The Journey ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.04.14
20:44

казано от Елизабет на 28.04.14, 20:01:

В този ред на мисли, наскоро ми попадна статия,в която се твърди,че в Ащанга няма последователност/ да се разбира овладяване на позите от предходната серия, преди да преминеш на следващата/, защото във втора серия имало пози като Шалабасана, които са по-лесни.Това на мен като разсъждение ми е не просто странно, то ми звучи нелогично.Ако я намеря пак ще ти я пратя, за да си кажеш мнението.
Доколкото помня позите-индикатори според Кино са:
1.Utthita Hasta Padangusthasana
2.Marichyasana D
3.Supta Kurmasana
4.Изправяне и спускане в  Urdhva Danurasana
На някои места виждам,че добавят към този списък и минимум 3-5 минути стойка на глава.

Да, това са горе-долу позите, бих добавила и Бадаконасана А, с брадата допряна до пода.
Естествено, че има последователност, при това изключително издържана логически. Шалабасана може да е относително лесна, но все пак вероятността да не се изпълнява правилно е голяма (често седалището се стяга, краката се раздалечават и т.н.). Тя не случайно е в самото начало на Втора серия - тя е един от малкото напълно активни наклони назад, имащи за цел да активират гръбната мускулатура, така че по време на следващите и по-дълбоки наклони назад тя да работи, а да не се разчита само на лордозата в пояса или хипермобилността на таза. Освен това е некоректно и небезопасно да се изпълняват позите без съответните им виняси.

Стойката на глава е базова и задържане по-малко от 2 минути не носи почти никакви ползи. Естествено, времето следва да се увеличава много плавно и последователно, за да се адаптира тялото към обърната позиция. В крайна сметка, 5 минути не предизвикват световъртеж и замайване (от позата следва да се излезе по съответния начин), но на мен лично трапеца и гърба ми се схващат и изтръват още на третата минута. (Това в отговор на Енев). :)

29.04.14
09:14

28.04.2014

05:25 Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  1 час и 30 мин.
ॐ  Бях се наспала, което е много странно, тъй като имах доста неспокоен сън...
ॐ  Беше приятно, въпреки че можеше да съм по-експедитивна… На места имах излишно забавяне. Всъщност във всяка практика най-много се бавя при Курмасана, Супта Курмасана, Гарба Пиндасана, Упавища Конасана, Урдва Данурасана и може би стойката на глава... А и понякога имам нужда да задържам по-дълго в някои пози... Но пък в крайна сметка за никъде не бързам ;)

Храна и други:
❀ чай ❀  зелен* + коприва**
⌚ 05:15 - пчелен прашец*
ॐ 05:25 - Йога
⌚ 07:20 - каму каму*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 09:00 - ягоди* ✍  Трябва ми малко по-голямо количество!
❀ чай ❀  био чай* (праскова, джинджифил, зелен, матча)
⌚ към 11:30 - Крем от: кашу*, кокосово брашно*, рейши, чага, мака*, какаови зърна* и агар ✍  Бях огладняла нормално и след това бях сита без да преяждам.
⌚ 14:45 - салата*, малко спанак*, магданоз**, яб. оцет*, сусамово олио* и козе сирене* ✍  Бях гладна. Не трябваше да я ям цялата. След това усещах неприятна тежест дълго време… Явно трябва да ям по-бавно, за да усетя кога да спра...
✽ добавки ✽  МСМ*
✽ добавки ✽  1000 мг. крилово масло
⌚ 18:30 - слънчогледови семки ✍  Още не бях гладна, но за семки съм винаги готова ;)
⌚ 19:15 - салата*, лук**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол* ✍  Поогладнях и в интерес на истината това ме засити, но положих старание да мисля в храната, а не във всичко странично!
⌚ до към 21:00 - слънчогледови семки ✍  Беше ми необходимо да си напомням, че трябва да съм спокойна и, че не трябва да очаквам да си натъпча стомаха с тях! Припомнях си и усещането, че всъщност съм сита… 10-тина минути след като приключих започнах да усещам, че наистина добре съм се заситила :) . Но количеството беше в пъти по-малко от обичайното, което много ме радва! Дано да успея да продължа в същия дух :)

Мисли разни разнообразни:

✍ Добавих си към всяко от храненията и коментар за това как се чувствам, за да ми е по-лесно да си намеря правилния подход...

✍  Имам една чуденка! Дали храна, която откровено не обича човек, трябва да я яде само, защото е полезна? За мен това са спанакът и копривата (във вид на ядене. Коприва на чай ми е ок)… Докато си хапвах салатата на обяд погнусата, с която гледах спанака, ме наведе на тези размисли... Въпреки, че беше страшно малко... Всъщност в каквото и да го сложа, мисълта, че го има ме отблъсква... Доста време си правех фрешчета с него, но това съвсем не означава, че ми е харесвало...

✍ А тази снимка ми напомня на едно отдавна забравено чувство, което много ми липсва! А щом ми липсва, значи трябва да си го върна (sun)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 29.04.14 09:26.

Според мен, ако човек не харесва определена храна, трябва да я избягва. Може и да е полезна, но е натоварващо психически, а това води до евентуално залитане към други не толкова полезни :) Аз примерно знам, че дроб, сърце и т.н. карантии са много полезни, но просто имам някаква непоносимост и намирам алтернативи :) А спанак на салата не съм ял, но на яхния много обичам - пробвай :)

29.04.14
10:25

казано от Sunny S. на 29.04.14, 09:14:

✍  Имам една чуденка! Дали храна, която откровено не обича човек, трябва да я яде само, защото е полезна? За мен това са спанакът и копривата (във вид на ядене. Коприва на чай ми е ок)… Докато си хапвах салатата на обяд погнусата, с която гледах спанака, ме наведе на тези размисли... Въпреки, че беше страшно малко... Всъщност в каквото и да го сложа, мисълта, че го има ме отблъсква... Доста време си правех фрешчета с него, но това съвсем не означава, че ми е харесвало...

