и аз се стреснах при първото гледане... като почна да го затиска щангата инстинктивно отместих поглед настрани (май навик от прекалено гледане на tosh.0) и го догледах с едно око. чак като видях че е жив ми стана смешно :Д иначе той си е виновен - да се надцени с такава тежест и без никой да го пази..
Някой досега да е пробвал дърпане на кола по нагорнище като тренировка? :D чудя се освен крака дали ще товари и малко гръб..
казано от Boby_ на 30.05.14, 13:48:
Изобщо не е смешно, да ви кажа. На мен направо ми се качи сърцето в гърлото, като го видях.
Направо за смях си е.Хората са казали “кой каквото си направи , друг не може да му го направи” , кой го кара да се прави на силен без да има спотър , не трябва ли да е преценил , че може да стане нещо подобно?
казано от Castilo на 31.05.14, 08:07:
Изобщо не е смешно, да ви кажа. На мен направо ми се качи сърцето в гърлото, като го видях.
Направо за смях си е.Хората са казали “кой каквото си направи , друг не може да му го направи” , кой го кара да се прави на силен без да има спотър , не трябва ли да е преценил , че може да стане нещо подобно?
И много други неща са за смях тогава. Катастрофа поради грешна преценка на скоростта на колата отсреща - кой е карал шофьора да изпреварва и да пребие себе си и пътниците в колата? Не трябва ли да е преценил, че няма да му стигне времето да се прибере? Твърде много инциденти стават поради грешна преценка и много от тях са с трагични последствия. За мен няма нищо смешно в такива ситуации.
казано от boika на 30.05.14, 23:54:
Някой досега да е пробвал дърпане на кола по нагорнище като тренировка? :D чудя се освен крака дали ще товари и малко гръб..
По надолнище ще е по-интересно - ще развиеш доста сериозни спринтьорски качества за нула време!
казано от Boby_ на 31.05.14, 18:06:
казано от Castilo на 31.05.14, 08:07:
И много други неща са за смях тогава. Катастрофа поради грешна преценка на скоростта на колата отсреща - кой е карал шофьора да изпреварва и да пребие себе си и пътниците в колата? Не трябва ли да е преценил, че няма да му стигне времето да се прибере? Твърде много инциденти стават поради грешна преценка и много от тях са с трагични последствия. За мен няма нищо смешно в такива ситуации.
Да но на лега , когато вдигаш големи кила като не си сигурен в тежеста, може да викнеш спотър да ти помогне ако стане нещо, а когато караш с висока скорост няма кой да ти помогне.Сравнението няма смисъл.Щом е сложил такава голяма тежест без да има спотър при положение, че винаги може да викне някой, не говори хубаво за него и го прави смешен в рази ситуация.
Лежанката е с ограничители, които са сложени точно за да няма такива инциденти и за да не се налага да викаш пазачи.
Че не свършиха работа в случая е отделен въпрос. Плюс това, не винаги можеш да викнеш някой. Мисля си, че ако имаше други хора наоколо, веднага щеше да дотърчи някой да помага.
казано от Петко К на 31.05.14, 19:37:
Лежанката е с ограничители, които са сложени точно за да няма такива инциденти и за да не се налага да викаш пазачи.
Че не свършиха работа в случая е отделен въпрос. Плюс това, не винаги можеш да викнеш някой. Мисля си, че ако имаше други хора наоколо, веднага щеше да дотърчи някой да помага.
Така е , но ако няма кой да те пази няма да слагаш толкова голяма тежест , другата тренировка примерно ще я пробваш не е на живот и смърт.
02.06.14
06:35
казано от Мартин Томов на 14.05.14, 09:08:
казано от old_man на 14.05.14, 00:13:
Една задачка от учебно помагало за първи клас,за занимания през лятната ваканция...
Понеже ми предложиха да помисля върху нея,но не успях да се справя,моля за вашите идеи какъв ще да е правилния отговор.За справка,в книжката няма ключ с отговори на задачите.
Та...
