Нов ден - ново начало!

Темата е заключена.

Здравейте, най-накрая и аз реших да си направя дневник. Мисля, че  това ще ме мотивира да започна да тренирам и да се храня по-здравословно.

Ще се представя накратко: на 25 години съм, висока съм 162 см и в момента тежа 57 кг. :( Определям тялото си като тип круша с по-широк ханш и големи бедра и дупе. Трудно свалям килограми и още по-трудно ми е да ги задържа. По принцип тежа 55кг , но в последния месец качих още ( за мое съжаление имам навика да ям повече когато съм под стрес). Родих преди 9 месеца и това съчетано с липсата на движение доведе до натрупването на доста мазнини в долната част на корема ми и като цяло съм много отпусната.

Поставям си следните цели :
1. да сваля между 4 и 7 кг
2. да свикна да се храня по-добре (голям любител съм на сладките неща)
3. да започна да тренирам
4. да си създам навика да пия повече вода

Радвам се ,че започнах! Не утре, не другата седмица или на 01.06,а днес.

Давам си срок от седмица, за да си наглася менюто. Няма да мога всеки ден да ям месо (чисто финансови причини), а ако ям повече яйца ми става лошо, но все ще се оправя някак.

Днес започнах с леки упражнения които една приятелка ми прати (на Руми- за напълно начинаещи). Никога не съм била спортна натура, лесно ми пада захарта и ми става лошо. Знам, че в началото ще ми е най-трудно, но ще се постарая.

Менюто ми за днес (довечера ще го допълня):
10.30 две сварени яйца с малко сол и голям домат
12.00 тренировка
13.30 наденица на скара ( знам, че не е най-подходящото, но поне е домашна и почти няма мазнини), 1 краставица, 1 домат и малко парче сирене (колкото 2 кибритени кутии)
16.00 две малки ябълки и един белтък
19.30 пилешка пържола с голяма салата

Пожелавам на всички усмихнат ден :)

Темата беше редактирана от Малка Звездичка на 20.05.14 19:44.

Успех

21.05.14
09:06

Здравей! :) В никакъв случай не се обезкуражавай, заради формата си, нашата фигура има и много плюсове (аз също съм круша, ама пък тръгнах от особено едричка дюля, така че... (giggle)). Упражненията на Руми са много хубави за начинаещи, съветвам те да минеш цялата 6-седмична програма, но да внимаваш да изпълняваш всичко правилно и с добра техника (аз там сбърках, понякога само и само да съм в синхрон с нея правех компромиси в техниката, а не трябва - ако се наложи спираш клипчето на пауза и работиш в свое темпо, но правилно). Успех с целите, бъди сигурна в себе си - можеш! Ще те следя! (F)

ДД

21.05.14
09:58

Успех и от мен, записвам се да те следя. Заедно сме в борбата, можем да го направим!  Тази зона е проблемна за повечето ни. Бориш ли се ще успееш. Помисли и за комбинации на продуктите печени с водичка в гювече, със зеленчуци стават чудесии , за предпочитане е солта да е в ограничени количества. Едно, че е вредна, друго , че и те кара да задържаш течности, които  като килограми се отразяват ;) Бавно, полека ще видиш как ще се промениш! Стискам палци и имаш моята подкрепа!

Много ви благодаря (sun) накарахте ме да се усмихна тази сутрин, въпреки силното ми главоболие и мрънкащото ми момче :D Тренировката днес нямам идея кога ще бъде, трябва малчо да заспи. Да ви попитам също колко % кисело мляко е добре да ям? Четох ,че обезмаслените не са за препоръчване. Днес опитах едно 3,6 % , но май ми идва в повече, стана ми тежко и не го изядох цялото (а бях доста гладна ). Четох различни мнения за маслините и да попитам все пак няма да ми навредят 5-6 към салатата, нали? Солта вече съм я ограничила. Идеята за гювечета много ми допадна, сигурно още довечера ще си направя :)

JE

21.05.14
11:26

Още едно мамче,което прави упражнения, докато малчо спи (sun) Трябва да си направим клуб. И аз започнах от нулата, още съм много назад с материала и не смея да давам каквито и да било съвети, но ще споделя лично за себе си че очаквах да ми е много трудно и приятно се изненадах, че не е точно така, нещата наистина се случват и си струва усилието. Та да се разпиша и аз в дневника ти за морална подкрепа, това че сме мами не пречи да станем и мацки ;) Когато ти е трудно- представи си как някой ден приятелите на детето ти питат “Това сестра ти ли е?” (и да не стане точно така, поне ще те усмихне) Успех!

