18.05.14
11:19
Здравейте тренирам от почти 2 години. Тренирал съм по различни класически три и четири дневни сплитове, но сега искам да разнообразя с нещо по-различно. Решил съм да тренирам четири пъти седмично. Понеделник, вторник, четвъртък и петък ще са тренировъчни. Спрял съм се на два варианта, затова искам да потърся мнението ви кой ще бъде по удачен, като се надявам да получа компетентни съвети понеже знам, че във форума има много хора които са доста напреднали с тренировките.
Тренировките ще бъдат така: А1 и Б1, почивка, А2 и Б2, два дена почивка.
Първият вариант: А1 и А2 ( гърди, гръб и рамене ), Б1 и Б2 ( крака и ръце ). Като упражненията ще бъдат главно базови и няма да се повтарят в двете тренировки през седмицата.
Вторият вариант: А1 и А2 ( гърди, крака и трицепс ), Б1 и Б2 ( гръб, рамене, бицепс ). Като упражненията отново ще са главно базови и няма да се повтарят в двете тренировки през седмицата.
Упражненията ще бъдат общо 4-5 на тренировка в 3-4 серии и повторения в диапазона от 6-8.
Целта е покачване на мускулна маса и сила.
Ще съм радостен, ако някой сподели своето мнение относно програмата и как да я структурирам възможно най-добре.
Ами аз до преди месец бях на бутащи/ дърпащи, 4 пъти седмично бяха тренировките- понеделник и четвъртък бутащи, вторник и петък дърпащи. Естествено наблягане на базовите упражнания с килограми позволяващи най много от 4- 6 повторения. Сериите на клека, тягата и лега бяха 5, на разните изолиращи упражнения сериите бяха сведени до 3 или 4.
Понеделник/ Четвъртък- бутащи
1. лег
2. наклонен лег
3. раменна преса
4. френско за трицепс
5. клекове
Вторник/ Петък- дърпащи
1. набирания
2. мъртва тяга
3. гребане с щанга или дъмбел
4. странично с дъмбел за рамо
5. нещо за бицепс
———————————————————————-
Малко е обемна програмата но лично при мен даде големи резултати, при бутащите упражнения през седмица започвах с клека, а не с лега, и от време на време сменях някои второстепенни упражнения с цел разнообразие. Иначе сега съм на 5х5 която е отлична програма за повишаването на силата, препоръчвам ти я и нея.
От двата варианта - първия. При втория тренираш рамото в деня след трицепса и освен това се натоварва 4 пъти седмично.
Мнението беше редактирано от Петко К на 18.05.14 13:37.