Експериментът - "оцеляване" в Америка

Темата е заключена.

03.06.14
17:51

Провеждам си един 4 месечен експеримет (така да се каже) - как се запазва формата в Америка по време на бригада. Битуват много легенди за качеството на храната тук. Аз съм на мнение, че, ако човек има изградени навици на хранене и не купува от най-евтиното - става. Продължавам и да си карам на хранителния режим - яйца, риба тон, сурови ядки, овесени миксове и протеинови барове, нискомаслено прясно мляко, плодове и зеленчуци (но малко по-редуцирани) много вода...Също така си приготвям нещата само със зехтин. За момента успявам и да тренирам по 30-40 мин на ден. Надявам се и занапред да имам това време. Ще видим.

Ая Палачинкова

03.06.14
18:19

Има ли желание-има и начин 8-) Успех и весело лято в Америка :)

03.06.14
18:20

Благодаря ти! Хубаво лято и на теб :)

03.06.14
18:50

В България тези легенди са реалност , за жалост. Няма страшно , стига да има желание.

03.06.14
23:18

оле другата седмица заминавам- аз ще съм там 3 месеца и половина :) ще ти следя дневничето и ще видим в какво положение ще сме октомври месец :D . В кой щат си и какво работиш?

03.06.14
23:29

04.06.14
03:45

Хахаха, да, ще видим. Аз тъкмо си “отварях” вечерята (консерва риба тон и малко маслинки за вкус :) ) , заяде ми капакът и се наразях хубаво..Но въпреки това - после хапнах с апетит :Д Иначе, аз съм Кейп код, МА. А ти?

04.06.14
08:05

казано от pepSyta на 03.06.14, 17:51:

яйца, риба тон, сурови ядки, овесени миксове и протеинови барове, нискомаслено прясно мляко,

Ако аз живеех в Америка, това щяха да са първите продукти, които бих изключила от менюто си. ;)
Плодовете и зеленчуците - с мнооого внимание. ;) Иначе, има много варианти да се храниш здравословно там - стотици сайтове предлагат качествена храна, която можеш да поръчаш и дори няма да ти вземат за доставка. ;)

04.06.14
08:08

Добре дошла :)

Ама хайде не разбирам каква е тази паника и драма за храната в САЩ наистина има доста  junk но той не пречи на хората спазващи някакъв режим.Тук има качествени и некачествени храни също както и на всяко друго място по света

Миналата година бях там и останах ужасен от монопола на хранителния пазар. Темата е много дълга и ще дам само 1 пример.Взел съм си пилешки филета и решавам,че ще ги ям пържени.Започвам да ги пържа,по някое време идва мацката с която заминахме заедно и ме пита ква риба съм си взел,че съм овонял цялото общежитие на риба.И да наистина се носеше адската смрад на риба,и не, не съм ползвал олиото 2-ри път.Лично аз 4 месеца ядах с пълното нежелание там,дано при вас положението да е по-различно.

05.06.14
02:34

Маргарита, здравей! Можеш ли да ми препоръчаш някои от тези сайтове? Предварително благодаря.
П.С.-определено мн. Внимавам с плодовете и зеленчуците, почти не купувам..Иначе, и аз мисля, че навсякъде си има лошо и хубаво стига да не купуваш и от най-евтиното все пак. Предполагам.. Хубава вечер на всички!

05.06.14
11:11

казано от pepSyta на 05.06.14, 02:34:

Маргарита, здравей! Можеш ли да ми препоръчаш някои от тези сайтове? Предварително благодаря.
П.С.-определено мн. Внимавам с плодовете и зеленчуците, почти не купувам..Иначе, и аз мисля, че навсякъде си има лошо и хубаво стига да не купуваш и от най-евтиното все пак. Предполагам.. Хубава вечер на всички!

толкова ли са зле.. аз ям много плодове и зеленчуци и без тях....

05.06.14
20:29

Ами, много са лъскави и странни.. Мисля, че е най-добре да се купуват от специализиран магазин за плодове и зеленчуци,а не от супермаркет.

08.06.14
06:06

Привет на всички :) Днес си направих хубав пазар и цялостна треноровка- 8 часа чистене на стаи, хаха + 8-9 км пеша + инсанити за корем в 10 вечерта, хаха. Но се получи добре, доволна съм. Престраших се да си взема и пилешко, и прочутите сладки картофи в допълнение с редовните консерви риба тон и яйца. Купих си и също мед, не се сдържах, както и няколко протеин бара (опитвам различни в зависимост от състава). Ще споделям какви са резултатите :)

П.С. Много съм щастлива, че си намерих и зала, доста прилична, близо до мястото, където живея и на доста добра цена (предвид, че и в Бг плащам почти същото). Чакам само да се сдобия с колело тези дни, да разясня някои неща покрай работа номер 2 и купувам карта, че вече нямам търпение..

09.06.14
06:01

Малко актуални снимки :)

KA

09.06.14
09:18

казано от pepSyta на 09.06.14, 06:01:

Малко актуални снимки :)

Тц, това не е актуална снимка, а актуална половинснимка :)

09.06.14
14:19

Хаха, малко така се получи.

