Трапец? Тренировки и програма.

28.11.05
23:06

Предложете ми как да тренирам трапеца(лопатките). Сега правя:

1. Придърпване на щанга към брадата
2. Кръгови движение с щанга
- напред
- назад

Предварително благодаря!
Моля използвай нормален шрифт поправих го другите са натоварващи или нечетливи
DJGorgio-Astor

28.11.05
23:13

Мъртва тяга и повдигане (не въртене - само повдигане) на раменете с щанга в ръцете. И двете със сериозни тежести.

29.11.05
00:24

Става и с дъмбели добро натоварване

29.11.05
11:17

http://www.bb-team.org/graphics/anatomy.jpg Разгледай тази схема, трапеца и “лопатките” са различно нещо(поне за мен “лопатки” значи широк гръбен мускул) http://www.bb-team.org/exercise/000072.php - аз правя това упражнение в края на тренировката за гръб... 3 серии по 12 повторения някаде(трапеца обича тежичко...само дето нямам фитили и към края си изпукам дъмбелите  :lol: )

Надявам се да съм помогнал!

29.11.05
17:14

Само ще добавя към по горе поместените мнения когато правиш трапец с дъмпели да задържиш малко в най-горното положение.Освен това внимавай да не го претренираш.Успех! :D

29.11.05
17:15

[quote author=“dimityr”]Само ще добавя към по горе поместените мнения когато правиш трапец с дъмпели да задържиш малко в най-горното положение.Освен това внимавай да не го претренираш.Успех! :D

Това важи и за щангата не само за дъмбелите

04.12.05
13:40

Благодаря ви! За колко време горе-долу е развитието на тези мускули? Имам в предвид, имат ли достатъчно рецептори ?

04.12.05
23:34

Стероидни ли...

04.12.05
23:44

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Стероидни ли...

в смисъл? Говоря за мускулни рецептори, например знам, че г’з се сваля трудно, защото има малко мускулни рецептори и окончания. Сега надявам се да съм ясен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1