Hugger-mugger

Прескочи до:

16.04.14
19:03

Вчера не можах да тренирам, защото денят беше твърде дълъг и изморителен. Пих една маточина привечер и заспах рано.

Днес след работа се отдадох на готвене: за 20-25 мин ми се получиха много добре нещата :)

- Филе от африкански сом, панирано в царевично брашно и малко сусам. Уникално вкусна риба!
- Пъстърва на фурна в пергамент, с люта чушка и мед в тумбака.
- Бланширано броколи със зехтин
- Салата от краставици по китайски (т.е. нарязани по-интересно :Д)

Предвиждам тренировка със собствено тегло привечер, ролер и малко изолиращи за рамене.
Дойде ми МЦ днес, и ми причернява постоянно през целия ден. Ходи ми се на сладкарница :(

17.04.14
10:32

казано от Atom на 16.04.14, 19:03:

...
- Филе от африкански сом, ...

В първия момент прочетох “слон”... :D

Силве, пусни и тук баниците :D

17.04.14
12:19

Баници :Д

17.04.14
12:40

казано от Atom на 17.04.14, 12:19:

Баници :Д

Направо можете двамата баничарница да отворите. :)

17.04.14
18:38

Вик, стана ми мъчно само при мисълта да ям слон(че)! Пуста двойствена човешка природа - разфасовам разни видове вместо хоби, и изпитвам мили чувства пред други... (dull)...

... Добре, преодолях го :Д

Но наистина СОМ-ът беше много вкусен (inlove)

Ники, Боби - на мен баниците са ми (много) изоставаща мускулна група от.. винаги. Ама нали в природата има баланс, ей го на - момчето от снимката (:Д) добре ги отглежда.

Днес денят мина светкавично, направо съм в шок!
Отивам да тренирам и да се настроя на вълна вечен уикенд!

23.04.14
13:02

18 - 21 Април 2014

Път, гори§планини, дъжд :Д...
2 домашни тренировки със собствено тегло

Откъм ядене - съвсем нормално, от всичко по малко :)

22 Април 2014

-> Малко агнешко, малко баница
-> Пица със сирена, бяло вино

Потичах на открито, малко ходещи напади - набързо и освежаващо.

Обмислям да затегна хранителния режим... с цел best плажна форма ever :D

IS

23.04.14
13:50

Ти формата си я имаш,нямаш нужда от затягане ;)

А,баниците са от големите.....с много сирене

24.04.14
08:43

Мерси Ивчо :) Това, което ме притеснява, е седенето по цял на стол -  то кръвообращението се прецаква, краката, кръста, д-то.. И трябва да започна да полагам повече усилия от преди, защото вредите се натрупват.

Дълга и неприятна тема, затова предпочитам да го обърна на смешка и да си изповядвам моята нова религия, наречена плажен бодибилдинг :Д

23 Април 2014
-> Малко пица (тънко блатче и много сирена), чай от бъз, кафета
-> Салата от краставици със сусам, още малко пица, бяло вино
-> Зелена салата с авокадо и зехтин

Волна програма на открито:
15 мин. крос за раздвижване
1 дължина ходещи напади
4х5 пръсти към лост
1 дължина ходещи напади с прекъсване за лицеви опори
Раменни преси с гиричките

Много добре ми подейства, имаше и освежаващ дъждец.
С тичането подхождам доста плахо, защото ми няма маратонките и тичам с едни неудобни и твърди.

Добавки

Магнерич х1, Вит Ц 1000 мг

24 Април 2014

-> Чай от бъз, кафе
-> Сандвич от черен хляб, авокадо, бекон и кашкавал
-> 1/2 дюнер, запечено броколи с кашкавал
-> Африкански сом, картофено пюре, броколи със зехтин

25 мин. на открито - потичах, пак малко напади и малко хоризонтални набирания.

Мнението беше редактирано от Atom на 25.04.14 08:51.

