Кандида Албиканс и проблеми с храносмилателната система

20.05.14
21:42

Здравейте! Момиче съм на 17 години,от София.
Пиша тук, тъй като имам редица не толкова сериозни,но досадни и изтощителни проблеми с корема и храненето,червата и тн. и доста болници зад гърба си. Имам синдром на дразнимо дебело черво, ГЕРБ, хроничен гастрит и колит, слепване и срастване на тънки черва,долихосигма и най-важното което е от 1 година някъде Кандида Албиканс на червата- 10 на 9та степен беше преди доста време...Претърпях операция на друг орган и следователно след антибиотиците в болниците след нея проблемите се обостриха и кандидата се влоши. Така :D Имам и белтъчна недостатъчност и общо взето не мисля за необходимо да разказвам цялата история на живота ми и как се е стигнало до всичко това... В момента от днес съм на поставена от доктор диета ,която е за справяне със сегашния основен проблем,а именно Кандидата (гъбичките). Прикачвам снимки на позволени и забранени храни. Също към списъците бих искала да добавя ,че са позволени оризово,овесено и брашно от елда. Абсолютно забранен е глутгенът и всякакви подсладители и захар освен стевия... Въпросът и молбата ми е да давате идея за ястия и рецепти за разни тестени изделия. Много ми е важно да поддържам килограмите си...Тичам и правя пилатес упражнения за крака и дупе ,но поради операцията няма да мога да тренирам 1 месец. А тази лечебна диета трябва да я спазвам 2 месеца като края на 2рия постепенно да включа картофи,бобови и тн.  :)

Темата беше редактирана от Jane на 21.05.14 12:38.

20.05.14
21:46

Как така лактозата е в забранените храни, а изварата е в позволените? ;)
Защо точно тестени храни искаш?
Иначе можеш да заместваш пшеничното брашно в някои рецепти с оризово, овесено, нахутено, елдено.

20.05.14
21:48

Не знам, това го пише навсякъде в интернет за Кандидата и диетата ми е дадена от гастроентеролог... :/ Иначе искам тестени,тъй като съм свикнала да присъстват в режима ми за хранене и трудно се справям без тях.

Мнението беше редактирано от Jane на 20.05.14 21:49.

20.05.14
21:49

Темата е пусната от моя близка приятелка и аз, от своя страна, моля хората, с които се познаваме, и заради мен да се опитат да помогнат с рецепти. (F) Това е едно много силно и борбено момиче! Първо се сетих за сурови бонбони/сладки, но не трябва да съдържат нищо от списъка със забранени храни, което малко усложнява нещата...

20.05.14
22:03

овеса не се ли брои към глутеновите? четох някъде че “съдържа протеин подобен на глутена”

иначе щом са ти позволени овесените ядки  - пробвай палачинки от тях с яйца и банани. има рецепти тука във форума
може и пица на същия принцип. овеса напълно замести тестените неща при мене, свиква се

Ая Палачинкова

20.05.14
22:07

Здравей,и аз имах много проблеми с корема и от както започнах да се храня здравословно и спрях млечните продукти се чувствам много по-добре :) Относно рецепти сега ще ти пиша на лично :))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1