03.04.14
17:45
(sun)Режим хранене - опит за баланс на П- протеини , М - мазнини , В - Въглехидрати, както и спорт.
изтеглена сутрин 47кг, 166см
500 мл. Вода
Хранене: 03.04.2014г.
Добавени продукти
Продукт
Кашкавал пане
Зелена салата (маруля), прясна
Картофи пържени
Кюфтета на скара (телешки)
Боб чорба
Кашкавалка
- Лош режим на хранене, с опит за промяна.
идеалните ккал изчислени според възраста,теглото и височината ми са 1283ккал на ден
Приети 1251ккал
Въглехидратите са на 50% :(
Продължаваме с опита :)
Темата беше редактирана от Катерина на 03.04.14 17:46.
03.04.14
22:13
Предполагам е излишно да казвам, че панирано и пържено не са равни на здравословна храна, но все пак държа да го отбележа :П Като цяло не виждам да си балансирала особено съотношението на протеин, въглехидрат и мазнини. Не знам каква ти е целта (отслабване,качване, изчистване от мазнини и тн), но определено, както сама си написала, “режимът” ти е лош и вика силно за промяна:) Стискам палци да се осъществи !
05.04.14
16:48
Всъщност мацката е 47 кг на ръст 166 см, така че едва ли иска да отслабва. Явно има доста бърз метаболизъм. :)
05.04.14
20:52
Това,че е 47 кг далеч не значи, че не иска - ще се учудиш колко много момичета с тези мерки искат да отслабват още.. чак е плашещо:) Надявам се поне в този случай да не е така
:) Целта ми е предимно стягане. миналата седмица беше с доста въглехидрати, сега оправям нещата. Никога не съм се стремяла да отслабна но след раждане - детето ми вече е на 4 годинки тялото на човек се променя, дори и 47 кг-мово, някои части се отпускат. Винаги съм била между 45-49 кг. Идеята мни сега е да се постегна малко та ходя редовно на Зумба което доста ме забавлява и 3 пъти седмично тренирам - не силово 30 минути крос тренажор в къщи и 30 минути гимнастига за уязвимите части дупе, крака, ханш. Освен това зимата ски цял ден 3 пъти месечно, както и ходене пеш -разходки с детето 90 минути - нормално ходене през уикендите.
Признавам си доста голям чревоугодник съм и по някога прекалявам с тестените неща, но от една година вече гледам баланса ми на калории да не надвишава нормалното за мен. Доста се изкушавам но после отново продължавам - Не се отказвам :)
Благодаря за съветите(blush)
Ето ме всъщност на снимката :)
Мнението беше редактирано от Катерина на 14.05.14 12:46.
Днешния прием на храна - до края на деня
скоро ще добавя и разлика в мерките на обиколките :)
1 литър вода изпит
47 кг
Вашият резултат: 1282 ккал от разрешените 1283 ккал
ПМВ - 23/32/45
Продукт
Активиа “Наслада” с ягоди 60 гр.
Патладжан печен 30 гр.
Оцет винен 10 гр.
Гъби на скара 20 гр.
Сирене от краве мляко, Bulgarea 80 гр.
Мусака с телешко месо 250 гр.
Лимони пресни, без кората 20гр.
Бадеми печени 50 гр.
Салата Зеле и моркови (с 5 грама олио) 200 гр.
Тиквички на фурна 50 гр.
Ориз бял, варен 100 гр.
1282 ккал
днес се чувставм пълна с енергия !!!!
Сигурна ли си, че смятайки, си умножила и коефициента, според активността? Тези 1200 калории ми се струват малко.
май не? как точно трябва да се изчисли това? аз смятам само мерките без спорта
аха..... значи:
Формула за изчисляване на калорийния минимум при жени: 655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)
655+ (9.6 x 48) + (1.8 X 166) - (4.7 X28) = 655+460,8 + 298.8 - 131,6 = 1283 къде се добавя този коефициент? Ако вашият начин на живот е активен (спорт 3-5 пъти седмично), то коефициентът на активността ви е 1,55;
Мнението беше редактирано от Катерина на 07.04.14 16:42.
