25.04.14
17:08
Здравейте! Реших да започна да си водя дневниче тук, защото виждам,че давате добри съвети, а и по-лесно ще се следя дали бъркам в нещо или всичко е ок. Понеже от дъъълго време водя борба със себе си да започна режими на хранене, реших да опитам и се надявам с времето да си набия в главата, че НЯМА СМИСЪЛ ОТ БОКЛУчАВА ХРАНА и не трябва да се съобразявам с хората като ме изгледат странно, когато им кажа, че се опитвам да се храня здравословно...Не знам защо все още има толкова голям % от хората, които щом чуят нещо по-различно от тяхното мнение и веднага скачат, нападат и коментират...Всичко е въпрос на избор и гледна точка... Може би и за това си направих регистрация, за да мога да съм сред хора, които ме разбират!
Главната ми цел е да се науча да спазвам режими и да засиля волята си. Като състезател знам какво е воля, но за храната винаги съм в спор със себе си!
Мисля от утре да започна протеинова диета за около седмица, просто, за да изчистя организма си от всичко погълнато/ като козунакккк!!!// и да продължа с НВД. През следващата седмица ще се храня с месо, риба, млечни продукти/обожавам ги, въпреки нашумелите сега статии, че са вредни, съдържали гной и т.н./ и салати. Постепенно ще прибавям плодове в закуската, ядки и пълнозърнести продукти.
О, щях да забравя за тренировките. Ходя на фитнес 3 пъти в седмицата, а ако пропусна си правя тренировки с нас. Понеже сега имам да уча за матури, в училище проблеми, имам състезания и т.н., тренирам, когато мога. Старая се да поддържам форма. Е, имам 3-4 излишни килца, които искам да изчистя/ в бедрата и долната част на коремчето/, но като цяло съм се примирила с тях/ или поне се опитвам :D/ Ще кача снимки, но по нататък.
П.С. нямам търпение да започна диетата, затова ще вечерям тиквичка с кисело мляко :D
25.04.14
19:05
:) Здр всичко е въпрос на манталитет не може аз да съм дебел и мазен а ти да спазваш режим и да изглеждаш добре :) това е мисленето на голяма част от хората :”” Забелязва се промяна в това “” :) и понеже повечето хора тук наблягат на храненето от мен съвет ПИии много вода написала си че искаш да махнеш козунаците пък имаш и много за учене във времето когато можеш пии ВОДА ! :)
Здравей, добре дошла и честит дневник! :) Това определено е правилното място, ако искаш да се храниш, тренираш и живееш здравословно и никой да не го намира за странно и да те мисли за луда - извън форума все още ми се случва често да не срещам разбиране, но във форума е друго, много по-приятно и хубаво! Ако искаш пусни си примерното меню, което си си намислила за НВД, за да ти помогнем и да ти дадем съвет. А всъщност какво имаш предвид под протеинова диета и каква е ролята и преди НВД? Сметна ли си калорийния баланс?
25.04.14
20:05
Когато човек спре да мисли “какво ще кажат другите” тогава вече имаме израстване на личността и собствено мнение. Никога не ми е пречило да съм различен, даже напротив - това ми харесва. Пиша ти ги тези неща просто за допълнителна мотивация.
Храненето освен всичко друго трябва да си го направиш да ти харесва, защото всичко друго би било временно.
25.04.14
20:35
Благодаря ви за бързите отговори! Сега разглеждам сайта- дневници, статии- и се мотивирах много! Искам я тази промяна и ще я постигна! Всичко става бавно и постепенно за качествени с трайни резултати! Ако е бързо, ще бъде временно! Поне така мисля аз. :) Nickie благодаря много, ако всички са толкова дружелюбни и позитивни като теб със сигурност ще ми хареса тук :) Протеиновата я започвам, по-скоро, за да докажа на себе си, че мога и без въглехидрати и като се храня с храна, която харесвам. Менюто ще си направя утре като имам повечко време, но за утре мисля да е така: закуска-омлет/3белтъка+50гр.сирене/ обяд-бяла риба печена с моркови и зеле следобедна-200мл. кисело мляко вечеря- пилешко шишче със домати и краставици
Ще си сметна и калорийния баланс и ще определя по колко точно да ям.
