Кое да отделя?

06.05.14
14:16

Здравейте ББ-тийм!В момента тренирам по 3-дневен сплит, но мисля да мина на 4-дневен и понеже гледах, че повечето хора отделят ръцете т.е. гърди/гръб/ръце/крака+рамо се чудех защо отделят ръце, а не рамо? На мен ръцете са ми най-силната мускулна група (визуално), та се чудех дали не е по-добре да отделя рамото понеже ми изостава? Как мислите, ако отделя рамото и правя по 12-14 серии ще го претренирам ли, тъй като до сега съм правил по 7-8 за рамо и ми изостава? Мисля тренировъчните дни да са така - Гърди+трицепс почивка Гръб+бицепс почивка Рамо+корем почивка Крака.

ИМ

06.05.14
14:41

Според мен  спокойно може да го отделиш  рамото в самостоятелна тренировка , като включиш и трапец, аз така правех когато тренирах в сплит. Може да правиш 2 базови упражнения за рамена и едно изолиращо. Може да включиш обръщане към раменните преси или самостоятелно в супер серии с повдигане за трапец, в каквато разновидност си избереш. Съобразявай се само с последователността на тренировката за гърди.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1