24.04.14
19:27
Искам да попитам дали упражненията и групирането им биха били полезни, в комбинация с режим на хранене, за горене на мазнини. В случай, че се използва от хора, които не са свикнали на интензивни тренировки.
Сплита е 6 дневен, като 5 са тренировъчни и 1 почивен ден:
1. Гърди + Гръб
2. Крака
3. Почивка
4. Бицепс + Трицепс
5. Рамо + Трапец
6. Корем
Базирам програмата на бутащи/дърпащи упражнения в супер серии. 8-12 повторения в 3-4 серии, ако не усетите достатъчно натоварване в 3тата серия правите още една. Схемата на изпълнение:
Упражнение 1 -> 5-10сек. почивка -> Упражнение 2 -> до 2 минути почивка; това е 1 серия повтаряте 3-4 пъти и след това следващата двойка упражнения
Ето и тренировките:
Гърди и гръб
1. Горна лежанка с щанга + Придърпване на горен скрипец към гърди с широк хват
2. Хоризонтална лежанка с дъмбели + Гребане на скрипец с V хват
3. Cross-over от долен скрипец + Мъртва тяга
Крака
1. Сгъвания за задно бедро на машина от лег + Клек
2. Тяга с прави крака + Разгъване за квадрицепс на машина
3. Обратни хиперекстензии + Напади
Бицепс и трицепс
1. Сгъване за бицепс с щанга от стоеж + Френско разгъване от лег
2. 21′s + Лежанка с тесен хват
3. Сгъване с дъмбели от наклонена лежанка + Разгъване на горен скрипец
Рамо и трапец
1. Раменни преси от седеж с дъмбели + Вдигане на дъмбели за задно рамо от наклонена лежанка
2. Разгъване встрани с дъмбели + Гребане за задно рамо
3. Пълни раменни преси (обръщане, пред гърди, зад врат) + Повдигане на дъмбели за трапец
Корем
Изпълнение: 1 -> 10сек. почивка -> 2 -> 10сек. почивка -> 3 -> 2мин. почивка х 3 серии
1. Крънч машина х 6 повторения
2. Twist на лежанка за коремни преси (с/без тежест) х 12 повторения(на страна)
3. Вдигане на краката от вис х 25 (или до отказ)
6 пъти да се превърти цикъла мисля, че е достатъчно.
Подходяща ли е програмата за целта? Какво не е на място? Благодаря предварително!
24.04.14
19:32
За горенето на мазнини не ти трябват 1001 упражнения.
24.04.14
19:33
По 3 упражнения на група много ли са?
24.04.14
19:47
казано от Иван Стоянов на 24.04.14, 19:33:
По 3 упражнения на група много ли са?
Може и само с базови. Не казвам, че е лошо това, че си избрал. Просто, може да е по-просто)). Тука важното е продължителността, да може да започне липолизата и намаляването на гликогена в мускулите, което си и направил с тази програма.
24.04.14
20:33
казано от Иван Стоянов на 24.04.14, 19:27:
Подходяща ли е програмата за целта? Какво не е на място? Благодаря предварително!
Как реши, че имаш нужда от чистене? Не се виждат добре плочките?
Докато не изградиш маса на пресата няма как да се постигне добър визуален ефект (лятото няма да си вървежен на плажа), което важи и за другите мускулни групи.
24.04.14
20:52
Мне, не питам за себе си. Аз следвам примера на Simeon Panda, доколкото мога без пропионата :D Не ми допада идеята да имам периоди на качване и чистене. Опитвам се постоянно да държа нисък процент мазнини и да качвам доколкото може чисто. За сега върви. А програмата съм я написал за да услужа на приятел.