05.05.14
19:08
16г, 182см, 72кг, ендо-мезо-екто съотношение 1-4-4, покачване на мм
Какво е вашето мнение за програмата и според вас прекалено ли е да има толкова тежки упражнения ( за гърба и гърдите )?
Гръб-Трапец-Бицепс
Мъртва тяга 4 серии
Гребане 4 серии
Набиране 4 серии
Повдигане за трапец 4 серии
Сгъване за бицепс с щанга 3 серии
Сгъване за бицепс с дъмбел 3 серии
Гърди-Трицепс
Лежанка широк хват 4 серии
Кофички 4 серии
Пек-дек 4 серии
Френско с щанга 3 серии
Лежанка тесен хват с щанга 3 серии
Придърпване за трицепс 3 серии
Лицеви опори 1 серия до макс
Крака
Клякане с щанга 4 серии
Напади с щанга 4 серии
Прасец стоеж 3 серии 12-15 повторения и седеж 3 серии 12-15 повторения
П.п. Не бях правил кофички и набирания цяла зима, а вместо тях правих флайс с дъмббели и придърпване на горен скрипец и сега след обичайните упражнения, като дойде време за набиране или кофички не мога да достигна желаните повторения ( 8 ). Моля за съвет, според вас дали постепенно ще натрупам достатъчната сила, ако тренирам така, за да успея да ги правя по 8 повторения или цялата работа е, че упражненията не са подходящи за комбиниране с лежанка/тяга?
Малко са ти упражненията за гърди и крака според мен.
Мнението беше редактирано от Holy Moly на 05.05.14 21:06.
05.05.14
21:17
Много оформящи движения има според мен. Ако искаш да имаш и оформящи упражнения разгледай PHAT програмата, но тя е с 5 тренировъчни дни. Ако не разгледай 5х5 и използвай нейната структура и добави по 1-2 оформящи движения за бицепс и трицепс.
След лежанката, кофичките ги правя бая трудно, едва по 5-6 повторения на серия, а после с пек-дека изцеждам мускула и на другия ден имам стабилна треска, надали ще мога повече упражнения за гърди.. До колкото за краката, те са ми много слаба мускулна група и тези 2 упражнения ме довършват :D, с тренировките ще вдигна малко нивото им. Ей сега ще разгледам програмите, благодаря за отговорите.
Нямаш упражнение за горна част на гърдите. Според мен нещо от сорта на:
Лег с щанга - 4х8
Кофи с тежест 3х8
Полуег с дъмбели - 3х8
Флайс - 2х12
би било по-удачно
06.05.14
09:30
казано от Holy Moly на 05.05.14, 23:19:
Нямаш упражнение за горна част на гърдите. Според мен нещо от сорта на...
По-притеснително е,че няма упражнения за рамо ;)
Преди години беше модерно да НЕ тренираш крака(и аз съм вървял по този път) :)В днешно време раменете са на мода!А в тази песен какво липсва?
Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 06.05.14 09:37.