07.04.14
20:00
Всичко хубаво, съветвам те обаче да НЕ ядеш ядките печени - първо, защото ще избегнеш адското количество сол в тях, второ, защото сурови са много по-полезни, богати на витамини и се усвояват пълноценно. Изглеждаш много добре на снимката:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 07.04.14 20:01.
казано от Катерина Арсенова на 07.04.14, 15:58:
май не? как точно трябва да се изчисли това? аз смятам само мерките без спорта
аха..... значи:
Формула за изчисляване на калорийния минимум при жени: 655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)655+ (9.6 x 48) + (1.8 X 166) - (4.7 X28) = 655+460,8 + 298.8 - 131,6 = 1283 къде се добавя този коефициент? Ако вашият начин на живот е активен (спорт 3-5 пъти седмично), то коефициентът на активността ви е 1,55;
Смяташ 1283 по 1.55 .Демек ~1989 .
Мнението беше редактирано от Гената на 07.04.14 20:12.
еха...... 1989 ккал си е друга сума :) Благодаря
да наистина в сурово състояние са по полезни - още се уча и много се радвам че помагате с коментарите си :)
Ще видим днес с какво ще се изкуша :)
Всъщност нека се представя че в началото не го направих:)
Казвам се Катерина на 28 години ще стана скоро :) 166см висока и 48 кг. От град Благоевград съм и от една година следя калориите които приемам. Нямам намерение да отслабвам но да се стегна понеже имам вече пораснал син на 4 годинки. Никога не съм си мислела че съм дебела но след раждането и работа в седнало положение започнах да забелязвам промени в тялото си. Килограмите никога не са показвали друго освен 49-47 кг но визуално сякаш имаше огромна промяна -явно трупам мазнини от които кантара не показва промяна, но визията е различна. Трупам най-много по дупето и ханша- можеби генетично заложено- майка ми е с такава структура. Та забелязах че от както започнах да спортувам- само гимнастика, зумба, таебо, стийл тоник, тренажор 3-пъти седмично, както и баланс в храната тялото ми се променя и то доста бързо. Та....... тук съм точно с тази цел, да следя всичко това и благодарение на вашите съвети ще се постарая да направя един правилен режим на хранене. Работата ми не позволява движение и стоя 8 часа в едно и също положение. Поради тази причина ставам рано и тренирам сутрин на гладно по 1 час (30 минути крос тренажор и 30 мин гимнастика за бедра, дупе, ханш), Вечер след 19:30 -2-3 пъти седмично Зумба или Стийл Тоник.
Та ето и днешния хранителен режим:
08.04.2014г.
изтеглена 47 кг.
Прием на Вода 1 литър
Тренировки Не -2 последователни дни - ще наваксвам четвъртък, петък и събота :)
Хранителен режим -не много добър
правих едни палачинки и поизпразвах хлладилника та похапнах доста неща които не трябваше ;)
Въглехидратите над 50 % - продължаваме с опита
Бисквити Хогаренас (Hogarenas), с фибри 80гр.
Ябълки пресни 150 гр.
Таратор 250гр.
Активиа пълнозърнеста с мюсли 150гр.
Бадеми печени, Детелина 50гр.
Фасул зелен задушен 300гр.
Шунка Класик,Тандем 50гр.
Краставици стерилизирани, Олинеза 80 гр.
Палачинка 100гр.
Майонеза 10гр.
Крема сирене 20гр.
Салата Зеле и моркови (с 5 грама олио) 200гр.
Вашият резултат: 1813 Kcal
П-18/М-31/В-51
Ако ми позволиш, ще ти дам съвет
Въглехидратите над 50 % - продължаваме с опита
Бисквити Хогаренас (Hogarenas), с фибри 80гр. - По-добре домашни пълнозърнести бисквити
Ябълки пресни 150 гр.
