03.06.14
17:51
Провеждам си един 4 месечен експеримет (така да се каже) - как се запазва формата в Америка по време на бригада. Битуват много легенди за качеството на храната тук. Аз съм на мнение, че, ако човек има изградени навици на хранене и не купува от най-евтиното - става. Продължавам и да си карам на хранителния режим - яйца, риба тон, сурови ядки, овесени миксове и протеинови барове, нискомаслено прясно мляко, плодове и зеленчуци (но малко по-редуцирани) много вода...Също така си приготвям нещата само със зехтин. За момента успявам и да тренирам по 30-40 мин на ден. Надявам се и занапред да имам това време. Ще видим.
03.06.14
18:19
Има ли желание-има и начин 8-) Успех и весело лято в Америка :)
В България тези легенди са реалност , за жалост. Няма страшно , стига да има желание.
оле другата седмица заминавам- аз ще съм там 3 месеца и половина :) ще ти следя дневничето и ще видим в какво положение ще сме октомври месец :D . В кой щат си и какво работиш?
Хахаха, да, ще видим. Аз тъкмо си “отварях” вечерята (консерва риба тон и малко маслинки за вкус :) ) , заяде ми капакът и се наразях хубаво..Но въпреки това - после хапнах с апетит :Д Иначе, аз съм Кейп код, МА. А ти?
казано от pepSyta на 03.06.14, 17:51:
яйца, риба тон, сурови ядки, овесени миксове и протеинови барове, нискомаслено прясно мляко,
Ако аз живеех в Америка, това щяха да са първите продукти, които бих изключила от менюто си. ;)
Плодовете и зеленчуците - с мнооого внимание. ;) Иначе, има много варианти да се храниш здравословно там - стотици сайтове предлагат качествена храна, която можеш да поръчаш и дори няма да ти вземат за доставка. ;)
04.06.14
08:08
Добре дошла :)
Ама хайде не разбирам каква е тази паника и драма за храната в САЩ наистина има доста junk но той не пречи на хората спазващи някакъв режим.Тук има качествени и некачествени храни също както и на всяко друго място по света
04.06.14
09:27
Миналата година бях там и останах ужасен от монопола на хранителния пазар. Темата е много дълга и ще дам само 1 пример.Взел съм си пилешки филета и решавам,че ще ги ям пържени.Започвам да ги пържа,по някое време идва мацката с която заминахме заедно и ме пита ква риба съм си взел,че съм овонял цялото общежитие на риба.И да наистина се носеше адската смрад на риба,и не, не съм ползвал олиото 2-ри път.Лично аз 4 месеца ядах с пълното нежелание там,дано при вас положението да е по-различно.
Маргарита, здравей! Можеш ли да ми препоръчаш някои от тези сайтове? Предварително благодаря.
П.С.-определено мн. Внимавам с плодовете и зеленчуците, почти не купувам..Иначе, и аз мисля, че навсякъде си има лошо и хубаво стига да не купуваш и от най-евтиното все пак. Предполагам.. Хубава вечер на всички!
казано от pepSyta на 05.06.14, 02:34:
Маргарита, здравей! Можеш ли да ми препоръчаш някои от тези сайтове? Предварително благодаря.
П.С.-определено мн. Внимавам с плодовете и зеленчуците, почти не купувам..Иначе, и аз мисля, че навсякъде си има лошо и хубаво стига да не купуваш и от най-евтиното все пак. Предполагам.. Хубава вечер на всички!
толкова ли са зле.. аз ям много плодове и зеленчуци и без тях....
Ами, много са лъскави и странни.. Мисля, че е най-добре да се купуват от специализиран магазин за плодове и зеленчуци,а не от супермаркет.
Привет на всички :) Днес си направих хубав пазар и цялостна треноровка- 8 часа чистене на стаи, хаха + 8-9 км пеша + инсанити за корем в 10 вечерта, хаха. Но се получи добре, доволна съм. Престраших се да си взема и пилешко, и прочутите сладки картофи в допълнение с редовните консерви риба тон и яйца. Купих си и също мед, не се сдържах, както и няколко протеин бара (опитвам различни в зависимост от състава). Ще споделям какви са резултатите :)
П.С. Много съм щастлива, че си намерих и зала, доста прилична, близо до мястото, където живея и на доста добра цена (предвид, че и в Бг плащам почти същото). Чакам само да се сдобия с колело тези дни, да разясня някои неща покрай работа номер 2 и купувам карта, че вече нямам търпение..
09.06.14
09:18
казано от pepSyta на 09.06.14, 06:01:
Малко актуални снимки :)
Тц, това не е актуална снимка, а актуална половинснимка :)
Привет на всички :) Искам да споделя щастливо за мен събитие - взех си карта и вече си ходя на фитнес, който ми е доста близо и до мястото, където живея. Вчера правих крака (доста добра тренировка се получи) + 15 км колело и редовното чистете на стаи, хаха. Днес беше ден за ръце (съчетавам ги в един ден, защото не знам с какво време ще разполагам занапред и гледам да направя нещата “по-компактни) - също се получи добре. Дори успях да се запозная с българи, не очаквах, но беше приятно да чуя родна реч :) Малко се отпуснах със сладкото, но напук на това слабея :Д Както и да, затягам положение, трябва!
