07.04.14
21:12
Меню за 07.04
закуска 07:40
зелен чай
3 с.л овесени ядки накиснати в мляко подсладени с лъжичка мед и малко канела /даже меда беше повече/ и орехи 3 начукани вътре
7 сурови бадема
сандвич половинка със шунка и прозрачни резанчета кашкавал
обяд 12:50
същия сандвич - пак половинка
80гр краве сирене
пилешко печено - 6 дълги резанчета
2 маслинки
следобедна 15:30
овесени ядки накиснати в мляко със канела и едно блокче черен шоколад настъргано вътре - 3с.л
вечеря 20:00
ориз със задушени моркови , гъби , грах , черен пипер и малко чили - 1 чиниика
салата зеле и моркови - 2/3
2 с.л извара
1 резанче от днешното пилешко
2 маслинки
Течности - 3л. като 2 зелени чая , другото вода
Тренировка - сутрешна - 4 мин разгрявка с въжето , клекове с гирички 2х10 , нещо като пружиниране 3х10 за всеки крак
следобед - 20мин въже , упражненията за корем
Днес ми беше първи ден на училище след ваканцията и исках закуската да е повечко , но май всички хранения днес не са ми малко.
08.04.14
20:56
За днес - 08.04
закуска 07:00
зелен чай
сандвич като вчера
мюсли със канела , мляко и нарязано блокче шоколад - 3 с.л
лъжичка тахан
обяд 12:00
краве сирене - 80гр
картофено кюфте - 1
ориз - 1 чинийка
следобедна 16:00
1 малък портокал
вечеря 19:50
ориз - 1 чинийка
свинска пържола на скара
шопска салата 1/3
Течности - 2л , от които 2 зелени чай , вода
Тренировка - 20мин въже и http://www.fitsugar.com/Victoria-Secret-Model-Butt-Workout-Justin-Gelband-25927250
Днес ходих до личната за закъсняващата менструация , след като ми се поскара ми каза да направя профилактичен преглед с гинеколог , който ми каза че : няма никакви видими проблеми при прегледа с ехограф , след подробно описване на режима за хранене и потвърждаване от мама че не гладувам и че упражненията ми не са прекалено изтощителни , човека каза , че при загуба на тегло , може и малка , все пак има промяна в организма и даже да ме пропусне 1 месец , щом поддържам добър режим на хранене няма да е фатално и не би ми изписал Дуфастон или подобни лекарства.
11.04.14
16:00
Менюто за вчера 10.03
закуска 06:50
3 лъжици извара
7-8 сурови бадема
3 лъжици овесени ядки със кисело мляко и канела и орехи
обяд 13:20
голямо парче краве сирене
леща - 1 купичка
2 маслинки
7-8 бадема , няколко ядки от орех
вечеря 19:20
4 супени лъжици боб
чисто пилешко филе - около 10 резанчета
около 40гр краве сирене
2 маслинки
Водата е 2, 500 от които един зелен чай.
Тренировката беше 25мин скачане на въже , клекове с гирички 3х10 , от по - горните линкове упражненията за крака и няколко разтягания. 25мин след упражненията ми дойде МЦ за който толкова се притеснявах (party)
Менюто за 11.03
закуска 06:40
половин банан
8 бадема , 2 орехчета
2 лъжици извара
1 таханова вафла
обяд 12:30
пиле печено - само бялото месо и то доста - сигурно малко над 300гр
2 пресни картофчета
следобедната 15:00
половин банан
1 таханова вафла - те са купени от магазина , направени са вкъщи
Вечерята ще е в 19:00 стандартно , и тъй като половината пиле си остана (големи ядачи сме , няма що :D ) ще хапна отново от него , заедно с някаква салата , сигурно шопска.Водата до тук ми е 2л и сигурно ще я вдигна още до вечерта , защото просто съм много жадна.Тренировка днес няма да правя , много ме боли корема и ме е страх да не направя гаф.
12.04.14
19:23
За днес 12.04
закуска 09:15
половин ябълка
15 бадема сурови
салата зеле със моркови
пилешко филе чисто - 10 резанчета
краве сирене около 40гр
2 маслинки
3 с.л извара
4-5 парченца черен шоколад
вечеря 18:30
филе риба треска - на плоча - около 100-150гр
салата - домат , краставица , бук гъби 1/3 от купата
половин ябълка
Течностите днес - 2л вода , 2 зелени чая , чаша сок от грозде
Тренировката -сутринта - пренасяне на дърва /бяха като тежест точно колкото гиричките/ - около 3 часа съм се занимавала с това
следобед , клекове 3х10 с гиричките , напади 2х15 , лицеви направих 5 и дотук и упражненията за дупе от горните постове
12.04.14
20:27
Не е добре да смесваш основното хранене с плодове :)
12.04.14
21:15
казано от Adriana Dacheva на 12.04.14, 20:27:
Не е добре да смесваш основното хранене с плодове :)
Да това го отчитам като грешка - всички около мен ядоха черен Линдор и аз реших че ябълката е по - малкото зло но можеше и без нея :D обикновено плодовете са ми междинни - даже миналия месец попрекалих с кивитата , авокадото ии помелото та сега се опитвам да си ги вкарам в менюто.
