23.05.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now.
2. Към 12 - 1 таблетка (400 мг) SAMe.
3. Към 18 (план) - 10 грама рибено масло, 20 мл Flexcode, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
4. Преди лягане (план) - 4 капсули ZMA на ON.
Обобщение за деня:
Много работа, но така ще е до края на другата седмица. Иначе нищо за разказване.
Храна:
Фастингът стана 21 часа, но после оплексах нещата с 5 бири. Все пак малко над 3 хиляди килокалории, което не е зле при тези обстоятелства.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.05.14 21:38.
казано от Иван К на 23.05.14, 21:37:
Какво ще кажеш за ей такава нощна лампа :D
Ами какво да кажа... Аз от 20 години се опитвам да пресъздавам естествени биотопи, като подбирам риби, които се срещат само в определени региони. Когато гледам растения, се ориентирам точно към такива от същите райони. Дори пясъкът ми наподобява този в естествените местообитания на рибите, които гледам в момента.
В природата има страхотно разнообразие и красота, които трябва да пазим и уважаваме.
Това на клипчето са генно модифицирани нигрофасциатуси с добавен ген от медуза. Нещо като аналог на Макдоналдс в акваристиката - с цената на всичко да се привлекат наивниците, които се радват на шаренко и светещо. Маркетинг за сметка на природата. Дълбоко се отвращавам от подобни неща, макар да съм напълно наясно, че няма как да им попреча.
Извинявам се ако съм те засегнал по някакъв начин и адмирирам отдадеността ти към акваристиката.
И аз съм силно против комерсиализацията за сметка на природата (или чиято и да е била сметка).
Само искам да отбележа че рибоците от клипа са модифицирани само и единствено с научноизследователска цел.
Не си ме засегнал, разбира се. :)
Но фосфоресциращите нигрофасциатуси са си изцяло търговски продукт. Преди десетина години се появиха светещи данио. Беше въпрос само на време да цъфнат и други видове. Ето нещо за историята им, ако ти се чете:
Http://freshaquarium.about.com/cs/fishnews/a/glofish.htm
https://uk.finance.yahoo.com/photos/animal-cloning-slideshow/a-genetically-engineered-convict-cichlids-amatitlania-nigrofasciata-glows-in-a-plastic-bag-inside-a-photo—242509295.html
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.05.14 23:57.
24.05.2014 г.
Тренировка 23 - Бутащи (обемна)
Загрявка:
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10, 10х12 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 8х20, 8х50 кг.
Адаптация:
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 6х90 кг.
Работни серии:
1.1. Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 7х125, 6х125 кг.
1.2. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 9х64, 6х64 кг. (тежестта е за двете)
2.1. Повдигане на дъмбели от лег - 8х104, 7х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
3.1. Кофички с доп. тежест (на широка успоредка) - 7х34, 7х34 кг.
3.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 4х40, 4х40 кг.
3.3. Разгъване с дъмбели от седеж с гърди, опрени в коленете - 4х40, 5х40 кг.
За финал - 5 х всички плочки трицепсово разгъване на портален скрипец с въженце.
Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.
Обобщение за тренировката:
Доволен съм днес като цяло.
Добавки:
1. Към 8 - 1 таблетка (400 мг) SAMe.
3. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 20 мл FlexCode, 4 капсули ZMA на ON, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
Обобщение за деня:
Сутринта разходка в центъра. Не бях виждал Витошка, откакто я оправиха. Хапване навън, после в градинката на НДК с деца и приятели. След това тренировка, а сега излизаме на заведение с жена ми.