Добро утро на всички :)

Да дам отчет за вчера :

9.30 кисело мляко 3,6% (остана ми малко)
11.30 тренировка ( разгрях два пъти, защото бебока се събуди и ме прекъсна, но все пак успях да я завърша)
13.00 пилешко филе, 1 морков, 1 домат, 1 чушка и малко сирене
16.00 купа таратор
18.00 1 домат, 1 тънко парче кашкавал и 3 луканка
и тук идва прегрешението ми, инцидентно излязох с приятели беше многооо забавно и се отпуснах с 2 бири и 3 солети (blush).

Имам лека мускулна треска на краката и установих, че клековете и упражненията за крака хич не са ми приятни, но няма начин, днес продължавам :)

Днес успях да закуся чак в 10 - 1 яйце и 3 маслини (микс от зелени и каламата), пушено филе (наскоро везната ми спря да работи, но е между 50-100 гр)
Към 11.30 тренировка- тъй като ги почнах с един ден закъснение днес беше степ аеробика и се поизпотих, а са само 12 минути (tmi)
12.30 две сварени пилешки бутчета с малко босилек (само долната част на бутчетата и без кожата), 1/2 малка глава цвекло и 1/2 краставица
16.00 яйце и 2 маслини, пушено филе (1/2 количество от това на закуска)
18.00 купа таратор ( голям апетит имам от както не ям сладко и хляб :D)
20.30 едно печено пилешко долно бутче и доволна порция салата (домат, краставица, печени чушки, овкусена и малко сиренце)

Да спомена и че всеки ден се разхождам с малкия средно между 2 и 4 часа (рядко 6), не слагам мазнина на зеленчуците/салатите, защото все пак ям пълномаслено мляко и сирене (многооо обичам)... греша ли тук?

Мнението беше редактирано от Малка Звездичка на 22.05.14 20:49.

Денят ми започна с кафе (пия по 2-3 на ден, без подсладители). Колебаех се какво да изям за закуска и реших да е 1 банан (в 10.30), защото се чувствах леко отпаднала.
11.00 Тренировка
12.20 протеин (моят мъж си беше купувал, поправете ме ако не е подходящ за мен - суроватъчен протеин е и си разтворих 1/2 мерителна лъжичка в 250 мл вода, ок ли е?)
13.00 едно пилешко долно бутче,броколи, 1 супена лъжица ориз (балансиран, като всъщност 50 % от количеството са моркови и лук), 1/2 краставица, 1 малък морков и 3 маслини
16.00 1 варено яйце, 50 гр пушено филе и 1/2 кисело мляко 2 %
20.30 салата от печени чушки с кисело мляко

Мнението беше редактирано от Малка Звездичка на 24.05.14 10:30.

Последните два дни не писах, но имах много задачки. Като начало храненето ми не беше добро, особено в събота (стомаха ми не беше на ниво и си позволих 1 препечена филия). Вчера хапнах печени яйца на тиган със салата, а за вечеря задушени пилешки дробчета със зеленчуци. Пропуснах и тренировката, но пък и двата дни доста се разхождах.

Менюто за днес:
10.30 1/2 кисело мляко 2 % , 1/2 банан
11.30 тренировка
12.15 протеин
13.30 1 пилешко долно бутче с малко броколи, 1 домат и 1 краставица
16.00 2 варени яйца, 1/2 краставица, 3 маслини , 2 тънки парчета филе, 1 тънко кашкавал и сирене
22.00 задушени дробчета със зеленчуци и 1 чаша плодова бира (blush)

Мнението беше редактирано от Малка Звездичка на 26.05.14 21:59.