И да допълня нещо относно питанките на 1-2 момичета на лични съобщения - зеления чай Не го пия за да отслабна и не е от тези Слим и подобни нещица!Имам на Дукат и Пикуик и ги пия заради ободряването , по - лесното събуждане и като заместител на 3в1 , което пиех с 2-3 лъжички захар , сметанка и ако съм вкъщи - прясно мляко - общо взето пълен бъркоч! пиеш го , след 2 часа ти се доспива и ей така за 200-300 калории за едното нищо.
13.04.14
22:01
Менюто за днес 13.04 - за днес имах ама съвсем други планове за храната , но със събуждането усетих някакво невероятно желание да ям млечни продукти и ама никакъв апетит откъм месо - пропуснах си даже любимата свинска пържола на скара .
закуска 08:30
зелен чай
10 бадема сурови 6-7 ядки от орех
4 резанчета кашкавал средно дебели
3 с.л извара
някъде между двете хапнах един бонбон Аида (бяхме на църква и една семейна приятелка черпеше за имения ден на дъщеря си и мноого неудобно да не вземеш + много се забавихме ,и единствената ми друга опция откъм храна беше десертче Lion или Bounty от малкото магазинче и реших че е по - добре да изгладувам още 20мин, но пък изпих само там 1л вода :D )
обяд 13:00
омлет с мнооого сирене и 2 яйца (и никакви проблеми със жлъчката не съм имала ! )
2 черпака супа топчета с две топчета
2/3 салата зеле със моркови , 3 маслини
междинна 16:00
1 морков
половин купичка кисело мляко - Пробиотик ми е любимо
вечеря 19:00 - никакъв апетит нямах вече тук и насила
3с.л овесени ядки със прясно мляко ,орехи
около 80гр извара
Течностите са 3л вода ,1 зелен чай , 2 чаши прясно мляко - беше 1,6 масленост
Тренировката - 25мин крос - бързо -бавно , упражненията за корем + няколко с гирички , лицеви упори серии 3 по 5 пъти - може да са малко , но искам да се науча да ги правя абсолютно правилно.
Ами аз лека-полека си постигнах целите - свалих си килограмите -49 понастоящем и горе долу ми е добре храненето.Та , новите цели:
1.Да продължа да пия поне 2л на ден вода , преди това ми беше колосален проблем , който дори баща ми не можа да ми създаде навика на пия повечко от чаша на ден.Също така израза “закърмена” с кола е за мен - от около 3 месеца съм я спряла ефективно и искам за напред да огранича до минимум приема й.
2.Ядене на боклуците също искам да продължа да ограничавам - Марети зеленчукови не съм хапвала от 2 месеца , любимите ми бисквити Мюсли от 2-3 седмици - даже овесените ядки ги заместват идеално!Искам също лека - полека да включвам в менюто си яйца - определено след консултация с един доста образован човек - не помня какво му беше точната специалност съм много по - добре.
3.Искам да си запазя режима , здравословното хранене занапред и не ей така да захвърля всичко.
4.Днес се мерих с метъра - ханш - 91 талия 60 бюст-87 Та , доволна съм , искам да си продължа с тренировките , по възможност да дигна тежестите , ще с тези 3 кг гирички съм за смях на моменти :D
Утре ще увелича храната , защото целия ми ден ще е в движение , имам си плодчета - авокадо , грейпфрут , ябълки - кърваво червени , круши и си имам от любимото сиренце и кашкавал - даже снимах по един “екземпляр” от всички разновидности :D
13.04.14
22:04
Поздравления за резултатите с храненето и визията :) Виж как като си постоянна и търпелива тялото ти се отплаща ! Поздравления и за желанието да продължиш да живееш по този начин, а не да захвърлиш всичко, след като си постигнала това, което целеше :)
13.04.14
22:43
казано от Adriana Dacheva на 13.04.14, 22:04:
Поздравления за резултатите с храненето и визията :) Виж как като си постоянна и търпелива тялото ти се отплаща ! Поздравления и за желанието да продължиш да живееш по този начин, а не да захвърлиш всичко, след като си постигнала това, което целеше :)
Много благодаря (blush)
Честно казано храненето - всяка част от него - приготвянето , реденето в чинийки (вече вкъщи мен назначиха за декоратор на обяда и вечерята :D ) ,умереното хапване и съпровождащото чувството за ситост БЕЗ да си преял , записване в дневника - не мога да си представя ежедневието без изброените!Или пък да си пропусна тренировката или раздвижването -никога.