Храна:
Днес калориите отвсякъде удариха тавана - най-вече заради алкохола и пицата. Но пък си струваше. Направих услуга на човек, когото не познавам (дълга история, свъразана с кучета, регистрации на развъдници и т н.), а в последствие се оказа собственик и главен готвач в ресторант “Osteria Da Rado”. Той пък ме покани днес в ресторанта си. Чисто и просто най-добрата пица, която съм ял в живота си и то без да изключвам самата Италия. Човекът е осмият в света в класацията на най-добрите майстори на пици. Жена ми пък си поръча ньочи със спанак - и те бяха направо убийствени! Става дума за ресторант, който си внася три вида специални брашна от Италия, има сертифицирани пещи от определена марка и т. н. Вярно, скъпичко е, но далеч не е непосилно дори за средния клиент. Според мен ей така, заради преживяването, всеки трябва да опита ТАКАВА пица.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.05.14 23:24.
25.05.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 9 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now.
3. Към 18 (план) - 10 грама рибено масло, 20 мл Flexcode, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
Обобщение за деня:
Сутринта гласувах, после ходихме на барбекю. Прибираме се преди малко. Мисля да си “доуплътня” вечерта с оправяне на аквариум - досега не успях да го наместя.
Храна:
Днес пак оплесках нещата, но няма как цър-пър без биричка. Все пак под 3400 калори, което на теория би трябвало все още да ме оставя в дефицит. На практика при мамутския ми метаболизъм това не се случва, но здраве да е. През седмицата - по-стриктно.
26.05.2014 г.
Тренировка 24 - Дърпащи (обемна)
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х50, 8х50 кг.
Борчески обръщания с прав лост - 8х20 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 3x80 кг.
Борчески обръщания с прав лост - 8х50 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 16, 14, 12 бр.
1.2. Хип-тръст с прав лост - 8х50, 8х70, 8х70 кг.
1.3. Борчески обръщания с прав лост - 6х80, 5х80, 5х80 кг.
2.2. Набирания с широк надхват - 9, 9.
2.2. Руски усуквания с пудовка - 7х24, 8х24 кг. (бройката е на страна)
2.3. Придърпване на долен скрипец - 5х115, 6х105 кг.
3.1. “Колелце” от колене - 12, 10.
3.2. Сгъване с прав лост от стоеж в надхват - 7х50, 6х50 кг.
Тренировка в дву- и трисети.
Реших да спестя планковете и хиперекстензиите, но май и хип-тръстовете не са много по-щадящи за коленете. Ще видим утре.
Добавки:
1. Към 8 - 1 таблетка (400 мг) SAMe.
3. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Now.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 10 мл FlexCode, 4 капсули ZMA на ON, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
Обобщение за деня:
Днес работих от нас. Обикновено се разсейвам, когато не съм в офиса, но днес успях да отхвърля доста работа.
Храна:
След изхвърлянето с калориите в предишните дни, днес нещата са под контрол - около 3200 ккал.
За целия период (13 дни), откакто смятам калории, съм поддържал около 3025 ккал на ден, което е малко под 500 ккал дефицит или около 14 процента. В резултат - 1,5 кг надолу. Все още е рано за изводи, но май така е по-лесно, отколкото да орязвам напълно въглехидратите или да гладувам с твърде голям дефицит - правил съм и двете.
Утре планирам и малко фастинг.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.05.14 19:57.
казано от Дългия на 21.05.14, 21:00:
..другата седмица имам пътуване до Велинград.
В Грандхотела фитнеса е приличен, в Двореца май пак ставаше. Ако те прихване примерно. Макар, че ти си ги знаеш предполагам. :)
Въпросът с фитнеса във Велинград май пак става актуален - ще се наложи да вися там до края на деня в четвъртък и вероятно в сряда ще трябва да си търся място да направя един равен лег и една раменна преса.
Някой има ли идея дали има лежанка в някой от двата цитирани фитнеса или друг във Велинград?
казано от Boby_ на 27.05.14, 10:29:
казано от Дългия на 21.05.14, 21:00:
..другата седмица имам пътуване до Велинград.
В Грандхотела фитнеса е приличен, в Двореца май пак ставаше. Ако те прихване примерно. Макар, че ти си ги знаеш предполагам. :)
Въпросът с фитнеса във Велинград май пак става актуален - ще се наложи да вися там до края на деня в четвъртък и вероятно в сряда ще трябва да си търся място да направя един равен лег и една раменна преса.
