храната
1 пакет вафли, 1 пакет солети, 3 свински пържоли (не много големи), 4 филии бял хляб, 2 банана
Май няма да правя спринтове утре, за съжаление. Може би в неделя, но пак не е сигурно.
Мнението беше редактирано от Ронката на 04.06.14 21:04.
Мисля да започна да правя всички упражнения с около 1 секунда пауза в долно положение. Какво ще кажете? Смятам, че е по-безопасно, а вие (ако искате) кажете дали е по-ефективно.
05.06.14
15:01
Не е добра идеята да задържаш 1 секунда. Задържай по повече, например 6-7 секунди, в това време някой ти напъхва една вафла в устата и продължаваш...
Чудиш се само какви глупости да мислиш.
:D
Добре де, няма да правя паузи. :Д
Но не е ли по-безопасно наистина или говоря глупости?
храната
4 принцеси с кашкавал, 1 пакет вафли, 1 пакет солети, 1 купа пилешка супа, 4 сарми, неопределено количество бял хляб
06.06.14
11:28
каква е таа храна бате ? :Д кътваш за олимпията ли
казано от Martin Rokanow на 06.06.14, 11:28:
каква е таа храна бате ? :Д кътваш за олимпията ли
Да, разбира се. Ям каквото и колкото ми е вкусно, стига да мога да си го позволя.
06.06.14
14:31
Защо не пробваш за 1 месец да се храниш като хората и да видиш как се чувстваш, изглеждаш и как вървят тренировките? Няма да свършат вафлите в магазините, бъди сигурен :D
казано от Момчил Ганев на 06.06.14, 14:31:
Защо не пробваш за 1 месец да се храниш като хората и да видиш как се чувстваш, изглеждаш и как вървят тренировките? Няма да свършат вафлите в магазините, бъди сигурен :D
Защото заплатите на родителите ми са ниски. Ако можеха да ми осигуряват по 10 лева на ден (дори и 5) отдавна щях да спазвам хранителен режим. А сега ям каквото купят и с парите за училище (около 2 лева) си купувам нещо вкусно, защото ми писна да си нося яйца в раницата.
06.06.14
15:20
Тия не ми го обяснявай на мен :D Яде ти се сладко и нямаш воля да спреш ;) И с малко пари може, коментирано е хиляди пъти във форума.
06.06.14
15:50
Те ти купуват нещо отделно с парите си за училище си взимаш нещо друго. Защо не им кажеш че за тези пари искаш да ти купят нещо вместо да си взимаш фафли? И кво значи тва писна ми да си нося яйцата в раница? Знаеш ли как ходех на работа известно време докато си взема сак? С две раници - едната с дрехи за трен, другата пълна с яйца! Сега ходя със сака пълен с храна и дрехи за тренировка. Тва е през ден от вече две години и половина. Така че измисли друго оправдание - ако не можеш...
Тренировка А
4 кръга без почивка от:
Преден клек 4 х 1 х 70
Широка тяга 4 х 1 х 80
Военна преса 4 х 1 х 50
Високо изтегляне от вис 4 х 1 х 50
Тесен лег 4 х 1 х 60
Набиране с широк хват 4 х 1 х +10
Тесни кофички 4 х 1 х +10
Набиране с надхват 4 х 1 х +10
06.06.14
18:15
Във всеки кръг ли правиш по четири единички на упражнение?
казано от ARM STRONG на 06.06.14, 18:15:
Във всеки кръг ли правиш по четири единички на упражнение?
Единици на всяко упражнение в четирите кръга. Просто ги писах 4х1х70 вместо 1х70 1х70 1х70 1х70.
06.06.14
18:27
Не ги слушай Ронка, като ти се яде хапвай. Скоро и аз мисля да минавам на вафлен режим, че нещо напоследък много ми е зор с качването, така че ще те търся за съвети по вафлоядене. Сериозно ти говоря :D
Ти между другото на един пакет вафли - как си? Сваляш ли, качваш ли? :D
Мнението беше редактирано от Dimitar Stoyanov на 06.06.14 18:28.
казано от Момчил Ганев на 06.06.14, 15:20:
Тия не ми го обяснявай на мен :D Яде ти се сладко и нямаш воля да спреш ;)
И това е вярно.
Какво ще ми стане, ако ям сладко?
Ще надебелея повече ли?
Не ми пука. Ако видя, че започвам да качвам (мазнини) ще увелича енергоразхода и толкова.
В момента с тази храна и тези тренировки се чувствам супер - чистя, харесвам се на външен вид (макар и да не ми пука за него), нямам проблеми при тренировките. Защо да променям нещо, което работи за мен?
казано от umad brah на 06.06.14, 18:24:
колко време ти отнема тая тренка ронинце
Под час. Загрявката е половината тренировка, да не кажа 2/3 от нея.
