Клоков е МНОГО корав! И все пак, Рич е по-впечатляващ в случая - по-лек е с около 20 кг от Клоков ;).
Е, Клоков сега навлиза в кросфита момчето, дайте му време. :D Все пак се занимава активно с кросфит от 6 месеца, Фронинг от 5 години, има незаменима основа и соц дисциплина, ако не на тези, на следващите игри ще мачка.
И Вик, Фронинг е лилипут :D, висок е колкото мен, а Митака е 1,87 което е в негов ущърб, тука експлозивността и височината на атлета са от съществено значение ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 02.03.14 00:51.
казано от Наталья Заболотная на 02.03.14, 00:45:
...
И Вик, Фронинг е лилипут :D, висок е колкото мен, ...
Блажке,
Да не бъркаш нещо? 1.75 е Фронинг, не 1.57... :D :D :D
П.П. Клоков е 1.82 - 7 см разлика не е кой знае какво, но виж 25 кг (а не 20 кг, моя грешка) мускули са си разлика и още как (wasntme).
казано от Vic на 04.03.14, 12:17:
казано от Наталья Заболотная на 02.03.14, 00:45:
...
И Вик, Фронинг е лилипут :D, висок е колкото мен, ...
Блажке,
Да не бъркаш нещо? 1.75 е Фронинг, не 1.57... :D :D :DП.П. Клоков е 1.82 - 7 см разлика не е кой знае какво, но виж 25 кг (а не 20 кг, моя грешка) мускули са си разлика и още как (wasntme).
Да, сега видях, абе в едно списание мускули и фитнес бяха писали, че е 1,55 висок и на мен ми се стори странно.
Иначе сега отворих WIKI и там пише 1,75 - 88кг, значи е с 13 кг по-лек от Клоков, който е 101 в момента, не знам къде ги видя тея 25 кила разлика, трябва да те понауча на счетовдни сметки :D
И за друг интересен факт ще ти обърна внимание, в спорта вдигане на тежести най-големите постижения на изхвърляне са в категории 69-77-85, поради възможността на атлета за експлозивност и височината, знаеш предполагам, че килограмите се определят според ръстта още в детска възраст. Справка Величко Чолаков, който е бил 77, но с течение на времето за бъде ефективен е стигнал до 150.
Ако отвориш IWF да гледаш резултати, ще видиш, че изхвърлянето след 85 категория няма кой знае какви завидни постижения, дори 3-ите на 94 изхвърлят колкото се изхвърля в 85, да не говорим, че в 105 си е постижение да изхвърлиш повече от 190, а Илин в 94 прави рекорд със 195, Марков има 190 на 85… общо взето нищо кой знае какво, докато не стигнем до тласкането, което значително се увеличава с покачването на килограмите :)
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.03.14 13:11.
казано от Наталья Заболотная на 04.03.14, 13:06:
...
Упс! Баща му е бил в категория до 110 кг. Mea culpa - ок, нека са 13 кг :)
Но все пак говорим за Клоков, световна сила в щангите, нали? 100 кг изхвърляне са му загрявка, при положение, че почти на всяка тренировка има снимки как прави успешни опити на 190 кг.
А колкото до това да му дадем време да се адаптира към кросфит натоварването - не вярвам някога да се опита да участва в игрите. Рискува прекалено много, шансовете да го отвеят и въобще да не успее да мине квалификациите са твърде големи.
04.03.14
13:31
Доколкото знам организаторите могат да дадат wild card на някого за игрите директно ;) По тяхно усмотрение ;)
казано от Херцог Трън на 04.03.14, 13:31:
Доколкото знам организаторите могат да дадат wild card на някого за игрите директно ;) По тяхно усмотрение ;)
Супер! (y)
Досега не е правено, но ще се радвам да има и такава опция. Интересът ще се вдигне ако участва някой от ранга на Клоков.
Абе Сливенко добре се справи, но тя май повече опит имаше.
