Най-мощната легално продавана добавка на пазара?

21.02.14
09:55

Минаха доста години от появата на Андростенедиона, DHEA и работещия Animal Stack, 7-8 години по-късно минахме и през етап Superdrol, Epistane, Methyl-E и какво ли още не. Нека оставим настрана “Колко стаж имаш”, “Как се храниш” и “Колко тренираш”, защото в зората на прохормоните това сякаш нямаше чак такова значение, защото просто работеха и като зарежем безбройните теми за азотните буустери, креатинови матрици и други треторазрядни добавки за хора с излишни пари - има ли нещо, което се доближава до ефекта на ония страшните неща (giggle) и се продава свободно? Темата има потенциала да се превърне в един постоянно обновяван справочник, ако форумните тролове не залитнат пак към горепосочените въпроси. Приемаме, че тренировките и храненето (в което включвам протеиновите и въглехидратни напитки) са оптимални и търсим кое ще ни доближи поне малко до ефекта на онези малките хапченца, които в славните времена се произвеждаха в Дупница и се продаваха в аптеката, а сега се правят в гаражите по цял свят и се продават къде ли не... Възможни са отговори като 10000мг трибулус или 5000mg DHEA на ден, тестикулин, тестиси от  носорог, опашка от шимпанзе, SuperUltraMegaTurboMassFXzaKreteniSizlishni$$$ и т.н. Както не може вечно да се пее за любовта, не може вечно и да се пише само за креатин...

21.02.14
10:11

Въпреки всичките ‘’революционни’’ и нови формули,които обещават куп глупости за мен най-работещата си остава Анимал Тест,но цената на БГ пазарът е умопомрачителна.

21.02.14
10:44

Все още има много фирми, които си произвеждат про-хормони - AMS, Antaeus, LG Sciences, PES, Purus и т.н. Но това са  леко маскирани стероиди и дори да ги пробутат като тест-бустери, активното вещество ги издава лесно. Могат да се опитват само да оплетат формулата, примерно да вържат активната съставка с кетон оксим или нещо друго, което под влияние на стомашната киселина да хидролизира и да освободи истинската съставка, но това си е само козметика. А и много често не е особено успешно.

Ако това мине в Конгреса на САЩ обаче, сериозно ще им се затрудни живота :)

21.02.14
10:53

- Андростенедиона продължава да се харчи добре съдейки по продуктите, които се пускат в NutraPlanet.
- Анималите не знам какво толкова впечатляващо имат в блендите си...за една арахидонова киселина да се ринат толкова пари ли?

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 21.02.14 10:53.

21.02.14
10:57

Това е ужасно и силно прекалено...

21.02.14
11:53

Темичката, ако се развие може да стане интересно. Ще се споделят мнения и впечатления от използваните и предлаганите продукти. Иначе аз съм на мнение, че най-добре е да се комбинират няколко добавки за по-големи резултати.

21.02.14
12:21

Да, разбира се говорим за комбинация от добавки. Държа да уточня, че протеиновите и въглехидратни напитки ги считам за част от храненето направо и затова не са  обект на дискусия в тази тема, която започнах отчасти поради разочарованието, че темите касаещи добавки за покачване на маса ги следя от 1999г (clubs.dir.bg) и ако сега не знаех коя година сме определено нямаше да мога да направя разлика... За периода 2008 - 2010г изпробвах няколко от наличните на пазара хардкор продукти и единствен си направих труда да понапиша някое ревю, след което като благодарност масово ми обясняваха, че до няколко седмици ще си изпикая бъбреците с извинение и черния ми дроб ще се втечни, а жена ми ще ме изостави тотално незадоволена...Сега тези продукти ги няма и понеже напоследък поизостанах с материала ще се радвам да чуя какво се намира на пазара.
(Междувременно нито едно от гореописаните пожелания не ми се случи...)

Мнението беше редактирано от Кобра на 21.02.14 12:24.