Съни, нищо не “трябва” :) Важно е човек да прави това, което иска и му доставя удоволствие и това важи и за храната според мен :) Преди време исках да ям извара, защото е богата на белтъчини. Какво ли не опитах, но така и не намерих начин да ми хареса. Подобно е и положението с тахана, но там има надежда, защото мога да го ям с плод или в някаква смеска. Така че, ако спанакът и копривата не ти харесват - по-добре не се мъчи :)

29.04.14
10:26

казано от Херцог Трън на 29.04.14, 10:19:

Според мен, ако човек не харесва определена храна, трябва да я избягва. Може и да е полезна, но е натоварващо психически, а това води до евентуално залитане към други не толкова полезни :) Аз примерно знам, че дроб, сърце и т.н. карантии са много полезни, но просто имам някаква непоносимост и намирам алтернативи :) А спанак на салата не съм ял, но на яхния много обичам - пробвай :)

Пробвала съм как ли не и спанака, и копривата. Още от малка майка ми се опитва да събуди в мен някаква любов към тях и тя ми е правила какви ли не вариации. Само да отбележа, че готви невероятно вкусно по принцип :) И най-вероятно и въпросните вариации са невероятно вкусни, но мисълта, че ги има просто ми притъпява всички други възприятия ;)

казано от Puma на 29.04.14, 10:25:

Съни, нищо не “трябва” :) Важно е човек да прави това, което иска и му доставя удоволствие и това важи и за храната според мен :) Преди време исках да ям извара, защото е богата на белтъчини. Какво ли не опитах, но така и не намерих начин да ми хареса. Подобно е и положението с тахана, но там има надежда, защото мога да го ям с плод или в някаква смеска. Така че, ако спанакът и копривата не ти харесват - по-добре не се мъчи :)

Благодаря ти за съвета! (sun)
И аз натам клоня вече, че наистина си е мъка, а пък и мама ще се зарадва на спанака, който ще й подаря после ;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 29.04.14 10:28.

30.04.14
09:16

29.04.2014

06:10 Почивен ден (новолуние ○ ) :
ॐ  - 5 поздрава А (имах нужда да се поразтегна)
ॐ  - Йога Нидра
ॐ  - Опит за медитация
ॐ  около 50 мин.
ॐ  Мисля, че успях на моменти и може би за броени секунди да се концентрирам само в дишането си и да изключа всичко. (sun) Все от някъде се започва...
ॐ  Като цяло беше приятно и зареждащо! :)

Храна и други:
⌚ 06:00 - пчелен прашец*
ॐ 06:10 - Релаксации и медитации
⌚ 07:30 - каму каму*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 09:00 - ябълка* ✍ Много добре се чувствам с плод за закуска. Просто трябва да е повече. И предния ден имам такъв коментар и не съм се послушала...
❀ чай ❀  био чай* (праскова, джинджифил, зелен, матча)
⌚ около 11:00 - Напитка от: кокосово брашно*, рейши, чага, мака* и какаови зърна* ✍ Засити ме за около час
⌚ към 12:20 - ябълка* ✍ Бях си наистина истински гладна!
⌚ към 14:30 - салата*, домат*, магданоз**, авокадо*, яб. оцет*, сусамово олио*, хим.роз.сол* ✍ Явно само салата ми е крайно недостатъчно! Просто експериментирах с по-малко храна в унисон с новолунието ;)
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 18:40 - салата**, лук**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол* ✍ Засищащо количество!
⌚ до към 21:00 - слънчогледови семки ✍ На моменти пак бързах и даже си гледах часовника… Не прекалих с количеството, но това следене на часа ме тревожи...
  - домашно кисело мляко**
✍ Не мога да повярвам, че като малка съм махала каймака! Толкова е вкусен :)

✍ Баба ми много сладко ми разказваше за киселото мляко преди да ми го даде. Обясняваше ми как познава (giggle) кравата, знае къде ходи да яде, колко е хубава и чиста… Може и да ме послъгваше като знае колко държа на храната си, но пък млякото беше наистина вкусно! :)

✍ Опитвам се да си променя длъжността във фирмата с по-художествена насоченост. Вече много ми липсва творческата работа и много си личи. Всички документи, които изпращам на колегите (неофициални, де) са във възможно най-творчески вид. За момента никой не ми обръща внимание на поривите, но аз ще продължа да си драпам натам... Другата работа ме задушава просто! :(

✍ Нещото, което предизвиква искрени пориви за повръщане у мен, е това обвързан мъж да прави опит за флирт с мен! Няма по-отблъскващо нещо на света. (nbad)
Но пък после си оправих настроението и то пак на тема отношения мъж-жена. Като отивах на работа видях една много сладка двойка. Той я караше на работа и толкова сладко се целунаха преди тя да слезе... Тя слезе и направи няколко крачки, тогава той й свирна да се обърне, за да й изпрати въздушна целувка... Е това ще ме кара да се усмихвам цял ден! (sun)

30.04.14
09:32

Здравей!

Виждам че се занимаваш медитация на мен от известно време ми е хрумнало да медитирам но въобще не знам  какво точно трябва да правя
Снощи мислех да си потърся клипче някакво обаче се опасявам че ще ми стане досадно да седя в едан поза повече от 15 минути :D

Мнението беше редактирано от Alexandra Stefanova на 30.04.14 09:47.

30.04.14
09:42

казано от Alexandra Stefanova на 30.04.14, 09:32:

Здравей!

Виждам че се занимаваш медитация на мен от известно време ми е хрумнало да медитирам но въобще не знам  какво точно трябва да правя
Снощи мислех да си потърся клипче някакво обаче се опасявам че ще ми стане досадно да седя в едан поза повече от 15 минути.МА

Клипче за медитация?! (tmi) Какво точно ще изобразява?
Никой не може да те научи да медитираш - това е вътрешна практика, която или се получава от самосебе си, или не си готов за нея. В йога една голяма част от физическите практики имат за цел да подготвят тялото и съзнанието за медитация, а ти искаш от там да започнеш?!