25.04.14
21:11

25 Април 2014

-> Домашен сандвич с авокадо, бекон, кашкавал
-> Африкански сом, много брокоЛ, бяло вино

30 мин. домашно раздвижване с акцент горна част (собствено тегло - стойки на ръце предимно, лицеви опори) и стречинг. Утре ще ме стяга трапецът... :Д

Ядеше ми се сладко (сладолед, шоколадово суфле, френска селска торта, ей такива) ама пусти мързел да ида да си купя... и ядох броколи :Д

27.04.14
22:07

26 април

-> Бял ориз с масло, бри, домати и много магданоз
-> Ягоди
-> Пил. крилца в соев сос, таратор, вино

Раздвижване
5х10 клека СТ
5х10 лиц. опори с отлепяне на ръцете
3х10 на крак напади СТ
3х10 лиц. опори с отлепяне
70 тяги с 2х12 /с почивки/

1х магнерич

27 април

-> печен картоф със сирене, кашкавал, колбас
-> кюфте, зелена салата
-> императорски ориз със скариди и масло /добре се получи :) /

Без тренировка

1х магнерич

Много бързане този уикенд и все по злободневни теми, не съм доволна - така и бързо си мина...
Даже не успях да си направя запланираните кексчета (dull) (dull) (dull) Нито да тренирам смислено.

Мнението беше редактирано от Atom на 27.04.14 22:07.

29.04.14
20:53

28 Април

-> Малко солети, кроасан с масло, айрян
-> Императорски ориз със скариди, бира, чушки с чесън

Добавки:
1х Q10

29 Април

-> Сирене, питка
-> Домати, краставица, малко супа
-> 3 яйца с масло и бекон; мозареца с риган и чери домати; бяло вино

Тренировка:
Имах нужда от дълга тренировка и си причиних час и половина - домашна, със собствено тегло и пудовките и гиричките и всичко, което имам :Д. Много стречинг, хиперекстензии, лицеви опори, тръстъри с гиричките, клекове с пудовките, изолиращи с тежестите за глезени; фоумролер; изометрии.

Купих си и бански днес (sun) ся само остава да емигрирам на някоя друга, по-добра планета.
От 1ви ще си почина за няколко дни (от работа, не от тренировки), но понеже съм много умна и забележително комбинативна и интелигентна, за утре си планирах ужасяващо много работа - вечерта ще трябва да злоупотребя с някой от смъртните грехове, за да си изместя фокуса на вниманието и да влезна във ваканционно състояние :Д

Добавки:
1 xQ10, 2х Вит Е, 2х Б комплекс

03.05.14
17:12

30 Април

-> Дюнер, бира
-> 3 яйца, кашкавал, магданоз

Стречинг

1x Q10, 1x Магнерич

1 Май

Цял ден roadtrip :)

-> Пъстърва на сач, бира
-> Пържола на жар, печени чушки, бира

Неуспешен опит да си направим свински уши на жар - явно беше стар прасльо, защото не станаха (а аз имам богат опит в печенето на този деликатес).

1хQ10, 1х Магнерич

2 Май

-> Домашен сандвич, Пържола на жар, печени чушки с чесън, патладжани, бира
-> Салата от домати, чушки, яйца

Тренировка на зала - пълен провал. Цяла нощ м/у 1ви и 2ри ми прескачаше сърцето, сутринта се събудих изморена, без грам сила и с усещането, че нямам кости. Почти цял ден имах усещането, че просто ще се свлека и там ще си остана. :(

-Клекове/лицеви от колене -3кръга
-Напади с 10 кг диск - 5 серии
-Сумо тяга няколко опита

Следобеда ми попросветна и тичах 6 обиколки с неинтензивно темпо.
Вечерта строших един кокос в бетоновия под :Д

3 Май

-> Сандвич с филенце, марулки, чушки, сирене, горчица, мед
-> Пица с прошуто и рукола
-> Африкански сом, салата

Днес трябваше да правя кулинарни шедьоври, но цял ден дремя - айляшки разходки и книжки на дивана. Нещо не съм в кондиция.