21.02.14
12:35

казано от Кобра на 21.02.14, 12:21:

Сега тези продукти ги няма и понеже напоследък поизостанах с материала ще се радвам да чуя какво се намира на пазара.
)

Всичко се намира. Както и да се наричат в момента, това си остават прохормони или стероиди, първо в този форум подобни добавки не се обсъждат, второ употребата на подобен род продукти с нищо не се различава от приема на стероиди, разликата просто е в номенклатурата и тълкуването на закона. Друг е въпроса ако говориш за продукти, които насърчават собственото производство на хормони, но това вече са съвсем различен клас суплементи.

21.02.14
12:41

казано от Strelok91 на 21.02.14, 10:53:

- Андростенедиона продължава да се харчи добре съдейки по продуктите, които се пускат в NutraPlanet.

Най-вероятно има предвид 1-андростендион, който много отдавна е забранен, който въпреки своята ефективност е бил като билков чай на фона на отровите, които се предлагат в момента.

Мнението беше редактирано от Valdis на 21.02.14 13:02.

21.02.14
17:01

казано от Valdis на 21.02.14, 12:35:

казано от Кобра на 21.02.14, 12:21:

Сега тези продукти ги няма и понеже напоследък поизостанах с материала ще се радвам да чуя какво се намира на пазара.
)

Всичко се намира. Както и да се наричат в момента, това си остават прохормони или стероиди, първо в този форум подобни добавки не се обсъждат, второ употребата на подобен род продукти с нищо не се различава от приема на стероиди, разликата просто е в номенклатурата и тълкуването на закона. Друг е въпроса ако говориш за продукти, които насърчават собственото производство на хормони, но това вече са съвсем различен клас суплементи.

Ако в този форум не се обсъждат добавки за покачване на тегло къде се обсъждат? И ползването им ужасно много се различава от приема на стероиди, защото не са поизведени в Дупница в гаража на вуйчо, а са минали поне някакъв контрол. Прекалено много се спекулира с моралната част на темата, а тя е въпрос на личен избор.

21.02.14
17:16

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.02.14 17:23.

казано от Кобра на 21.02.14, 17:01:

Ако в този форум не се обсъждат добавки за покачване на тегло къде се обсъждат?

В този форум не се допускат дискусии за субстанции, забранени за употреба в спорта от съответните компетентни национални и международни органи. Приели сме, че този клас субстанции са неподходящи за употреба извън условията и целите на строго контролирания професионален спорт и в този смисъл могат да носят сериозен риск за здравето на основната маса потребители на този форум. Това е в разрез с философията и стремежите на BB-Team. Този приоритет е окончателен и не подлежи на обсъждане, независимо от аспекта (включително и моралния такъв).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.02.14 17:28.

21.02.14
17:57

И ползването им ужасно много се различава от приема на стероиди, защото не са поизведени в Дупница в гаража на вуйчо, а са минали поне някакъв контрол.

Ей тук, си в огромна грешка. ;) Явно нямаш никаква представа за регулацията на пазара на хранителните добавки в САЩ. Множество скандали доказват точно обратното, уж безопасни добавки, съдържат всевъзможни хормонални препарати (в това число влизат и вещества като супердрол и M1T, като последния доколкото ми е извесно е възможно най-токсичния стероид, от тези които са достъпни на пазара), амфетамини и какво ли още не. Ако човек не е наясно със съдържанието и ефекта  на определени субстанции в подобни добавки, лесно може да се докара до необратими състояния, в това число и смърт.

Мнението беше редактирано от Valdis на 21.02.14 17:59.

21.02.14
18:24

Ехх да... Супердрол... единствения работещ продукт на който съм попадал за 15 години. Не бяха лоши времена...

