23.11.05
20:24
тренирам от много време, с прекъсвания. Гърдите са ми най-силната мускулна група, варвят ми мн добре. Но винаги, винаги когато тренирам гърди имам силна мускулна треска за около 3-4 дни. Мисля че тва не е нормално. Сега тренирам от 2 месеца редовно и никъде другаде нямам м. треска - само на гърдите. И въпреки това ми вървят много. Тренирам всеки мускул по веднъж седмично. 1 седмица мисля че е напълно достатъчно време да се възстанови мускула дори и след тежка трен.
Ето ви програмата, по която тренирам за гърди:
3-4 серии средна лежанка като повторенията са в пирамида, 4-6 повторения
3-4 серии за горна част на гърдите, или с щанга, или с дъмбели, 6-8 повт.
3 серии кофички - около 10 повт., ако имам сила с тежест
и рядко пуловър, но рядко.
мисля че не претренирам, въпреки че тежестите са големи(4-6-8 повт.)
Та кажете си мнението за мускулната треска...и дали се възстановявам за 1 седмица
23.11.05
20:57
[quote author=“just`a`man”]тренирам от много време, с прекъсвания. Гърдите са ми най-силната мускулна група, варвят ми мн добре. Но винаги, винаги когато тренирам гърди имам силна мускулна треска за около 3-4 дни. Мисля че тва не е нормално. Сега тренирам от 2 месеца редовно и никъде другаде нямам м. треска - само на гърдите. И въпреки това ми вървят много. Тренирам всеки мускул по веднъж седмично. 1 седмица мисля че е напълно достатъчно време да се възстанови мускула дори и след тежка трен.
Та кажете си мнението за мускулната треска...и дали се възстановявам за 1 седмица
Намали почивката ако толкова те притеснява тази мускулна, аз ако съм почивал твърде много след това имам мускулна. Обаче щом ти вървят какво толкова?
Не,не намалявай почивката.Така може вече и да претренираш.Според мен а и това което съм чел е много добре да имаш мускулна треска.Важното е когато им дойде редът на гърдите(след седмица) всичко да е ОК.Ако е по-продължителна от тая седмица или постоянна мускулната треска то тогава може да се окаже,че не е треска а имаш разкъсвания на мускула.
23.11.05
22:04
Да, според мен това, че имаш мускулна след тренировката означава че си тренирал добре и си успял да стресираш мускула. Но ако е постоянно наистина по-добре иди на лекар.
swets
Ти нормален ли си ако има разкъсан мускол в никакъв случай няма да може да тренира от болка! и ако има неко раскъсан мускол тои ще се сабере на топка и ще се издуе.
just`a`man
Значи щом нети изустават гърдите и вървят добре, значи има растеж щом имаш мусколна треска.Не се притеснявай аз лично тренирам одавна и онзи ден като правих тяга още имам мусколна треска в долната част на гърба.
Внимавай с езика !!!!! спазвай добрия тон !!! обиди няма да толерирам изобщо
DJGorgio-Astor
[quote author=“Player”]swets
Ти нормален ли си ако има разкъсан мускол в никакъв случай няма да може да тренира от болка! и ако има неко раскъсан мускол тои ще се сабере на топка и ще се издуе.
Напълно съм нормален.И аз казах за влакна,не за мускул.А според теб как изглежда скъсването на влакната,стои на топка,така ли ??????? А дори и да е мускул пак няма да се събере като ластик,както си го представяш ти. Вземи да се образоваш малко,това е моят съвет .
23.11.05
23:44
[quote author=“just`a`man”]тренирам от много време, с прекъсвания. Гърдите са ми най-силната мускулна група, варвят ми мн добре. Но винаги, винаги когато тренирам гърди имам силна мускулна треска за около 3-4 дни. Мисля че тва не е нормално. Сега тренирам от 2 месеца редовно и никъде другаде нямам м. треска - само на гърдите. И въпреки това ми вървят много. Тренирам всеки мускул по веднъж седмично. 1 седмица мисля че е напълно достатъчно време да се възстанови мускула дори и след тежка трен.
И при мен се получава нещо такова, правя по 3 упражнения с по 3-4 серии и до 3 дена след трена имам мускулна треска(а при другите МГ има много малка МТ) , но гърдите ми изостават по мое мнение :?
При теб щом си има растеж значи продължавай така, важното е МТ да е минала до следващата тренировка за гърди :wink:
24.11.05
00:34
Хубава тема, аз от 2 седмици дигам за горни гърди, ама никога преди това не бях правил полулег, сега идвата пъти ги стресирах , наболяват ме , малко не мога да си изпъвам ръцете до край, значи това е хубаво, щом за 1 седмица успявам да ги възстановя... Все си мислех , че мускулната треска е един вид съкращаване на мускула, ама явно пак съм чел където не трябва :roll: :?:
Мускулната треска е натрупване на млечна киселина.
Не е млечна киселина, а микротравми в мускулните влакна.
Това бе в миналото ,така се е смятало