Някой има ли идея дали има лежанка в някой от двата цитирани фитнеса или друг във Велинград?
Абе, аз имам натрапчив спомен, че в гранда фитнеса беше добре оборудван, с лежанка, скрипец и доста дъмбели. В Двореца спа-то беше много добро, а фитнеса малък. (Ако се окаже, че спомена бил всъщност за баровете..ще прощаваш. :) )
27.05.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
3. Към 18 (план) - 10 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
Реших малко да сменя FlexCode-a. Взех си от бб-тийм една кутийка Animal Flex и ще пия нея известно време. Спрях се именно на Animal Flex, защото има и съставки с противовъзпалително действие в добавка към ставновъзстановителните.
Обобщение за деня:
Нормален работен ден без нищо за отбелязване.
Храна:
Абе фастингът си е фастинг. Днес хапване, пийване (3 бутилки Hoegaarden и бутилка без една чаша вино) и пак 2700 ккал. Това благодарение на 23 часа глад преди него. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.05.14 23:34.
27.05.14
16:12
Хм, точно за Флекскод-а имах случаен разговор с позната, която е фармацевт, но от висшите така да се каже - доктор, и преподава и работи по немско по разработки на нови лекарства.
Та според нея, ако има нещо лекуващо в глюкозамин, хондроитин и т.н. отдавна да е патентовано като лекарство за да не се изпуснат печалбите, а всъщност борбата била да си останат хранителни добавки, защото така няма да се наложи да доказват, че наистина работят - и то пред независими контроли.
По гадното било, че нерегламентирано добавят НСПВС (което всъщност било възможно защото не се контролират като лекарства) и оттам идвал целия ефект, докато се приемат.
Като мине така достатъчно време, да направиш, ако може, едно обобщение за Animal Flex-a.
казано от Von Suthaus на 27.05.14, 16:12:
Хм, точно за Флекскод-а имах случаен разговор с позната, която е фармацевт, но от висшите така да се каже - доктор, и преподава и работи по немско по разработки на нови лекарства.
Та според нея, ако има нещо лекуващо в глюкозамин, хондроитин и т.н. отдавна да е патентовано като лекарство за да не се изпуснат печалбите, а всъщност борбата била да си останат хранителни добавки, защото така няма да се наложи да доказват, че наистина работят - и то пред независими контроли.
По гадното било, че нерегламентирано добавят НСПВС (което всъщност било възможно защото не се контролират като лекарства) и оттам идвал целия ефект, докато се приемат.
Седем години работих във фармацевтична фирма с лекарствен продукт по лекарско предписание в портфолиото, който се конкурираше пряко с хранителни добавки. Ситуацията с “регулацията” им в България (а и не само) ми е ясна до болка. Знам такива неща от кухнята, че на моменти звучат като виц. Не бяхме в тази терапевтична област, но нещата при ставновъзстановителните продукти едва ли са по-различни.
Ще обобщя само, че ако производител на лекарство даде някакво твърдение в кратката характеристика, то той е длъжен да докаже освен наличност в лекарството на активните вещества в определена концентрация, така също и бионаличност, безопасност, както и терапевтичен ефект, да не говорим за фармакокинетичните показатели на продукта.
От друга страна производителят на добавката може да си пише и рекламира практически каквото си иска, стига в продукта му да се съдържа дори една молекула от някое вещество, на което някой някога е приписал някакви свойства, били те доказани или не.
Като цяло ми е ясно, че да разчитам на добавки за лечение е смехотворно, но все пак надеждата умира последна.
казано от Енев на 27.05.14, 22:06:
Като мине така достатъчно време, да направиш, ако може, едно обобщение за Animal Flex-a.