Днес е един много забързан ден, утре ще пътувам с малкия дребосък и имам да оправям доста багаж. Все още не съм тренирала ,защото малкия не иска да спи от сутринта. Надявам се малко по-късно да успея. Все пак се разходихме с натоварена количка в най-топлото време и имаше доста стълби на места.

10.30 1 банан, 1 белтък и 2 шоколадови бисквити - от сутринта ми се гади и имах чувството ,че ще припадна
15.00 задушени дробчета със зеленчуци, салата от домат и краставица и 3 маслини и 1 люта чушка ( “благодарение” на която си изядох обяда за по-малко от 10 минути, направо беше огън)
17.30 100 -150гр печени чушки с малко сирене

Мнението беше редактирано от Малка Звездичка на 27.05.14 17:46.

Вчера така и не успях да тренирам. Детето не искаше да спи цял ден, а вечерта заспа чак в 12, когато и аз заспивах. От днес обаче си имам помощници - бабата и дядото :)

7.30 1 банан и 2 лъжици кисело мляко
13.00 150 гр пилешко филе и салата от домати и краставици
16.00 50 гр пилешко филе
18.00 тренировка
Вечерята ще бъде мариновано свинско контра филе на скара  със салата. Тези дни освен тренировките мисля да включа и дълги разходи или да се пробвам на едни фитнес уреди на открито - не съм ги виждала още на живо дано не са детски :)

Събуждам се днес с мисълта как ще се разходя цял ден под хубавото слънце. Поглеждам през прозореца и виждам порой :( Към менюто си от вчера признавам, че изядох 3 шоколадови бонбони и чаша бира - имах си рожденик (blush)

За днес хапването ми ще бъде:
9.30 1/2 кисело мляко и 2 тънки парчета кашкавал. За обяд свинско филе със салата, а за вечеря пилешко филе отново със салата. Още не съм решила след обяд какво да ям, но ще го измисля в движение. Тренировката ще бъде по-късно, когато си имам помощник с детето :)

Добро утро :) Да си напиша хапването за вчера: малко парче кашкавал, обяд: свинско филе с домат; 2 яйца с малко горчица,маслини, малко кашкавал и сирене; вечеря - 150 гр варени воденички с пипер и салата от домати и краставици. Тренировката ми беше късно преди вечерята.

За днес:
9.30 1/2 банан и 200 гр кисело мляко
на обяд за мой срам изядох 3 шоколадови бонбона, бях навън и нямаше нищо за ядене около мен освен пици и дюнери, за това си останах гладна. Към 16 успях да хапна домат, малко сирене и 150 гр варени пилешки воденички. За вечеря 1/2 черпак домашна пилешка каша и салата.

Мнението беше редактирано от Малка Звездичка на 01.06.14 18:09.

Днес бях на гости на баба и както става по вицовете си тръгнах с препълнен корем :D. Закусих с 2 варени яйца с малко горчица и 2 маслини. За обяд - 1 чинийка от печения боб на баба (blush). Към 15.00 1 консерва риба тон в собствен сос, домат и една много тънка филийка ръчен черен хляб. Наистина е черен и доста плътен, не от тези с набухватели. За вечеря ще хапвам агнешко печено и салата. Вчера и днес заложих на дълги разходки и не съм тренирала.

Вчера се поразходих доста и хапването ми  беше в малко странни часове. Много съм разсеяна и сега дори не помня какво съм закусвала. За обяд хапнах агнешко с малко ориз и домат. По-късно - сирене,домат, малко салам, а за вечеря салата, печена риба на фурна с домати  и гъби мммм беше много вкусна :) Тренировката беше около 1 час преди вечерята.