Пред мен на опашката за музея са Мишо и Петьо. Човек от охраната каза на Мишо: “ДЕСЕТ”. Той отговори “ПЕТ” и го пуснаха вътре. След това мъжът каза на Петьо :”ОСЕМ”, а Петьо каза “ЧЕТИРИ” и също влезе. Когато човекът ми каза “ШЕСТ” , аз извиках уверено “ТРИ”. Защо охраната не ме пусна при съкровището?Думата “десет” има 5 букви, “осем” - 4, та и на “шест” отговорът би трябвало да е 4. За това се сещам аз поне...
10-5 = 5
8-4 = 5
6-3 = 3 /// 6-1 =5
Отговорът е 1 ,вместо 3, според мен.
02.06.14
19:57
Хем знаех какво ще става, но още ми е гадно. Надявах се покрай Оберин да направят отклонение от оригинала.
^това е една от причините да не чета книгите - епизодите са много по-интересни като не знаеш какво следва. тоя сезон разцепва
—————————-
пицеви опори :D
03.06.14
11:32
казано от Pavel D на 02.06.14, 21:35:
...епизодите са много по-интересни като не знаеш какво следва.
И почти толкова интересни колкото книгите ;) Основното положително нещо на сериала е, че на Мартин ще му се наложи да се поразбърза малко с писането като го натиснат от НВО...
05.06.14
18:30
казано от Valdis на 02.06.14, 07:45:
Мдаа, 8-4=5 :D
Верно не мога да смятам наум след тренировка...
05.06.14
21:41
казано от Solomon Kane на 02.06.14, 19:57:
Хем знаех какво ще става, но още ми е гадно. Надявах се покрай Оберин да направят отклонение от оригинала.
На мен ми е много интересно какво ще отразява 4ти сезон. Стана една голяма мешаница в екранизацията. В “Пир за Врани” не присъстват много от героите, които сме свикнали да гледаме. Историите се въртят около Церсей, Джайм, Бриен и нещата на Вала, през погледа на дебелия Тарли. Вдигнаха много летвата с последните 2 сезона и просто не знам как ще задържат нивото.
05.06.14
23:41
казано от Севастократор Стрез на 05.06.14, 21:41:
казано от Solomon Kane на 02.06.14, 19:57:
На мен ми е много интересно какво ще отразява 4ти сезон. Стана една голяма мешаница в екранизацията. В “Пир за Врани” не присъстват много от героите, които сме свикнали да гледаме. Историите се въртят около Церсей, Джайм, Бриен и нещата на Вала, през погледа на дебелия Тарли. Вдигнаха много летвата с последните 2 сезона и просто не знам как ще задържат нивото.
Ако имаше шоу на Тирион § Брон бих го гледал с кеф всяка вечер. Но повечето герои нямат тази дълбочина и вероятно няма как да изнесат сюжета, поне в оригиналния му вариант. Повечето сюжетни линии след втората книга са доста отегчителни според мен. Особено свръхестествените.
Сериалчето е горе-долу на нивото на книгата. Мартин като цяло не пише зле, но “Песен за огън и лед” е раздута вече страшно много. Хиляди отклонения от основните сюжетни линии - уж за автентичност и пълнота, но всъщност пълнеж за обем. Отлагане на основната развръзка.
Но най-лошото според мен е друго - самият Мартин твърди, че “убивал” героите си, защото искал историята да е по-реалистична. Според мен причината е друга - не знае какво да ги прави и се отървава от тях по лесния начин. Един вид Deus Ex Machina.
Ако беше свършил в три книги, както беше обявил в началото, ситуацията щеше да е различна.
Но сега върви по пътя на Джордан с безобразно разводняване и разтягане на сюжета.
HBO също нямат интерес от скорошна развръзка, защото сега сериалът е популярен. Лошото е, че обикновено като започне да спада рейтингът на даден сериал, той се спира, без да се довърши, а най-вероятно това ще се случи и с този. Ще видим, де. Още един сезон ще има със сигурност.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.06.14 10:02.
06.06.14
10:14
казано от Boby_ на 06.06.14, 09:05:
Сериалчето е горе-долу на нивото на книгата. Мартин като цяло не пише зле, но “Песен за огън и лед” е раздута вече страшно много. Хиляди отклонения от основните сюжетни линии - уж за автентичност и пълнота, но всъщност пълнеж за обем. Отлагане на основната развръзка.
