Кръгова програма без вертикално натоварване !

15.04.14
11:50

Ще карам по същество.Преди дни ходих на ортопед за гърба и ми казаха, че имам лека сколиоза и 2 леко усукани прешлена и не трябва да правя упражнения във фитнеса с който се упражнява вертикално натиск върху гръбначния ми стълб. Например не мога да правя трицепс на скрипеца, раменна преса зад врат и общо взето всички подобни при които съм прав и вдигам нещо нагоре. До колкото разбрах мога да ползвам вертикалния скрипец. Та въпроса ми е с какви упражнения мога да заместя тези от програмата ми при които е наличен именно този натиск.
Програмата :
Вертикален скрипец за гръб (до колкото знам може)
Лежанка (може)
Хоризонтален скрипец (може)
дъмбели от полу лег (не може)
раменно разтваряне встрани (не може)
трицепс на скрипец (не може)
бицепс с крив лост седнал (може)
лег преса (може)
пръсти от калф (не може)
коремни ( не може/ да избягвам )

Pls no hate.. Начинаещ съм във фитнеса и правя кръговата вече 2 месеца, спортист съм (волейболист), забраниха ми да тренирам, да танцувам, както и да бягам(бягането поне за известно време), така че ми остана само фитнеса. в.1.89 талия 84, тегло 79

Вертикален скрипец за гръб (до колкото знам може) >> Набирания (пожелани, мисля че разтягането ще помогне за проблемите с кръста)
Лежанка (може)
Хоризонтален скрипец (може)
дъмбели от полу лег (не може) >> Гелотина на Жиронда
раменно разтваряне встрани (не може) >> Раменно разтваряне, легнал по корем на пайка или лежанка
трицепс на скрипец (не може) >> Френско разгъване
бицепс с крив лост седнал (може)
лег преса (може)
пръсти от калф (не може) >> Калф от седеж
коремни ( не може/ да избягвам ) >> Палнкове и вакуумни преси

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1