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 13.04.14 22:48.
14.04.14
19:58
Менюто за днес - 14.04
зелен чай
2 мини палачинки(всичко вредно в сместа замених с овесени ядки и без захар.) едната с мед , др-та с течен шоколад
половин круша
салата авокадо с малко чесън на прах - 1/3
леща - една купичка и 1/2 още
билково кюфте - поръчаме си ги от една месарница специално , води се телешко и мноого подправки.
3 маслинки , 50гр краве сирене
следобедна 15:30
1 орехче
половин ябълка
половин круша
вечеря
пилешки гърди на тиган - точно 170гр
салата зеле - 2/3
2-3 резанчета домат
салата авокадо 1/3
Течности -1 зелен чай , половин чаша прясно мляко , над 2,500 вода
Тренировката - 3 часа съм пренасяла дърва - като на всяко пренасяне на 2 дръвца , минавам през 12 стълби , та се получи добре :D Пренесох сама цели 3 кубика
14.04.14
21:13
Бях обещала една снимка на Иса спорт -отзад съм снимала съдържанието.Другото , които забелязах е , че го има само локално.Обиколих цял Плевен , София , Пловдив и никъде не го видях - нито в по - големите вериги , нито в кварталните магазинчета.Май си го има само в Северозападната област :D че даже и на прекрасна цена - цели 80ст.
14.04.14
21:16
Не е толкова зле :)
14.04.14
22:45
нокти от шоколад :D :D
15.04.14
07:10
казано от Ronaldinho на 14.04.14, 22:45:
нокти от шоколад :D :D
Аааа :D май на живо цвета беше сив :D и това ми беше единственият доброволец от класа да ми го запази докато го снимам
Иначе се радвам , че не е абсолютният боклук , но скоро време няма да го пропия.
15.04.14
21:04
Менюто за днес 15.04
зелен чай
1 банан
5 чаени лъжички от домашното ми мюсли (овесени ядки в мляко , 3 блокчета шоколад , орехи - и се получава смес за 4-5 закуски)
2ра закуска 10:30 - 10 бадема
обяд 13:30
2 чинийки спанак със ориз , яйца , кисело мляко добавено после
1 купичка леща
1 резанче кашкавал
2 маслинки
междинна 16:00
1 грейпфрут и лъжичка тахан - познайте от кой го копирах , аа ? :D :D :D
1 малка чинийка със спанака
лук на скара - 1 шайба
зелева салата 1/3
2 кюфтета на скара от билковите
2 вилички сирене краве
Течности - 2,200л вода , 2 зелени чая
Тренировка - някъде из дневниците прочетох на една жена че си записва броя скоци за време , та :10 рунда от:40 скока(с подскачане , прескачане , на един крак , на другия - всяко по 10 пъти) за : първия път завърших за 6мин ,втория докарах до 5:50 , третия завършен за 5:20сек. Тренировки с гирички - 40 мин си занимавах , тати показва - аз изпълнявам :D
16.04.14
20:56
Менюто за днес 16.04
закуска 05:30
4-5 чаени лъжички от домашното мюсли - станах рано да разходя един кавказки сладур (giggle) нищо че валя като из ведро през целия ден
2ра закуска 07:30
1/2 грейпфрут , 1/2 ябълка , 1 резанче кашкавал
пица - 5 малки парченца - доматен сос , маслини , пражка шунка Тандем , кашкавал
вечеря 18:30
1 чиния спанак с ориз , яйце , кисело мляко
1/2 салата зеле
4-5 сурови парченца син домат
80гр сирене - краве
2 маслини
Течности - 2л - като към тези 2л включвам и зеления чай - толкова вода навън и цял ден не ми се пиеше ама грам.
Тренировка - днес беше във фитнес залата нещо от рода на :10мин велоергометър , 10мин тренажор , 5 мин пътечка , всевъзможни извивания настрани и гирички 4кг , коремни преси - серии 3х10 , отчетох се на всичките фитнес уреди (8) със по 3 серии , повторенията зависеха от упражненията -имаше такива с тежести - издърпване от няколко положения , избутване от лег(ако така се казва) направих с 10кг 3х15 и като чели най ми хареса като упражнение, набирания на лост също.
Имам желание да се запиша , ама много ме притеснява това , че няма към кой да се обърнеш да ти обясни работата с уредите , техника , къде грешиш и тн , инструкторката въобще не ми вдъхва доверие - в момента в който ме видя на това упражнение - избутване с крака - и почна “Ама ти си много слабичка , това няма да ти помогне , защо не пробваш велоергометърчето ето там да повъртиш още малко “
16.04.14
21:26
Ааа пропуснах да добавя към горния пост - на всеки 3 месеца задължително пускаме изследването - пълна кръвна картина , кръвна захар(най - вече заради това , мама и тати от години имат съмнения , че може да имам диабет - слава богу абсолютно погрешни) , още няколко неща за които се доплаща - валер рос , пикочна киселина и другите са съкращения , които просто не разчитам.Та миналите резултати от януари ми бяха добри , само 1-2 леки изменения , докато сегашните които взехме днес след преглед при личната , каза че изследванията са ми перфектни - всичко в референтни стойности , или с други думи - супер доволна съм.