Но най-лошото според мен е друго - самият Мартин твърди, че “убивал” героите си, защото искал историята да е по-реалистична. Според мен причината е друга - не знае какво да ги прави и се отървава от тях по лесния начин. Един вид Deus Ex Machina.
Ако беше свършил в три книги, както беше обявил в началото, ситуацията щеше да е различна.
Но сега върви по пътя на Джордан с безобразно разводняване и разтягане на сюжета.
HBO също нямат интерес от скорошна развръзка, защото сега сериалът е популярен. Лошото е, че обикновено като започне да спада рейтингът на даден сериал, той се спира, без да се довърши, а най-вероятно това ще се случи и с този. Ще видим, де. Още един сезон ще има със сигурност.
Не го харесвам как пише точно заради тия отклонения. Като прескочиш една книга и в следващата не са останали познати герои. Да вземе да напиша две-три поредици, ама да покаже че може да приключи поне една. Джордан затова и не успя да си довърши “Колелото” приживе - от лакомия за обем вече не знаеше как да затвори всичките нови линии, а Мартин не ми изглежда като дълголетник.
Според мен ако в сериала го няма джуджака, доста фенове ще загуби.
п.с. Няма връзка, но тая снимка е много добра
То още да не кажа от предния, но особено от този сезон, се усеща как нещата придобиват много комерсиален вид. Всяка подробност е раздута до безкрай и каквато и да било, дори и минималната развръзка, се бави неимоверно. Моят интерес започва лека-полека да спада...А всъщност има два обявени следващи сезона...Най-накрая действително ще стане като с всички качествени сериали, нещата ще се раздуят до безкрай (но то пък и кой иска да слезе от върха, когато веднъж вече е стъпил на него), в един момент рейтингът ще падне и в най-добрият случай ще свършат с пълнометражен филм.
Вчера четох за новата идея на Мартин да “привлича” дарения за резервата за вълци, чийто патрон или не знам какво е там...- за $20 000 ще те включи в като герой в следваща книга от поредицата и ще те убие по впечатляващ начин. Пълен бълвоч!
Мнението беше редактирано от Петър на 06.06.14 10:36.
06.06.14
12:23
казано от Solomon Kane на 06.06.14, 10:14:
п.с. Няма връзка, но тая снимка е много добра
Ами така изглеждат 206 см и 190 кг до обикновен човек. :D По-интересното е, че човек като чете за двубоя в самата книга и остава с впечатление, че Пепелянката може да победи Клегейн “any time he wanted” и го бяха пресъздали много добре във сцената от сериала, въпреки невероятната разлика във физиката. В случая, един вид го убиват емоциите му. Добър стил на писане има Мартин, лек е за четене и увлекателен. Помня, когато видях за първи път първата книга от поредицата, да съм бил 6-7 клас и започнах да я чета, дори тогава ми се стори много лесна за четене, макар че не я довърших поради някаква причина. Дано да напише и остатъка от историята и да я завърши; има още толкова неясни неща и нещата не са изчерпани.
казано от Севастократор Стрез на 06.06.14, 12:23:
Ами така изглеждат 206 см и 190 кг до обикновен човек. :D
Размерът е относително нещо. Ето една една негова снимка до други двама, която ми напомни на една на Арнолд.
Мнението беше редактирано от Петър на 06.06.14 14:32.
казано от Петър на 05.06.14, 14:45:
Дедо на зоб виждали ли сте? :D
Аз отдавна съм казал, че точно тогава му е времето - да ти даде “зобта” още 10-тина години живот с прилично качество. :) Когато собствените ми топки спрат да произвеждат тестостерон, аз самият ще се замисля сериозно дали да не си доставя отвън. ;)
06.06.14
17:07
казано от Boby_ на 06.06.14, 15:14:
Аз отдавна съм казал, че точно тогава му е времето - да ти даде “зобта” още 10-тина години живот с прилично качество. :) Когато собствените ми топки спрат да произвеждат тестостерон, аз самият ще се замисля сериозно дали да не си доставя отвън. ;)
Изключително лош вариант е да зобиш след 45 години. ДХТ може да бъде фатален след тази възраст и простатата няма просто да алармира, ами направо може да си хванеш рак.