21.02.14
18:49

Да, това е пример, как един от най мощните орални стероиди се продава като хранителна добавка на хора, които нищо не подозират. Много от тези, които са го купували като добавка не са имали намерение да употребяват стероиди. А най-лошото е, че множеството от приемащите подобни “добавки”,
нямат представа от цикли, протектори, PCT. Още един пример, желаеш да станеш по-голям и по-як, и решиш да приемаш двойна доза за двоен период, много лесно след това можеш да се окажеш в болница с токсичен хепатит и тотално разбъркана ендокринна система и това всичко от близкия магазин за добавки. (tmi) На пишлиметата дето им потекоха лигите и тръгнаха към магазина за добавки, трябва да споменем, че в България за щастие подобен род продукти са забранени и вече не се продават. :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 21.02.14 18:50.

21.02.14
19:03

Ако желаеш да си поиграеш със хормоните, без особен риск, можеш да хвърлиш едно око ЦЪК! Във форума има изписано много за тази комбинация. В момента бих направил нещата по-малко по различен начин и бих внесъл известни корекции, като се почне от формата на DAA, но като цяло идеята си остава същата.

21.02.14
19:05

Спокойно, те знаят какво е Paypal. Колкото до това какво си мислят че пият - имаше една хумористична касета с едно бракоразвудно дело, в което бай Крум казва на съдията “Па да си учил да знаеш да пишеш, е.... у г... и съдията”... Няма град без сериозна лаборатория за изследвания, трябват само пари, акъл и един лекар, който да знае какво пише в резултатите... нооо това е друга тема, която е в разрез с политиката на сайта.

Мнението беше редактирано от Кобра на 21.02.14 19:42.

21.02.14
19:41

казано от Valdis на 21.02.14, 19:03:

Ако желаеш да си поиграеш със хормоните, без особен риск, можеш да хвърлиш едно око ЦЪК! Във форума има изписано много за тази комбинация. В момента бих направил нещата по-малко по различен начин и бих внесъл известни корекции, като се почне от формата на DAA, но като цяло идеята си остава същата.

Подобна комбинация със същата идеология си спомням, че пробвах през 2008. Не ми донесе нищо особено освен изсъхнал вид и празни джобове. Според “Енциклопедията” Anabolics и Chemical muscle enhancement би трябвало това да дава резултати, но на практика нещата не винаги са като на хартия. Предполагам се досещаш, че не ставаше въпрос само за природни продукти...

Между другото считам арахидоновата киселина за доста по-опасна от някои стероиди дори...

21.02.14
20:16

казано от Кобра на 21.02.14, 19:41:

казано от Valdis на 21.02.14, 19:03:

Подобна комбинация със същата идеология си спомням, че пробвах през 2008. Не ми донесе нищо особено освен изсъхнал вид и празни джобове. Според “Енциклопедията” Anabolics и Chemical muscle enhancement би трябвало това да дава резултати, но на практика нещата не винаги са като на хартия. Предполагам се досещаш, че не ставаше въпрос само за природни продукти...

Между другото считам арахидоновата киселина за доста по-опасна от някои стероиди дори...

Би ли посочил защо или източника на информацията, че съм поръчал няколко кутии X-factor ADVANCED ?

пс: говоря за арахидоновата киселина

Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 21.02.14 20:17.

21.02.14
22:16

Вероятно си чел вече темата от 2008. Общоприетият консенсус беше, че ако не си в рисковата група не трябва да се притесняваш. Проблемът е, че много хора не знаят че са поради ниска образованост, а други не ги интересува докато не влязат в болница. В старата тема стана голям панаир както винаги тук:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32779#p-293093
Факт е, че сега - 5 години по-късно материалите, които се откриват са не по-малко противоречиви. Универсалната истина е, че трябва човек да си наблюдава организма и при индикации, че нещо не е наред не просто да стиска зъби и да се инати щото е NO PAIN NO GAIN… Аз лично имам проблемни стави и още куп други неща, които може да се объркат и реших дори да не пробвам. Удивляват ме изказвания като: Абе, момчета от една седмица съм на ххххххх и имам постоянно разтройство, ама може и от гейнъра да е... Ми като имаш една седмица разтройство как се храниш, как изобщо ходиш???
За X-Factor има много изписано в bb.com, не мога да посоча обаче печатно издание със сериозно доказателство с научна стойност.

