16.05.14
19:07
Здравейте,досега тренирах по програмата 5х5 (като цяло искам да си довърша цикъла по тази програма,но след консултация при доктор ми забраниха да дигам тежести от стоеж). От тук натам незнам накъде.Целта ми е покачване на ММ,мисля си за тридневен сплит от рода на:
гърди+трицепс
гръб+бицепс
крака+рамо
Само че ми е пълна мъгла какви упражнения да си сложа,особено за гърба и крачетата (краката много ми изостават,с лош ген съм).Може би нещо от сорта
1.гърди
лег 4-5 серии
полулег 3-4 серии
флайс 3 серии
кофи 4 серии
трицепс:
тесен хват 3-4серии
френско 2-3 серии
2.гръб
набиране широк надхват 4-5 серии
придърпване на скрипец 3-4 серии
отворен съм към предложения за още 1-2 упражнения
бицаги:
тук също съм отворен за предложения
крака и рамо:
лег преса 5серии
бедрено разгъване и сгъване по 3 серии
калф машина 5серии
рамо:
милитъри преса седеж 4 серии
арнолд преса 2 серии
повдигане на дъмбели в страни при наклон напред
16.05.14
19:39
Темата ти май не е за тук май ама все пак:D
За крака махни тия упражнения на машини и почвай тяга и клек с тежест която ти е удобна
Напади също има хиляди варианти .
17.05.14
00:12
Не мога да клякам,нито да правя тяга,ще ме режат и ми забраниха да дигам тежести от стоеж (ограничавам се само от лег и седеж).Мразя да тренирам по разни машини и измишльотини,привърженик съм на базовите упражнение,но за известно време ще трябва да ги забравя и да се “наслаждавам” на тренировките по машините ...
казано от Nicole Martinova на 16.05.14, 19:39:
Темата ти май не е за тук май ама все пак:D
За крака махни тия упражнения на машини и почвай тяга и клек с тежест която ти е удобна
Напади също има хиляди варианти .
Човека е казал, че не може да изпълнява упражнения от стоеж, ти му предлагаш да прави тяга и клек?
По темата: За гръб може да правиш набирания, хоризонтален и вертикален скрипец, лягаш по корем на пейката и теглиш ( има 2 хвата ), за бицаги прави скотово, концентрично в чук или нормално, сядаш на пейката и сгъваш в чук или със завъртане. За крака може да направиш лег пресата с 2 крака по 2 серий, после с един крак по 2 серий, същото и с разгъване и сгъване за бедро. За прасец калф машина и на лег пресата.