29.10.11
08:52
Здравейте разрових се из форума и видях че доста момчета имат този недостатък(включително и аз), и са пускали теми по този въпрос тук предлагам да обобщим най удачните упраженения за този тип така наречен “къс” бицепс,за да е по обективно да пишат хора които са със такъв.Ако някой незнае какво е това имаме къс бицепс когато има повече от два пръста разтояние между захващането на сухожилието за бицепса и горната лакътна кост.
Примерно на мен много добре ви влияе сгъването с дъмбели от наклон,скотово.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.10.11 08:58.
29.10.11
09:04
При мен това разстояние е особено голямо и дори на едната ръка е още по-голямо спрямо другата. Каквито и упражнения да правиш, според мен, няма да преместиш мускулния сноп от там, където е захванат. :)
По-скоро визуален ефект, но развитието на брахиорадиалиса спомага тази дупка да не е толкова видна.
29.10.11
10:21
казано от Димитър Михайлов на 29.10.11, 09:04:
При мен това разстояние е особено голямо и дори на едната ръка е още по-голямо спрямо другата. Каквито и упражнения да правиш, според мен, няма да преместиш мускулния сноп от там, където е захванат. :)
По-скоро визуален ефект, но развитието на брахиорадиалиса спомага тази дупка да не е толкова видна.
Външната глава на бицепса ли имаш предвид?
29.10.11
10:22
Ето една примерна програма на Лари скот :
Лари казва, че ако можете да поставите 3 или повече пръста, то няма смисъл да си губите времето с долната част на бицепса.
Затова и тази програма е ориентирана към билдърите с ‘висок‘ бицепс.
* Бицепс
1а. Сгъване с дъмбели от седеж на наклонена пейка за 6 повторения + 4 “изгарящи” (частични). Без почивка преминете към
1б. Същото, но с чифт по-леки дъмбели за 6 повторения + 4 “изгарящи” (частични). Направете 3 серии от двете.
2. Сгъване на скотова пейка с 90-градусов наклон с щанга за 6 повторения + 4 “изгарящи” (частични).
3. Сгъване легнал по корем и с ръце висящи от края на лежанката с щанга за 3-4 серии по 20
Източник: Лари Скот http://www.bb-team.org/articles/4109_lari-skot#ixzz1c9Z497H8
казано от Preslav Naskov на 29.10.11, 10:21:
Външната глава на бицепса ли имаш предвид?
http://www.exrx.net/Muscles/Brachioradialis.html
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 29.10.11 10:41.
29.10.11
11:06
Ясно значи трябва да се наблегне на външната част на предмишницата!
Не мисля че има някакво значение : )
И на Арни бицепса е бил с много дълго сухожилие,но го е развил достатъчно и се е научил да го ‘’показва правилно’‘.Т.е. в коя поза изглежда добре и в коя не.
29.10.11
13:15
Vintage е много прав. Позата е от значение в случая, затова и визирах, че по-развит брахиорадиалис помага. Ако “двоен бицепс” не е дейност от съществено значение в ежедневието ти, едва ли има смисъл да му отделяш толкова внимание.
И аз съм с доста къс бицепс и съм забелязал, че много лесно се тренира, повече от 2 упражнения по 3-4 серии никога не съм успявал да направя.
06.11.11
20:23
Не можеш да промениш дължината на мускула си, но може да го развиеш по впечатляващ начин. Освен това ако съществува спорт, където илюзията да заема огромно място, то той е културизма. Развий си брахиалиса и брахиорадиалиса и нямай грижи.
12.04.14
02:04
Здравейте, до скоро си мислех че имам генетично къс бицепс тоест имам голямо разтояние м/у предмишницата и бицепса, но преди малко попаднах на една статия за измерване на потенциала на бицепса. Там пише да набарам с пръсти къде ми се съединява бицепса с жилата и ми направи впечатление, че от вътрешната страна бицепса се съединява по-рано с около 1.5см от колкото от външната. И се замислих дали това може да се дължи на неправилното изпълнение което правя на сгъването на лост (не изпъвам ръката до край заради стара травма на лакътя)?
Ще съм благодарен ако ми предложите и упражнения като чуково сгъване и скотово сгъване на лост/гира.
(Линк към темата не мога да дам защото е в черния лист на форума)
13.05.14
18:37
Къс бицепс имам и аз,затова имам голям връх:)
13.05.14
19:06
като почнете с тия упражнения за ръце... че скотово че концентрично че не знам си какво..
А тези от нас, на които парите са им по сметки и рядко ползваме в брой, какво да правим за ръце?
Мнението беше редактирано от Петко К на 13.05.14 19:13.
13.05.14
22:22
ми няма оправия за вас :D :D
казано от Петко К на 13.05.14, 19:11:
А тези от нас, на които парите са им по сметки и рядко ползваме в брой, какво да правим за ръце?
Плющите карти, Петко ;) :D
Мнението беше редактирано от pe6о на 13.05.14 22:44.
14.05.14
17:19
Моят е 5 пръста, че и повече... баси