29.04.14
12:03
Здравейте ! Тренирам футбол от 8 години . Преди 10 месеца започнах да тренирам фитнес и за този период качих 9 килограма (64 - 73 ). Въпроса ми е, ако продължавам да тренирам за маса ще загубя ли от скоростта си и това ще попречи ли на тренировките ми по футбол ?
29.04.14
12:09
Зависи как ще тренираш. Типичното трениране по залите няма да ти помогне по никакъв начин на качествата във футбола.
29.04.14
12:16
казано от Никола Емилов на 29.04.14, 12:03:
Здравейте ! Тренирам футбол от 8 години . Преди 10 месеца започнах да тренирам фитнес и за този период качих 9 килограма (64 - 73 ). Въпроса ми е, ако продължавам да тренирам за маса ще загубя ли от скоростта си и това ще попречи ли на тренировките ми по футбол ?
73 кг е нормално тегло. Колко си висок? Колкото повече килограми качиш, толкова ще станеш по-малко издържлив. Съотношението не е правилно и няма формула, но общо взето, след определени килограми “в повече” , ще ти е по-трудно да издържаш на продължително натоварване. Голямата маса иска и голяма поддръжка. Ако си нападател, например, то можеш да загубиш малко от издържливостта, за сметка на масата, защото в качествата на нападателя влиза да надбяга защитата. Трябват спринтерски качества, а това дава масата и т.н........
29.04.14
12:50
казано от Carbohydrate на 29.04.14, 12:16:
защото в качествата на нападателя влиза да надбяга защитата.
Ако това беше всичко нужно, всички щяха да са скакалци... Има си нападатели и нападатели - някои разчитат на бързина, други разчитат да се преборят със защитата ;) А там масата си има значение :)
29.04.14
19:36
Тренирал футбол от 1-ви клас сега съм на 22 играл съм къде ли не :) не пречи стига да бъде както трябва в чужбина според това на какъв пост играеш тренираш различно от останалите наблегни на полуклек предимно за взривна сила но не пренебрегвай и останалите мускулни групи :)
29.04.14
19:50
казано от Alexandar Angelov на 29.04.14, 19:36:
наблегни на полуклек предимно за взривна сила
Това са пълни глупости.