17.04.14
18:22
казано от Сия Емилова на 14.04.14, 21:13:
Бях обещала една снимка на Иса спорт -отзад съм снимала съдържанието.Другото , които забелязах е , че го има само локално.Обиколих цял Плевен , София , Пловдив и никъде не го видях - нито в по - големите вериги , нито в кварталните магазинчета.Май си го има само в Северозападната област :D че даже и на прекрасна цена - цели 80ст.
Сори за спама ама не се сдържах... :D Мойте ноктиииииииииииииииииииииииии (inlove)
17.04.14
19:52
Меню за 17.04
закуска 07:30
зелен чай
2 орехчета
1 блокче негърче(всяко домакинство си има начин на приготвяне , аз накарах готвачката на махне бялото брашно , многото захар и маргаринът и пак стана!)
омлет с 2 яйца и мнооого сирене - краве
100гр пилешки гърди на тиган без мазнина
1/3 зелева салата
2 маслинки
следобедна нямаше
вечеря 18:40
1 чиниика спанак със ориз , яйце , кисело мляко
50гр пилешко
няколко лъжички извара
2 маслинки
Течности - 2 зелени чая , 2л вода - сигурно ще я дигна и още до вечерта
Тренировка - 10мин на въжето , подобрих си рекодна от онзи ден - 10те рунда за 04:41сек , правих всички разтягания спомагащи шпагат които научих от йогата , клекове 3х12 , няколко упражнения за корема.
Тооолкова проклет ден , ама никакъв апетит нямах вечерта и имам невероятна мускулна треска на ръцете от фитнеса вчера( даже конската опашка трудно си вързах :D ??) странно защото повечето упражнения ми бяха за крака.
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 17.04.14 20:10.
17.04.14
20:09
И плановете за предстоящите празници - като си запиша има и шанс да го следвам :D
1.Никакво агнешко - това месо едновременно ми е сухо и “плува” в мазнина - дали на ресторант или вкъщи все е така + не ми понася много на корема
2.Козунаци също не съм планирала да ям - тъкмо имам някакъв напредък във включването на яйца в менюто - не искам да го прецакам със някоя гадост от магазина и нямам ама никакво желание да правим домашни.
3.Никакво прекаляване със варените яйца - същото като по - горната точка - точно варени не ми понасят най - най много.За всичките дни съм предвидила 2 и то без жълтъците.
4.Най - важното!!! Да стоя надалеч от 10те шоколадовите яйца на Киндер които баща ми туко що донесе!!! :D Тъй като ще боядисаме само 6-7 варени , умниците решили че ще черпят със шоколадови ако намине някой.
Сигурно тези дни само да спре дъжда ще прекараме Великден на поход из Стара плана или по - точно Врачанският балкан.Та , знам че през тези дни ще ям пиленце със любимия ми ориз със зеленчуци , свински пържоли , спаначена супа , мисля да хапна някоя филиика хляб и на походи най -обичам да нося в раничката банани , орехи и мини сандвичи със любимата шунка , кашкавал и някакъв листен зеленчук :D
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 17.04.14 20:11.
На фотосинтеза ли ще караш?!
Мнението беше редактирано от Fighter на 18.04.14 00:04.
Честно казано, странно ми е, когато някой се ограничава по празници. Не трябва да се прекалява, да, но чак толкова...
18.04.14
09:18
казано от Ann на 18.04.14, 09:08:
Честно казано, странно ми е, когато някой се ограничава по празници. Не трябва да се прекалява, да, но чак толкова...
Да ви кажа , точно Великден никога не ми е бил приятен като празник - каквото лошо ми се е случвало винаги и било около него и някакси гледам да се дистанцирам.Друго нещо са Коледа , рождени дни , именни дни , годишнини - тогава вече не ми е първа мисъл какво ще ям , просто гледам да си изкарам добре и да си създадем хубави спомени.
И няма да карам на фотосинтеза - ще си ям нормално както досега - дори след разходка из планината апетитът ми се увеличава , така че не ме мислете :D
19.04.14
12:49
Менюто за 18.04 и 19.04 та да видите че не фотосинтезирам :D (blush)
Закуската беше половин банан и няколко парченца Линд с уасаби - някъде към 09:30 че и по - късно
Обяда - свинска пържола на скара , картофено пюре(малко) , сиренце краве - 50гр - в 12:00
Следобедна - ягоди(донесоха ни ги пресни , пресни от Гърция) и изцедено кисело мляко на Балкан - бъркоч
Вечерята я претупах , половин пържолка от днешните, 1/2, няколко лъжички от киселото мляко и после към 11 вечерта бях толкова гладна че хапнах половин пълнозърнест земел и измежду всичко това чашка и половина бяло винце.
