Здравейте, от няколко дни не съм писала.
Днес деня ми започна с кардио (време беше ;D) - http://www.youtube.com/watch?v=eHUX2Gz_dhg
Вчера с колежки си направихме една хуубава разходка до Трявна и храненето си остана добре единствено до двата банана за закуска :D Хапнахме junk food ... и днес доволно съм си позадържала вода. За храната днес, мисля си да направя един пречистващ ден на зелен чай и водичка. Ще изям и една кофичка кисело мляко, защото няма да издържа само на течности.
От понеделник започвам пак да си описвам какво съм яла, калориите и какви упражнения съм правила.
Ами, засега е това. Лек и успешен ден на всички! ^^
Здравейте!
Днес деня ми започна с тази кардио тренировка - http://www.youtube.com/watch?v=fcN37TxBE_s
Храната за днес: варено пилешко месо, салата, свинско филенце, салата, банани, ябълка, кисело мляко, сиренце, чай с мед, млечен шоколад (h) ^^ Калориите ги забих точно на 1800 хохо ;D
/протеини: 139гр, мазнини: 68гр, въглехидрати: 154гр/
Доволна съм. (sun)
ПП: Боооже, колко имам да уча >.< .........
Хей!
Днешното кардио го пропуснах - имах мн кофти мускулна.
Храната: пълнозърнест хляб, сиренце, краставица, домат, свинско филе, банани, ябълка, Корни (blush)
Общо: 1749Kcal
/протеини: 115гр, мазнини: 62гр, въглехидрати: 192гр/
Чай с мед, чай без мед :Д, около литър и половина вода.
14.05.14
18:47
извинявам се за вметката, но:
Тези внушителни 183см. може да ги превърнеш в нещо СМЪРТОНОСНООО !
Чакам развитие в снимки! :D
Хехе, няма нужда да се извиняваш, даже ме мотивират думите ти! :)
Отчета за днес: кардиото отново липсваше, защото имам много за наваксване с ученето, а после трябваше да се оправям за лекции и щеше да е самоубийство да стоя гладна толкова часове, за да си направя кардиото после...
Храната: пълнозърнест хляб, пилешка пържолка, домат, краставичка, банани, ябълка, кисело мляко, шоколад. Общо: 1719Kcal
/протеини: 78, мазнини: 69гр, въглехидрати: 203/
Днес въглехидратите отидоха до небесата... добре, че влизам в границите на калорийния дефицит. Утре ще наблегна на протеините за да има някакъв баланс.
——
Понеже имах нужда от раздвижване - от 22:00 до 23:05 си потренирах хубавичко цялото тяло. Йей! ^^
Мнението беше редактирано от Love на 14.05.14 23:21.
Здравейте! ^^
Днес кардиото ми беше отиване до и връщане от уни-то, общо 8км по неравен терен. Иии волейбол между тея двете неща, хаха ;D
За храната днес съм доволна, по-балансирано изглежда от вчера. А какво хапвах: кисело мляко с ленено семе и мед за закуска, ябълка, шоколад, краставичка, риба тон, филийка пълнозърнест хляб, броколи със сирене и кашкавал - запечени на фурна, ммм (inlove)
Общо: 1570Kcal
/протеини: 106гр, мазнини: 60гр, въглехидрати: 156гр/
Пускам и снимка на запечените зелени сладурчета :P
Хейй!
Днес кардиото - https://www.youtube.com/watch?v=fcN37TxBE_s
Храната: омлет със сирене, салата краставици, домати, сирене и кашкавал, кисело мляко, варени яйца.
Общо: 1826Kcal
/протеини: 121гр, мазнини: 132гр, въглехидрати: 33гр/
Вечерна тренировка:
210 клека (с почивки)
лицеви опори, 3 серийки по 15-20
изнасяне на крака назад, бавно, от изправен стоеж- по 50 за всеки крак
напади - по 30 за всеки крак
упражнения с гирички за ръцете
ножици
коремни преси с гирички
ПП: Извинявам се за ламерските обяснения на упражненията :D
Мнението беше редактирано от Love на 16.05.14 22:42.