Тази статия в спометатото списание е такъв смешен сбиротак, че няма накъде. Просто безумно дразнеща некомпетентност и неграмотност...УЖАСНА!!!
Толкова народ после ме питаха, дали е вярно това за Фронинг, че ми стана смешно. Как една глупост може да манипулира хората, не мога да повярвам.
1, 7 и малко е, а Клоков е точно колкото мен...висок:)
Надали ще се справи на Игрите, твърде дълго време се е адаптирал и практикувал ВТ и ще му трябват поне две години да се очупи за такива натоварвания, или щангистите са свръх хора, а...:))))
Фронинг е играл бейзбол, американски футбол, кросфити от поне 6 години(и в началото никак не изглеждаше, че ще доминира така в последствие, но...)
Дан Бейли има 48 секунди на 400м.(който е бягал, знае какво е това). А на миналите Игри, в първия комплекс “Мъсъл ъпи-сначове-400м.”, едвам си движеше краката на бягането...
Не знам кой е бащата на Клоков, но самия Клоков се е състезавал винаго в до 105 :), явно обаче по времето на баща му е имало и категория до 110, за първи път чувам за нея, но ето, научих нови неща :D
Понеже нямам много време, ако искаш някой път може да говориш със Сашо Животното за разликата межу 30 изхвърляния на 100кг и изхвърляне на 190 и адаптацията, ще ти дам малък жокер - Фронинг не може да изхвърли 190 :), всъщност ме съмнява да може и повече от 140.
казано от Vic на 04.03.14, 13:35:
казано от Херцог Трън на 04.03.14, 13:31:
Супер! (y)
Досега не е правено, но ще се радвам да има и такава опция. Интересът ще се вдигне ако участва някой от ранга на Клоков.
Супер, ама той няма да иска...е, освен ако предложението не е неустоимо.
казано от Наталья Заболотная на 04.03.14, 13:45:
Не знам кой е бащата на Клоков, но самия Клоков се е състезавал винаго в до 105 :), явно обаче по времето на баща му е имало и категория до 110, за първи път чувам за нея, но ето, научих нови неща :D
Понеже нямам много време, ако искаш някой път може да говориш със Сашо Животното за разликата межу 30 изхвърляния на 100кг и изхвърляне на 190 и адаптацията, ще ти дам малък жокер - Фронинг не може да изхвърли 190 :), всъщност ме съмнява да може и повече от 140.
Па ти слушай сега аз какво ще ти кажа, без да питам Животното.
30 пъти можеш да изхвърлиш 100 кила и със 130 макс., просто трябва да го правиш често и целенасочено като резултат и мускулна адаптация, ако ще гониш и време.
Зависи с колко време разполагаш и наистина е обосновката ти сначало трябва да е насочена, точно към този резултат.
Шебеците в твоята зала с 200 снач(ако изобщо има такъв сега в БГ), що не ги питаш дали ще се навият да го направят.
Славко, това имах предвид за БОГА! :D
Просто шефовете ме следят и не мога да пиша много.
Иначе си мисля, че Демир може да се навие, тъкмо е 77 кила, ама ще е след европейското, че бат Иван ще ни убие и двамата :D
Аааа, оки де:)
Разбрахме се!
На Демир съм му един от най-големите фенове!!! Дано някога благоволиш да ме запознаеш с него...
Може да ударим един “Grace” с него:)
За атракция:)
Може и да е имало такава категория. Променят ги мисля края на 80те или началото на 90те. Така световния рекорд на Антонио Кръстев си остава неподобрен и до днес, защото категорията, в която е поставен вече не съществува ;)
казано от slavko на 04.03.14, 13:58:
Аааа, оки де:)
Разбрахме се!