21.02.14
22:53

Лично аз все още си оставам само с теорията и опитът на хората около мен с подобни добавки, но ще кажа за какво са съгласни всички които са пробвали: Най-мощната легално продавана добавка е...D-аспарагиновата киселина. Вече ако говорим за прохормони и стероиди е друга тема.

12.04.14
10:49

казано от Кольо Пияндето на 21.02.14, 17:23:

Ако в този форум не се обсъждат добавки за покачване на тегло къде се обсъждат?

В този форум не се допускат дискусии за субстанции, забранени за употреба в спорта от съответните компетентни национални и международни органи. Приели сме, че този клас субстанции са неподходящи за употреба извън условията и целите на строго контролирания професионален спорт и в този смисъл могат да носят сериозен риск за здравето на основната маса потребители на този форум. Това е в разрез с философията и стремежите на BB-Team. Този приоритет е окончателен и не подлежи на обсъждане, независимо от аспекта (включително и моралния такъв).

Много добро изказване. Но нали се сещате, че “този клас субстанции” в последните 10 години постоянно се обновява, разширява и т.н.
Дали някоя добавка е забранена или не, често е въпрос на хронология.
Ако поразровите старите теми в този форум, които са достъпни за всеки 14 годишен, ще намерите много дискусии за “забранени” теми и добавки(които тогава не бяха такива). Ако през май FDA забрани нашумялата в последните години DAA, това значи ли, че от следващия ден тук се забранява споменаването й?

Аз силно симпатизирам на Кобрата и познавам постовете му от “онези години”, които и до ден днешен остават от малкото стойностни ревюта.

Мнението беше редактирано от Jim Profit на 12.04.14 10:50.

12.04.14
11:34

Нещо бъркаш абревиатурите! DAA не е забранена. ;) И едва ли ще бъде.

12.04.14
11:46

казано от Valdis на 12.04.14, 11:34:

Нещо бъркаш абревиатурите! DAA не е забранена. ;) И едва ли ще бъде.

Разбира се, че не е. :) В този момент. Изречението беше хипотетично.

12.04.14
11:52

Сори, явно чета през ред. :D

12.04.14
11:59

Понеже да не пускам друга тема ще постна тук един приличен стак който съм подготвил за лятото. Периода ще бъде около 40-50 дни. Ще се радвам да чуя мнения и препоръки за начина на приемане :)

Стака включва:

1. USP Labs - TEST POWDER - ще приемам 1 доза с храненето преди тренировка (тренирам само вечер). В почивен ден по същото време.
2. Molecular nutrition - X factor advanced - по 1 хап с всяко хранене.
3. Driven sports - Triazole - 2 хапа със закуската.
4. Muscle pharm - Bulletproof - двойна доза преди лягане.
5. Имам и продукт съдържащ Androst-3,5-dien-7,17-dione + 3,4-Divanillyltetrahydrofuran (Hybrid nutrition F-1 TEST) чудя се да го добавям ли и него или да го продължа след този стак ?
6. Други:
протеин (Bulk) - по 1 доза сутрин на ставане и след тренировка
bcaa (Bulk) - 15 грама по време на тренировка, ще добавям и по 5 грама глутаминче (Bulk)
креатин HCL (Muscletech) - по 2 дози сутрин с шейка и 2 след тренировка
мултивитамини (Arnold) - 1 пакет след закуската
омега 3 (Bulk) - по 2 хапа с всяко хранене
CTD Labs - Liver armor - по 2 хапа 2 пъти дневно с храна

12.04.14
12:10

казано от Цветомир Неделчев на 12.04.14, 11:59:

Понеже да не пускам друга тема ще постна тук един приличен стак който съм подготвил за лятото. Периода ще бъде около 40-50 дни. Ще се радвам да чуя мнения и препоръки за начина на приемане :)

Стака включва:

1. USP Labs - TEST POWDER - ще приемам 1 доза с храненето преди тренировка (тренирам само вечер). В почивен ден по същото време.
2. Molecular nutrition - X factor advanced - по 1 хап с всяко хранене.
3. Driven sports - Triazole - 2 хапа със закуската.
4. Muscle pharm - Bulletproof - двойна доза преди лягане.
5. Имам и продукт съдържащ Androst-3,5-dien-7,17-dione + 3,4-Divanillyltetrahydrofuran (Hybrid nutrition F-1 TEST) чудя се да го добавям ли и него или да го продължа след този стак ?
6. Други:
протеин (Bulk) - по 1 доза сутрин на ставане и след тренировка
bcaa (Bulk) - 15 грама по време на тренировка, ще добавям и по 5 грама глутаминче (Bulk)
креатин HCL (Muscletech) - по 2 дози сутрин с шейка и 2 след тренировка
мултивитамини (Arnold) - 1 пакет след закуската
омега 3 (Bulk) - по 2 хапа с всяко хранене
CTD Labs - Liver armor - по 2 хапа 2 пъти дневно с храна

Неделчев. Ти само от желатина на капсулите, които ще пиеш ще си набавиш минималната дажба протеин.

27.04.14
13:21

В момента съм на 20-ти ден Анабол 5 (Нутрекс), добре се чувствам, странични ефекти никакви. Забелязвам подобрена твърдост на мускулатурата и по-добро наспиване. Това е за сега, ако всичко върви нормално може да продължа с втора опаковка за пълния цикъл.
По-принцип имам 1 опаковка ХексаТЕСТ хардкор на Масълтек и мислех да продължа с нея, но ако този Анабол 5 работи стабилно ще му гласувам доверие.
Някой ако е ползвал тези два препарата, да сподели мнение.

27.04.14
15:01

казано от karlo на 27.04.14, 13:21:

В момента съм на 20-ти ден Анабол 5 (Нутрекс), добре се чувствам, странични ефекти никакви. ....
Някой ако е ползвал тези два препарата, да сподели мнение.

Пробвал съм го преди доста години, според мен беше пълна загуба на пари и време. Един колега от форума в тази тема е споменал съставките.

Анабол 5 разчита на една много измислена съставка - 6-кето диосгенин, която на практика не оказва никакъв ефект върху хормоните. Цялата псевдо научност на доказателствата стъпва върху някакво вехто руско изследване върху плъхове (а руските изследвания в тази облст са печално известни с липсата си на обективност). Друга съставка - дициклопентанон е пак подобна прехвалена добавка, която е сложена в прекалено малка дозировка (цитираните изследвания са пак руски, и там са ползвали 10 мг/кг) и със сигурност не дава никакъв ефект. Аз лично бях решил да го пробвам заради онази най-дългата съставка - сапонин, който присъства във формулата на един много популярен сред летните билдъри орален стероид (започва с “а” и свърша на “р”). Изпих една опаковка, т.е. 1/2 курс, но ако бях изял вместо това същото количество желирани мечета на харибо, сигурно ефектът щеше да е по-голям.

27.04.14
22:46

Да ти кажа, за сега има ефект, а аз дори не тренирам сериозно. По принцип съм крайно скептичен към цялата категория подобни препарати. Тези двете ми дойдоха почти без пари, та реших да пробвам. Чакам 1 кг мака от айхърб, с нея вече мисля да напрая работа, дет се вика :)

Мнението беше редактирано от karlo на 27.04.14 22:48.

30.04.14
00:06

Най-мощната легално продавана добавка, така, както е зададена темата, е креатин монохидрата. Има тонове изследвания, които доказват ползите от приема му. Останалите добавки са в най-добрия случай обвити в противоречия от всякакъв сорт.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1