14.06.14
05:03

Привет на всички :) Искам да споделя щастливо за мен събитие -  взех си карта и вече си ходя на фитнес, който ми е доста близо и до мястото, където живея. Вчера правих крака (доста добра тренировка се получи) + 15 км колело и редовното чистете на стаи, хаха. Днес беше ден за ръце (съчетавам ги в един ден, защото не знам с какво време ще разполагам занапред и гледам да направя нещата “по-компактни) - също се получи добре. Дори успях да се запозная с българи, не очаквах, но беше приятно да чуя родна реч :) Малко се отпуснах със сладкото, но напук на това слабея :Д Както и да, затягам положение, трябва!
Хубав и успешен ден на всички!

24.06.14
05:04

Привет на всички. Как вървят тренировките? При мен минаха още няколко от миналата седмица (дори открих цяла мрежа от “нови” венички, които изскачат при напомпване на предното рамо и много им се зарадвах), старая се да си готвя, да се храня добре. Новата ми любима вечеря е яйца с масло, броколи и шунка - става много вкусно. Изпробвах също и няколко варианта на авокадов мус като десерт - супер свежо и вкусно решение за сладичко. Тук се радвам всяка сутрин на спортуващите хора (на всякаква възраст) - не ми е направило впечатление в този край да има много едри американци - даже никак.
Пускам и няколко актуални снимки.
Успех на всички!

04.07.14
04:34

Здравейте, как са тренировките?
При мен всичко върви добре, тренировки по 5-6 пъти в седмицата, като започнах да включвам и йога от клиповете на Али Каменова - наистина са добри :) Понаситих се на “изкушенията на първия месец” - искам да опитам от всичко, което е ново и сега съм си основно на обичайния режим - овесени ядки, плодове, зеленчуци, яйца, месо (телешко, свинско, пилешко и дроб), риба тон, пушен пуешки бекон. Не е чак толкова страшно положението с храната тук - просто трябва да подбиаш повече предполагам. Започнах да експериментирам и доста с приготвянето на различни десерти , като крем от авокадо, какаов мус, а вчера бях и рожденичка и си приготвих домашна нисковъглехидратна торта - добре се получи и бързо се изяде )) За рецептите доста ми помага блогът на Инес Субашка. Повечето идеи черпя оттам, като променям някои неща по свой вкус. Пускам снимки на тортата и крема от авокадо - който иска - ще давам рецептите :))

Успешен ден на всички!

04.07.14
04:35

и кремът от авокадо

10.07.14
04:58

И две пресни снимки :)

11.07.14
20:48

растем малко по малко :)

11.07.14
21:12

Браво ...добра форма ,не пишеш кви ги вършиш като трениране но явно се справяш добре....:)

11.07.14
21:39

Благодаря ти! Не пиша умишлено - искам да си избистря още някои неща, защото в момента тренировки ми са малко “по-експериментални” и вероятно от другата седмица ще започна с водене на дневник като упражнения, серии, повторения, кг и т.н. :)

11.07.14
21:45

E нали за това е дневника да може като правиш някакви експерименти после да можеш да се върнеш да погледнеш какви си ги вършила .....ама ти си знаеш де ......:)

11.07.14
21:56

Ами, малко ми е хаотично и искам да си избистря нещата хубаво :)

24.07.14
07:09

Здравейте на всички, които следят дневника ми :) Не съм се включвала скоро, понеже известно време бях без лаптоп. Сега всички е окей и смятам най-накрая да напиша нещо за тренировките си.
Тренирам всяка мускулна група отделно (единствено ръцете са в един ден) без да правя сплитове по 6-7 пъти в седмицата. Фитнесът заема 4-5 дни, тренировката за корем си я правя в домашни условия и имам ден, определен за йога занимания.
Обикновено започвам седмицата  с крака (любими са ми), като за тях тренировката е следната: 15 минути бягане на пътека - интензивно темпо - 5 минути на 8.5 км, 7 с 13км и още 3-4 на 7 км. После започва същинската част - клекове - обикновено 10 серии, като първата серия е само с лост, после минавам на 20-30-40-50 кг, като обикновено правя поне по 3-4 серии с по 40 кг и 1-2 с по 50. Повторенията обикновено са по 11 за повечето серии. Ако усетя, че техниката започва да куца - стават по-малко съответно. Останалите кг се въртят с по 1-2 серии, като в края  отново правя с лост или само с 20 кг. После минавам на leg curl машина - 4-5 серии в зависимост от това как си усещам краката, като започвам с 20 кг, 25, стигайки до 30 кг, като повторенията са отново 11 или до отказ. След това минавам на 5-6 серии римска мъртва тяга, като отново започвам загряваща серия с лост. Максималните кг, с които правя 2-3 серии са 40. Повторенията отново са 11 или до отказ.
Последното упражнение, с което се довършвам, е лег преса. Сериите са 3-4, тежестта е 45 кг. При нея променям ъгъла, под който си поставям стъпалата, за да изцедя бедрата си, както и скоростта на движение. Повторения са между 11 и 15 в зависимост от това колко мога да издържа.
Почивката, която правя между сериите, се старая да не е повече от 25-30 секунди, а между отделните упражнения - около минута, минута и половина.
Държа да отбележа, че нямам фиксирани дни за тренировка на отделните мускулни групи, тренирам ги според времето, с което разполагам, настроението и т.н. Броят на повторенията също го определям в зависимост от това как си усещам мускулите и като цяло тренирам доста интуитивно, но за момента има ефект, опитвам нови неща.
В следващите дни ще публикувам начина, по който тренирам и другите мускулни групи.
Хубав ден на всички!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1