Благодаря ви много пак, а аз продължавам да чета, че сега ми се е отворила възможност! (sun)
Повечето хора, които съм срещнала до сега тук, са много дружелюбни и отзивчиви, пък на другите не е нужно да им обръщаш кой-знае-какво внимание. :) Менюто ти е супер, само бих те посъветвала да не махаш жълтъците на яйцата - всички полезни съставки са там, освен това мазнините са важни, не бива да се избягват, особено от нас, жените, (Кольо, четеш ли колко съм помъдряла? :D), аз самата до скоро избягвах всяка възможна калорийка от мазнина, но в последствие прочетох, видях и се убедих колко неправилно е това и до какви неприятни последствия и здравословни проблеми може да доведе.
26.04.14
02:17
То като цяло протеиновата диета е нездравословна и евентуално е само за някакъв кратък период. В никакъв случай не трябва за постоянно да си натоварваш черния дроб и то безсмислено, защото то така или иначе си го обръща на глюкоза..
27.04.14
00:10
Такааа, как мина днешния ден:
Закуска 8:30 - омлет/3 белтъка и 1 жълтък+30гр.сирене + 3 тънки резена кашкавал, за да се разтопи, ном ном/ + 1домат
Обяд 12:30 - пилешко шишче + домати и краставици
следобедна 15:30 - 150мл. кисело мляко+ 1 ябълка/знам,че не влиза в прот. диета, хапваше ми се още нещо освен млякото/
вечеря 20:00 - 200гр. пилешко месо + зелена салата
вода около 1,5 л.
Нямах тренировка днес, но извървях около 5-6км./може и повече да са/ и качвах няколко пъти стълбището/живея на седмия етаж/
Днес бях на моноспектакъл на Мариан Вълев и ми хареса изключително много. Повечето от хората, които присъстваха бяха там, защото играе в “Под прикритие”, но съм убедена, че след спектакъла са се замислили поне малко за смисъла от нищожния им живот. В спектакъла Вълев говореше за своя живот и за живота на звездите, как си го представяме ние и какъв е той всъщност. Опита се да покаже на хората, че е важно да сме единни, да се подкрепяме и уважаваме, да нападаме всеки, който е ‘’по-нисш’’ от нас и да не боготворим тези т.н. ‘’звезди’’ и милиардери. В крайна сметка кое е по-важното: парите или живота, всеки тълкува щастието си по различен начин, но не мислите ли, че по-щастлив е онзи, който има 1 истински приятел, от колкото онзи, който има 1 милион долара.
Оф, стига съм писала глупости, лека вечер от мен бб-тиймъри! Здрав сън за здраво тяло! (sun)
27.04.14
16:36
Днес се чувствам страхотно! Усещам, че се чувствам добре, когато ям чиста храна, защото няма спорове между умът и тялото ми. Дори и да изпитам глад си казвам, че ще хапвам след само 1-2 часа и глада изчезва /следователно е просто лъжлив апетит/. Днес пак по промених протеиновата диета, затова мисля да я зарежа и да си почна НВД.