Дааа, искам. Първо да свърши годината успешно - изпити, това онова и след като се прибера лятото съм редовно на фитнес. Проблема е, че не знам точно каква програма да следвам като дойде това време. :)
17.05.14
19:36
Успех с изпитите! :)
Благодаря ти! :)
А днес... днес беше лудница, хаха. Снощи стоях до 3 и 30 сутринта да довършвам медальони (дълго е за обяснение), които в крайна сметка продавах на днешния Бункасай. ^^ /Бункасай - празник на японската култура, организиран от студенти, които изучаваме японски във ВТУ/
Та, станах мнооого трудно към 8 и 30, оправяне на бързо, тичане за презентация в един хотел, после тичане към унито за Бункасая... Абе, луда работа. За храната днес - бисквитки разни, суши (h), някаква питка с пълнеж от сладка бобена паста, банани, кисело мляко. Мдаа... отиде всичко по дяволите ;D
Вероятно се досещате, че кардиото за днес ми се явява тичкането за което обясних по-горе. Поне беше на гладно пък :D
След почти цял ден ходене насам натам и стоене на крак, съм адски уморена... прости ми дупе, но днес оставаш без тренировка, хаха :D
Лека вечер на всички, отивам да сготвя месце за утре и да почивам активно.
Ии една снимчица на нашето “щандче” с медальони и обици - всичко ръчна изработка от студенти ^^
Хей.
Днес се събудих късно и ме домързя да правя кардио, признавам си. Като цяло се занимавах с учене днес, е не само де.
Храната: кисело мляко, банани, сладолед, печено пилешко месо, сиренце. Общо: 1752Kcal
/протеини: 102гр, мазнини: 80гр, въглехидрати: 154гр/
Следобеда направих някое друго упражнение, но нищо повече. Празен ден общо взето.
Здравейте!
Кардиото за днес: http://www.youtube.com/watch?v=wvau9wZ6_8k
Храната: пилешка пържола и салата (x2), кисело мляко с овесени ядки, ябълка, банан и ленено семе, още един банан, сиренце, сладолед. Общо: 1845Kcal
/протеини: 130гр, мазнини: 87гр, въглехидрати: 173гр/
Водичка около 2л, чай
Вечерна тренировка за цялото тяло с акцент върху дупе и крака - от 20:10 до 21:30
Напади, цели лицеви опори, ритници назад, ритници настрани, клекове, клекове с гири, коремни преси, бърпита, джъмпинг джакс - 2 вида, упражнения с гири за бицепс, трицепс и вътрешна част на ръката, планински катерач, глутеус мост, отпади, ножици, тяга с прави крака, Russian twist. Не във този ред, просто изброявам :)
Лека нощ на всички!
Мнението беше редактирано от Love на 19.05.14 22:55.
Хей
Днес кардио нямаше, само тренировка следобяд.
Храната: сандвичи от пълнозърнест хляб със сирене и домат, малко леща, риба, омлет със сирене, банани, ябълка.
Общо: 1787Kcal
/протеини: 117гр, мазнини: 71гр, въглехидрати:152гр /
Вода - 2л, чай
Тренировката - клекове, коремни, цели лицеви, глутеус мост, различни за ръцете с гири, изнасяне на крак назад.
Лека вечер на всички.
Храната за днес: кисело мляко с овесени ядки, банани, пилешко филе със салата, портокал, сурови лешници, сирене.
Общо: 1826Kcal
/протеини: 123гр, мазнини: 60гр, въглехидрати: 206гр/
Вода: около 2л, доста чай
Въглехидратите пак излязоха доста, утре ще има яко задържана вода на 100%.
Не съм тренирала днес.
Кардиото от днес: http://www.youtube.com/watch?v=wvau9wZ6_8k
Бягам да учааа >.<
Храната за днес: банан, шоколад, шопска салата със сирене +пил. пържола, кафяв ориз с месо, зелена салата, резенче кашкавал.
Общо: 1908Kcal
/протеини: 113гр, мазнини: 95гр, въглехидрати: 147гр/
Следобедна тренировка: коремни, лицеви, упражнения с гири, клекове с допълнителна тежест.
