Програма за 15 годишен

05.05.14
13:35

Здравейте!

Честно казано, не ми се искаше да пускам тема, поради факта, че има стотици постове по този въпрос, но нямам голям избор.
Момче съм на 15 години, туко-що навършени. Висок съм към 1,80-81, тежа някъде към 77 килограма. Тялото ми е от типа “skinny fat”, т.е изглеждам много слаб без дрехи, но сваля ли ги - лъсва корем, гинекомастия (не съм сигурен дали е от теглото ми или от пубертета, но е факт, че вече 3 години няма подобрение) и паласки. Ръцете ми са много слаби, а краката по-скоро пълни.

Физическото ми състояние е направо под нулата, едвам правя 2-3 лицеви, а относно набиранията дори не мога да се повдигна от земята. На лежанка правя към 35 килограма, та то жените вдигат повече, но това няма голямо значение, понеже майка ми не би подкрепила идеята ми да ходя на фитнес, така че единственият ми избор е да тренирам вкъщи. “Оборудването” ми се състои от 2 гири по 5 кг...

Не се стремя да изглеждам здрав или релефен, просто искам да заприличам на човек и да мога да правя нещата, които връстниците ми правят - срамота е на 15 да не мога да правя лицеви нормално.

Ще се радвам на всеки съвет, но се съмнявам, че има програма като за мен. Преди правех някаква Chest workout в Youtube, съчетано с кардио, но нямаше никакъв резултат за 2-3 месеца.

Благодаря Ви предварително и лек ден!

05.05.14
14:54

Започваш да ядеш повече яйца и мръвка и през ден тренираш.За тренировка най-лесно напиши в тубата “dumbbell circuit workout” и си харесай някоя .Например https://www.youtube.com/watch?v=_7U0uy5ZFNI .

05.05.14
15:04

С 5 кг. гирички нищо няма да направиш, може да ги ползваш като допълнение и да правиш някои упражнения с тях, но не и като основна тренировка.
Най-добре, отивай на лостовете и почвай да тренираш лицеви, набирания, кофи и т.н. Ще трябва да почнеш с по-лесни варианти, като лицеви от наклон, набиране с крака на земята и частични кофи, но с времето ще заякваш и ще преминеш към пълната амплитуда.
За краката - клекове. Също и повдигане на краката вис и други такива за коремната преса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1