Таратор 250гр.
Активиа пълнозърнеста с мюсли 150гр. - Кисело мляко с овесени ядки и сушени плодове
Бадеми печени, Детелина 50гр. - Сурови, категорично
Фасул зелен задушен 300гр.
Шунка Класик,Тандем 50гр. - 50 грама истинско месо, каквото и да е
Палачинка 100гр.
Майонеза 10гр. Без
Крема сирене 20гр. без
Салата Зеле и моркови (с 5 грама олио) 200гр.Вашият резултат: 1813 Kcal
П-18/М-31/В-51
08.04.14
22:09
казано от Катерина Арсенова на 08.04.14, 18:02:
Да добавя - и без това. По-добре пресни краставици.
:) Благодаря момичета следвам вашите съвети :)
Днешния ден:
изтеглена 47 кг
1 литър вода
Тренировки - Не
Продукт
Яйца варени 80 гр.
Кашкавал от краве мляко, Bulgarea 10 гр.
Картофи на фурна (печени) 80гр.
Пиле печено (с кожа) 200гр.
Маруля къдрава (салата) 30 гр.
Домати червени, пресни 40 гр.
Хляб Бял пшеничен за тостер, Добруджански хляб 100 гр.
Бон филета KFC 200гр.
Краставици пресни/сурови, без кора (обелени) 30гр.
ВИТА - Диетичен хляб с пшеничен зародиш, Добруджански хляб 30гр.
Асорти класик (сурови бадеми, лешници, индийско кашу и стафиди), Детелина 50гр.
Приети Калории: 1738 ккал
П -35 / М - 24 / В - 41 - Справих се много добре днес с баланса много съм доволна :)
Утре включваме и тренировките .... :)
Така е по-добре, ако намалиш хляба и разкараш генерално белия такъв, както и кфс, би било чудесно :)
всъщност не е КФС но калклулатора нямаше друг :) аз съм от Благоевград а тук няма КФС :)
Днешния ден - въпреки мрачен, много енергичен за мен :)
Изтеглена 46.7 кг
1 литър вода
сутрин 35 мин крос тренажор
след малко : Зумба :) 60 мин
прием на храна:
Портокали пресни 250гр.
Зехтин Екстра върджин Родон (Rodon) 5гр.
Сирене от краве мляко, Bulgarea 50гр.
Асорти класик (сурови бадеми, лешници, индийско кашу и стафиди), Детелина 50гр.
Активиа Пълнозърнеста с мюсли и ягоди, Данон 150гр.
Домати червени, пресни 300 гр.
Консерва “Морски бриз” - салата с риба тон, Славянка 180гр.
Олио слънчогледово 5гр.
Краставици пресни/сурови, без кора (обелени) 100гр.
Супа топчета 350 гр.
Пармезан сушен и настърган 10гр.
Моцарела 60 гр.
приети калории: 1519 ккал :) :) :)
П- 30 / М-32 / В -38——- Супер
Хайде отивам малко да поскачам :)
https://www.youtube.com/watch?v=oq-pV6k44-0 - поздравче
10.04.14
19:11
Днес храната ти е доста по-изчистена сравнение с другите дни - Браво. Само това с олиото не го разбрах при положение, че по-горе си използвала зехтин :)
Вчера ядох 2 салати - едната в заведение с олио а другата в къщи със зехтин за това пише и олио и зехтин а калкулатора ми е сметнал доматите заедно :)
Днешния ден 11.04.2014
Изтеглена 46.7 кг
1 литър вода
тренировка- Гимнастика 60 мин.
Хранене:
Продукт
Шунка пражка, Тандем 10 гр.
Асорти Витал (сурови бадеми, лешници и индийски кашу), Детелина 50 гр.
Яйца варени 80гр.