Animal Flex съм изпил не една кутия, но по-скоро профилактично, а не когато съм имал някакви съществени проблеми, така че не смея да обобщавам.
Между другото, намерих много елегантно решение на два от проблемите си - болните колене и вечната борба с теглото. С един заек - два куршума...
казано от Boby_ на 27.05.14, 23:20:
казано от Von Suthaus на 27.05.14, 16:12:
Между другото, намерих много елегантно решение на два от проблемите си - болните колене и вечната борба с теглото. С един заек - два куршума...
Ех, ако ставаше така със заека.... :)
28.05.14
10:17
От Animal Flex и аз съм изпил не една кутия, но особен ефект не съм видял. Обмислям да пробвам МСМ + вит. Ц.
28.05.2014 г.
Тренировка 25 - Бутащи (силова)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 20х20, 10x70, 6х100 кг.
Раменна преса от стоеж с прав лост - 10х20, 8x40 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Раменна преса от стоеж с прав лост - 3х70 кг.
Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 3х160, 3х160, 2x160, 2+1x160 кг.
1.2. Раменна преса от стоеж с прав лост - 3х80, 3х80, 2х80, 2х80 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.
Фитнесът на Грандхотел Велинград се оказа оборудван с един крив лост, две десетки и пейка за скотово, затова чукнах в Гугъл и излезе фитнес Флекс-4. Нелоша заличка, макар и малка и само с два лоста. Успяхме да се наместим обаче с един колега сред трениращите момчета и горе-долу стана тренировка. Много тясна пейка на лежанката, кривичък лост, никакъв магнезий, затова сложих 160, а дори за тях не съм сигурен точно по колко бяха чистите повторения - пръстите на едното от момчетата, които ме пазиха, бяха на лоста през цялото време. Е, колкото - толкова.
Добавки:
1. Към 7 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 доза Animal Flex.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 4 капсули ZMA на ON, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
Обобщение за деня:
Сутринта пътуване през софийските задръствания и после до Велинград. После относително кратка служебна среща, а следобед - пейнтбол. Оказа се интересно. Първата игра тръгнахме като англичаните в битката при Сома и съответно си го отнесохме. Втората обаче сменихме тактиката - окопаване, обходни маневри и добра стрелба ни донесоха почти чиста победа само с един отстрелян от нашия отбор. За трета игра не остана време. Малко потичах, коленцата се понапрегнаха повече от нужното, но нямаше как да се скатая, пък и си беше кеф. :)
После тръгнахме на фитнес с шефката, още една колежка и един колега, но когато видяха залата, двете дами дипломатично се върнаха в хотела. Как я надуших такава щангарница, без да съм стъпвал във Велинград и аз не знам, но попадението беше точно в десетката. :)
Храна:
Признавам си без (много) бой...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.05.14 23:46.
My bad за фитнеса. :( Но явно вътрешният ти детектор за струпване на големи количества желязо е проработил. :)
А пейнтбола е веселба. Преди време един колега плени “бункер” с други двама колеги..с празен пистолет. Той е руски дагестанец, те холандци. Тоест, беше при неравни условия - той един, а те сами. :)
29.05.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 9 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now.
3. Към 19 (план) - 10 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
4. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на PrimaForce.
Обобщение за деня:
Сутринта убих малко време в басейна и спа-центъра на хотела. Събра се километър плуване (предимно кроул), макар че не се чувствах много комфортно във водата.
После прибиране към София, а сега следва почивка.
Храна:
19 часа фастинг. В крайна сметка останах на смешни калории - 1600-1700 за деня и то след като вечерта ядох семки и кашу.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.05.14 08:15.
Отбелязвам си, че след вчерашия километър в басейна днес и двете колена са доста по-добре. Явно на тази слабокръвоснабдена става й трябва раздвижване, за да се лекува, иначе нищо не става. Въпросът е само в точното дозиране.
От днес започвам лекично на велоергометъра у нас - ниско натоварване, умерено темпо, 20-тина минути всяка вечер. Колкото да се подобри кръвоснабдявнето.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.05.14 10:30.
