Липса на прогрес на лежанката

09.03.14
09:45

Здравейте, тренирам от около 2 години във фитнеса, и имам известни проблеми с “класическата” лежанка. Висок съм 183/ 77 кг, и усещам, че имам сила да вдигна повече килограми на лежанката и като започна упражнението 80 кг ги бутам 3-4 пъти максимум. Не знам къде греша и дали въобще греша, но това е единственото упражнение, което не ми върви. Пробвал съм с всякакви хватове,но дали упражнението има нещо общо с дължината на ръцете, защото казват че колкото са ти по-дълги ръцете толкова по-трудно е изпълнението, а моите хич не са къси...

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.03.14 18:02.

09.03.14
12:07

Време и постоянство...

09.03.14
13:56

Естествено , че има значение амплитудата

09.03.14
18:00

Упражнения като кофички и лицеви с тежест, военна преса(прав с лост) биха ти помогнали да вдигнеш силата на лега.

Помоли някой да те снима, докато тренираш.
Има значение дължината на крайниците, да :)
Както и ширината на хвата.
Ако спрямо себе си имаш прогрес от началото до сега, какво те притеснява, че са 80, а не 120 например?

На 182-183 см височина колко да са му дълги ръцете? Нито е написал как тренира - силово или билдърски насочено с повече повторения, а предполагам, че не се храни и добре, нормално да не върви лежанката. Усещал, че има сила да вдига много, ама само за 3-4 повторения стигала... Strelok е казал най-точно. Иначе на автора мога да му препоръчам, ако толкова много иска да дръпне лежанката да я почва поне по 2 пъти седмично  - веднъж с по 3-2-1 повторения и веднъж с повече - 5-8 и съответно да махне всички изолиращи упражнения от тренировката си за гърди. И нещо много важно. Трябва да ядеш доста въглехидрати, освен необходимия протеин. Без ядене няма да тръгне работата.

13.04.14
16:31

На лежанката прави 6 серии по 6 повторения и прави правилно повторенията. Тренирай здраво трицепс и останалите мускулни групи.

29.04.14
12:45

Аз примерно започвам това - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/71081

29.04.14
13:10

Прави тежки раменна преса и лежанка с тесен хват, здрав трицепс и рамо доста помагат на класическата лежанка.

24.05.14
03:23

трябва първо да  си дадеш отговор на въпроса какво гониш - сила или обем ? ядеш ли достатъчно, спиш ли достатъчно. Гладна мечка хоро не играе. Пробвай да правиш паузи на гърдите - пускаш контролирано щангата до гърдите си , задържаш я върху гърдите си 1-2 секунди и после рязко я избутваш. Идеята е да няма инерция и да не тупка на гърдния ти кош,  почни да правиш кофички с допълнителна тежест. Редувай 2-3 тренировки с паузи и 4тата си ги прави нормално. Ще подобриш експлозивната си сила поне :) Смени си тренировъчната програма, експетиментирай и не забравяй, че резултатите идват с времето!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1