30.04.14
09:46

Маги

Не знам всъщност сигурно глупости говоря, не съм запозната с йогата и медитацията въобще :D
От известно време вкъщи изпълнявам по 40 и няколко минутни клипчета от Power yoga for beginners въпрeки ,че не знам за начинаещи какъв вид йога е добре да изпълняват . Тоест да разбирам че метидацията е просто поза в която ти е удобно ,хубаво музика и това е ?

Мнението беше редактирано от Alexandra Stefanova на 30.04.14 09:51.

30.04.14
09:51

Първо не е просто, и второ не е само поза.

30.04.14
09:52

Може.Както казах не съм запозната с тези неща

30.04.14
15:35

30.04.2014

05:20 Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  1 час и 35 мин.
ॐ  Е, има и такива дни! Това изречение най-добре описва днешната практика!
ॐ  Разсеяно и бавно! За второто не ме е яд, но за първото… (dull) Голяма (и може би основна) заслуга според мен има дишането… Някак затруднено ми беше... Дотолкова разконцентрирана бях, че веднага след като излезнех от някоя поза се замислях дали съм я направила... (tmi)
ॐ  Още в началото при позите от стоеж при някои изправяния ми се завиваше свят, което откакто практикувам не ми се е случвало… Склонна съм да обвиня времето и разбира се проблемът с дишането...
ॐ  И съответно пак съм се насилила някъде, тъй като имах обичайните неприятни болки в пренатегнатите ми мускули след практиката..

Храна и други:
⌚ 05:10 - пчелен прашец*
ॐ 05:20 - Йога
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 09:00 - ябълка* с канела* ✍ Явно голямо значение има и начинът на поднасяне. Днес 1 ябълка ми беше напълно достатъчна. Просто я нарязах на хапки и я поръсих с канела.
❀ чай ❀  йоги чай* (ехинацея и др.)
⌚ към 11:30 - Крем от: кашу*, кокосово брашно*, рейши, чага, мака*, какаови зърна* и агар ✍ Обожавам го! Мога да го ям с часове
⌚ към 15:20 - салата**, магданоз**, черен ориз*,  яб. оцет*, кокосово масло* и хим.роз.сол* ✍ Браво на мене! Много вкусно! Може би не бях чак толкова гладна… И може би не трябваше да я ям цялата…

ПЛАНИРАМ до края на деня:
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ ? - салата*, лук**, краставица*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
⌚ ? - слънчогледови семки

✍ Е, смятам да продължа с новия ми полезен навик и компютърът да не бъде включван следващите 6 дни. Единствено, ако ме обхване голямо желание да си заснема практиката, ще го включа само за това, но едва ли... Ако има добавки и редакции от днес, ще ги нанасям на 7-ми. Тези дни ще се опитам да се вгледам малко в себе си, дори може да си водя някакъв дневник, защото е голям хаос в мислите и разсъжденията ми, а и обичам да пиша на ръка… ;) И доста домакински задачки съм планирала. Дано да ги свърша за около 2 дни, за да имам повече време за почивка и самопсихоанализа :) По принцип плана беше да се припичам на слънце на терасата, на село, в гората... Абе, да се припичам на слънце, където ми падне! (sun) Но с това време май ще се припичам само пред печката и климатика... (wasntme)

✍ Хубави почивни дни на всички с много усмивки, положителни емоции и пълноценен отдих! (sun)

““Alice laughed: “There’s no use trying,” she said; “one can’t believe impossible things.”
“I daresay you haven’t had much practice,” said the Queen. “When I was younger, I always did it for half an hour a day. Why, sometimes I’ve believed as many as six impossible things before breakfast.”“
Alice in Wonderland.

07.05.14
10:41

от 01.05.2014 до 06.05.2014

Тези дни гледах да наблегна на почивка, йога и позитивни мисли (sun) В последните два дни ме осени едно прозрение! След разни анализи на сегашни и минали чувства, сега съм се отдала на това да правя и ям всичко, което ми доставя удоволствие. Така елиминирам стреса от планирането, забраните и правилата… Дадох си сметка колко важно е да съм спокойна и ще дам всичко от себе си да го постигна! (wait)

Йога:
  Всеки ден по около 1 час и 30 мин.
  В някои дни се пораздвижвах и следобед, но не по задължение или план, а защото исках :)

Храна:
  В общи линии всеки ден започвах с пчелен прашец, каму каму, после плод, по-късно през деня разни вариации на шейк с чага, рейши, мака и нещо кокосово.
  Така да се каже “daily essentials”: салати и слънчогледови семки.
  Останалата храна през деня беше ядки, рибка, козе кашкавалче, козе сиренце, домашно кисело мляко (не заедно ;) )

✽ добавките ✽  МСМ, крилово масло

✍ От доста време има едно интересно явление, за което не споменавах докато се уверя, че не е измамно! Е, вече съм сигурна! Не мога да ям тиквени семки! (party) Само при мисълта за тях ми се гади… Радвам се, че няма да прекалявам вече с тях, но пък това чувство показва колко много съм измъчила тялото си, за да даде тази реакция... :x Затова сега със слънчогледовите гледам да подхождам спокойно без да си мисля, че не трябва, което ме кара да ям повече... Просто им се наслаждавам, колкото ми е приятно без ограничения! (wait)

✍ Върнах се към една стара любов! КАШКАВАЛЪТ! (inlove) Не, че не съм си хапвала и досега, но беше ограничено, планирано и лишено от това удоволствие… А го спрях не за нещо друго, а защото четях и слушах, че млечните не са полезни… Само че и за миг не се замислих, че аз не съм имала проблеми и дискомфорти с тях. А съм имала доста дълъг период в живота си (години! Не знам точно колко, но 8 ги има със сигурност!), когато съм го яла в огромни количества и едва ли не е бил основната ми храна... Което не е за пример, разбира се! (tmi) Просто така показвам по-образно идеята си, че явно нямам проблем с храносмилането му...