30.05.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Към 13 - 1 таблетка (400 мг) SAMe.
3. Към 19 (план) - 10 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
Обобщение за деня:
Нормален работен ден без нищо особено за отбелязване, освен нерви с неблагодарни, алчни хора. Разрешаването на някои доста деликатни въпроси се отложи за другата седмица, когато освен тях, ще ми се изсипят още сто неща на главата, но какво да се прави.
По план трябваше да се тренира, но отложихе за утре тренировката по логистични съображения, така да се каже.
След рабта 20 минути велоергометър на трета степен с около 70-75 оборота в минута.
Храна:
Днес под 2300 ккал. Мисля да си остана с тях, ако не ме налегне тежък глад преди лягане. Засега моделът 2200-2500 ккал в нетренировъчен ден, 3000-3200 в тренировъчен и към 4500 един ден в седмицата работи добре - не се чувствам гладен, а свалям.
Днес разбрах, че от утре затварят любимото ми заведение за обяд, което беше единственото в района, където се предлага добра кухня, качествена храна и бързо обслужване и винаги намирах какво да хапна в обедното им меню. Сега ще трябва или да си нося, или да поръчвам за офиса - и двете опции с доста недостатъци. Е, това е положението. Ще видим на негово място какво ще направят - може би пак нещо подобно.
Довечера ще закача табличката с калориите и храните.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.05.14 20:15.
31.05.2014 г.
Тренировка 26 - Дърпащи (силова)
Загрявка:
Мъртва тяга с прави крака - 8х20, 8x70, 6х120 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга с прави крака- 4х150 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с прави крака - 4x170, 3х180, 3x180, 3x180 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 4х32, 3х32, 3х32, 2х32 кг.
1.3. Гребане с дъмбел - 4х82, 4х82, 3х82, 3х82 кг.
Тренировка в трисети.
Днес не съм доволен - спеше ми се и ме мързеше. Тягата се получи крива, набиранията - къси, а гребането - с клатене.
Добавки:
1. Към 8 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 доза Animal Flex.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на PrimaForce, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
Обобщение за деня:
Сутринта търчах по задачки - ходих да взимам едни рибета, после минах през зъболекарката и ходих да си правя панорамна снимка на зъбите, след това с жена ми по задачки, които се проточиха доста. Накрая тренировка, а довечера пък имам друг ангажимент. Изобщо дълъг ден.
Мисля довечера (ако ми останат сили) пак да позавъртя велоергометъра за 20-тина минути на 3-та степен.
Храна:
Към 2800 ккал, което е добре за след вечеря. Може да хапна още нещо леко след вечеря.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.05.14 18:41.
01.06.2014 г.
Тренировка 27 - Бутащи (обемна)
Загрявка:
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10, 10х12 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 8х20, 8х50 кг.
Адаптация:
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 6х90 кг.
Работни серии:
1.1. Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 4х130, 4х130 кг.
1.2. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 8х64, 6х64 кг. (тежестта е за двете)
2.1. Повдигане на дъмбели от лег - 8х104, 6х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
3.1. Кофички с доп. тежест (на широка успоредка) - 8х34, 7х34 кг.
3.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 5х40, 4х40 кг.
3.3. Разгъване с дъмбели от седеж с гърди, опрени в коленете - 6х40, 6х40 кг.
За финал - 5 х всички плочки трицепсово разгъване на портален скрипец с въженце.
Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.
Средна работа днес. На лега с тесен хват засега оставам на 130, докато не ги докарам докъм 7-8 повторения, че е срамота тия четворки да ги наричам “обемна” тренировка. :)
Добавки:
1. Към 8 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 доза Animal Flex, 1 таблетка Магнерич.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на PrimaForce, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
Увеличавам магнезия на около грам на ден по лекарско предписание.