Тиквички с ориз 200гр.
Сирене от краве мляко, Bulgarea 20гр.
Таратор 250гр.
Пълнени чушки с месо 300гр.
ВИТА - Диетичен хляб с пшеничен зародиш, Добруджански хляб 30гр.
Супа пиле 300гр.
Ябълки пресни (с обелка) 120 гр.
Тотал приети калории: 1574ккал
П-25 / М-34 / В-41 :D
Енергия имам доста -особено от както ям сурови ядки :)
Довечера ще правя козунак, (cake) да видим дали ще ми се получи - пред великденско :) Сина ми в неделя е именяк та ще почерпя с него- ако стане !!!! - 3 опита до сега неуспешни всяка година по един хехех :)
Хубав Уикенд !!!! (blush)
Мнението беше редактирано от Катерина на 11.04.14 15:31.
Здравейте.
Днес имам много добри новини :) Направих вчера козунак и от 4 поредни години на неуспех най-после се получи. Следвах стриктно рецептата която намерих от един сайт и съм изключително доволна. В следващата публикация ще я публикувам. От тестото което замесих се получиха 2- по рецепта малки козунака Но малки малки, колегите в офиса (13 човека ) хапнаха с голям кеф единия а другия е за вкъщи. :)
та..... днешния ден:
14.04.2014г.
изтеглена 47 кг
1литър вода
60 мин упражнения (събота имаше също тренировка)
За днешния ден:)
Менюто е манджа с грозде :) Та има и прието количество от козунака ;)
Асорти Витал (сурови бадеми, лешници и индийски кашу), Детелина 50гр.
Риба тон 100 гр.
Сирене от краве мляко, Bulgarea 60гр.
Ориз със зеленчуци, на фурна 200 гр.
Омлет със сирене 150гр.
ВИТА - Диетичен хляб 100% ръж, Добруджански хляб 60гр.
Козунак с бадеми и стафиди 100гр.
Спаначена супа 200гр.
Вашият резултат:1716 Kcal
П-25 / М-32 /В -43
Хубава седмица
Здравейте, (sun)
Днес съм направила една таблица с обиколките си. Ще я прикача за да я погледнете.
Сега забелязвам че ми трябват по-силови упражнения за бедра и дупе. На мен гена си ми е такъв че там трупам най-много а горе съм по-слаба.(blush) Ще ви помоля за съвети.
Късния следобед ще напиша днешния прием на храна.
Като начало 30 минути крос тренажор
300 мл вода
довечера Зумба
Днешния прием: 15.04.2014
1 литър вода
30 минути крос тренажор
60 минути Зумба - довечера
Продукт
Яйца пържени 160 гр.
Яйца варени 80гр.
Зелена салата (маруля), прясна 100гр.
Масло краве “Маджаров” 10гр.
Геврек варен 100гр.
Пилешка пържола, на скара 100гр.
Круши пресни 150гр.
Мляко краве кисело Пробиотик, Бор Чвор 100гр.
Ябълки пресни (с обелка) 230 гр.
Вашият резултат: 1340 Kcal
П -30 / М- 21 / В-49
Мнението беше редактирано от Катерина на 15.04.14 17:31.
Вчерашния режим:
1 литър вода
Таратор 200гр.
Пилешко месо (бяло) печено 100гр.
Кроасан 7 days Double, ванилия и вишна 80гр. - нямах време за закуска :(
Кюфтета пържени 100гр.
Градинска салата 150гр.
Броколи варени 150гр.
Супа топчета 300гр.
Вашият резултат:1197 Kcal
Интересното е че съм качила малко грамажа и обиколката на талията ми се покачи с 1 см. Или правя нещо грешно или е от Водата - аз по принцип трудно приемам вода и си мисля че от нея се подувам. Но иначе разликата се усеща по дрехите.
Във Вторник не знам какво се случи на Зумбата -много ли подскачах не знам но на 40-тата минута ми прилоша и си тръгнах. Цялата се бях разтреперила - дали бях гладна или преуморена не зная.