Хубав и успешен ден на всички!
Привет на всички. Как вървят тренировките? При мен минаха още няколко от миналата седмица (дори открих цяла мрежа от “нови” венички, които изскачат при напомпване на предното рамо и много им се зарадвах), старая се да си готвя, да се храня добре. Новата ми любима вечеря е яйца с масло, броколи и шунка - става много вкусно. Изпробвах също и няколко варианта на авокадов мус като десерт - супер свежо и вкусно решение за сладичко. Тук се радвам всяка сутрин на спортуващите хора (на всякаква възраст) - не ми е направило впечатление в този край да има много едри американци - даже никак.
Пускам и няколко актуални снимки.
Успех на всички!
Здравейте, как са тренировките?
При мен всичко върви добре, тренировки по 5-6 пъти в седмицата, като започнах да включвам и йога от клиповете на Али Каменова - наистина са добри :) Понаситих се на “изкушенията на първия месец” - искам да опитам от всичко, което е ново и сега съм си основно на обичайния режим - овесени ядки, плодове, зеленчуци, яйца, месо (телешко, свинско, пилешко и дроб), риба тон, пушен пуешки бекон. Не е чак толкова страшно положението с храната тук - просто трябва да подбиаш повече предполагам. Започнах да експериментирам и доста с приготвянето на различни десерти , като крем от авокадо, какаов мус, а вчера бях и рожденичка и си приготвих домашна нисковъглехидратна торта - добре се получи и бързо се изяде )) За рецептите доста ми помага блогът на Инес Субашка. Повечето идеи черпя оттам, като променям някои неща по свой вкус. Пускам снимки на тортата и крема от авокадо - който иска - ще давам рецептите :))
Успешен ден на всички!
Браво ...добра форма ,не пишеш кви ги вършиш като трениране но явно се справяш добре....:)
Благодаря ти! Не пиша умишлено - искам да си избистря още някои неща, защото в момента тренировки ми са малко “по-експериментални” и вероятно от другата седмица ще започна с водене на дневник като упражнения, серии, повторения, кг и т.н. :)
E нали за това е дневника да може като правиш някакви експерименти после да можеш да се върнеш да погледнеш какви си ги вършила .....ама ти си знаеш де ......:)
Здравейте на всички, които следят дневника ми :) Не съм се включвала скоро, понеже известно време бях без лаптоп. Сега всички е окей и смятам най-накрая да напиша нещо за тренировките си.
Тренирам всяка мускулна група отделно (единствено ръцете са в един ден) без да правя сплитове по 6-7 пъти в седмицата. Фитнесът заема 4-5 дни, тренировката за корем си я правя в домашни условия и имам ден, определен за йога занимания.
Обикновено започвам седмицата с крака (любими са ми), като за тях тренировката е следната: 15 минути бягане на пътека - интензивно темпо - 5 минути на 8.5 км, 7 с 13км и още 3-4 на 7 км. После започва същинската част - клекове - обикновено 10 серии, като първата серия е само с лост, после минавам на 20-30-40-50 кг, като обикновено правя поне по 3-4 серии с по 40 кг и 1-2 с по 50. Повторенията обикновено са по 11 за повечето серии. Ако усетя, че техниката започва да куца - стават по-малко съответно. Останалите кг се въртят с по 1-2 серии, като в края отново правя с лост или само с 20 кг. После минавам на leg curl машина - 4-5 серии в зависимост от това как си усещам краката, като започвам с 20 кг, 25, стигайки до 30 кг, като повторенията са отново 11 или до отказ. След това минавам на 5-6 серии римска мъртва тяга, като отново започвам загряваща серия с лост. Максималните кг, с които правя 2-3 серии са 40. Повторенията отново са 11 или до отказ.
Последното упражнение, с което се довършвам, е лег преса. Сериите са 3-4, тежестта е 45 кг. При нея променям ъгъла, под който си поставям стъпалата, за да изцедя бедрата си, както и скоростта на движение. Повторения са между 11 и 15 в зависимост от това колко мога да издържа.
Почивката, която правя между сериите, се старая да не е повече от 25-30 секунди, а между отделните упражнения - около минута, минута и половина.
Държа да отбележа, че нямам фиксирани дни за тренировка на отделните мускулни групи, тренирам ги според времето, с което разполагам, настроението и т.н. Броят на повторенията също го определям в зависимост от това как си усещам мускулите и като цяло тренирам доста интуитивно, но за момента има ефект, опитвам нови неща.
В следващите дни ще публикувам начина, по който тренирам и другите мускулни групи.
Хубав ден на всички!