Обобщение за деня:
Днес като за първи юни и лошо време решихме да водим малката щерка на атракционите в Парадайс център. Отидохме към десет и половина, минахме през влакчето, където бях принуден да се нагъна във вагонче, правено явно за деца, после бънджи, а накрая седнахме в Хепи - имахме късмет да хванем сепаре точно когато отвориха. Към един настана адска лудница - пред Хепи и атракционите, Плейграунд, заведенията за бързо хранене и тоалетните се виеха огромни опашки, а като си тръгвахме, се оказахме блокирани в задръстване към 15 минути на изхода от подземния гараж. Все пак се разминахме леко - десет и половина явно е твърде ранен час за голямата част от така наречените софиянци.
Храна:
Днес храната е малко ориентировъчна и включва две малки бири на обяд. Вече след вечеря идвам на около 2700 ккал, което е добре. Утре - фастинг.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.06.14 20:40.
02.06.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now, 1 доза Animal Flex.
2. Към 13 - 1 таблетка (400 мг) SAMe.
3. Към 19 - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
Обобщение за деня:
Днес работа, срещи, после тичане по лични задачки.
Храна:
Днес 22 часа фастинг. Калориите от вечеря бяха малко, затова се опитах да се самоубия чрез тахан с манов мед... Малко на дъното на купичката и прас - 350 ккал отгоре! Все пак се спрях навреме и резултатът е под 2000 ккал за деня.
На коя фирма пиеш SAMe-то и защо толкова много? Имаш ли някаква конкретна цел с него? :)
казано от Маргарита Манева на 02.06.14, 20:18:
На коя фирма пиеш SAMe-то и защо толкова много? Имаш ли някаква конкретна цел с него? :)
Първата “партида” (т.е. трите опаковки, които ми покриват първия месец) поръчах на NutraLife, но когато реших да поръчвам за втория месец, нямаше от тях и поръчах на Doctor’s Best. Сега се колебая третия месец какво да взема - пак ще е едно от тези двете, защото само те са под границата от 15 евро (т. е. малко под 20 долара според курса за деня) на кутийка и идват, без да ги спират на митница от САЩ.
Взимам го заради ставно-възстановителните му свойства (за скорошните ми проблеми с коленете) и дозировката е съобразена с тях. Има няколко проучвания. Част от тях сравняват SAMe с нестероидни противовъзпалителни и показват доста категорично, че след втория месец ефектът от двете е почти еквивалентен при пациенти с ревматоиден артрит и ставни проблеми. Има обаче и няколко проучвания срещу плацебо, при които няма установена съществена промяна при употреба на SAMe. Поради това не го препоръчвам, а го приемам като самоекспериментиране. Като станат 3 месеца на 1200 мг, ще преценя ефекта и вероятно ще намаля дозата на 400 мг на ден. Ще видим, де. Засега не мога да преценя каква е полза от него - подобрение има, но както казах, според проучванията ефектът идва след втория месец, а аз не съм завършил и един, така че по-скоро се касае за самовъзстановяване на тялото.
Мисля да добавя и серапептаза към цялата схема, но отлагам, защото утре имам да пускам едни изследвания и не исках да повлияя на резултата.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.06.14 20:33.
Мерси за подробния отговор. Аз всъщност бях с убеждението, че въпросната добавка се използва основно за понижаване на нивата на естрогена, а сега като зачитам, се оказва че имало още доста. :) Интересна добавка, преди я бях заглеждала, но и мен цената (и по-скоро обмитяването) ме спря да я поръчам. :)
03.06.2014 г.
Тренировка 28 - Дърпащи (обемна)
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х50, 8х50 кг.
Борчески обръщания с прав лост - 8х20 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 3x80 кг.
Борчески обръщания с прав лост - 8х50 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 17, 14, 12 бр.
1.2. Хип-тръст с прав лост - 8х80, 8х80, 7х80 кг.
1.3. Борчески обръщания с прав лост - 7х80, 6х80, 4х80 кг.
