Четири месеца плато..

20.05.14
21:15

Здравейте, надявам се някой да е способен да помогне и да ми каже нещо, което не знам.
Декември месец започнах тотална промяна в лайфстайла. Преустанових ОКОНЧАТЕЛНО ВСИЧКИ вредни навици - цигари, алкохол и тем подобни.
Спрях да ям ИЗОБЩО пържено, захар, сол (нея не я ям от години), сладко, теста (освен в зареждащите дни), газирано.
Добавих към менюто си ежедневни приеми на зелен чай и много зеленчуци. Пия по 3-4 литра вода на ден. Ям само пилешко, телешко, риба, яйца и салати. Всяка сутрин закусвам половин кофичка пълномаслено кисело мляко с 50гр овесени ядки. Зареждащ ми е всеки 3-ти или 4-ти ден (според зависи от тренировъчния режим).
В зареждащи дни ям пълнозърнести макарони, сирене, ориз, царевица (ако я има в някоя салата). ЯМ МНОГО ЗЕХТИН и тук таме маслини.
От декември насам не съм спирал приема на суроватъчни протеини - whey shake, 100%whey.. Освен тях съм изпил 3-4 различни вида термогеници, един липотропик, 2 кутии БЦАА обогатени с глутамин (Olimp Xplode и scivation Xtend). Последния път като си купувах добавки решихме с пича в магазина да пробваме нещо по-нетрадиционно (понеже традиоционното не дава ефект) и си взех азотен бустер и Л-карнитин (Dymatize Xpand и Dymatize Acetyl L-Carnitine)... суроватката си върви..
Тренировки...
1ви ден - гърди и кардио
2ри ден - рамо и кардио
3ти ден - гръб и кардио
4ти ден - почивка
5ти ден - крака
6ти ден - ръце и кардио
7ми ден - почивка
В началото кардиото го правих 30 минути равномерен крос. След това пробвах HIIT по около 20 минути общо. Сега основно вървя бързо на висок наклон. В последно време бягам и на окрито спринтове, крос - редувам ги.
Силовите ми тренировки гледам да са по-интензивни за да не е останал много гликоген когато започна кардиото.
ЕДИНСТВЕНИТЕ въглехидрати които ям преди тренировка са сутрешните овесени ядки с кисело мляко. Пробвал съм и с нули (поредни дни с нулев прием на въглехидрати)
Е НЕ ЩЕ И НЕ ЩЕ...!!
Декември започнах 89кг. Януари насредата вече бях 81-2 и до ден днешен не мога и грам да сваля надолу.
Тренирам хвърлям пот, труд, пари и много мерак в залата и на кардиото, лишения... (преди пиех по 5-6 бири всеки божи ден и ядах каквото ми око види) и не става и не става. Висок съм 179см на 24 години. Промяната е очевидна и мускулна маса съм качил и пресата е започнала доста да прозира, но има още МНОГО какво да се желае. Искам да сваля още 3-4 килограма.
Moже и да пропускам нещо, ако се сетя ще пиша.
Моля ако някой е способен да помага :)
Поздрави

21.05.14
09:36

1ви ден - гръб и трицепс
2ри ден -  кардио
3ти ден - крака,рамо
4ти ден - почивка
5ти ден - кардио
6ти ден - гърди,бицепс
7ми ден - почивка

Здравей,

Според мен един класически тридневен сплит би бил много по- подходящ за целите ти.
Какво визирам? Висок съм колкото теб, но съм по- лек. Организма гори повече калории докато тренираш тежко (съответно стимулираш качване на мускулна маса) Кардиото по два пъти на седмица за мен е идеален вариант (аз практикувам само HIIT, защото ускоряваметаболизма и изгаря минимално мускулна маса, даже стимулира изграждането доколкото знам)Така все пак имаш и два дни за почивка на цялото тяло, а тя е изключително важна.
Аз бих вкарал повече въглехидрати в предтренировъчното хранене задължително, защото както се казва ” мазнините изгарят в пламъка на въглехидратите”, а друг въпрос е колко повече сила ще имаш за да тренираш пълноценно и тежко :)
Така за 2 месеца успях да сваля почти 2кг ( аз тежах 76кг), силата ми се повиши и се поизчистих значително за този кратък период от време.
Относно добавките, които взимаш нямам много опит, но мисля че вариант Л-карнитин и аминокиселини е напълно достатъчен. Щом взимаш протеин никога не е излишно.
Основното обаче за да сваляш е да си в отрицателен калориен баланс. В сайта можеш да го изчислиш бързо и лесно !