Имах си на гости две стари приятелки , едната с която се виждам 2-3 пъти годишно - та винце , направих им по един бъркоч от моите , стари балади (и двете са мн. добри певици) и ето рецепта за идеалната вечер (nlove5)
Водата я докарах до 3л , + зеления чай.
Тренировката беше обичайното въже , за корем + още 6- допълнителни упражнения.
За днес
Закуска към 8 - подова салата - ягодки , киви , ананас , банан
Обяда беше 300гр(толкова беше грамажа по етикет на тарелка) сьомга или по - точно филе , направено специално за мен и си го изядох всичкото , другите бяха на агнешко.Също и едно яйце варено без жълтъка.
След малко отлитаме в другата къща и на разходки оттам , така че следобедната ще е ягоди а вечерта по план график съм на - салата от авокадо , домашни милинки и ще има агнешко , но не вярвам да ям.
А тази сутрин , събуждам се , първата работа ми е да си направя зелен чай и отварям едната кутийка - няма , другата - пак няма :D Та минах без него днес , че даже ме сравниха с тази реклама на Сникърс - Не си ти когато си гладен :D
20.04.14
14:32
Христос Воскресе! Нека прекараме празника подобаващо и с близките си!
Вчера всичко беше по план , тренировките ми бяха гонене из триетажната къща с малките братовчедчета - не знам от къде я вадят тази енергия да тичат и скачат в продължение на часове ;))
За днес 20.04
Закуска в 08:00 - много ягоди с изцедено мляко
Обяд в 12:00 - пилешки бутчета без кожичките , от ориза със зеленчуци който беше гарнитура към агнешкото , 1 варено яйце без жълтъка , малко салата от авокадо - хапнах , но не преядох :D
Вечерята ще е в 8 , поканена съм на рожден ден (giggle) никаква представа какво ще има за хапване , само нямам търпение да стане време за тръгване!!!
Може да не ми е любим празник , но нямах намерение за скапвам ентусиазма на останалите.Всички много сe изкефиха като им поднесохме шоколадовите яйца - малките направо им грейнаха очите!И сглобихме всичките играчки които имаше вътре :D
Прикачвам няколко снимки - от закуската , до къщата , как се забавлявахме с хиликоптера който получихме.
http://prikachi.com/images.php?images/363/7279363e.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/364/7279364F.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/367/7279367a.jpg
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 20.04.14 14:34.
21.04.14
18:41
Дописвам вчерашното меню.С рожденичката решихме първо да хапнем , пък после да почнем с наздравиците :D
Между 20:00 и 22:00 съм хапнала няколко лъжички руска салата , зелена салата с маруля , краставици , извара , няколко бадема , 2 пържоли , 1 парченце роле шунка и кашкавал , 1 бонбонче Сушард.Алкохол около 200гр уиски Грантс , малка чашка кола като разредител и несметни количества вода :D - Уникален рожден ден!!! Каквото изядох със сигурност го изгорих със танци и хора - изкарахме до 4 сутринта :D
За днес 21.04
Закуската - проспана , само станах по едно време и ей така с едно надигане изпих литър вода.
Обяда към 12 беше пиле на фурна и отделно малко кафяв ориз със моркови грах и гъби.
“Вечерята” ми беше към 6 и се състоеше от едно варено яйце и малко салата от авокадо.
До сега съм изпила 4л вода.Такава жажда цял ден , аз по рождени дни много рядко пия - като ми сервират водка Флирт или Блек рам и ето рецепта за главоболие и болки в корема.
Днес съм почивка откъм упражнения , утре с нови сили и на училище и надявам се да ми дойде апетита утре - днес всичко съм яла насила.Утре сутринта като за първи ден ще си направя салатка и плодове и орехчета.
22.04.14
20:40
Меню за 22.04
зелен чай
плодова салата - киви , ананас , ябълка ,грейпфрут , банан(направих на домакинството по една :D )
2ра закуска 10:35 - 4-5 сурови бадема и няколко орехови ядки
обяд 13:30
купичка боб
40гр краве сирене
2 маслини
2 парчета Пражка шунка Тандем
Междинното беше супена лъжица овесени ядки и реших да си направя тренировката
зелева салата
купичка боб
около 70-80гр телешко (и това не ми беше по вкуса)
2 маслинки
Много мислех днес на направя т.нар. разтоварващ ден след повечкото хапване , примерно много вода , няколко зелени чая, 1 ябълка , зелева салатка , ама в крайна сметка реших , че освен стрес друго няма да докарам на организма си - миналите дни големи количества храна , днес малко - объркване си е.