✍ Сега предстои да видим дали идеята за спокойствието ще сработи в работна среда! ;)

07.05.14
12:07

Съни, мишчицата от снимката ме кара да си представям теб и как си браниш парченцето :D включвам се във фен клуба на кашкавала, наблюдавам се от край време,че избягвах маскимално млечни, както кашкавал,така и кисело мляко,а имам сигурни източници и за двата продукта (dull) обожавам ги, а си мисля,че не трябва да ги консумирам.. обаче и аз взимам мерки и правя промени и съм щастлива,че не съм единствена!
Слънчев ден и извинявай за спама. (blush)

07.05.14
12:39

казано от Симона Семова на 07.05.14, 12:07:

Съни, мишчицата от снимката ме кара да си представям теб и как си браниш парченцето :D

Хахахаха много правилно си го представяш! Точно такава е гледката и го гризкам на мънички хапчици с размерите на мишите ;) Голям кеф (sun)

включвам се във фен клуба на кашкавала, наблюдавам се от край време,че избягвах маскимално млечни, както кашкавал,така и кисело мляко,а имам сигурни източници и за двата продукта (dull) обожавам ги, а си мисля,че не трябва да ги консумирам.. обаче и аз взимам мерки и правя промени и съм щастлива,че не съм единствена!
Слънчев ден и извинявай за спама. (blush)

Аз не съм сигурна дали съм права с връщането им в менюто, но ще пробвам и ще разбера ;)

Слънчев ден и на теб! (sun)

08.05.14
09:01

07.05.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  1 час и 20 мин.
ॐ  Обърнах внимание на дишането и нещата се получиха приятно и ползотворно! (sun)
Предният ден си направих един експеримент и установих, че имам основни грешки в дишането. Озвучих го, колкото можех, за да го чуя по-ясно. Установих, че ненужно го удължавам, при което се получава едно накъсване... Съответно не си помагам така, а си преча! Или, ако мога да се изразя така, преди да си осъзная грешката дишах “количествено”, а сега дишам “качествено”... Далече съм от наистина качественото, просто го използвах като по-образно представяне на проблема :)

Храна и други:
⌚ 07:30 - пчелен прашец* и каму каму*
✽ добавки ✽  МСМ
⌚ 10:30 - ябълка* с канела*
❀ чай ❀  йоги чай* ( Green energy)
⌚ към 13:30 - Шейк от: рейши, чага, мака*, кокосов крем* и кокосова вода
⌚ към 15:30 - Крем от: кашу*, какаови зърна* и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от 19:30 - салата*, авокадо*, чесън*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - слънчогледови семки
до към 22:00 - кози кашкавал

✍ В почивните дни имах неблагоразумието да си пусна женско предаване ей така просто за фон… Послушах глупости на воля, но нещо ми прикова вниманието… Младеж, претендиращ да е йогин, облечен с дънки и маратонки, показваше по уникално дървен начин и залитайки, пози, за които обясняваше настойчиво, че махат целулита и че дишането няма значение... (tmi) 

✍ Продължавам стремежите си към спокойствие и любов към себе си! ;) (sun)

09.05.14
10:34

08.05.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  1 час и 20 мин.
ॐ  Пак гледах да се съсредоточа в дишането, но някак не се получи така качествено, както ми се искаше! И това си пролича след практиката. Наистина дискомфортът беше лек, но все пак го имах... (wait)

Храна и други:
✽ добавки ✽  МСМ
⌚ към 11:00 - Шейк от: рейши, чага, кокосов крем* и кокосово брашно*
⌚ към 12:30 - ябълка* с канела*
❀ чай ❀  йоги чай* ( лимон, джинджифил и т.н.)
⌚ към 15:30 - Крем от: кашу*, макадамия*, мака*, какаови зърна* и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от 19:30 - салата*, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - котлет от сьомга на пара
до към 23:30 - слънчогледови семки
  бяло вино*

✍ Имах някакъв стомашен дискомфорт през деня и хич не ми се ядеше... Вечерта пак не бях толкова гладна, ама като започнах да я режа тая салата и докато не напълних купата не се спрях… И като добро дете гледах да си изям всичко… (giggle) Съответно за рибата и семките нямаше много място, но аз упорито ги вместих! (blush) Пуста любов (или по-скоро чревоугодничество...! (giggle) А снощи като загледах едно предаване за разни самолетни катастрофи по “National Geographic” и се забравих със семките... Няма да кажа количеството, което погълнах... (wasntme) Но пък не ми беше тежко! Дискомфортът се появява обикновено на другия ден...
Забелязвам, че като ям риба и после се оливам със семките. А предните дни като си хапвах кашкавала нямах такива пориви... И това ще бъде прилежно самопсихоанализирано... Тая самоанализната работа ще вземе да ми се превърне в хоби! ;)

✍ Съвсем в началото съм на “free style”- а в храненето, но мога малко да си поразсъждавам… Е, все още си го имам в себе си гледането на часовника, смятането колко е минало от предното хранене, което се опитвам да преборя. (dull) Всъщност го правя съвсем несъзнателно... Като си дам сметка, че се подхлъзвам натам, спирам... Хубаво ми е да не се тормозя психически да мисля, че “трябва” и всъщност кога “трябва”… Честно казано храненето през деня винаги ме е натоварвало, както психически, така и физически... Хубаво ми е с по-леки хапвания! Но ще видим накъде ще се развият събитията...Всъщност този “free style” се опитвам да го прилагам за всичко. Не се наливам излишно с вода, не се насилвам да се движа след работа като по-скоро ми се иска просто да отдъхна... Опитвам и в работата да го приложа, но там ми е по-трудно... Защото, ако трябва да правя само това, което искам, по цял ден ще рисувам (sun)

10.05.14
09:12

09.05.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  1 час и 30 мин.
ॐ  Който стои до никое време пред телевизора и яде семки, не може да очаква чудеса от практиката си в 05:20 сутринта! (blush)
ॐ  Хубавото е, че имам една спечелена битка с егото, но войната е все още в разгара си… Въпреки, че дори и след като си мисля, че не съм се насилвала, пак след практиката имах дискомфорт… Но тук вече проблемът е в дишането, както установих наскоро...

