Пречи ли фитнеса на футбола ?

29.04.14
12:03

Здравейте ! Тренирам футбол от 8 години . Преди 10 месеца започнах да тренирам фитнес и за този период качих 9 килограма (64 - 73 ). Въпроса ми е, ако продължавам да тренирам за маса ще загубя ли от скоростта си и това ще попречи ли на тренировките ми по футбол ?

29.04.14
12:05

на Хълк не му пречи ;)

виж тоя дневник

Мнението беше редактирано от Pavel D на 29.04.14 15:13.

Зависи как ще тренираш. Типичното трениране по залите няма да ти помогне по никакъв начин на качествата във футбола.

Carbohydrate

29.04.14
12:16

казано от Никола Емилов на 29.04.14, 12:03:

Здравейте ! Тренирам футбол от 8 години . Преди 10 месеца започнах да тренирам фитнес и за този период качих 9 килограма (64 - 73 ). Въпроса ми е, ако продължавам да тренирам за маса ще загубя ли от скоростта си и това ще попречи ли на тренировките ми по футбол ?

73 кг е нормално тегло. Колко си висок? Колкото повече килограми качиш, толкова ще станеш по-малко издържлив. Съотношението не е правилно и няма формула, но общо взето, след определени килограми “в повече” , ще ти е по-трудно да издържаш на продължително натоварване. Голямата маса иска и голяма поддръжка. Ако си нападател, например, то можеш да загубиш малко от издържливостта, за сметка на масата, защото в качествата на нападателя влиза да надбяга защитата. Трябват спринтерски качества, а това дава масата и т.н........

казано от Carbohydrate на 29.04.14, 12:16:

защото в качествата на нападателя влиза да надбяга защитата.

Ако това беше всичко нужно, всички щяха да са скакалци... Има си нападатели и нападатели - някои разчитат на бързина, други разчитат да се преборят със защитата ;) А там масата си има значение :)

29.04.14
19:36

Тренирал футбол от 1-ви клас сега съм на 22 играл съм къде ли не :) не пречи стига да бъде както трябва  в чужбина според това на какъв пост играеш тренираш различно от останалите наблегни на полуклек предимно за взривна сила но не пренебрегвай и останалите мускулни групи :)

казано от Alexandar Angelov на 29.04.14, 19:36:

наблегни на полуклек предимно за взривна сила

Това са пълни глупости.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1