Мнението беше редактирано от Love на 24.05.14 21:30.
Днес реших да разчупя монотонните кардио тренировки и да вкарам нещо по- хип хоп ориентирано :D, а именно - http://www.youtube.com/watch?v=7Rfz-O0RdT0
Храната за днес: кисело мляко с овесени ядки, омлет със сирене, салата, пилешко филе, салата, две ябълки,2 варени яйца.
Общо: 1806Kcal
/протеини: 125гр, мазнини: 76гр, въглехидрати: 153гр/
Тренировката следобяд: отново цели лицеви опори и клекове с допълнително тежест(11kg)
Хайде, обратно към ученето, лека вечер на всички! :)
Здравейте.
Пиша само колкото да отбележа, че ще си подновя редовното попълване на дневника от 16 юни. Работата е там, че в момента само поддържам постигнатото и не правя нищо кой знае колко съществено, което да отбелязвам.. А и трябва да се концентрирам повече над ученето и всичко друго ми остава малко на заден план. И така, до 16. ;]
Здравейте, тиймъри! :)
Яд ме е, че не си спазих думата да си подновя дневника на 16ти. Ходих насам-натам и затова.
За първи път отидох на фитнес на 17ти.. Беше много яко, но вместо да правя каквото трябваше, направих по 20тина повторения на всеки уред, че ми беше интересно... В крайна сметка се сдобих с мускулна на другия ден и болка в лявата ръка, която ми е по-слаба и явно съм разтегнала нещо.. Както и да е, с масажи и почивка се пооправих и днес отидох отново. Плана - да тренирам долна част и корем.
Какво правих:
Загрявка
4х10 клек с дъмбели (10 килограмови)
4x10 лег преса (тежест - 50 кг)
4х10 бедрено сгъване (20 кг)
http://www.bb-team.org/exercise/1192_povdigane-na-krakata ето това повдигане, само че със изпънати напред крака - успях да направя 15 чисти повторения. Слабо слабо... ;D
И сега не мога да преценя тук ли ми беше грешката или просто нямах сила вече и от мускулната.... А именно, за накрая си оставих нападите с дъмбели. Направих един два, но просто нямах сила на изправянето и се получаваше чийтване, а не както си трябва да е чисто. И се отказах от тях. Ще видя как ще е като отида без мускулна, може и да ги изкарам както си трябва до края.
След това се разтегнах хубавко и къщичка.
Сутринта на гладно правих спринтове, 50тина метра. Бягам спринт, връщам се с умерено темпо, пак спринт и така. 5 повторения направих, трябваше 10 ама не ми стигна сила, а и много взеха да ми стягат краката.
———————————————
Храната ми за днес: пилешко с ориз, печено бяло месо с горчица и салатка, филийка с топено сирене, още пилешко, салата, мъфин, шоколад. Общо: 1511Kcal
/протеини: 143гр мазнини: 63гр въглехидрати: 82гр/
:)
Мнението беше редактирано от Love на 19.06.14 21:34.
Човек страда най-много от собствената си простотия...
Имам мускулна от вчера, тва е малка работа. Проблема е, че яко ме боли лявата ръка дето май съм разтегнала нещо... >.< Неска трябваше да тренирам горна част, ама с тая ръка - абсурд. Яд ме е.
Да ми минава сичко и живот и здраве, от понеделник почват кръговите.
Hola, всички! ;D
Не съм писала от известно време, иначе съм си тук и чета. (giggle)
Та, закуската ми днес: чашка ароматно, горчиво кафенце + 40 минутки интензивно кардио при пулс над 160.
11:45 истинската закуска :D - овесени ядки с кисело мляко, няколко бисквитки “Хогаренас” , 1 нектарина
13:05 обяд - салата от половин краставица, сирене и зехтин
14:00 стотина грама свинско месо
17:00 омлет със сирене, краставичка, нектарина
Какво излезе за целия ден:
1575Kcal
протеини - 76гр
мазнини - 89гр
въглехидрати - 112гр
Планирам второ кардио към 18:30 :) —-> И второто кардио успешно. Последния едит за днес ;D
———————————
И една песничка за настроението :P
Мнението беше редактирано от Love на 04.07.14 20:41.