казано от Севастократор Стрез на 06.06.14, 17:07:
казано от Boby_ на 06.06.14, 15:14:
Изключително лош вариант е да зобиш след 45 години. ДХТ може да бъде фатален след тази възраст и простатата няма просто да алармира, ами направо може да си хванеш рак.
Боби няма предвид зобене в истинския му смисъл, а по-скоро говори за TRT. Колкото до ДХТ може да бъде нож с две остриета, но си има начините да се избегнат рисковете. След години (надявам се да са възможно най-много) и аз бих предприел подобна стъпка. Има начини да накараш тялото си да синтезира доста над нормалните количества тестостерон, макар и с помощта на външни прекурсори като DHEA, стига да имаш необходимите познания как да го направиш.
Мнението беше редактирано от Valdis на 07.06.14 11:15.
Не знам и аз какво точно имам предвид - не съм достатъчно навътре в материята, но ми е ясно, че има начини, а след 20-тина години вероятно те ще са дори повече. Като му дойде времето, ще го мисля. ;)
08.06.14
19:14
казано от Севастократор Стрез на 06.06.14, 17:07:
Повечето лекари го твърдят, но и повечето не четат кой знае колко. Понеже обсъждането на TRT и другото е адски интересно, но е и против общите правила във форума, ви предлагам да погледнете две изследвания - едното е много прясно - 6 годишно изследване върху ефектите и ползите; другото е също тематично:
1. Haider A, Yassin A, Doros G, et al. Effects of Long-Term Testosterone Therapy on Patients with “Diabesity”: Results of Observational Studies of Pooled Analyses in Obese Hypogonadal Men with Type 2 Diabetes. International journal of endocrinology. 2014:Article ID 683515
2. Morgentaler, A. and A.M. Traish, Shifting the paradigm of testosterone and prostate cancer: the saturation model and the limits of androgen-dependent growth. Eur Urol, 2009
Кой каза да обръщаме гума?
Мнението беше редактирано от Петър на 08.06.14 21:32.
09.06.14
11:21
Хммм... в събота вечер форумът беше доста “оголен” откъм цербери, но не се забелязаха нападения от спамери и тролове.
Вариант 1 - в този форум няма спамери и тролове.
Вариант 2 - всички спамери и тролове са били на форумната среща в София.
Странно, наистина... (giggle)
:D (party) :D
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.06.14 11:22.
Каква беше реалната ситиация на мача Бразилия-Хърватия:
https://www.youtube.com/watch?v=bQx8rPSvgzk
15.06.14
14:29
абе телефонаджии кой тип дисплей е по-готЯн: TFT capacitive touchscreen, 16M colors, 480 x 800 pixels, 4.3 inches ( HTC Desire 500) или 4.3 inches,Super AMOLED Plus дисплей, 16M цвята ( Samsung Galaxy S2 Plus I9105 ) ... общо взето двата телефона имат сходни параметри и сходни цени само дисплея е различен.. та какво мислите?
Не знам за дисплея, ама като телефон бих взел Самсунга. Освен това, S2 е с Gorila Glas (като моят). Умишлено съм го пробвал да го драскам с ключове и нищо му няма.
казано от лежачка на 13.06.14, 19:37:
Каква беше реалната ситиация на мача Бразилия-Хърватия:
https://www.youtube.com/watch?v=bQx8rPSvgzk
Не знам що все на мен ми попадат разни дядовци :D - няма тенденция - държа да уточня :D, но ето още един, определено впечатляващ:
https://www.facebook.com/photo.php?v=456053531164394&set=vb.194415553994861&type=2&theater;
15.06.14
16:32
казано от Петко К на 15.06.14, 14:54:
Не знам за дисплея, ама като телефон бих взел Самсунга. Освен това, S2 е с Gorila Glas (като моят). Умишлено съм го пробвал да го драскам с ключове и нищо му няма.
Мхм и аз си мисля за Самсунга плюс това AMOLED дисплей звучи по-пленяващо :D
казано от Петър на 15.06.14, 15:42:
Не знам що все на мен ми попадат разни дядовци.
По-смущаващото е, че се касае за голи дядовци :D Не се притеснявай Петре, всеки си има някакви фетиши, въпреки че не всеки ги споделя с широката общественост. :D
17.06.14
22:47
всеки трябва да го изгледа и да се замисли над живота