казано от DSD на 06.06.14, 18:27:
Не ги слушай Ронка, като ти се яде хапвай. Скоро и аз мисля да минавам на вафлен режим, че нещо напоследък много ми е зор с качването, така че ще те търся за съвети по вафлоядене. Сериозно ти говоря :D
Ти между другото на един пакет вафли - как си? Сваляш ли, качваш ли? :D
Свалям, но бавно. Не мога да се оплаквам все пак с тази храна. Колкото - толкова.
06.06.14
21:14
Еми не, не е проблема, че ще надебелееш,а че си даваш парите за вафли...
казано от Христо Личев на 06.06.14, 21:14:
Еми не, не е проблема, че ще надебелееш,а че си даваш парите за вафли...
Че вафлите не са скъпи.
06.06.14
22:09
От 20тина дни те гледам, че храната ти е 10 пъти по-зле от преди да почнеш кръгчетата. имаш даже дни с под 30 грама протеин и само джънк...не знам как отслабваш с тая храна...може кантара да не е верен.
Как ще не е верен? Защо ще го сложат тогава в залата?
Как отслабвам ли? Много просто - на ОКБ съм.
казано от Ivan Dimitrov на 06.06.14, 22:09:
От 20тина дни те гледам, че храната ти е 10 пъти по-зле от преди да почнеш кръгчетата. имаш даже дни с под 30 грама протеин и само джънк...не знам как отслабваш с тая храна...може кантара да не е верен.
u mad brah dat dare genetics of peace
храната
2 парчета домашна баница със сирене и спанак, 1 пакет вафли, 1 кроасан, 1 чиния свинско с картофи (задушени и двете), около 100 гр. бял хляб, 2 чинии череши
Днес правих 5 кръга, но първия не го броя, защото забравих тесния лег. Стойката и лежанката, на които правя обикновено бяха заети и бях принуден да правя на другата стойка (с огледалото) и най-близката до нея лежанка. Лостовете, разбира се, не бяха Елейко. Правих преден клек с един дебел лост и сега ме боли яко рамото (на костта). Също така от известно време ме боли десния глезен, докато клякам (може би от разтягане). Не е силна болката, но ми създава достатъчно дискомфорт при клякане, дори със собствено тегло.
С тези кръгове в свежи единички накрая се уреди ти!
Не мога да разбера ,мързи ли те ,само заради дневника ли е или наистина толкова ти е багажа?
Мнението беше редактирано от sapuna на 06.06.14 23:24.
казано от sapuna на 06.06.14, 23:22:
С тези кръгове в свежи единички накрая се уреди ти!
Не мога да разбера ,мързи ли те ,само заради дневника ли е или наистина толкова ти е багажа?
Виж сега. Чарли ми каза да увеличавам килата на миналата страница, защото са ми били леки. Аз го послушах и точно това направих днес. Обаче започвам с единици, защото е нова тежест за мен в кръгове и трябва, както се казва, “да опипам почвата” и да дам време на тялото да се адаптира към новата тежест.
Виж сега ... аз съм от близо година във форума и се начетох и се надявах.Ти си във възраст “манна небесна” ,ама ... си “мана дъждовна”!
Щеш ми се сърди ,щеш недей!До сега трябваше да си ни сложил в малкия си джоб!Наистина CMR II подпомага в някои сличаи!
Мнението беше редактирано от sapuna на 06.06.14 23:52.
Тренировка Б
4 кръга без почивка от:
Заден клек 4 х 1 х 80
Тясна тяга 4 х 1 х 90
Пуш преса 4 х 1 х 60
Високо изтегляне от земя 4 х 1 х 60
Широк лег 4 х 1 х 70
Набиране с тесен хват 4 х 1 х +20
Широки кофички 4 х 1 х +20
Набиране с подхват 4 х 1 х +20
храната
1 чиния свинско с картофи, около 200 гр. бял хляб, 3 сладоледа, 4 кюфтета, 1 кроасан, 1 вафла
Не знам какво направих на тренировката днес, но май се контузих. Някъде на третия кръг, след пуш пресата (която адски ми тежеше) или високото изтегляне ме заболя много здраво вратът, в областта на гръбначния стълб. Все пак си довърших тренировката без проблем. Сега още ме боли и не мога да си движа много главата. Отидох да се пораздвижа с малко футбол, но не помогна. Надявам се като се събудя утре да не ме боли нищо (нито врат, нито глезен, нито рамо), или поне да е по-лека болката, че май ще тичаме с моя човек.
Иначе пак бяха заети стойката и лежанката, на които правя и бях на вчерашните. Като се гледах на огледалото как кляках и теглих тяга, много се харесах. Клекът беше много хубав. На тягата натисках хубаво с краката и стартът беше отличен, без да се наведа изобщо, след което много лесно изправяне.
