20.05.14
21:42
Здравейте! Момиче съм на 17 години,от София.
Пиша тук, тъй като имам редица не толкова сериозни,но досадни и изтощителни проблеми с корема и храненето,червата и тн. и доста болници зад гърба си. Имам синдром на дразнимо дебело черво, ГЕРБ, хроничен гастрит и колит, слепване и срастване на тънки черва,долихосигма и най-важното което е от 1 година някъде Кандида Албиканс на червата- 10 на 9та степен беше преди доста време...Претърпях операция на друг орган и следователно след антибиотиците в болниците след нея проблемите се обостриха и кандидата се влоши. Така :D Имам и белтъчна недостатъчност и общо взето не мисля за необходимо да разказвам цялата история на живота ми и как се е стигнало до всичко това... В момента от днес съм на поставена от доктор диета ,която е за справяне със сегашния основен проблем,а именно Кандидата (гъбичките). Прикачвам снимки на позволени и забранени храни. Също към списъците бих искала да добавя ,че са позволени оризово,овесено и брашно от елда. Абсолютно забранен е глутгенът и всякакви подсладители и захар освен стевия... Въпросът и молбата ми е да давате идея за ястия и рецепти за разни тестени изделия. Много ми е важно да поддържам килограмите си...Тичам и правя пилатес упражнения за крака и дупе ,но поради операцията няма да мога да тренирам 1 месец. А тази лечебна диета трябва да я спазвам 2 месеца като края на 2рия постепенно да включа картофи,бобови и тн. :)
Темата беше редактирана от Jane на 21.05.14 12:38.
Как така лактозата е в забранените храни, а изварата е в позволените? ;)
Защо точно тестени храни искаш?
Иначе можеш да заместваш пшеничното брашно в някои рецепти с оризово, овесено, нахутено, елдено.
Не знам, това го пише навсякъде в интернет за Кандидата и диетата ми е дадена от гастроентеролог... :/ Иначе искам тестени,тъй като съм свикнала да присъстват в режима ми за хранене и трудно се справям без тях.
Мнението беше редактирано от Jane на 20.05.14 21:49.
Темата е пусната от моя близка приятелка и аз, от своя страна, моля хората, с които се познаваме, и заради мен да се опитат да помогнат с рецепти. (F) Това е едно много силно и борбено момиче! Първо се сетих за сурови бонбони/сладки, но не трябва да съдържат нищо от списъка със забранени храни, което малко усложнява нещата...
овеса не се ли брои към глутеновите? четох някъде че “съдържа протеин подобен на глутена”
иначе щом са ти позволени овесените ядки - пробвай палачинки от тях с яйца и банани. има рецепти тука във форума
може и пица на същия принцип. овеса напълно замести тестените неща при мене, свиква се
20.05.14
22:07
Здравей,и аз имах много проблеми с корема и от както започнах да се храня здравословно и спрях млечните продукти се чувствам много по-добре :) Относно рецепти сега ще ти пиша на лично :))