Започвам отначало , за пореден път.

03.05.14
20:26

Здравейте , за стажа ми не мога да кажа , защото и аз самия не мога да определя. Ходих на фитнес още през 2012 ( супер несериозно просто да не стоя пред компютъра , тегло 52кг ). Тогава беше към 6 месеца , след което спрях. През 2013 пак започнах ( уж сериозно този път , но пак ме домръзяваше тогава пак ходих около 5,6 месеца и постигнах към 65кг ). Чисто визуално нямаше почти никаква разлика , останах си същата клечка. Попринцип това ме демотивираше адски много. Тука от около 1 месец ходя на лостве и мисля че поне малко се раздвижих. В Четвъртък реших най-случайно да отида в залата и да потренирам. И от тука почва цялата история наново. В момента пак се зарибих , уж вече по-улегнал и да се надяваме че няма да спра. Питането ми е , досега главно тренирах по тридневен сплит и малко 5х5 , какво може да ми препоръчате като тренировъчна програма за качване на ММ , целта ми е да стана голям , релефа ще го оставя засега , защото нямам месо на което да го градя. Пределно ми е ясно , че главното в случая е храната , но мисля че и тренировката има голямо значение. Така че , за да не тръгна по погрешен път , моля някой който може да помогне , да се включи към темата. Ще кача няколко снимки да добиете образна представа на кво прриличам :Д
NB : ненавиждам ръцете си !

Темата беше редактирана от Holy Moly на 03.05.14 20:26.

04.05.14
09:20

Здравей! Можеш да започнеш със стриктно 5х5 + много храна. Това е най-добрият избор за начинаещи и не само за тях. Ще качиш маса също така ще развиеш и сила ;) Когато направиш сила можеш да смениш програмата на 5/3/1 на Jim Wendler. Също програма за маса, но за по-напреднали.

04.05.14
10:29

Можеш ли да поясниш какво имаш предвид под “стриктно 5х5” ?

Мнението беше редактирано от Holy Moly на 04.05.14 10:29.

05.05.14
11:10

Ами споменал си, че си тренирал по тридневен сплит и малко 5х5. Моето предложение е да разгледаш някоя 5х5 програма, аз препоръчвам StrongLifts 5x5 и Madcow 5x5, и да тренираш само по нея. Давай си достатъчно време за почивка и възстановяване между тренировките и ще качваш доста добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1