Мнението беше редактирано от Ронката на 07.06.14 22:18.
08.06.14
17:37
Рони е станал щангист ? :O
казано от TonsOfDamage на 08.06.14, 17:37:
Рони е станал щангист ? :O
Чак сега го промених, че това “бодибилдър” ми звучи много манекенски. :D
Тренировка на открито
200 метра крос
...
5 кръга без почивка от:
50 метра спринт
50 метра ходене
2 минути почивка
5 кръга без почивка от:
50 метра спринт
50 метра ходене
...
200 метра крос
храната
6-7 палачинки с шоколад, 2 ябълки, 1 вафла, 3 кюфтета, малко пържени картофи
Може и да съм забравил нещо, но ако е така, едва ли ще е нещо важно.
Днес вратът е по-добре. Успях да потичам. После и малко футбол разцъках. Утре - зала. Вчера беше последната тренировка в Лаутата. От утре съм в Перлата. Само да не се окаже, че няма колан за тежести, че ще полудея направо. Двама приятели, които са ходили там преди, ми казаха, че има колан. Дано да са прави.
08.06.14
23:13
Абе Ронка, какво е това ?
казано от Ронката на 08.06.14, 21:09:
Тренировка на открито
200 метра крос
Предполагам, по-скоро си имал предвид под “крос” леко бягане, нали ? Щото 200 метра крос звучи като 2 метра спринт :D
Да, леко бягане е. Наистина е малко, но целта е да загрея добре без да се изморя много за спринтовете. Просто не знам как да загрявам преди спринтове и само това ми дойде на ум. А вторите 200 метра уж бяха за разпускане, а ме измориха много.
Мнението беше редактирано от Ронката на 08.06.14 23:28.
09.06.14
08:56
казано от Ронката на 08.06.14, 23:27:
Да, леко бягане е. Наистина е малко, но целта е да загрея добре без да се изморя много за спринтовете. Просто не знам как да загрявам преди спринтове и само това ми дойде на ум. А вторите 200 метра уж бяха за разпускане, а ме измориха много.
Считай каква ти е формата щом преценяваш че повече от 200м леко бягане ще те умори за спринтовете ..но е хубаво че си почнал де.
Първите 200 метра не ме изморяват толкова, но тези след спринтовете са направо ад. Краката са ми леш и едвам се бяга.
Мнението беше редактирано от Ронката на 09.06.14 14:07.
Почвам да разказвам всичко подробно. Отиваме в Перлата с моя човек. Разглеждаме картите и се оказа, че няма голяма разлика с Лаутата - в Перлата 16 тренировки са 29 лева, а в Лаутата - 20 тренировки за 38 лева. Влизаме да тренираме, ама аз съм капризен и веднага почнах да оглеждам лостовете, тежестите, уредите, стойките и т.н. Хареса ми всичко - има всякакви уреди (лег преса, хакен клек, магарешко яздене за прасец, мечка, различни уреди за крака, гръб, гърди, рамене, ръце, стойки за клек и раменни преси, много дъмбели), някои от които и в Лаутата ги няма, тежестите са супер и са маркови, има няколко лоста Елейко. Минаха около 20 минути и си викам “започвам да тренирам”. Отивам да търся колан за тежести при аксесоарите. Гледам колеце, въже за скачане, медицинска топка, но колан за тежести не видях никъде. Отивам да питам там чичката (”извинете, има ли колан за тежести”) и той вика, че в шкафа има колан. Отварям шкава и гледам един колан за кръст. Почвам да му обяснявам какъв колан търся (”не, аз питам за такъв колан, на който се слагат тежести и се правят кофички и набирания”). И той вика “а, този колан от отдавна го отраднаха”. И в този момент разбрах, че в събота ми беше последната кръгова тренировка. Върнах се сред железата и трябваше да импровизирам. Ето какво измислих:
1) Заден клек: 5х20, 5х30, 5х40, 5х50, 5х60, 3х70, 2х80, 1х90, 1х100
2) Лег преса: 10х50, 8х100, 6х150
3) Хакен клек: 8х50
4) Бедрено разгъване: 10х30
5) Магарешко яздене: 12х30
Ясно е, че трябва да сменям тренировките. В глвата ми се върти нещо от сорта на бутащи-дърпащи-крака 2 пъти в седмицата с 2 различни тренировки. Трябва да ги измисля някак си. Набиранията и кофичките ще са със собствено тегло за повторения. И без това залата е идеална за бодибилдинг, така че ще се възползвам. Писна ми да пътувам по 1 час с автобуса до Лаутата. Лятото ще тренирам тук. Тази седмица ще импровизирам. Надявам се до няколко дни да измисля нещо.