Водата - 2л , зелен чай
Тренировката беше 15 загрявка на въже , упражненията за корем + тези за крака.И Вселената очевидно не искаше да ми съдейства днес :D исках да потичам половин час , а то почна да вали на облак - ту спира , ту почва.Най - накрая нищо че не беше спряло излязох , направих крос 20мин и като думна една светкавица и се усили валежа малко.Може да се прибрах мокра на пате , ама мина мойта!!! :D
И в скоро време , може би след 2-3 седмици сигурно ще се запиша на фитнес.Или на нещо силово.Не знам дали това е някакъв преход но кардио тренировките тип въже повече от 15мин ми омръзват , даже гледам да ги мина възможно най - бързо и да мина на другите упражнения - със гирички , собствено тегло - може би за пръв път от месеци са ми наистина приятни и не ги правя по задължение.Даже и сега съм на лов за нови упражнения из сайта - избрала съм си за утре няколко.
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 22.04.14 20:41.
22.04.14
21:43
:Пропуснала съм да добавя предишен стаж във спорта. - Като малка съм била злоядо дете , това се опитвам да го изкореня.Две години съм тренирала хандбал и супер много ми се отдаваше , но съм слаба в китките и започнаха болките от многото натоварване и спрях на 11.След това половин година мажоретка ,усилено каране на ролери ежедневно.След това се записах в училищния отбор по лека атлетика , задържах се 2 години и после реших че висенето по кафетата е по - важно.На 14 бях когато имаше период да не се занимавам нищо - тогава качих 3 килца за 6 месеца - малко , но ми проличаха - купихме тогава велоергометър , получих първите си уроци по здравословно готвене , заложихме на много преходи из планините вместо море и за няколко месеца си възвърнах добрата форма - 48кг за 160см тогава.И тук ни удариха много лоши новини , наистина ежедневието ни преобърнаха за доста време напред - колкото и да се опитвам да се дистанцирам просто не се получи , НО никога не съм спирала да ям , даже увеличих количеството на храната много, но факт че кантара показваше 44кг 2 месеца след започване на проблемите.Минах на диета за качване изготвена от специалист - 6 хранения да ден - 3 основни , 3 междинни - успях някакси да кача 2кг , които не задържах.Въпреки малкото тегло , не съм се чувствала физически изморена , не съм имала проблеми с МЦ , добри изследвания.С много витамини - Б комплекс , Омега 3 , каквото полезно се сетите започнах да качвам лека полека - може би килограм на месец , тук важна роля изигра гаджето :D (голям фитнес ентусиаст , в спорно училище и даже ББ-тийм му беше любим сайт от който ежедневно черпеше информация)много полезни навици научих около него , наистина здравословния му начин на живот много ми повлия.За година и половина цяла България обиколихме , нищо вредно не съм яла - поддържах 49кг без проблем .И като го изпратих да учи във Виена ноември 2013 , не знам дали подсъзнателно , но проядох на моменти доста боклучива храна освен основните хранения.
Тази седмица разбрах че , живот и здраве студентът ще се върне лятото за малко да се видим като близки приятели и искам да му покажа че не съм се запуснала , продължавам с тренировките и съм доволна от храненето си - но наистина да бъде така!
24.04.14
14:49
Да добавя храненето за вчера и днес 23 и 24.04
Закуска 07:00- сандвич - пълнозърнест земел със шунка Тандем и кашкавал
2ра закуска 10:30 - 4 лъжици извара
Обяд 13:30 - дробчета със гъби , чушки , моркови - хапнах 1 чинийка от всичко ,салата авокадо 1/3
Вечеря: 18:30 домашна пица , от която изядох малко парченце -6 на 6см , защото беше със Тандем Камчия салам , а обвиниха моя милост за изядената шунка и че съм забравила да кажа да се купи :D , наблегнах на днешните дробчета и салатка от зеле.
Водата беше точно 2л , зелен чай , чай от бъз неподсладен
Тренировката беше 1 час първа тренировка по бокс
За днес - сутринта заминах много рано на Троян , чак сега се включвам от таблета.Правихме преходи до към 13:00 и сега сме релаксация.
закуска 05:30
овесени ядки в прясно мляко с малко канела - 6с.п
1 грейпфрут
2ра закуска - 2 сварени яйца - целите (на прехода съм ги хапвала)
Обяд 12:45 - 2 сандвича със маруля , пилешко печено , 1 маслинка нарязана вътре и 100гр извара (също в планината)
Следобедната сигурно ще е репички - толкова вкусни ми изглеждат (blush) а вечерята ще са пилешки пържоли 2.