Здравейте :)
Днес сутринта не се чувствах много ок (МЦ), затова пропуснах кардиото, което си бях планирала.
За закуска - черно кафе без захар, нектарина, няколко бисквитки “Хогаренас” (защо са толкова вкусниии!?!? :D)
За обяд хапнах печена скумрия със салата
~14:30 - кафе и обикновени бисквити
~15:45 - салата, риба, нектарина
18:30-19:00 - кардио
~19:30 - вечеря - салата, 2 кебапчета и 1 кюфте (знам, знам - не трябваше...)
Общо: 1806Kcal
протеини: 94гр
мазнини: 103гр
въглехидрати: 121гр
Малко ме е яд, бях си обещала, че няма да ям повече от 1600 калории, а ги минах.. (tmi)
О, и още нещо: върти ми се един въпрос в главата, някой ако може да ми помогне с отговора ще съм благодарна. На теория ако съм в дефицит и правя кардио - ще свалям от обиколки нали? На практика, а именно с това ми хранене към момента( с което мисля, че съм в дефицит, и все пак мазнините и въглените са ми повече от протеина) ще свалям ли от обиколките? (nrespect)
Хилоу, симпатяги! ^^
Днес кардиото го няма никакво, ако изключим ходенето нагоре-надолу, хаха. Братото има рожден ден днес, та помагах на нашите да се приготвим за гости и така.
Храната - кафе, бисквити, салата, омлет, кафе, нектарини, бонбони! (h) за вечеря - чинно си хапнах само печено месо и салата (wait) За тортата още умувам - евентуално една виличка ще си бодна и това ще е, хаха :Д
Общо:1534Кcal
протеини - 100гр
мазнини - 72гр
въглехидрати - 117гр
Eдит: В крайна сметка си изпапах парчето торта, поне беше малкичко :D E, това не попречи на калориите да скочат до 1950…. (tmi) Нищо, здраве да е, утре сутринта на кардиото ще си дам повече зор :D
Мнението беше редактирано от Love на 06.07.14 22:16.
Има едно правило, коeто важи с пълна сила. . .без много може, но с малко - НЕ. Става въпрос за тортата и това, че се канеше да минеш с една виличка само.
Човекът е лакомо същество !
казано от Иван П. на 07.07.14, 04:39:
Има едно правило, коeто важи с пълна сила. . .без много може, но с малко - НЕ. Става въпрос за тортата и това, че се канеше да минеш с една виличка само.
Виновна. :) Трябваше да устискам.
Сутрешното кардио, този път без кафе хаха. https://www.youtube.com/watch?v=fcN37TxBE_s Потихме се с мойта приятелка Келито ;D
Закуско-обяд: салата без сирене и голяма порция бяло пилешко месце (sun)
кафе с бисквитки
салата с пилешко месо
Физическата активност за днес - прибирахме дърва, хохо.(giggle) 10 кубика, ама ми дойдоха малко даже... (dull) Не знам що за тренировка беше, да кажем нещо средно между кардио и силова :D Общо 2 часа и малко отгоре беше цялото удоволствие ^^
Сега ще хапвам салатка с пилешко месце и почивка.
Приятна вечер на всички! (sun)
+eдно айрянче
Общо: 1584Kcal
протеини - 138гр
мазнини -63гр
въглехидрати - 102гр
Мнението беше редактирано от Love на 07.07.14 21:04.
Здравейте.
Днес - тоталното оливане - калориите са сравнително ок, ама храната като качество никаква я няма (tmi)
За закуска - овесени ядки с прясно мляко
Нататък - кайсии, вафла, сладолед малко, пак кайсии, краставица, домат, сирене, малко кюфте, отново кайсии.
Общо: 1687Kcal
протеини-47гр
мазнини-76гр
въглехидрати-200гр
e kaто изключиме сладоледа и вафлата, другото е ок.. ти нали не си на НВД вече? яж си плодове
казано от Иван П. на 07.07.14, 04:39:
хаха при мене това важи много за бирата. единственото решение беше да я спра изцяло за да не се подхлъзвам :D
Да, Павка, не съм на НВД, само следя калориите, иначе ям всичко. И все пак си е оливане - протеина под 50 гр - СРАМ! :D
Хееей.