04.05.14
20:42

4 Май

-> Домашен сандвич с фокача, маруля, чушка, сушеница, сирене за мазане, сладка горчица (inlove)
-> Наденичка на скара, картофена салата,лютеница, бира, кафе, половин вафла :Д

Движение:
Ходихме на рафтинг, малко изненадващо за мен - трябваше за 10 мин да мушна някакъв бански в сака и да тръгвам... допоследно с намерението да си седя на топло и да си чета книга, докато  другите гребат (не съм голям фен на водата). Ама в последсвие се пуснах и аз :)

Привечер вкъщи кратко раздвижване:
3 серии лицеви опори/тръстъри с гирчките
3х30 глутеус моста
2х20 на страна упражнения за задно бедро и д-то от постелка с 5 кг на глезен
3х20 руско извиване @12

Сега бира и филмче.

Мнението беше редактирано от Atom на 06.05.14 12:16.

06.05.14
09:26

5 Май

-> Домашен сандвич от моите
-> Пуешка пържола; салата от домашни марули, лук, репички; кафе, бисквитки
-> Печен картоф, африкански сом, бира

Раздвижване:
3 кръга клекове СТ/лицеви опори
Напади + изнасяне на диск над главата - 20@0кг, 20@5кг, 10@10кг, 20@5кг, 20@0кг
Хиперекстензии без тежест
Планк без тежест и с 10 кг диск - няколко серии
Разтягане задно бедро.

Раменете ми бяха поизморени от “гребането” вчера и ги чувствах много немощни.
Намерих едни броеве на Мускули и фитнес от 2004 и четох - същите драми и въпроси като сега :Д Ама беше много интересно, запознах се със звезди отблизкото минало, които не бях чувала (Киборга от Созопол например).

Сега в отпуската реших да проверя колко сън ми трябва на денонощие. Еми, 9.5 - 10ч са ми оптимални. Значи, в работни дни трябва да си лягам в 8.20, за да си ги набавям...

Снощи имах food cravings за първи път от много време насам, ама не за сладко, ами за боб-чорба с джоджен. Не може да ми излезе от главата и това е! Единият вариант е днес да ходим до някоя хижа да хапнем, другият е да си я сваря аз (така или иначе от снощи съм накиснала боба). А може и двете :)

07.05.14
19:36

6 Май, денят фантом

Последният почивен ден мина ужасно бързо, нищо не помня. Купих си нов клин за трениране и вечерта го пробвах с малко гимнастики (безсмислени) на постелка. Разтяга се доволно :Д

7 Май

Типичен първи работен ден след хубава почивка. Трябваше и да презентирам, което ми най-големия кошмар изобщо... Ще се гръмна, искам да забравя този момент :D Освен това умрях от глад, само 1 пълнена чушка с императорски ориз и малко питка хапнах през деня.
Сега отивам да си хапна както подобава (бобът ми стана СТРА ХО ТЕН, а има и домашен суджук) и после към 22ч. - ще раздвижа отново новия клин.

07.05.14
21:30

казано от Atom на 07.05.14, 19:36:

бобът ми стана СТРА ХО ТЕН

Но моля те, Атомче, прати ми малко по куриер, толкова обичам боб. Миналата седмица бяхме на гости на нашите и мама ми беше направила цяяяяяяяла тенджера гъст боб...ох..ох....ньом...ньом :D

08.05.14
18:20

Иги, бобчето свърши, но днес забърках супа от коприва :) Не знам дали обичаш (не знам дали и аз я обичам, защото никога не съм яла, а в момента се досварява и не съм я опитала :Д), но мирише апетитно: коприва, пресен лук, царевично брашно, масло, черен и червен пипер, малко ориз.