На Демир съм му един от най-големите фенове!!! Дано някога благоволиш да ме запознаеш с него...Може да ударим един “Grace” с него:)
За атракция:)
Няма атракция, 20лв приготви хахаха :D
Даже още отсега прогнозирам, че освен вашият бас, ще има и вътрешни залагания в отбора кой ще победи ти или той :D
Както за мен и Айсел, само че тя избяга в 75 категория и сега залаганията губят смисъл :D
казано от slavko на 04.03.14, 13:44:
Абе Сливенко добре се справи, но тя май повече опит имаше.
Много се одърви тя на качването на въже и на набиранията, ама е разбираемо. Според мен тея, които минават от щангите към кф, трябва да забравят големите тежести и да преминат на кондиции подобни на тея на бат Сашо, те да загубят сила, и да им паднат главоломно максовете, пак ще са по-високи от тея на елитните кросфитъри.
Вячеслав Клоков - световен и европейски шампион 1983 година - класиране.
За разликата в 1 повт на 190 и 30 на 100 точно на мен нямам какво да ми обясняваш (жокер ;)). В случая Клоков сам се набутва да “защитава честа” на щангистите, значи си поема риска да не успее. А както се видя от клипчето на Mat Fraser, с основание трябва да се притеснява.
И като завършек на дискусията, в кросфит няма категории :), така че Клоков бие Фронинг, понеже оттам тръгна всичко :)
казано от Наталья Заболотная на 04.03.14, 14:22:
И като завършек на дискусията, в кросфит няма категории :), така че Клоков бие Фронинг, понеже оттам тръгна всичко :)
А Mat Fraser бие убедително и двамата. :P
http://www.boxlifemagazine.com/community/the-npfl-the-professional-fitness-league-everything-you-need-to-know-for-now
Това видяхте ли го бе ? Какво мислите ? На мен лично малко ми напомня за филма “Ролербол” :)
Приятно съм изненадан, най-вече от факта, че изводите на Тибодо се покриват на 100% с личните ми наблюдения върху прогреса, както моя, така и този на приятели. Също така имах предположения или да го кажа по-точно подозрения, които Тибодо потвърждава :).
28.05.14
19:41
Нищо ново не прочетох в тази статия.Все неща,които се знаят от много време,просто тук са написани за кросфит-а.
казано от Ivaylo Stefanov на 28.05.14, 19:41:
Нищо ново не прочетох в тази статия.Все неща,които се знаят от много време,просто тук са написани за кросфит-а.
Това е доста ново,поне аз не съм чел някой от “фитнес гурутата” да го казва.
A CrossFit Apology
3 Things CrossFit Taught Me
I used to make fun of CrossFit. I thought it was a fad and they all used shitty form; that they couldn’t get strong or build muscle doing those workouts. Well, I was wrong. Working with a lot of CrossFit athletes made me change my mind. While I personally wouldn’t train using only WODs, I did learn a lot of things from coaching CrossFit athletes.
I work with a very diverse clientele: average Joes, athletes, bodybuilders, and CrossFitters, and I must say that next to the powerlifters I worked with, the CrossFitters were the strongest overall. Oddly enough, for a group that has a reputation for using bad form, they have probably the best form among the people I’ve trained. Serious CrossFitters are perfectionists and really work at their craft. Sure, they might have a slight technical breakdown during WODs, but most of the time their technique is very solid.
A big congrats to the guys and girls from CrossFit Lévis for opening my eyes!
Мнението беше редактирано от BGcmex на 28.05.14 23:06.
казано от BGcmex на 28.05.14, 23:01:
казано от Ivaylo Stefanov на 28.05.14, 19:41:
Това е доста ново,поне аз не съм чел някой от “фитнес гурутата” да го казва.
Аз също ;)
29.05.14
10:20
Бе на мен ми е на оная работа,какво казва някой фитнес гуру !
Само да вметна,че едно време много от силачите са правили тягата с извит гръб и са били адски силни!(казвам го,защото беше засегнато в статията).
29.05.14
10:24
Новото е думата CrossFit :)