2.2. Набирания с широк надхват - 11, 9.
2.2. Руски усуквания с пудовка - 9х24, 8х24 кг. (бройката е на страна)
2.3. Придърпване на долен скрипец - 7х105, 6х105 кг.
3.1. “Колелце” - 1 от стоеж (с полягване), 8, 8 от колене.
3.2. Сгъване с прав лост от стоеж в надхват - 7х55, 6х60 кг.
Тренировка в дву- и трисети.
Тръгнах да пробвам малко тясна тяга - можеше и да стане, но прецених, че е рано още и не си струва риска.
Натам доста добре. Набиранията в първата серия може и да бяха 18 - не знам дали ги преброих добре. Близо съм до макса си от 18+1 непълно и тепърва ще свалям още 3-4 кила, така че би трябвало скоро да достигна по-кръглите 20. :) Ще видим.
Добавки:
1. Към 8 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 доза Animal Flex.
3. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Now, 4 капсули AminoComplete на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 4 капсули ZMA на ON, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
Обобщение за деня:
Страшно много работа имам в момента, а се налага да търча и по други задачки.
Храна:
И на обяд, и на вечеря ядох навън, така че калориите и количествата са доста свободно съчинение, но заради идеята вписвам едни към 2700 ккал днес.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.06.14 23:35.
04.06.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now, 1 доза Animal Flex.
2. Към 13 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула (40 000 IU) серапептаза на Doctor’s Best.
3. Към 19 - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула (40 000 IU) серапептаза на Doctor’s Best.
Обобщение за деня:
Сутринта тържество по повод завършването на предучилищната на малката щерка, после други задачки. Домъкнах се в офиса чак към два следобед, а сега се разправям с технически проблеми, които могат да забавят много важен проект...
Храна:
Днес 21 часа фастинг. Калориите ги докарах до малко над 2000. А междувременно keep on..
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.06.14 20:44.
казано от sapuna на 04.06.14, 18:00:
Благодаря за Каркас!Бях ги забравил!
Аз покрай новия албум си ги спомних (който всъщност вече не е много нов) - “Surgical Steel”. Има 3-4 убийствени парчета, а и целият си е на нивото от едно време:
Сега им въртя старите неща в колата. :)
05.06.2014 г.
Тренировка 29 - Бутащи (силова)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 20х20, 10x70, 8х90 кг.
Раменна преса от стоеж с прав лост - 10х20, 8x40 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Раменна преса от стоеж с прав лост - 3х70 кг.
Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 2х165, 2+1х160, 2х160, 1+1x160, 2x160 кг.
1.2. Раменна преса от стоеж с прав лост - 1х85, 3х80, 2х80, 2х80, 1х80 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.
Орязаните калории и петте (засега) свалени килограма вече оказват влияние - най-много ги усещам в тази тренировка, защото реално ми е единствената силова в момента.
Добавки:
1. Към 8 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 доза Animal Flex,1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now, 1 капсула (40 000 IU) серапептаза на Doctor’s Best
2. Към 12 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула (40 000 IU) серапептаза на Doctor’s Best.
3. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Now, 4 капсули AminoComplete на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на PrimaForce, 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула (40 000 IU) серапептаза на Doctor’s Best.
Обобщение за деня:
Днес “гвоздеят на програмата” беше разправия с разглезени, самозабравили се хора, изгубили досег с реалността. Засега нещата се уталожиха, но не вярвам всичко да свърши така лесно. Ще видим. Така или иначе подробности не ми се разказват по ред причини.
Храна:
Типичен за последните две-три седмици храноден - около 2800 ккал с превес на мазнините.
Направих си и седмичен анализ с малко шарени диаграмки - няма само на фитдей да са такива картинкте. :) За последната седмица малко под 2500 ккал средно на ден, почти половината от които от мазнини и с 1,5 грама белтъчини на килограм телесно тегло. Бива. Важното е, че свалям, без да се чувствам гладен или отпаднал. Само силата започна да страда, но ще го преживея.