Ще се специализирам и ще те поканя на супено парти (party)

08.05.14
18:49

Аааа, копривата не ми е любима, ама не съм яла от малка, може вкусът ми да се е променил :D Ще видим на партито :D

08.05.14
19:04

Супата от коприва е едно от любимите ми пролетни неща. :) Дори няма нужда да я сгъстяваш с брашно. Ориза е напълно достатъчен. Аз лично добавям зехтин едва когато я налея топла в купички. :) Ако бях в София, щях да се самопоканя на супеното парти. ;)

08.05.14
19:44

Аз пък й слагам на супата малко кисело мляко или натрошено сирене,когато е вече поизстинала.много вкусо (sun)

09.05.14
10:37

Мерси за съветите :) Аз и сложих много малко царевично брашно, защото ми харесва аромата :)
Другият път ще и добавя и сирене. Но наистина се получава изненадващо вкусно, като за супа от буренче хихи :)

09.05.14
19:29

8 Май

Целенасочено (но трудно) ставане в 5.55 и тренировка до около 6.30:
Преден клек с гиричките и 12-ката  в повече повторения - 3 серии
Повдигане на ръцете в страни с гиричките - 3 серии х10 мисля
Румънска тяга с 20-ката - 3 серии по 20
Лицеви опори с отлепяне на ръцете в долно полож. - 2х10
Планкове

Привечер малко разтягане, коремни преси за косите мускули 3 серии, десетина минути упражнения на постелка за д-то.

-> Пълнозърнест сандвич с домашен суджук, сурови семки, сирене и зелени неща
-> Пил. бутче с картофи, банан
-> Още един сандвич, супа от коприва

1x Q10, 1x Maгнерич

9 Май

-> Сандвич
-> Супа от броколи
-> 3 яйца със салатен лук, домашен суджук, розов домат

1x Q10, 1хМагнерич, 2хВит Б комплекс, 2х Вит Е

Тренировката ще е по-късно и я планирам горе-долу така:
Преден клек с пудовките

И другото за горна част и ядро
Раменни преси
Наклони встрани
Руско извиване
V-преси

Накрая стойка на ръце и страничен планк

Междувременно пека кекс с портокалови корички, ябълки, какао и рожков (inlove)

10.05.14
15:51

Силве, кексът само с рожково брашно ли е, или смесваш различни?

10.05.14
17:12

Ами Дари, от рожковото брашно слагам само по лъжица-две в “кафявата” част :) Вкусът ми допада, но ако е в по-голямо количество ми е нетипичен някакси, а и ми скрива аромата на портокаловите корички :Д

А иначе, за основата ползвам каквото имам брашно - от бяло купено, през бяло мляно на мелницата на село, и оризово, и пълнозърнесто, смес от няколко вида... Според настроението.

10.05.14
17:34

Затова питам, защото и на мен в големи количества рожковът ми е натрапчив, пък и обикновено в рецептите не е базово брашно. Сигурна съм, че кексът е бил зверски вкусен!

11.05.14
09:13

Колегите много го похвалиха, а аз се надувах от радост отстрани :) Не го опитах, защото не ми се яде сладко като цяло.

10 Май
Не тренирах :( От мързел.

-> Баничка
-> 2 банана, 300 гр ягоди
-> Филе от африкански сом; зелена салата с булгур, краставица и чесън
-> 3 яйца с бекон и риган; малко булгур

11 Май

Има слънце и ходих да потичам сутринта (sun)

5 обиколки на двора на училището
2 дължини ходещи напади с общо 8 прекъсвания за по 10 лиц. опори срещу наклон (за по-лесно)
3х5 набирания успореден хват с лек отскок за преодоляване на мъртвата точка

Храната и втората тренировка за деня ще са на случаен принцип :Д

13.05.14
19:16

Няма какво много да напиша, но има и такива дни.