За днес - 27.04
Закуска 8:30 - мюсли 30гр.+ пшеничени трици 20гр.+100мл.прясно мляко /правя си го в чашка с капаче отгоре, задушава се леко и ставаа (nlove9) / (бяха свършили яйцата и сиренето и всичко без това)
Обяд 12:30 - пилешко около 250гр./може и по-малко да е било/+гарнитура/салата-моркови+зеле и салата-морков+ябълка+ч.цвекло/
Следобедна 15:30 - 300гр. диня (nlove9) + 30-40гр. извара с канела и малко от сока на динята/странна комбинация, но ми хареса/
Вечеря 20:30 - бяла риба на фурна + зелена салатка
Днес не ми се правят упражнения затова реших да пробвам малко йога за начинаещи и установих че съм по-вдървена и от дърво :( НО съм инатче и въпреки че на повечето пози изглеждах супер абсурдно ги правех и не се отказах въпреки болките :D Правих тези два клипа: https://www.youtube.com/watch?v=OQ6NfFIr2jw и https://www.youtube.com/watch?v=1fztE4mK7C0
Сега ще излизам. Май ще вали, пак ще има да се разхождам в дъжда със слушалки в ушите като пълния идиот :D , но това ме отпуска, хем няма хора по улиците, хем е тихичко и спокойно, само да не е порой :D I’m а total freak, i know that, yeah… (mooning)
По-късно ще добавя вечерята иии имам един въпрос, всъщност май са повечко (wasntme)
1. На кое хранене е по-добре да се ядът плодове и по- конкретно ябълките и бананите?
2. Ядките отделно ли да ги ям?
3. Преди тренировка добре ли е да ям примерно месо със салата или яйца + салата и след тренировка банан/ кисело мляко? Понеже много рядко ям ориз, картофи, хляб...
Благодаря ви предварително! Поствам и снимка, за да мога да си сравня след месец какво съм направила и дали има прогрес изобщо!
”Нищо в света не може да ви безпокои толкова, колкото вашия собствен ум. Вярно е: изглежда, че другите ви безпокоят, но това не са другите.
Това е вашият собствен ум.” Дзен мъдрост
Мнението беше редактирано от Make'it Real на 27.04.14 21:06.
27.04.14
16:54
Мерки:
1. Височина в см 164
2. Ханш в см 94
3. Талия в см 67
4. Тегло в кг 52
Определяне на % подкожна мазнина
1. Умножете ханша (см) x 0.55 = 51.7 минус 1 = 50.7 (A)
2. Умножете талията (см) x 0.29 = 19.43 минус 2 = 17.43 (B)
3. Съберете A + B = 68.13(C)
4. Умножете височината (см) x 0.24 = 39.36 (D)
5. Извадете D от C, тогава извадете още 10: (C – D) – 10 = 18.77 % мазнина
Сега ако желаете да разберете този процент на колко кг мазнини се равнява, умножете го по теглото си:
%мазнини18.77 х тегло 52 = общо кг мазнини 9.7604
С какъв процент мазнини трябва да бъда, за да изкарам релеф? Иска ми се до юли месец да ги направя на 15%... някакви съвети? :S
Нито една формула не работи за % мазнини които имаш и къде ги имаш най-много.
За да разбереш колко % мазнини имаш, къде са най-много и най-малко и кои мускули как са ти развити и т.н трябва да си направиш ултразвук и скенер на пластовете.
Има и други методи но това е най точния и бърз метод. Става бързо като рентгена е и ти дава пълна картинка на тялото.
Изобщо нищо общо няма с формули, разликите са фрапиращи в разминаванията.
Така че тренирай си смело, спазвай си режима и след известно време виж промяната или си направи У/С сега и У/С след ако толкова държиш. Но, не се филмирай с измислени формули.
Мнението беше редактирано от Тео на 27.04.14 23:13.
28.04.14
21:20
Тренировка 16:30 - Гръб, рамене и корем
10мин. интензивно бягане
Повдигане на дъмбели встрани - 4*10*7кг.
Повдигане на дъмбели напред - 4*10*7кг.
Повдигане на дъмбели назад - 4*10*7кг.
Придърпване на вертикален скрипец - 4*10*20кг.
Придърпване на долен скрипец - 4*10*20кг.
