16.04.14
20:09
Знам, че съм малък, но се занимавам със спортуване вече 7-8 месеца, така че искам да питам.. Като започнах имах корем (142см./42 кг.) и целта ми беше 4-6 плочки. Започнах сериозно и след има-няма 2 месеца, вече бях 38 кг. Сега ви пиша, когато съм 36кг. и се чувствам много добре. Храня се правилно и здравословно, като не пропускам ядене вече поне 3-4 месеца. Ям по 5-6 пъти на ден, но по малко. На скоро си купих лост и започнах да правя набирания, още съм слаб. Отначало можех само по 1, вече мога по 3-4. Все още не съм изкарал пресата, което е учудващо.. Виждат ми се първите 2 плочки, но слабо. Ребрата - виждат се, даже се броят.. През ден правя по 100 коремни преси и 50 лицеви опори.. През ден отивам да се набирам на лоста. Преди няколко дена видях хранителни добавки в Кауфланд, по 16 лева.. Четох статията за добавките, смятам да си взема, това добра идея ли е? И също така, защо не се изкарва пресата? Като гледах по сайтовете, където може да разбереш колко процента подкожни мазнини имам беше около 8-9 процента..
Рядко пиша извън дневниците, но голямо впечатление ми направи правописа ти. Справяш се много по-добре от доста по-големи от теб. Браво!
Не си взимай добавки и си тренирай, както ти харесва. Тепърва ще почнеш да трупаш мускулна маса.
Знам, че сега една година ти се струва много време, но все пак ще ти препоръчам търпение. :)
Сега растеш и се развиваш. Трябва да се храниш достатъчно, разнообразно и пълноценно, да тренираш и да си дадеш време. Никакви добавки не ти трябват. В следващите години кръвта ти ще кипи от тестостерон и тялото ти ще се променя. Ако успееш да го използваш разумно, нещата ще се получат без да се усетиш. Продължавай да правиш каквото и досега, тренирай със собствено тегло и не се отказвай. След 2-3 години може да помислиш и за тренировки с тежести в зала, но засега и това, което правиш, ще даде чудесни резултати, стига да проявиш нужното постоянство.
И още нещо важно - не прекалявай с ограниченията на храната. Подбирай я по качество, като избягваш захар, бяло брашно, рафинирани растителни мазнини и други, но нека да е в достатъчно количество.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.04.14 08:50.