11 Май

-> 2 пълнозърнести сандвича с бекон, марули, сурови семки, горчица, чушка
-> Много, много люта паста с маслини, домати и чушки, 1 бира
-> 1/2 пърленка със сирене и пиле
-> 1 бира, зеленчуков сач и клюки с Мила :р

Вечерта си пих добавките и се разкрасявах (дойде ми музата пак да стана яркочервенокоса) :)

1хQ10, 1x Магнерич, 2х Б комлекс, 2х Вит Е

12 Май

-> 1/2 от вчерашната пърленка
-> 250 гр. лазаня и 1/2 шоколадов мус
-> другата 1/2 от муса
-> дроб-сърма с кис. мляко - мини порция
-> пил. гърди на тиган (мариновани със сол, пипер, горчица, тути-фрути и риган), розови домати, бири

1хQ10, 1x Магнерич, 2х Б комлекс, 2х Вит Е

Няма тренировки поради “циклични” :Д причини. Да чукна на дърво, за първи път от повече от десет години насам, тази година всичко е наред на този фронт в пет последователни месеца.
Проблемът с високия пролактин явно е фиксиран благодарение на Достинекса;
Пия що годе редовно мастноразтворими витамини и мини-кистичките изобщо ги няма от десетки месеци.

Явно ставало и без истерично изписване на хормони (mooning) <- това е за поне 20-тимата гинеколози, живеещи в матрицата, които съм посещавала.

14.05.14
13:54

14 май

Днес си работя от вкъщи (имам право на 2 дни месечно вече) и през 30 мин ставам и правя тяга с прави крака - с 20-ката, раменни преси с гиричките, клякам .. лицеви опори.
Направо обмислям да си занеса една пудовка в офиса, много е приятно така!

Времето е просто прекрасно ;( Не ми се тича в такива условия.

Храната засега е само плодове и малко пил. гърди (които ми се получиха изненадващо сочни!)

1xQ10, 2х Б комплекс, 2х Вит Е, Вигантол -колкото се изля от шишенцето.

14.05.14
19:47

В края наработния ден правих 3 серии тяга, гребане с 12-ките, малко ритници с тежести на глезените и обръщане + преса с 12-ките.

Обърнах 20-ката (малко по-стабилно от първия опит преди няколко седмици). Не че е кой знае какво, но много се радвам (sun) най-вече защото в момента тренировките ми са малко несериозни.

Далеч съм от перфектна техника, но това ми е втория опит на тия кг :Д

15.05.14
10:02

казано от Atom на 14.05.14, 19:47:

...
Обърнах 20-ката ...

Приемаш ли съвети?

15.05.14
10:27

Разбира се, Вик :)

15.05.14
11:16

казано от Atom на 15.05.14, 10:27:

Разбира се, Вик :)

Във варианта без залюляване (суинг), постави пудовката малко зад линята между двата крака. Дръжката е успоредна на тази линия, а не завъртяна перпендикулярно на нея, т.е. ръката ти ще е в надхват, както ако имаш лост на щанга пред себе си. Усукването с което ти започваш се получава само при суинг варианта и то ако имаш нужда от него (някои гурута го отричат).
Хвани дръжката малко малко по-близо до края, който ти е до палеца. Дърпаш експлозивно право нагоре, БЕЗ ръката ти да достига до нивото за хай пул и прибери лакътя близо тялото. Така пудовката сама се завърта и ляга без удар в рак позицията. Посрещни пудовката пред гърдите, а не отстрани на тялото.

Трябва да изглежда, че го правиш без усилия, тогава техниката е оптимална за теб :).

IS

15.05.14
11:25

Също така ми се стори,че таза е малко високо и кръста е леко извит - знаеш какво имам в предвид.А,другото Вик го е написал :)
Отдели си един ден само за обръщането с 20-та,нищо друго и след няколко опита движението е твое ;)

15.05.14
11:49

Благодаря Вик, Благодаря Ивчо.

Мисля обаче, че този 20-кг-ден няма да е скоро,защото снощи ми се случи нещо много неприятно....което явно е назрявало от месеци.
Забелязвах сърцебиене вечер и някакъв дискомфорт във врата, понякога по-силен - особено когато спя настрани, понякога по-слаб - но не ми пречеше много (аз търпя като магаре). Снощи обаче се събудих от усещане за пропадане със 150 км в час в черна бездна, без да виждам почти нищо и с ужасен световъртеж. Болката във врата беше все едно са ме изджасали с права лопата :Д и после с крива :Д Даже успях да повърна 4 пъти и да не спя от 12 до 4 :( Всяка позиция, различна от легнала по гръб и изпъната като струна, ми докарваше отново бесен световъртеж...