Храна и други:
⌚ 07:40 - пчелен прашец* и каму каму*
✽ добавки ✽  МСМ
⌚ 10:30 - 11:00 - Фреш от: лимон* (с кората), джинджифил*, мед* и канела*
⌚ 12:30 - Шейк от: рейши, чага, кокосов крем* и кокосово брашно*
⌚ 13:30 - Крем от: кашу*, мака*, какаови зърна* и агар
⌚ около 16:00 - Фреш от: лимон* (с кората), джинджифил*, мед* и канела*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от 19:30 - салата*, краставица*, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - кашкавалче - козе и краве* (много, но пък ми беше много хубаво! (sun) )
до към 23:00 - слънчогледови семки и още кашкавалче (трябва да преместят “Стани богат” в по-ранен час… (wait) )
  бяло вино*

✍ Самоизненадах се! Снощните семки ми понатежаваха само рано сутринта по време на йогата. След това си огладнявах съвсем нормално и нямах кофти сигнали от тялото ;) Даже за кремчето на обяд си бях толкова истински гладна, колкото не се бях чувствала от сума ти време... Трябва да започна да си слагам в торбичката с храната за работа и разни неща “за всеки случай”, че към 16:00 пак си огладнях... Добре, че ми остана от фреша и закрепих ситуацията :)

✍ Усмихната работна събота! (sun)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 10.05.14 13:07.

10.05.14
16:21

10.05.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  1 час и 30 мин.
ॐ  Малко тежка се чувствах…
ॐ  Редуваха се моменти на концентрация с моменти на нахлуване на странични мисли… Борих се с тях и мисля, че съм имала успех, тъй като мускулите ми се чувстваха добре след практиката… :)
ॐ  Много смешно се изтърсих на дупе при изправянето в Бхуджапидасана (giggle)
ॐ  Като цяло се усещах слаба в ръцете (бандхите нещо бяха в почивка ;) ) и тежка в тялото...

Храна и други:
✽ добавки ✽  МСМ
⌚ 09:30 - ягоди*
❀ чай ❀  зелен* + мента*
⌚ 13:00 - 13:30 - Шейк от: рейши, чага, какаови зърна* (щеше да е много вкусно, ако беше топъл :) )
⌚ 14:30 - 15:00 - Крем от: кашу*, мака*, кокосов крем*, ванилия и агар (толкова беше вкусно, че можех да го ям още по-дълго, ако не бях в офиса…) (inlove)
ПЛАНИРАМ до края на деня:
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ ? - салата*, краставица*, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - кашкавалче
  - слънчогледови семки
  бяло вино*

✍ Не мога да намеря какъв продукт да взема на дядо ми да пие. Схващат му се краката от натрупаната в годините преумора… Съвсем лаишките ми познания от четени статии ме водят натам да търся продукт, съдържащ магнезий и цинк… Тези, които намирам обаче имат и калций, а не знам защо в съзнанието ми е останало, че това не е ок... Засега клоня натам да му взема отделни продукти магнезий и цинк...

✍ Не съм много сигурна дали огладняванията ми бяха интуитивни или по-скоро предизвикани… От несвъртането в офиса все в храната ми беше мисълта… В събота биологичния ми часовник ми казва, че трябва да се наспя и да си почивам :) 

✍ Хубав остатък от съботния ден и прекрасна, и дано да е слънчева, неделя! I`ll be back в понеделник! ;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 10.05.14 16:22.

12.05.14
09:25

11.05.2014

08:50 Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  1 час и 30 мин.
ॐ  Изненадах се, че след количеството кашкавал и семки от предната вечер практиката се получи хубава и приятна…

Храна и други:
ॐ 08:50 - Йога
✽ добавки ✽  МСМ
⌚  - пчелен прашец*
ॐ  - Лекичка и приятна разходка в гората :)
ॐ  - Плаж на “Terasa beach”
❀ чай ❀  зелен* + мента*
⌚  - каму каму*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от 19:30 - салата*, краставица*, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
до към 22:30 - слънчогледови семки
(хапвах ги спокойно, което ме предпази от прекаляване! Спокойствието е ключът!) (wait)

✍ Признавам си без бой! Прекалих доста с кашкавала в събота вечерта, което логично доведе до ужасно задържане на вода и в неделя бях като надуваема кукла… (dull) Както се вижда цял ден не можах да хапна нищо... Просто си бях доволно сита! И установих какво събужда апетита безотказно. Ароматът на прясно нарязана краставица! (inlove)
Но пък хранителните ми неволи не попречиха денят да бъде прекрасен - разходки, време със семейството, плаж... Дори ми остана време за малко домакински задачки. Така да се каже слънцето ми зареди батериите и после овършах набързо с прахосмукачката... (giggle)

13.05.14
09:38

12.05.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  1 час и 25 мин.
ॐ  Доволна съм! Приятно и по време на практиката, и след нея! (sun)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 07:15 - каму каму*
⌚ 07:40 - пчелен прашец*
⌚ към 11:30 - ягоди*
⌚ около 13:00 - Шейк от: рейши, чага, мака* и какаови зърна*
⌚ към 14:30 - череши*
❀ чай ❀  йоги чай ехинациея*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - салата*, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - слънчогледови семки
до към 22:00 - Крем от: кашу*, кокосов крем*, ванилия и агар

малко бяло вино*

✍ Продължавам да си разсъждавам как да си правя почивките при лунните фази. Утре пълнолунието е в 22:17 вечерта. Аз мисля да пропусна практиката утре сутринта обаче, а не вдругиден… Разсъждението ми по въпроса е, че луната е пълна точно в този момент, точно в 22:17 и после започва да намалява... Тя не си седи на едно място! Така, че вдругиден си е вече намаляваща луна, т.е. и прана вече не е толкова силна. А пък утре, когато все още нараства луната и е почти пълна прана ще е много по-силна... Та, така... (wait) 
  ✍ Хубав ден! (sun)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 13.05.14 09:59.