П.С. Най- горе ще видиш моята седмична тренировка по дни г/д :)

21.05.14
09:52

Защо си отбелязал консумацията на МНОГО ЗЕХТИН с главни букви, сякаш е нещо задължително и хубаво при отслабване? За 15 грама (една равна супена лъжица) калориите в зехтина са 133 - само мазнини. Ако ядеш по 3-4 лъжици на ден, 500+ калории - абсолютно може да ти обърка сметките на баланса, според мен.

21.05.14
10:01

видях доста грешки от към храната ...... пък и добавките ...мани мани
някои казвал ли ти е как да ги взимаш.....изключваме указанията за употреба
иначе си се храниш здравословно но това е ....какви количества....
за трен. ...
предлагам ти да се обърнеш към специалист- само тогава ще имаш ефект
.....и спри с добавките така безразборно

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.05.14 10:58.

21.05.14
10:09

Никъде не видях на какъв дефицит си и колко калории ядеш. Ако не сваляш, значи трябва да намалиш калориите или да увеличаваш енергоразхода.

21.05.14
10:57

Примерен ден
7:15 закуска кисело мляко овес  + 1 капсула л-карнитин и 1 капсула омега 3
12:30 обяд пилешко филе 200гр зелена салата със зехтин
15:00 доза азотен бустер + 2 капсули л карнитин +  тренировка последвана от кардио веднага след което доза суроватка
16:30 (веднага след тренировка) зелена салата с 150 грама риба тон
19:30 200 грама риба на скара (сьомга, ципура лаврак..) и салата примерно домати и краставици + една капсула омега 3
Пия една капсула л -карнитин и лягам към 23:00
Сутринта със закуската пия едно кафе без захар или мляко. След това през деня общо изпивам около 3-4 литра течности (вода, черни и зелени чайове без захар или мляко)

Мнението беше редактирано от BitterLemon на 21.05.14 15:26.

21.05.14
10:59

Горе долу на този принцип се случват нещата всеки ден като пилешкото и рибата могат да варират я с яйца, я с телешко..
Забравих да спомена също, че съм изпил и една опаковка йохимбин HCL.. Лично според мен с тази храна и с тези тренировки и никакви добавки да не бях вземал пак щях да имам същия ефект за това време.
Друго - дали е възможно и ако да какви биха били плюсовете и минусите от един съвсем лек цикъл със стромба на фона на всичко останало..

Мнението беше редактирано от BitterLemon на 21.05.14 15:25.

казано от BitterLemon на 21.05.14, 10:59:

Друго - дали е възможно и ако да какви биха били плюсовете и минусите от един съвсем лек цикъл със ****** на фона на всичко останало..

Не! Тази тема - извън BB-Team, моля.

21.05.14
15:48

Чак пък темата ми извън форума.. Нали затова е форум за да е общо образователен и свободен?

Виж коя думичка заместих със звездички, а и целия мой цитат.
Въпросната материя не е за тук.
Останалото е ОК, както се вижда.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.05.14 15:57.

21.05.14
16:22

Добре ако е в разрез с правилата игнорирайте тази част от темата. Очаквам отговорите Ви по темата.

Намесих се, за да не тръгне темата в нежелана посока.

Отдели малко време да си пресметнеш енергията в храната и енергоразхода. Както Петко К отбеляза - най-вероятно там някъде е причината. Аз имам и известни съмнения, че храната не е много добре балансирана, но по написаното от теб няма как да се ориентирам.

Колко карнитин и рибено масло ти се събират за един ден?

21.05.14
18:12

По 2 грама и от двете

01.06.14
10:41

Пресметнах си метаболизма в покой - 1463ккал
базовия метаболизъм с двигателна активност - 2633ккал
Пресметнах и какво съм ял примерно вчера - общо около 1300ккал..
Вчера също така се и претеглих - 1.5 килограма нагоре..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1