Днес трябваше да стана рано, ама се успах >.
< Както и да е, след закуската (овесени ядки с кисело мляко) имах работа вкъщи, а после заведох децата да поритат малко на стадиона. В крайна сметка "малкото" беше няколко часа, а аз бях намислила да бягам докато те ритат. Е, с голям срам мога да ви кажа, че избягах една обиколка и умрях тотално :D
На връщане от стадиона чопнах малко шоколад, а вкъщи вече една краставичка с порция яхния (постна). Опнах се малко да помързелувам и после към фитнеса. Компанията ми върза тенекия, та ходих самичка...
Какво правих - скрипец - под и надхват, лицеви опори, тяга с дъмбели (10килограмови), военна с дъмбели. Лицевите ги правих цели колкото бройки мога, после довършвах с такива от колене.
Упражненията ги разделих на две двойки - тяга + военна и скрипец + лицеви, с почивки от 1-2 минути между сериите, по 8 повторения. Ще пробвам да го напиша отдолу, моля не се смейте много на некадърните описания :D
скрипец Н 1х8 (25kg)
лицеви 10 цели / 10 от колене
скрипец П 1х8
лицеви 3 / 8
скрипец Н 1х8
лицеви 5 / 5
скрипец П 1х8
лицеви 5 / 6
скрипец Н 1х8
лицеви 3 / 8
скрипец П 1х8
лицеви 3 / 8
тяга с дъмбели 1х8
военна с дъмбели 1х8
На тягата и военната направих по 5 серии от всяко, в тоя ред както съм ги дала. Сега личните коментари - абе, тежеше ми, особено последните повторения, ама ги изкарах. Пих аспирин, макар че утре 100 про ще имам ужасна мускулна :D Към 45 мин я изкарах цялата трен.
Следтренировъчното трябваше да е банан и варени яйца, обаче брат ми беше изял всички банани (dull) и заместих с една чаена лъжичка мед. Към яйцата добавих една краставица и един зелен пипер.
Едит:
+блокче шоколад
2 малки доматчета
парче сирене
2 бисквитки “Хогаренас”
Общо 1610Kcal
протеини-74гр
мазнини-86гр
въглехидрати-133гр
ПП: За утре планирам бягане сутринта, че съм голям дроб :( Днес по едно време едно момче дойде да бяга на стадиона и без проблем си изкара сигурно 30 обиколки ей така - хоп хоп. А аз седя и гледам - срам и позор! :x Та така, утре бягане, че и вечерта може даже. ;D
Сега почивка малко, чао засега.
Приятна вечер на всички! (F) :)
Мнението беше редактирано от Love на 09.07.14 20:25.
Добро утро! (coffee)
Станах рано, ходих да бягам на гладно. Още съм дроб ;D ама ще задобрея обещавам си. ;)
Закуска: черно кафе без захар, купичка елда със сирене. За първи път ям елда - не е зле, но ще ми трябва време да привикна с вкуса. Вчера четах доста за нея - то се оказва много полезно това бе! (wait)
~две варени яйца
~краставица
~2 малки домата
Бележка: Не знам дали е от бягането, обаче огладнявам на всеки два часа! Ще лудна вече..
~овесени ядки с кисело мляко, по никое време :D
~блокче шоколад
~кафе без захар
17:30 - цак-мак, реших да правя pure cardio тренировката от Insanity-то. Таа, кардиото ме мрази ама и аз мразя него, но малко да се сборим - ей така за спорта ;D В крайна сметка, дебелият ми задник издържа само 20 минути от тренировката, но това не ми попречи после да не знам къде съм, от мен да тече вода и пулса да е до небето :D
~салата домати и краставици с чаена лъжичка олио
~парченце домашен пълнозърнест хляб
~скумрия на скара
Такам, тъй като рибката не беше планирана, но дойде като приятна изненада (че тия два дни се почудих откъде да си докарам достатъчно протеин при липсата на месо, и пак не ми стигаше) и в крайна сметка си изядах една 100 гр. порцийка. И калориите ми отидаха над 1700, като си бях казала че не искам да минавам 1600, ноо здраве да е.
