Изчистане на подкожни мазнини със слабо понижаване на въглехидратите ?

Здравейте, да се представя, висок съм 175 см тежа 73 кг и имам приблизително 15 % подкожни мазнини. Целта ми е да сведа този процент до близо 10-12 % с минимална загуба на мускулна маса без помощта на препарати, поради една или друга причина, като от една седмица тренирам по интензивно и приемам въглехидрати единствено сутрин ( преди тренировка ) и пак след тренировка но в по-малко количество, наблягам на белтъчини и цитрусови плодове. Та въпроса ми е.. мислите ли че това е ефективен метод и изобщо дали е правилен ? Очаквам мненията ви :)

Carbohydrate

05.05.14
16:52

Колкото % мазнина е по-малък, толкова по-трудно е “настройката” на механизма на изчистване, особенно, когато е на “чисто”. До колкото знам, преди тренировка не е хубаво да се яде. В деня за тренировката трябва да преобладават белтъчини за сметка на въглехидрати, а в останалите дни, съобразен с енергоразхода за деня. “Фината” настройка е като да ходиш по-острие. Баланса е много важен. Не трябва да има значителна липса на въглехидрат т.к. той попълва запасите на гликоген в мускулите....Имах някъде на руски инфо. Виж тази тема, може да има нещо http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73250

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.05.14 16:54.

Carbohydrate

05.05.14
17:18

Виж колко въглехидрат сега взимаш. Обикновено при застой на изгаряне на мазнини, подхода е такъв: въглехидрат само от зеленчуци разпределени през целият ден. Почти никакви мазнини под формата на храна. Може Омега. Много белтъчини. Зеленчуците съдържат въглехидрат и добре се комбинират с белтъчини, като помагат за тяхното по-добро разграждане, а и съдържат фибри. Пулс (220-възраст)* 0.6 или 0.7 трябва да не се превишава този праг, иначе почва да гори гликогена. Това е бавно)) и монотонно кардио с голяма продължителност т.к. липолизата ( горене на мазнини) почва бурно след 30-40 минута. Значи 1.30 минути. Какво количество за седмица, като натоварване? Трябва да следиш себе си, защото диетата е изпитание на волята в прекия смисъл. Гледай храненето и тренировките да се допълват. Ако храненето ти е по-голям проблем, то естествено трябва да увелечиш кардиото. Не интензивността, а броя тренировки... Нещо такова. Успех!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.05.14 17:20.

При много хора късите интервални спринтове дават по-добри резултати от монотонното продължително кардио, а освен всичко друго те оказват и по-голямо влияние върху цялостната физическа форма от гледна точка на експлозивност, сила, кондиция и какво ли още не, чел съм също така, че придават и по-добра сепарация на мускулатурата. Аз лично бих процедирал по следния начин: 10 сприната по 80 -100 метра, като се връщам ходейки до старта и без допълнителна почивка започвам следващия спринт.

05.05.14
21:19

Премести въглехидратите вечер.

05.05.14
22:54

казано от Маданеца на 05.05.14, 21:19:

Груба грешка.

05.05.14
23:57

И как точно прецени, че е грешка?

Мнението беше редактирано от Маданеца на 06.05.14 00:02.

казано от El_tiggeraso на 05.05.14, 22:54:

Груба грешка.

Всъщност няма абсолютно никакво значение кога ще ги яде ;) Тук се гледат цялостни показатели.

06.05.14
00:37

Може би си прав и вероятно наистина няма значение, но се сещам за няколко аргумента в подкрепа на приема на въглени вечер пред това да се приемат сутрин, преди тренировка или когато и да било. Всичките са извадени от научно обосновани публикации и най-вече от личен опит. Демек видяно е, четено е, разбрано е, пробвано е и е дало положителни резултати в краткосрочен и най-вече в дългосрочен план. Това е причината да го препоръчвам, а не просто да си чеша клавиатурата.
Сега ще кажете, че всеки организъм е различен и не мога да съдя по-себе си за другите, ама аз пък ще ви кажа, че той яденето на въглени в друго време го практикува и резултата явно не го задоволява напълно, тъй че го съветвам да опита по моя начин, пък да сам да прецени дали действа.

