемането на добавката, преди и след тренировка, сутрин или вечер, в почивните или в активните дни? Аз тренирам четири (4) пъти седмично, в понеделник, вторник, четвъртък и петък. Масата ми е 76 килограма при височина от 180 сантиметра.

Хайде и теб да попитам - защо реши, че ти трябва протеин - имаш проблем с осигуряването на нужното количество белтъчини или причината е друга?

Отговорът на този въпрос ще те насочи и към решенията на допълнителните ти въпроси.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.14 17:01.

12.04.14
17:29

Моите рамки са моите стереотипи, изградени от наблюденията върху другите трениращи и от техните съвети, да стартирам именно с приема на протеини, а след две (2) до три (3) седмици в комбинация и с екдистерон.
В сайта намирам този пример, за да онагледя търсенето - 4 килограма суроватъчен протеин за 175.89 лева.
Ще се радвам и на Вашето мнение, Кольо Пияндето, както споменах, не съм добре подготвен с информация и всяка препоръка е добре дошла. Благодаря предварително!

12.04.14
20:48

Ако приемаш достатъчно количество протеин и белтъчини през деня- месо, айця, млечни продукти, то няма да имаш нужда от протеиновата пудра.
Ако пък сметнеш, че се храниш доста зле, то приемай я. Но тогава трябва да прецениш има ли смисъл да тренираш при положение, че не сядаш на масата след това.
Мисля че на този етап ще имаш повече изгода от аминокиселини и креатин.
Като цяло преди да взимаш нещо, проучи какво всъщност представлява то. Защото много хора мислят, че протеина е нещо златно и го предпочитат пред храната.

12.04.14
21:38

Благодаря Ви!
Мисля, че се храня добре и достатъчно разнообразно, но целта от 3.5 грама протеин от животински произход, за всеки килограм телесно тегло, поне на този етап, е по-скоро труднопостижима. Затова се обръщам и именно към тази добавка.
Но питането ми важи и за креатина, за препоръка на марка, във възможност за по-голяма разфасовка (за постигане на по-добра цена), както и начините за употребата му.

Иване, много бързаш, а както виждам - наистина много неща не са ти ясни.

Нищо не налага приемането на такова колосално количество протеин дневно - не повече от 2.5 g/kg са напълно достатъчни. Растителните белтъчини не са неусвоими. Ако можеш да си осигуряваш 2.0 - 2.5 g/kg белтъчини дневно от храна, тогава протеин от хранителна добавка просто не ти е нужен.

Това, което трябва да знаеш за креатина, е написано тук.
Нямаш нужда от него (причината - долу).

Идеята за екдистерона е още по-абсурдна. Нито знаеш как да се храниш, нито знаеш как да тренираш, нито пък знаеш как да си осигуриш нужното възстановяване. Отделно от това впечатленията от екдистерона са крайно противоречиви (ще си ги потърсиш сам във форума).

Кой ти пълни главата с щуротии и защо те вкарва в тия филми с добавките - нямам идея. На този етап спокойно можеш да си купиш качествени витамини и мастни киселини (омега-3). Това ще ти е достатъчно още доста време. Насочи усилията си към оптимизация на храненето и се научи да тренираш правилно, осигури си нужната почивка - тези фактори ще ти дадат голямата разлика и ще ти донесат търсените резултати - не екдистерона, креатина или напълно излишното количество протеин.

13.04.14
13:31

казано от Иван Тодоров на 12.04.14, 16:57:

Масата ми е 76 килограма при височина от 180 сантиметра.

Продаваш ли я тая маса? Мога да я сложа на двора,Шаро да спи под нея.

ПП
Повече четене,по-малко протеин.

Мнението беше редактирано от balabanov на 13.04.14 13:32.

14.04.14
18:29

Дневният ми прием на белтъчини е в диапазона от 2.3 грама до 2.7 грама на всеки килограм от телесното тегло (от животински произход), като тези от растителен произход не съм изчислявал. При почивката и възстановяването трябва да спомена, че работя с работно време от 6 часа, без самата дейност да изисква физическо усилие, предимно чиновнически задачи.
Информация за креатина е много полезна, а от общата информация във форума, става ясно, че по-качествените марки носят определено лого - Creapure, отличаващо ги. В такъв случай как може да сортираме мастните киселини и витамини в съотвени качествени класове (етапи). Кой е най-добрият продукт от тях?

14.04.14
22:44

За протеин провери тези сайтове bulkpowders.co.uk; myprotein.cоm 5кг неовкусен е около 110лв без доставката. Качеството е много добро.
П.С. Човекът пита за протеин, а не за акъл. Дали му трябва или не си е негов проблем.

Мнението беше редактирано от aleks на 14.04.14 22:45.

казано от aleks на 14.04.14, 22:44:

Човекът пита за протеин, а не за акъл. Дали му трябва или не си е негов проблем.

Аз пък държа препоръките ми да са възможно най-практични и ефективни (до колкото ми позволяват знанията, разбира се). Нали няма проблем с това?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1