14.05.14
11:52

13.05.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  малко повече от 1 час и 30 мин.
ॐ  Както се вижда и от времетраенето, бях бавна! В началото тръгнах бавно и заспало, но все пак беше приятно… При позите от седеж се поразбудих, но явно съм продължила бавно и не успях да задържа хубавото загряване… Доста често се разконцентрирах с най-излишните мисли на света...

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 07:50 - пчелен прашец*
⌚ около 13:45 - Шейк от: рейши, чага, мака* и какаови зърна*
⌚ 16:00 - череши*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - салата*, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - слънчогледови семки
до към 22:00 - Крем от: кашу*, кокосов крем*, ванилия и агар

малко бяло вино*

Хубав ден! (sun)

19.05.14
11:42

Да се отчета защо не се отчитам ;)
  Реших да си обърна по-сериозно внимание на спокойствието. Всяко планиране, което мога да си спестя, си го спестявам… Затова реших временно да не си записвам храната и йогата, а да оставя всичко да си се случва естествено докато не си влезна в моите си релси, в моя си комфорт... Тогава вече ще мога да се завърна спокойно и да си записвам без да го приемам във вид на план... Защото сега все си мисля ”Ей, вчера в 12:00 ядох еди-си-какво... Значи е време и днес...” въпреки че точно тогава не ми се яде, въпреки че съм огладняла много по-рано или ще огладнея много по-късно...

С йогата също имам нужда да съм по-спокойна. Просто виждам как върви дишането и се съобразявам с него колко мога да натисна… А и все още има моменти, когато се събуждам и я приемам като задължение… Не, не е задължение! Това вече е част от мен и е част, която обожавам... (nlove9) Просто умът ми е обременен от минали дейности, които съм практикувала сутрин и които са ми изкарвали въздуха...

Така и така пиша, ще си запиша още нещо, което ми се случи, за да си го имам… Пия вече 4-та опаковка противозачатъчни, предписани от доктора ми, за да ми подпомогнат нормализирането на FSH и LH. В петък изненадващо МЦ ми дойде 1 седмица предварително, т.е. още докато пия хапчетата... ??? Според доктора просто някое от хапчетата не се е усвоило... Странна работа! Преди години съм ги пила в продължение на години и никога не се е случвало... Да не говорим, че никога не е било толкова силно... Както и да е... Остават само още 2 опаковки и дано всичко си потръгне нормално :)

Като цяло трябва да спра да се напрягам и тревожа за всичко… Нещата се нареждат тогава, когато трябва по начина, по който трябва! (sun)
За известно време ще се подвизавам като воайор тук! ;) Редовно си следя някои дневници :)
Прекрасен ден, изпълнен с много усмивки и любов! (sun)

30.05.14
10:41

29.05.2014
  Липсва ми писането в дневника (sun) Завръщам се с уговорката да не се вманиачавам в планиране и смятане! Ако залитна, пак ще спра… (wait) Просто съм един истински Монк в много отношения (giggle)

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  повече от 1 час и 30 мин.
ॐ  От два дни насам съм се отдала на спокойна практика без никакво насилие, което се оказва по-трудно отколкото си мислех… И разбрах, че се налага по трудния начин! Постоянно си повтарях, че ненасилието е едно от основните неща в йога, но не го прилагах... Но когато ми се събраха няколко поредни дни с адски болки след практика, се чукнах по главата и си казах “Ехооо, защо воюваш срещу собственото си тяло?” (fubar) И се уча да не се вълнувам за това, че ми е отнело повече време. Когато съм готова, ще си влезна в нормални рамки :)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 07:50 - каму каму*
⌚ към 13:30 - Крем от: кашу*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - салата*, краставица*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - сьомгова пъстърва на пара
до към 23 и нещо - слънчогледови семки

малко бяло вино*

✍ Водих си приблизителна калкулация на калории няколко дни, за да се уверя, че слушайки себе си не се отнасям към гладуване, но с моята любов към мазнините, семките и ядките имам стабилна защита от подобни злодеяния срещу себе си ;) Даже се презащитавам в повечето дни (giggle)

31.05.14
11:28

30.05.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  1 час и 40 мин.
ॐ  Като започнах заниманията си с йога, задното бедро на левия ми крак беше адски сковано и сега няколко месеца по-късно това се случва с дясното… Странна работа! Тук ми е трудна частта с ненасилието, а и изкушението да извивам гръбнака е голямо :(

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ към 12:00 - ягоди*
⌚ към 14:00 - Крем от: кашу*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - салата*, краставица*, малко лук**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
до след 23:00 - слънчогледови семки

малко бяло вино*

✍ Нищо няма да кажа за работната събота! Ама нищичко… :x Загадъчно ще си мълча ;)

31.05.14
11:51

казано от Sunny S. на 31.05.14, 11:28:

✍ Нищо няма да кажа за работната събота! Ама нищичко… :x Загадъчно ще си мълча ;)

Нека аз да кажа тогава - трябва да престанат да сливат почивните дни, а после да се отработва. Пълни глупости са това, които излишно затормозяват всички. Или фирмата/предприятието да пуска хората в принудителна отпуска, или който има планове и иска да си слива почивните дни, да си пусне отпуска сам! В нормалните държави (Франция, Германия) е така.

31.05.14
12:16

ॐ  Като започнах заниманията си с йога, задното бедро на левия ми крак беше адски сковано и сега няколко месеца по-късно това се случва с дясното… Странна работа! Тук ми е трудна частта с ненасилието, а и изкушението да извивам гръбнака е голямо :(

Когато започнах заниманията си с Ащанга, бях убедена на 100% че имам дефект и задните ми бедра са просто по-къси отколкото дължината на костта предполага. Години по-късно разбрах че това не само че не е така, ами и все още не съм разбрала пълния им потенциал, не само на тях, ами на много други неща от анатомията си. ;)
Вече спрях да се навивам, че ръцете ми са по-къси, костната ми структура не позволява определени движения, гърбът ми е прекалено слаб и т.н....стана ясно че всичко е възможно, ако се повтаря достатъчно често и продължително. Както казва Шри К. Патаби Джойс: Practice, practice, practice…all is coming. ;) Отне ми години докато се убедя в това.