Сина ми от една седмица спи в хола където си тренирах сутрин и ми е кофти да го будя с тренажора. Трябва да измисля друг вариант.
Днес ще напиша 2 публикации понеже тази е с вчерашния прием на храна.
До после :)
17.04.14
15:42
кроасани,козунаци, пържено, гевреци - това на пръв поглед.Приемаш доста въглехидрати за човек, който иска да се “стяга”. За да се стегнеш, трябва да свалиш мазнини - качиш мускул. Нормално да си качила обиколки, нормално е и вода да си задържала
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 17.04.14 15:45.
Да права си но аз както казах съм си чревоугодник и се вихря често из кухнята. Обичам да готвя и да похапвам. Можеби на това се дължи качването, но храненето ми в сравнение с преди е доста по-изчистено. Скоро сме решили с мъжа ми да направим една почивка на организма от всичкото лошо. Решили сме да пробваме 1 седмица на сокове и в момента дебнем няколко варианта на сокоизтисквачки.
Някой ако е пробвал нека да сподели мнение !!!
Днешното хранене:
1 литър вода
1 час тренировки
Бисквити Хогаренас (Hogarenas), с фибри 40 гр.
Патладжан печен със зехтин 140 гр.
Риба на скара 140 гр.
Ориз със зеленчуци, на фурна 300 гр.
Активиа Пълнозърнеста с мюсли и ягоди, Данон 100гр.
Хляб БОНУС, ръжен 60 гр.
Вашият резултат: 1184 Kcal
П-30 / М-23 / В-47
17.04.14
19:05
http://www.zdravei.org/ това е блогът на една позната :) Можеш да го погледнеш
Весел Великден !!!!
Надявам се всички да са си изкарали хубаво. ние с детето се вихрехме из къщата, боядисвахме яйца цяла събота и си изкарвахме хубаво.
Ето една картичка от мен !!!!!
Хубава седмица
22.04.14
14:46
казано от Катерина на 17.04.14, 17:08:
Скоро сме решили с мъжа ми да направим една почивка на организма от всичкото лошо. Решили сме да пробваме 1 седмица на сокове и в момента дебнем няколко варианта на сокоизтисквачки.
Някой ако е пробвал нека да сподели мнение !!!
Не бих ти препоръчала сокове за разтоварване. По-скоро плодове и то първоначално само няколко дни, а не цяла седмица, защото е сравнително тежко (от опит): и като процес, и като захранване след това.
Най-дългият ми период беше 20 дни плодуване с по 800г плодове на ден+ чай с мед (нищо друго) и имаше ефект, при мен поне. Но преди това си бях направила по един плодов на седмица така или иначе, един път опитах с три дни само на ябълки, за да видя как ще ми се отрази. Междувременно си ходех и на работа. Но зависи и с каква цел ще го правите разбира се.
Помислете си... аз си купих сокозитисквачка и после я изхвърлих след като я бях тествала само 3 пъти. :)
Според мен седмица е много само на сокове. Имам предвид, че лечебният глад е нещо, в което вярвам, че помага, но не и ако нямате достатъчно знания, за да го направите. Инак най-много да си навредите повече.
Опитайте веднъж в седмицата да правите разтоварващ ден на вода и евентуално сокове. Вижте как ще се чувствате физически, психически. Имайте предвид, че психиката е по-коварна - реално физически организма не е чак толкова изтощен, че да няма енергия. След няколко такива опита, направете тридневна детоксикация.