Общо:1778Kcal
протеини - 92гр
мазнини - 74гр
въглехидрати - 184гр
Отивам да почивам и да се готвя психически за утрешното бягане или INSANITY, което си избера според настроението. ^^ Приятна вечер на всички! (sun)
Мнението беше редактирано от Love на 10.07.14 20:04.
Понеже откакто пиша отново в дневника, не съм си отбелязвала водата, а и нямам навика да следя колко пия, си измъдрих следния “свръхмодерен” :D метод за следене:
Мнението беше редактирано от Love на 10.07.14 20:26.
Здравейте!
Днес за начало на деня пак правих “лудото” кардио ;D обаче май трябваше да пийна едно кафенце преди това, че беше голям леш :D
Мисля че за пулса е излишно да обяснявам, хаха
30 мин след лудницата:
~купичка 100гр елда със сирене
~един домат за мезе
Бележка: Някой хапвал ли е елда? И ако да, някакви идеи как да и убия малко вкуса, че ми удря на нафталин от време на време... :D Мислех че ще и свикна, ама днес беше голямо насилване да я изям цялата...(shake)
Ранния ми обяд, тоест от преди 5 минути :D:
~печена рибка
~парче домашен пълнозърнест хляб
~2 бисквитки мюсли
Следобедно:
~кафе
~бисквитка
~леща
Мнението беше редактирано от Love на 11.07.14 19:15.
11.07.14
12:09
Защо ядеш нещо,което не ти е вкусно ?
Да, защо наистина?
Макар че и аз първия път не бях очарована и даже я изхвърлихме, но в последствие открих 2 вкусни начина да я приготвям:
1. Ако си купуваш сурова елда (светла и зеленикава на цвят), я накисни за няколко часа поне във вода. После измиваш, изцеждаш и слагаш банан+мед или мед+малини последно пробвах, или каквото прецениш, че ти е вкусно, и после пасираш на кремче :) може да пробваш с мед+мляко (ако консумираш) + какао и тн - варианти безброй.
2. Варена с масло и сирене например. Тук “тайната” е да изпечеш елдата преди това (ако си купила сурова) - слагаш в тиган и от време на време бъркаш, докато стане златистокафява. Не отнема много време и може да си изпечеш по-голямо количество наведнъж. После вече я вариш. Не знам доколко е хубаво да се пече, но на мен сварена неизпечена елда хич, ама хич не ми хареса. :)
Ади, заради нещата които съдържа. :)
Маги, мерси за идеите, ще пробвам. Не е сурова елдата, мисля че е печена, защото в пакета си е точно златисто-кафява, както го описа ти.
11.07.14
13:00
Би яла неща, които са полезни дори да не са ти вкусни само и само защото така трябва? ... странно.. хубаво е човек да яде полезни неща, но ако не са му вкусни и трябва да ги яде насила... мисля,че се губи идеята.. Може би просто не е твоята храна точно тази, има още 1 куп полезни неща, които може да са ти и вкусни :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.07.14 13:01.
Всъщност се събудих с идеята, да закусвам овесени ядки с мляко, но после се сетих, че си бях приготвила елда и така. Може би от там дойде част от нежеланието да я хапна. Все пак ще пробвам идеите на Маги, ще видя как е. Ако ми хареса - добре, ако не - както каза ти, ще я заменя с нещо друго, което също е полезно, а и ми е вкусно. :)
Иначе да, бих яла нещо което не е особено добро на вкус, ако знам какво съдържа и че е полезно за тялото ми. :D (лудааа...)
Мнението беше редактирано от Love на 11.07.14 13:09.
За съжаление обаче не знам с кафявата дали ще стане хубаво кремче. Но пробвай де. И все пак според мен е добре сама да си я печеш :)
И според мен е по-добре, но просто не открих сурова. Като пробвам кремчето ще кажа как е станало и дали ;D :)