ПП: Има и друг момент: ненасилието не винаги означава да не се полага усилие. Познавам хора, които изкривяват принципите на Ахимса за да оправдаят мързела си. Знам че ти със сигурност не си от тях, но просто се сетих. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 31.05.14 12:18.

31.05.14
13:11

казано от Маргарита Манева на 31.05.14, 12:16:

Когато започнах заниманията си с Ащанга, бях убедена на 100% че имам дефект и задните ми бедра са просто по-къси отколкото дължината на костта предполага. Години по-късно разбрах че това не само че не е така, ами и все още не съм разбрала пълния им потенциал, не само на тях, ами на много други неща от анатомията си. ;)
Вече спрях да се навивам, че ръцете ми са по-къси, костната ми структура не позволява определени движения, гърбът ми е прекалено слаб и т.н....стана ясно че всичко е възможно, ако се повтаря достатъчно често и продължително. Както казва Шри К. Патаби Джойс: Practice, practice, practice…all is coming. ;) Отне ми години докато се убедя в това.

Една от многото причини да се чувствам страшно привилегирована, че имам възможност да получавам напътствия от теб, е точно това, че научих, че анатомията ми не е извинение, защото не е причина (sun)
От малка реакцията ми при дори най-малкото обтягане на задните бедра беше моментално свиване на коленете. Точно като реакцията на дърпане на ръката от горещ котлон! (wait) Дори не можех да си държа краката изпънати нагоре от легнало положение (перпедикулярно)... Едва ли не, си представях, че ще се скъсат като лист хартия (blush) :D

ПП: Има и друг момент: ненасилието не винаги означава да не се полага усилие. Познавам хора, които изкривяват принципите на Ахимса за да оправдаят мързела си. Знам че ти със сигурност не си от тях, но просто се сетих. :)

Точно от това имам голям страх и затова чат пат се отплесвам в натискането... Трудно ми е да намеря златната среда, но успявам все по-често напоследък, което много ме радва. И не за друго, а защото усещам движенията отвътре (така да се каже ;) )

02.06.14
10:22

Събота - 31.05.2014
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  1 час и 35 мин.
ॐ  Тялото ми спеше, ама много спеше… За разлика от ума ми, който обикаляше в офиса, на почивка, на пазар… Абе само там, където съм, се задържаше за  кратко ;)
ॐ  В общи линии бавна практика със съответно не особено добро загряване, но по някакъв странен начин приятна :)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
❀ чай ❀  зелен* + хвощ*
⌚ към 11:00 - ябълка* с малко канела*
⌚ към 12:30 - ягоди*
⌚ към 14:00 - Крем от: кашу*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле*, домат*, краставица*, авокадо*, чесън*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - омлет от 2 яйца* с куркума*, хим.роз.сол* и чубрица
до към 23:00 - слънчогледови семки и МНОООГО кашу*

малко бяло вино*

✍ Интересното е, че хич не съжалявам за количеството кашу. От много време ми се искаше ей така да си хапна кашу без да се притеснявам и ограничавам. :) Всъщност, ако не си бях затормозила главицата с мисълта, че трябва да спирам, защото е късно, нямаше и да е МНОООГО, а просто много ;)

Неделя - 01.06.2014

08:30 Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  над 1 час и 35 мин.
ॐ  Една от най-хубавите практики досега! (sun) Дори бих я нарекла “най”. Много хубав синхрон с дишането ми се получи. Самото дишане беше дълбоко и чисто. Движенията се получаваха естествено заедно с него :)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 08:30 - Йога
⌚ 11:00 - каму каму*
❀ чай ❀  зелен* + хвощ*
⌚ към 13:00 - ягоди**(ароматът и вкусът на домашните ягоди са несравними! :) )
⌚ към 14:30 - Крем от: авокадо*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка)
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле*, краставица*, авокадо*, чесън*, копър**, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*

малко бяло вино*

✍ Пак се впуснах в разни размисли. Откакто гледам да действам по-спокойно и без графици на хранене се чувствам много добре и най-важното не преяждам. В събота обаче позволих на мисълта, че трябва да приключвам с яденето, защото трябва да си лягам, защото е еди-колко-си часа, да ми изпълни главата и то се вижда - МНООГО кашу! Дотук добре! Спокойна се чувствам като мога да си хапвам семчици докогато си искам... Там е работата, че напоследък докогато си искам е до към 23:30 и ставането в 5:00 ме убива... Не искам да се ограничавам, защото знам до какво ще доведе... Знам, че проблемът е чисто психологически. Просто имам нужда от тази “занимавка”. Опитвала съм да си взема дозата с белени, за да спестя време, но няма нищо общо... Просто се получава така, че не си получавам своето и след това преяждам или с тях или с други неща, които не ми се ядат. Докато като си чопля точно тези, които истински искам нито преяждам, нито се тормозя... Знам, че трябва да се оставя на това желание, защото видях какво стана с тиквените! Просто в един момент си получих това, от което съм имала нужда, и сега изобщо не ми се ядат... Ама хич! ... Големи дилеми... (wasntme) 

02.06.14
11:05

Непознатите ми думички в храната ти стават все повече :D

02.06.14
11:59

казано от Енев на 02.06.14, 11:05:

(giggle)

Непознати, ама вкусни (sun)

02.06.14
20:21

Който държи на здравето си, най-добре да се запознае с тях. ;)
Това се очертава да е храната на бъдещето - тази, която е останала незамърсена и която има потенциала да ни изчисти от натрупаното в нас замърсяване. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 02.06.14 20:22.