Ако ще го правите с цел да отслабнете - не мисля, че е най-добрата идея. Ако е с цел лекуване на болест - тогава със сигурност трябва да се посъветвате със специалист. :)
Може и да е тежко, но си мисля че след всичко което приемаме май човек има нужда тялото му да се пречисти. Аз имам сокоизтисквачка от доста време но никога не я бях ползвала. С мъжа ми решихме да купим ябълки и моркови и да пробваме със сокчетата. Приятни са и мисля да пробвам програмата на Албена (zdravei.org) за 5 дни. Трудно ще издържа понеже съм чревоугодник и обичам да си похапвам :), но се надявам да е за добре и да махна всичко ненужно от организма. По някога си мисля че целта на постите също има подобен ефект и можеби е добре човек да пости. Такааааа Утре имам рожден ден и ще се изкуша с едно малко парче торта. Аз по принцип не съм много фен на сладкото а на соленото, но все пак ще оважа факта че остарявам с една година :)
Днес: :) много много слънчев ден !!!!
1 час тренировка
500 мл вода - не ми беше ден за течности
47.500 кг
Продукт
Сухари Бейк ролс (Bake rolls), сирене и спанак 70 гр.
Патладжан печен със зехтин 110гр.
Яхния зелен фасул 350гр.
Зелена салата (маруля), прясна 200гр.
Риба на скара 80гр
Цвекло червено, сурово 100гр.
Активиа Пълнозърнеста с мюсли и ягоди, Данон 90гр.
Зехтин 10гр.
1146 ккал:)
П 23 / М 30 / В47
Поздравче с една хубава песничка:)
22.04.14
19:18
Активията и Бейк ролса ги махни. Най-малко притеснителното при тях е влиянието им върху външният ти вид. И двете си имат вариант да се приготвят домашно ,ако толкова ти се яде точно такъв тип храна.
:) Днес броенето на калории е строго забранено !!!!
Имам рожден ден и ще се постарая да не преяждам много !!!! е това е само на шега -държа фронта но калориите малко ще увилича сигурно, но днес ми е позволено. Станах на цели 23 години хихихи - поне на толко се чувствам и на толкова искам да остана:) Цифрата е 28 :)
Ето и една виртуална почерпка !!!!
Хубав Хубав ден !!!
Днес започнах със сокчетата, но реших да направя следното:
3 сокчета на ден по 300 мл
+ 3 салати
+ зелечуци на скара
искам да видя какъв ще бъде резулатата при мен. Забелязах че въглехидратите са доста понеже няма месо, но се надявам на прочиствне на организма.
Преди обяд-чувствах глад - корема ми говореше че е гладен :)
След първата салата и зеленчуците на скара които бяха около 100гр + 150 гр салата се чувствам по-добре :)
следващата салата е 300грама, както и салатата за вечеря
Ще видим края на деня какво ще се случи :)
1 час тренировка имаше
както и 1 литър вода
:)
Хубав и усмихнат слънчев ден !!!!
Мнението беше редактирано от Катерина на 24.04.14 14:28.
Добро утро !!!! Това със сокчетата било много приятно да се захранва човек :)
Много съм доволна от резултата:
Днешната програма:
2 сокчета + един шот с джинджифил - сложих малко повече джинджифил че нещо гърлото сериозно ме боли от това странно време.
1 -во сокче на закуска
обяд: зеленчуци на скара + салата редена
следобяд си нося едно бананче
2-ро сокче към 16:00 часа
вечеря салата + супа пилешка с пълнозърнест хляб 1 филийка
след вчерашния ден обиколките сериозно се промениха :)
от 63 ханш сега съм 60см и това все пак се дължи и на тренировките ми - тази седмица само в домашни условия по 1 час 4 пъти седмично
килограмите от 48кг свалих на 46.900.
Тъй като събота и неделя ще съм си в къщи ще имам по-голям шанс да наблегна на сокчетата понеже в работата е по-трудно.
Трябва да обмисля и вариант след сокчетата как да прдължа с хранителния режим за да няма йо-йо ефект и всико да е било само така си.
Мнението беше редактирано от Катерина на 25.04.14 11:36.
25.04.14
11:36
Аммм... такова... от какво си се замърсила, та се налага прочистване? :)