06.05.14
00:42

Всъщност има.
Като цяло искам да поясня или направо дебело да подчертая ,че зависи и от типа тяло на човека и вида на въглехидратите ,както и от много други фактори(но това е основното).
Логиката е следната.Вечер по време на сън, метаболизма се забавя,организма няма нужда от толкова енергия,поради липса на физическа активност и приетите въглехидратите се отлагат в тялото като мазнини.

П.С.Това е лично-неангажиращо мнение ,нека автора сам прецени.

06.05.14
00:43

Въглехидрати вечер?Това е доста интересно и непознато за мен,би ли пояснил защо?Аз винаги съм чувал обратната теза.

06.05.14
01:07

http://www.bb-team.org/articles/3597_voinska-dieta
Ако искаш ще се поровя да ти намеря и повечко аргументи, но мисля, че статията е достатъчно подробна. Просто аз съм експериментирал с прием на въглехидратите вечер без да съм на циклично хранене и твърдя, че има прекрасен ефект върху организма. В моя случай през деня (демек преди тренировка) приемам протеини и мазнини или сурови плодове и зеленчуци а след тренировка приемам протеин, мазнини и накрая въглехидрати. Виждам, че хвърляш по някое и друго око на дневника ми - върни два месеца назад и виж кога е приема на въглехидрати. В общи линии се храня така от около две години и смея да твърдя, че мога контролирано да свалям, качвам или поддържам килограми, като в случаите на сваляне топя мазнини, в случаите на поддържане повишавам резултатите в залата, а в случаите на качване качвам мускулна маса.
Приема на въглехидрати вечер е има сложна обосновка свързана с инсулиновата чувствителност, гликогенните запаси, времето за възстановяване, времето за разграждане на различните нутриенти и т.н., която не бих могъл да обясня на прима виста. Най-простичко казано ако въглехидратите се приемат вечер организмът ги използва за възстановяване, а преди това използва мазнинните запаси за енергия, тъй като дори и да си се нахранил ВМ и ВБ му е по-лесно да посяга към запасите. По този начин може да се трупа чиста мускулна маса, да се топят мазнини при запазване на ММ и дори да се трупа ММ за сметка на разтопени мазнини.
Разбира се, тази схема би следвало да има ефект ако въглехидратите се приемат САМО вечер, а не И вечер.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 06.05.14 01:25.

Carbohydrate

06.05.14
07:22

казано от Владимир Димитров на 05.05.14, 17:27:

При много хора късите интервални спринтове дават по-добри резултати от монотонното продължително кардио, а освен всичко друго те оказват и по-голямо влияние върху цялостната физическа форма от гледна точка на експлозивност, сила, кондиция и какво ли още не, чел съм също така, че придават и по-добра сепарация на мускулатурата. Аз лично бих процедирал по следния начин: 10 сприната по 80 -100 метра, като се връщам ходейки до старта и без допълнителна почивка започвам следващия спринт.

И това е вариант, но питащия иска да си запази ММ и да свали мазнина, а така се изчерпва гликоген, който ще трябва да се възстанови, а без въглени или намалени такива, става така, че ще има спад на ММ, сила и т.н. А пък яденето на въглени е потенциално забавяне на чистенето). Не е толкова лесно.)