02.06.14
20:39

казано от Маргарита Манева на 02.06.14, 20:21:

Който държи на здравето си, най-добре да се запознае с тях. ;)
Това се очертава да е храната на бъдещето - тази, която е останала незамърсена и която има потенциала да ни изчисти от натрупаното в нас замърсяване. :)

Няма да споря с теб, че огромното количество от достъпната ни храна е замърсена - това е трагичен, но неосоприм факт.
Струва ми се обаче, че преувеличаваш ползата от така наречените “супер-храни” - както собствените им свойства, така и чистотата при производството им. Поради високите си цени вече стават примамливи за предприемачите и съответно при отглеждането им започват да се прилагат традиционните земеделски методи за производство на едро. Това ще рече замърсени почви, пестициди, хербициди, механизация, торове, лекарства... Стандартите за “био” или “органични” храни са доста разтегливи и неубедителни и прикриват доста такива похвати, макар и засега не всичко да е позволено.
За съжаление пазарните правила са такива. Търсенето определя предлагането, а пресечната точна между двете - моментната цена.

02.06.14
20:54

Не си прав, Боби. :)
Това, което аз наричам “суперхрани”, не се отглежда. Те просто растат диви. Допреди да започна да се интересувам от това къде и как се “произвеждат”, и аз бях с убеждението, че някъде по света има големи плантации нещо, и хората си го отглеждат, торят, пръскат, и всичко както си му е реда. ;) Става дума за дървесни гъби, корени, плодове, които не подлежат на култивиране - колкото и да не ти се вярва, има места, които все още изобилстват от дива храна.
Нека се прави разлика между “био” (”органична”) и “суперхрана” (често диворастяща). Едното няма нищо общо с другото. Мисля че горното до голяма степен изяснява проблема с високата цена, и съответно има места, където тази храна изобилства и струва стотинки...просто това не е у нас. ;)

ПП: Това го пиша не през погледа на човек, който се храни с такава храна (въпреки че съм такъв), а през погледа на човек, който има навика да проверява всяка хапка, която слага в устата си, и вярвай ми, аз изобщо не обичам да харча излишни пари за неща, без които мога. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 02.06.14 20:56.

02.06.14
21:03

Марги, не споря - може и да е така. Не съм се интересувал достатъчно за всяка такава храна поотделно (защото не е коректно да е обобщява за всички) и не мога да дам компетентно мнение.
Затова пък съм икономист и ми е ясно, че където има пари, идва и интересът. Дано си права и това няма как да стане в този случай, но все пак си запазвам особено мнение - начин да се опорочат нещата най-често се намира.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.06.14 21:04.

03.06.14
10:21

Полезна дискусия се е получила :)

02.06.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  1 час и 40 мин.
ॐ  Много ми се спеше! |-) Отделях много време за намествания. Много ми е странна частта със загряването до обилно изпотяване. Досега не съм имала практика да стана вир вода! (dull)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ около 11:30 - ябълка* с малко канела* (Това похапване се проточи вечно! Всички решиха да ме прекъсват по всевъзможни малоумни причини… (dull) )
⌚ към 13:30 - Крем от: кашу*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - салата*, домат*, краставица-гигант*, авокадо*, чесън*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - 2 варени яйца* с куркума* и хим.роз.сол*

бяло вино*

✍ Беше ми крив ден! Просто, ако имах физическата възможност най-добре щеше да ми е да си върша всичко сама… На всичкото отгоре от сутринта прозорците в офиса бяха широко отворени. Припомням, че беше 12 градуса! И странно само на мен ми пречеше... На финала от Балев ми доставиха заявката, в която изрично бях подчертала, че искам малки краставици, но... Какви бяха? Гиганти! Е, няма да ги хвърля. Ще си ги изям, но просто не обичам такива. Не са ми свежи някак... (wait) 

✍ Важното е, че днес е нов ден, грее слънце и би било добре и аз да грейна ;) 

04.06.14
09:14

03.06.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  1 час и 30 мин.
ॐ  Приятно се получи. Успях да се събудя бързичко и успях да се концентрирам (sun)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ около 11:30 - пъпеш*
⌚ към 13:30 - 14:00 - Крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар (inlove)
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - салата*, домат*, краставица*, авокадо*, чесън*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
до към 23:30 - слънчогледови семки и няколко бразилски ореха*

малко бяло вино*

✍ Сега въпросът е как хем да съм доволна и да не си налагам ограничения, хем да си лягам рано! Днес сутринта (по-горе е описан вчерашния ден) просто не можах да си отворя очите! Станах, изпих си водицата с МСМ-а, като през цялото време очите ми бяха затворени... Опитах се да започна йогата, но очите ми не пожелаха да се отворят... И реших да си спестя мъките и/или някоя контузия и се върнах в леглото... |-) Трябва да намеря някакъв удачен вариант, който да не ме стресира... Не мога да си позволя да продължавам така иначе практиката ми ще се превърне в нещо такова:  (giggle)

04.06.14
10:00

Следващия път увеличи концентрацията на МСМ във водата, със сигурност ще те събуди. ;)

04.06.14
10:09

казано от Маргарита Манева на 04.06.14, 10:00:

Следващия път увеличи концентрацията на МСМ във водата, със сигурност ще те събуди. ;)

Сериозно обмислях някакъв такъв шок да си създам (wasntme) , но леглото ме дръпна като магнит (giggle)

05.06.14
09:25

04.06.2014

Без  Йога:
ॐ  - Принудителна почивка, тъй като ми се спеше зверски! (dull)
ॐ  - Най-официално и отговорно заявявам, че ДЕН БЕЗ ЙОГА НЕ Е ДЕН за мен! ;) (wait)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 07:30 - пчелен прашец*
⌚ около 11:00 - пъпеш*
⌚ към 13:30 - 14:00 - Крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар (вече заема едно от челните места в списъка с любимите ми хапвания (nlove9) )
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - салата*, краставица*, авокадо*, чесън*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
до към 22:30! - слънчогледови семки и кози кашкавал

малко бяло вино*

✍ Имах малък напредък с по-ранното лягане - 1 час по-рано! (sun)
  ✍ През деня имах поредно разочарование, но и то ме научи на нещо! Хората просто не са такива, каквито ми се иска...
  ✍ Мъчиха ме и разни екзистенциални въпроси за това има ли случайности и като се съберат много “случайности” на едно място това значи ли нещо? С две думи си създавам излишно напрежение, защото знам, че колкото и да го мисля нещата ще се подредят и без моето мислене... или пък не?! ...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1