02.07.04
09:54
Хора току що измислих :idea: как да ги правя в къщи, но искам да попитам дали е задължително като ги правя тялото да прави 90 градуса, щото тука в тая страница на снимката е показано под някав диагонал че се правят и тялото на момчето прави 90 градуса, а аз ги правя на хоризонтална опора и много-много не е точно 90.
ПП - добре ли е да я включа преди гребането с дъмбел, примерно за маса ще правя 4х13
02.07.04
10:01
Старай се да са максимално близо до 90те градуса и задържай секунда в изходно положение. Аз бих ти препоръчал да ги правиш на края на тренировката ти, тъй като това е леко упражнение.
Тук само ще допълня сакс. За правилното изпълнение никога не гледай надолу ами нагоре или напред така ще държиш гърба изправен. Винаги съм си мислил, че гръбните преси са обратното на коремните и си легнал по корем на земята и се пъчиш яко :) Докато хиперекстензиите са си от лежанката на 90 градуса. Може и да греша, но какво значение има :) Колкото по-голям е градуса толкова повече ще се разтягат и съкръщават еректорите ти.
Хубаво е и да сложиш тежест. За повторенията ти препоръчвам 3 серии по 20-30.
Толкова са за маса. :) Просто това са мускули, които трудно претренират и поне според мен колкото повече ги тренираш толкова повече растат. И мен често ме “боли” кръста(в смисъл долните гръбни мускули). Но не режеща болка, а по-скоро нещо близо до напомпване и мускулна треска. Препоръчвам ти обаче да тренираш 1-2 месеца без тежест и с повечко повторения. След това ги намали на 10-15 и слагай тежест. Така ще избегнеш застоя и привикването на мускулите към упражнението.
А това упражнение кои точно мускули натоварва на гърба, нали не е за гръдния кош.
http://www.bb-team.org/exercise/grub/grubni_presi.php И това нещо съществува да ти напомня. Хората са се постарали, възползвайте се. :)
Упражнението натоварва еректорите, това са мускулите на кръста.
Друго практически не би трябвало да натоварва. Ако искаш маса прави мъртва тяга с голями тежести 4-10 повторения :)
Тия 20-30 незнам... няма логика
Братле, това вече съм го чел, но исках малко по-подробно разяснение, иначе мерси че ми напомняш :wink:
gotcha
за домашни условия какво имаш в предвит !