Carbohydrate

06.05.14
07:26

казано от Маданеца на 06.05.14, 01:07:

Ако искаш ще се поровя да ти намеря и повечко аргументи, но мисля, че статията е достатъчно подробна. Просто аз съм експериментирал с прием на въглехидратите вечер без да съм на циклично хранене и твърдя, че има прекрасен ефект върху организма. В моя случай през деня (демек преди тренировка) приемам протеини и мазнини или сурови плодове и зеленчуци а след тренировка приемам протеин, мазнини и накрая въглехидрати. Виждам, че хвърляш по някое и друго око на дневника ми - върни два месеца назад и виж кога е приема на въглехидрати. В общи линии се храня така от около две години и смея да твърдя, че мога контролирано да свалям, качвам или поддържам килограми, като в случаите на сваляне топя мазнини, в случаите на поддържане повишавам резултатите в залата, а в случаите на качване качвам мускулна маса.
Приема на въглехидрати вечер е има сложна обосновка свързана с инсулиновата чувствителност, гликогенните запаси, времето за възстановяване, времето за разграждане на различните нутриенти и т.н., която не бих могъл да обясня на прима виста. Най-простичко казано ако въглехидратите се приемат вечер организмът ги използва за възстановяване, а преди това използва мазнинните запаси за енергия, тъй като дори и да си се нахранил ВМ и ВБ му е по-лесно да посяга към запасите. По този начин може да се трупа чиста мускулна маса, да се топят мазнини при запазване на ММ и дори да се трупа ММ за сметка на разтопени мазнини.
Разбира се, тази схема би следвало да има ефект ако въглехидратите се приемат САМО вечер, а не И вечер.

Това е така и не е грешно, но целта на питащия е друга. Разбира се, ако има липса на гликоген, то въглените отиват първо за неговото набавяне - това се вижда при фастинга, когато даже и след 2 пици))) сутрин ставаш по-слаб отколкото си легнал). Но това е друг случай. Свалянето Само на мазнина, когато тя не е голям % е трудно нещо, особино когато целиш запазване на ММ. Също зависи от самото тяло. Тук да се дават количества е неприемлимо. Трябва да се експерементира. Почваш с едно количество въглени и следиш, полека намаляваш и така.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 06.05.14 07:30.

Carbohydrate

06.05.14
07:34

казано от Владимир Димитров на 06.05.14, 00:20:

казано от El_tiggeraso на 05.05.14, 22:54:

Груба грешка.

Всъщност няма абсолютно никакво значение кога ще ги яде ;) Тук се гледат цялостни показатели.

Абсолютно! При чистене, всичко е изчислено и стриктно, разделено на порции и е хубави със всяко ядене да приемаш въглени. Да не се бърка с ядене на пица вечер))), което също не е вредно при определени цели.

Carbohydrate

06.05.14
07:40

Ето още нещо. 1 грам гликоген задържа в организма 4,5 грама вода... В организма има ,примерно 400 гр. гликоген.

Има и още едно)) вАжно нещо, което забравяте. Кои МВ се хипертрофират, какво използват за енергия?! Тогава ще стане ясно ))...Как се изгарят мазнини? и т.н.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.05.14 10:48.

06.05.14
10:55

казано от Carbohydrate на 06.05.14, 07:26:

казано от Маданеца на 06.05.14, 01:07:

Трябва да се експерементира.

Нали и аз това написах по-горе, но няма значение. Николай приема въглехидратите сутрин и в слетренировъчното си хранене, а аз го съветвам да опита да ги приема вечер. В дните без тренировка приемът на въглехидрати може да е занижен до допустимия минимум, но в тренировъчни дни е хубаво да се приема прилично количество и то в последното за деня хранене.
Смятам, че писах достатъчно по темата и не мисля да влизам в излишни спорове. Нека Николай сам да прецени как да процедира.

Преди да кажа каквото и да е било, благодаря на всички за изказаното мнение и го оценявам, съгласен съм че трябва да се експериментира и точно това мисля да направя. За целта няма да се впускам във “тежки” кардиота като за начало мисля да започна лека полека.. А относно диетата мисля да запазя количеството въглехидрати и да приемам протеин след всяко тичане. Надявам се метода да сработи, все пак както казахте по горе, когато подкожните мазнини са в малък процент, хормоналния баланс който тялото е изградил трябва да се настройва бавно. Както в една прекрасна и много вярна поговорка ” Хувабите неща стават бавно ” - ЗАКОН !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1