Коремни преси с гирички - 3*20*5кг. на гиричка
Повдигане на крака от лег - 4*15
Скачане на въже - 5*60-70 подскока
стоеж на ръце като се подпирах на стената - 2*30сек. :D хаха
За първи път пробвам, но много искам да се науча да вървя на ръце. Малко е противопоказно за стрелбата, тренирам спортна стрелба с пистолет, но щом съм си казала, че искам... значи ще го направя /само треньорката ми да не разбира :D/
Храна: закуска 07:00 - палачинка/1яйце;50мл.пр.мляко;1 банан; 30гр.трици;/+3 парчета грейпфрут
топла вода с лимон
обяд 12:00 - омлет/3белтъка+1жълтък; 50гр.сирене;1резен св.филе; 3тънки резена кашкавал/
200мл. таратор
следобедна 15:30 - ябълка и 2 бисквитки/ едно момиче черпи/
вечеря 20:00 - грах с месо(диво прасе-глиган...татко е ловджия :D) + зелена салата
Днес ми беше много изморено. Следобед ме застигна някакъв ужасен апетит! Исках да хапна нещо сладко и затова изядох тези 2 бисквитки. Преди тренировка пих 1 чаша вода и когато отидох да бягам чувствам тежест в стомаха, повече няма да правя тази грешка!!! :D На тренировката днес реших малко да вдигна килограмите- дъмбелите от 5 на 7кг.; скрипеца от 15 на 20кг.; за корема даже свалих- преди ги правех с 20кг., но реших, че няма смисъл и ги свалих на 10кг.
За стоежа на ръце ме е страх да отскоча, защото нямам доверие на ръцете си и си мисля, че ще се сгромолясам на врата си, затова се покатервам до права стойка и така стоях докато почувствам напрежение в главата, все пак не искам да припадна в залата :D
Това, което мен винаги ме съветват, е 1) да ям плодовете до обяд 2) да ям банани само след тренировка (в тази връзка излиза, че ако тренираш следобед не можеш да ядеш бананите в правилното време :D). Иначе принципното правило е протеин преди тренировка, след тренировка протеин и бърз въглехидрат. (Месо/яйца и салата) преди тренировка + (месо или яйца) и (банан или кисело мляко) след тренировка. /Това е едно от разбиранията, подлежи на критика, най-вероятно, тука всеки си яде по различни схеми, но това е най-разпространено сякаш./ (y)
28.04.14
21:46
Благодаря Nickie, страхотна си (sun) Това за плодовете до обяд го знам, но бананите не знаех, че само след тренировка да се ядът, нещо вредно ли имат, калирчни ли са..? Хм, аз си ги хапвам често при закуска и мислех, че са чудесен източник на енергия, но явно греша...
Аз да си кажа, че и аз до скоро си ги хапвах сравнително често и по всяко време, не са сред най-добрите избори за плод, защото са с повечко калории и висок ГИ, в което несъмнено има някакъв резон и аз гледам все да са ми след тренировка, ако ги има изобщо, но си е един вид издребняване, ако цялостно приемаш по-малко калории, от колкото изразходваш, все ще сваляш. За някои неща има прекалено много различни твърдения и във всяко от тях има известна доза логика, разбираш ли, аз самата се обърквам и се лутам в морето от информация, не можеш винаги да спазиш всичко, защото най-малкото не се знае кое е най-правилно, по-малко правилно и най-правилно за теб самата. Не ги мисли чак толкова, гледай да си спазваш най-важните неща, останалото с времето ще се наглася. :)
28.04.14
23:18
Защо лично аз не ям банани сутрин - имат много фруктоза (неслучайно са и толкова сладки), висок ГИ, който ти вдига инсулина. Сутрин след ставане процесът на горене на мазнини е много активен - в момента, в който си вдигнеш инсулина, той спира. Затова,ако ядеш въглехидрат на закуска - с нисък ГИ. По-добър вариант е да ядеш грейпфрут,ако държиш да е плод. Той помага в процеса на изгаряне на мазнини, има някаква съставка в него, която допринася.
П.С слагай си банан в сместа за палачинки, но 1-2 резенчета, а не цял :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 28.04.14 23:19.