Днес сутринта кантарът показа 106,7 кг - най-ниското тегло от миналото лято насам. Същото важи и за обиколката на талията.
Ей така на шега, на майтап взех да си смятам калориите, влязох в дефицит и взех, че свалих вече над 5 кг за 20-тина дни. Сега 105 вече не изглежда достатъчно амбициозна цел. Новата е да сляза до двуцифрени килограми - ще ми е за пръв път от много години насам. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.06.14 09:57.
казано от Енев на 06.06.14, 10:18:
Плажът те зове :D
Мдам. Тази година зимата през юни е мека, така че може и да се стигне до плаж... Евентуално.
06.06.14
12:48
казано от Boby_ на 06.06.14, 09:56:
Днес сутринта кантарът показа 106,7 кг
Сега вече официално съм по-тежък от теб :D
А и лесно ще слезеш под 100 като не клякаш и не правиш тяга, пък си на дефицит и диета.
казано от James Hinks на 06.06.14, 12:48:
казано от Boby_ на 06.06.14, 09:56:
Днес сутринта кантарът показа 106,7 кг
Сега вече официално съм по-тежък от теб :D
А и лесно ще слезеш под 100 като не клякаш и не правиш тяга, пък си на дефицит и диета.
Тяга ми се ще вече да започна полека, макар и без да прекалявам. Вероятно ще правя широка, за да работя с по-малки тежест. За клек още е рано, но и него няма да го отлагам вечно.
06.06.14
13:10
Е, какво пък ти пречи да слезеш под 100 кг и тогава да ги почнеш :) ?
Така като гледам - месец и половина максимум ти трябват...Пък и ще имаш какво да разказваш “А бе какво знаете вие, аз изчистих до 99 кг...” :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.06.14 13:10.
06.06.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now, 1 доза Animal Flex, 1 капсула (40 000 IU) серапептаза на Doctor’s Best.
2. Към 13 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула (40 000 IU) серапептаза на Doctor’s Best.
3. Към 19 (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула (40 000 IU) серапептаза на Doctor’s Best.
Обобщение за деня:
Днес нищо особено за отбелязване. Привечер ме чакат две досадни, но необходими срещи, а после с жена ми сме на форумна сбирка... На друг форум, не на bb-team. :)
Храна:
Днес фастинг около 22 часа, после хапване у нас, излизане с 4 бири и още ядене. Резултат - към 2900 ккал.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.06.14 23:53.
07.06.2014 г.
Тренировка 30 - Дърпащи (силова)
Загрявка:
Широка тяга - 8х20, 8x70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Широка тяга - 6х120 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1.1. Широка тяга - 3x150, 4х150, 5x150, 3x150 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 4х32, 4х32, 3х32, 3х32 кг.
1.3. Гребане с дъмбел - 5х82, 5х82, 3х82, 4х82 кг.
За финал суингове до вертикала - 7х50 кг.
Тренировка в трисети.
Уж нямах въздух днес, а се получи тренировка. Реших да рискувам вече с тяга, но избрах широка, вместо класическа заради по-малката работна тежест. Въпреки това дясното коляно пак отече, а и лявото, макар и по-малко. Накрая суинговете ги прекратих точно заради коленете.
Добавки:
1. Към 8 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 доза Animal Flex,1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now, 1 капсула (40 000 IU) серапептаза на Doctor’s Best
2. Към 12 - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула (40 000 IU) серапептаза на Doctor’s Best.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на PrimaForce, 1 таблетка (400 мг) SAMe, 1 капсула (40 000 IU) серапептаза на Doctor’s Best.
Обобщение за деня:
Сутринта готвих, оправях аквариум, после тренировка , а след малко отпрашваме към Хепи. :)
Храна:
В крайна сметка завършвам деня на 3700 ккал, което е излишък, но е един ден в седмицата.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.06.14 22:36.