Eхоооо тук съм, НЕ съм се отказала :) Имах проблеми с техниката и интернета. Сега ще се похваля ,че си тренирам редовно  - 5 или 6 пъти в седмицата. Има и едно НО :( ... признавам си греховете - покрай рождените дни на родители ми се пийнах някоя и друга чаша алкохол, изяла съм няколко шоколадови бонбони, 2 парчета домашно руло и пържени кюфтенца (blush). Минаха 3 седмици и реших да се кача на кантара. За мое разочарование не съм свалила нищо. Премерих се и на обиколки. Имам известен напредък. Талията си я меря на две места :D първото е точно над пъпа, където е най-малко като см и после малко по-надолу, където ми е най-изпъкналата част на корема. От точка едно съм свалила 2см, а от втората- 4-5. От ханша също съм свалила 1 см, но съм качила по 1 на бедрата, прасеца и ръцете. Приемам обаче ,че може и да не съм перфектна с измерванията.
Днес много ми се ядеше сладко и реших да хапна малко пъпеш , все пак е по-добре от шоколад. Откакто тренирам се чувствам доста по-добре, тонизирана и дори си промених стойката (преди се прегърбвах несъзнателно). От утре продължавам с подробното писане на менюто си :)

Привет, пхх колко горещо е вече, не знам как ще издържа с тренировките. Малкия сега заспива към 10.30-11 и спи до 12.30. Тъкмо като е по-топло ще сваля повече кг :D

Днес закусих с 1 банан, 2 кайсии, малко парче кашкавал, 10 маслини и 1 парче сушеница. Час и половина след това тренирах и после изпих един протеинов шейк (нали покрадвам от протеина на мъжа- суроватъчен е, доколкото четох и разбрах става за мен. Моля поправете ме ако греша) :)

11.06.14
14:54

3 седмици имах лека контузия и не тренирах. От вчера поднових тренировките си и веднага усетих жегата вкъщи. По-тегаво е така, някак си не ми стига въздух (dull). В залите поне не е жега, там климатиците работят.

Мнението беше редактирано от maria на 11.06.14 14:54.

Наистина е по-неприятно да тренираш като е толкова топло , но ще се мъча :) Вчера не тренирах, защото цял ден бяхме на разходка и вечерта нямах сили. Сутринта закусих сандвич (някакъв много хубав хляб от лимец, плътен и вкусен) с кашкавал и луканка. След разходката - домат,сирене и маслини, а за вечеря - салата, малко пастърма и свинско пушено филе.
Може днес да е петък 13 (обикновено за мен това не е каръшки ден, но винаги има изключения). Малкия заспа вече и съм много щастлива, че ще тренирам преди да е станало супер топло. Оказа се, че съм толкова разсеяна и съм объркала малко тренировките на Руми- 3 седмици си правя тренировките от първото клипче, което е за хора с наднормено тегло и не поглеждам ,че те се правят само 1 и 4 седмица. А другите 2 клипчета 2 и 5 седмица и 3 и 6. Много тъпо ми стана, че съм такава шматка (dull) сега се чудя как да продължавам дали да почна от начало или направо след седмица- две да премина на по-сложни.

Закуската ми е 100 гр свинко филе и 50 пастърма.

Цяла седмица чакам събота и неделя и направо отлитат за миг :( Установих ,че тогава ми е най-трудно да си спазвам режима ,защото мъжът ми ме изкушава със сладолед, бира, дюнер.... направо срамота :( както може би се досещате са ми слаби ангелите и си похапнах от въпросните неща ( в малки количества обаче, колкото да не ги сънувам) Основно храната беше свинско печено филе и салати. Сега се стягам и отивам да тренирам, че още ми е гузно (blush)

10.30 филийка с лютеница и сирене
12.00 тренировка, веднага след това протеин
15.30 две яйца по панагюрски без мазнина, с малко домашен чеснов сос (кисело мляко и малко майонеза), маслини, малък домат и чушка
вечерята ще бъде печено пилешко филе с доматен сос, лук и някакви подправки, още не съм го сготвила :)

Вчера да си призная след обяд хапнах малко стафиди и 5 чаени бисквити с какао, защото доста ми прилоша. Сигурно ми беше паднала захарта, не знам . Днес пропускам с тренировката, защото когато се прибирах от магазина с натоварена количка нещо ме заболя кръста и ме е шубе малко да тренирам.
Закуска - купа череши (много обичам)
обяд - чушка със сирене,1/2 краставица,домат и пушено свинско филе
в момента си хапвам от вчерашното пиле с доматен сос, а довечера най-вероятно ще ям гювече с пиле,сирене,яйце и домати :) и ще си полежа малко ,дано ми мине кръста :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1