Не знам дали заради това че 6 часа не сме спирали да ходим , или чистия въздух , но много апетит ми се отвори.
25.04.14
22:05
Менюто за днес 25.04
Закускa 07:00
сандвич със половинка пълнозърнесто хлебче със всякакви семена , шунка Тандем
1 киви
40гр ананас
бяд 12:00
варени картофи - без нищо - просто ми се доядоха(около 150гр)
салата домати със сирене отгоре
свинско филе 5-6 резанчета
Междинна 16:00
4 парченца Линд - черен шоколад
няколко лъжички кисело мляко
Вечеря 19:00
дробчета със гъби и моркови(аз си сготвих половин тарелка и си ги и изядох :D )
сирене краве около 60гр
2 маслинки
зелева салата
Течности -2л вода , 2 зелени чая , едно Лаваца чисто , чай мента
Тренировка нямаше - бях се запътила на към фитнеса днес , но имам упорита болка отляво ниско и имах същите оплаквания миналата година.Мислех че съм се простудила ама нямаше логика само едната страна да ме боли и се оказа мускул пренатоварен.Ако някой ми каже някакви упражнения с които да не засягам тази област ще е супер , защото докато не ми мине ме е страх да си правя обичайните тренировки.
Днес си направих труда да изчисля колко калории ми трябват на ден , при условие че не тренирам(както ще е следващите 1-2дни) по формулата в сайта - 1350кал и сметнах и дневните приети горе долу излязоха 1170.И понеделник ще кажа на госпожата по математика да ми драсне една тройка профилактично :D като за първи път много се измъчих със сметките , които де факто не са нещо сложно :D
За едно нещо съжалявам в този живот :D - когато ми предложиха кухненска везна най - безцеремонно отказах , а сега щеше да ми свърши идеална работа.
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 25.04.14 22:08.
26.04.14
22:12
Към вчера добавям още 2л вода , 1 шотче(около 30гр май) Бейлис и много танци до 2 сутринта :D
Меню 26.04
закуска 10:00
зелен чай
1 ябълка , 40гр ананс
от телешките кюфтета със многото билки на скара- 2 (те са малки)
зелева салата
лук на скара - 2 шайби
много малко ориз със зеленчуци купен от топлия щанд(никога повече!)
междинно 16:00
3 орехчета
около 10 червени сушени боровинки
вечеря 19:30
голяма пилешка пържола
100гр извара
2 маслинки
Вода - 2л , зелен чай
Тренировка няма.
Бях на гости на едно приятелско семейство днес и останах потресена от масовия начин на правене на сладкиши и “заливки” от захар , маргарин , какао и някой даже спомена олио..... и после защо висок холестерол... та реших да пробвам да направя здравословен еквивалент на техните мъфини. Оригиналната им рецепта беше - 3 яйца , 100мл олио(??!) , 200мл кисело мляко , 2 чаени чаша брашно , 1 бакпулвер
Моята рецепта - 2 яйца , 2 супени лъжици брашно(с някакви кълнове и зърна ) , 1 с.л мед , 3 с.л кисело мляко , 6-7с.л овесени трици , 1с.л овесени ядки , 1с.л сушена червена боровинка(или някакво сладко) - пече се и отгоре се прави заливка от: 3 парченца черен шоколад или натурален , 1 орех на прах , малко кисело млекце за разреждане и малко кокосови стърготини(ние правим домашни)
Според мен станаха идеални- сместа стига за 5 бройки , аз направих 2 партиди , качвам и снимки - леко прегорели са първите , но аз така ги харесвам много повече.
26.04.14
23:02
Приличат повече на кюфтета, но сигурно са вкусни :)
26.04.14
23:06
казано от Adriana Dacheva на 26.04.14, 23:02:
Приличат повече на кюфтета, но сигурно са вкусни :)
Това е най - милото определение което получих днес :D но бога ми , не мога да се сетя дали от брашното или от овесените трици потъмняха толкова , защото аз какао не слагах.И са наистина много вкусни , утре ще хапна една за закуска , другите ги изядоха.
27.04.14
22:29
Знаете ли какво е воля? Да стана нощта 4 пъти заради пустата вода която пих късно , 4 пъти да мина покрай мъфина ми на масата и да не си го взема! :D Хапнах го към 9 сутринта чак :D
Менюто за 27.04
закуска 09:00
зелен чай
1 мъфин от вчерашните - най - големия 8-)
пилешка пържола
1 чиниика и половина спанак със ориз лично приготвен от мен
няколко чери доматки
15:00 Тренировка
междинно 16:30 половин пилешка пържола (след тренировката усетих голям глад , нямаше да мина с плодче)
вечеря 19:00
1 чиниика от спанака ми
зелева салата
2 парченца шунка Тандем
Вода - 2л + зеления чай + един ментов
Тренировка - реших че болката отляво или ще се разкара скоро или не - по - добре да си тренирам - не издърржам по цял ден нищо да не правя та:30мин тичане 2мин нормално , 20сек спринт - доста пъти повторих и супер заредена се почувства.След това 5х10 клека , лицеви 15 и още 30 “по женски” , глутеус мост 3х15.