Занесохме се до спешното отделение на Окръжна, измериха ми 140/90 кръвно ( по принцип ми е 85/60 и си живея супер с него) и ми казаха, да си купя витамини (:Д) и да си взема болнични от личния. Да съм помислила да ида и на ендокринолог да ми види щитовидната жлеза.

Прибрах се, пак като легнах ми се виеше свят... Ама не е от житовидната това нещо, тя ми е преглеждана поне 10 пъти и е наред. Усещам, че е механично дразнене - говорих сутринта с майка ми (медицински работник) и се оказа, че и тя, и баща ми имат вертиго и шипове, и се получавало някакво дразнене на малкия мозък.

Много е гадно. Сега съм си в нас, мазах се с ракия и диклак, пих Невробекс и вит Е...Горещи душове, аспирин.

Предолагам, че цялата работа идва от принудителната поза на компа по цял ден. Уж гледам да се раздвижвам, ама то .. капка в морето на фона на статичните часове.

В момента поне мога горе-долу свободно да си въртя врата... без да се натиска копчето за неконтролируемо повръщане :Д Дано през нощта тоя кошмар не се повтори.

Съжалявам за цветущото обяснение...

15.05.14
12:07

казано от Atom на 15.05.14, 11:49:

...
Съжалявам за цветущото обяснение...

Може да са много причините - от шипове до възпаление на вътрешното ухо.
Не се вкарвай във филми, ще се оправят нещата.

15.05.14
12:12

И предполагам вещите лица са ти казали, че това може да ти се случва и дори, че е много вероятно да ти се случи отново? Миналата година абсолютно същото се случи на баба ми и си спомням, че госпожицата от линейката положи огромни усилия да убеди и мен, и нея, че било нормално и че ще се оправи с инжекция. Която баба ми, разбира се отказа. В последствие не е споделяла оплаквания, оттогава мина година поне... При нея нещата започнаха със шум в ушите. Ще се радвам да помогна, ако те интересува нещо.

15.05.14
12:18

Това се нарича Миниероподобен синдром (подобен, защото по симптоми прилича на Миниеровия, но причините и прогнозата за щастие са различни). Причините не са много ясни, но от него страдат предимно жени. Свързан е с някакви нарушения на течността във вътрешното ухо.
Такъв един пристъп може да трае по няколко дни, а при някои хора е и доста тежък. Малко помага лежане в тъмна стая без движение и шумове. Лекарства изобщо не го повлияват.
Като цяло е хронично, но честотата и силата на пристъпите варират като следствие от стрес и начин на живот.

Избягвай резки навеждания и изправяния - май друг съвет не мога да ти дам.

15.05.14
12:32

В цитирания от мен случай се оказаха шипове, аз и затова се включих в темата де.
А може би шиповете са причина за миниероподобния синдром?

Мнението беше редактирано от cocobutt на 15.05.14 12:34.

15.05.14
13:49

казано от cocobutt на 15.05.14, 12:32:

В цитирания от мен случай се оказаха шипове, аз и затова се включих в темата де.
А може би шиповете са причина за миниероподобния синдром?

Имах една колежка в предишната фирма с много тежки симптоми - като я удареше, не можеше да стои на крака. Вървеше по стените, за да стигне до тоалетната. При нея нямаше поставена диагноза.
Жена ми също има такива проблеми. Ходи по невролози, правиха й доплер, всякакви неврологични изследвания, дори ЯМР на главата - никакви видими промени нито във вътрешното ухо, нито другаде (в това число никакви шипове). Накрая си остана със симптоми, но без ясна диагноза.
В огромната част от случаите при млади жени няма видими причини за този синдром.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1