Ето и снимка на спанака - с мнооого яйца(това мазно изглеждащото не е плувнало в олио , а леко увеличих водата в ориза докато вреше ). + из двевниците четох , че спанак и сирене не е добре да се смесват , очевидно много малко хора го знаели.
27.04.14
22:30
.
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 27.04.14 22:31.
29.04.14
21:06
Да се отчета за вчера и днес.Натрупаха ми 30стр превод от английски на български до утре най - късно да е готов и полудях :D и ми беше абсолютно ясно че вляза ли в сайта да си напиша менюто че отиде още 1 час за преглеждане на за статиики и дневници.
За вчера съм хапвала грейпфрут , бадеми сурови , спанак , пилешко филе , банан и малко овесени ядки , зелева салата и ориз със зеленчуци - В обичайните часове.Тренировка правих за корем от горните +20мин на велото.
За днес 29-04
Закуската - ядоха ми се само кисели нещица - та половин грейпфрут , 1 портокал , 1 киви , 1-2 резанчета лимон
Обяда беше няколко парченца от моята си пица + салата чери доматки
Следобедната се сетих прекалено късно за нея и направо вечеря.
Вечеря - ориз и пилешко , зелева салатка , сирене краве
Вода 1,5л и тренировка повъртях бързо велоергометъра.
30.04.14
22:06
Менюто за 30.04
пълнозърнест земел със шунка , прозрачно парченце кашкавал и айсберг
половин грейпфрут
4 парченца шоколад с цели лешници
обяд 13:00
леща - 2 купички
салата чери доматки със сирене
пилешки гърди на тиган - около 170гр.
ранна вечеря 19:00
1 купичка леща , малко извара , 2 маслини
късна вечеря 21:00
1 варено яйце , от пилешкото на тиган.
Вода - 1,5 + 2 зелени чая
Тренировка - за крака + 20мин на колелото.
01.05.14
22:23
Днес като ден на труда реших да се потрудя потрудя в покупките на дрешки (giggle) и след това тренировка - цяло тяло - съпротивление със ластици - не вярвах че толкова неща могат да се направят и колко усилия изисква на пазиш добър баланс.
1 банан със овесени ядки с кис. мляко на всяко кръгче отгоре
1 киви
1 купичка леща (за прът път да ми хареса толкова много! - само аз си я ям)
около 100гр пилешко филе
1 омлет с 2 яйца и мнооого сирене
2 маслинки
7/7/7/ :D толкова броя орехчета , сурови бадеми и червени боровинки
вечеря 19:30
гооляма зелева салата
домашни “милинки” - замесват се като питка , но с много по - малко брашно и отгоре са с много сирене - аз хапнах 2 горни препечи части 1/3 се води от милинката и няколко парченца риба тон в собствен сос.
Течности - 2,250л вода , зелен чай
Днес се сетих , че не съм се мерила от доста време - сутринта на гладно - та тази сутрин ми показа 50кг и половина.Дефакто съм с намалени обиколки , видимо отслабнала и “плочки” - това да не би да значи че най - накрая съм качила някое мускулче ? :D
И един анекдот от днес - тъй като щяхме да се приберем по обедно време и веднага да сядаме да хапнем предварително се обадих на баба ми , ако може да ми направи един омлет - а не повярвах какво сътвори жена на години , която казва че е идеална готвачка :D нещо средно между бъркани яйца , омлет , и яйца на очи :D Първо обвини яйцата че били “дефектни” , после нашия тиган , после че печката давала на късо.Ама все пак си го хапнах и беше вкусен - ето и снимчица.
02.05.14
21:59
Меню за днес . 02.05
100гр овесени ядки накиснати в прясно мляко с 1 орехче и канела
зелен чай
(тренировка в промеждутъка)
около 150гр скумрия на скара (абсолютно насила изядена)
салата зеле 1/3
1 варен картоф - от малките
Следобеда върви така:
4 парченца Линд черен
Кафе №1 15:00 - едно чисто кафе
Разходка
Кафе №2 16:00 - половинка вода
Дълга разходка
Кафе №3(и вечеря) 19:00 - един фреш от портокал
Още една разходка
Официална вечеря 21:20 - пълнозърнест земел със шунка Тандем , айсберг и 1 маслинка
Течности - описани по горе +1л вода в нас
Тренировка - за корем - повечето движения бяха със помощта на ластици
03.05.14
17:37
Другите цели салати не отбелязват в менюто си а ти всичко до точност - 1орехче,1 маслинка ... (giggle)