Какво мислите за този сплит?

10.06.14
16:32

Начинът ми на трениране не ми се отразява много добре и реших да започна по-базова програма като дърпане/бутане/крака или т.н.
3 дневен сплит.
Това ми хареса най-много като вариант http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=149807833
Сплита върви по следния начин  БУТАНЕ/ДЪРПАНЕ/КРАКА/ почивка / БУТАНЕ/ДЪРПАНЕ/КРАКА/  или БУТАНЕ/ДЪРПАНЕ/КРАКА/БУТАНЕ/ДЪРПАНЕ/КРАКА/ПОЧИВКА.
Ето упражненията
Бутане (Гърди, Трицепс, Рамо)

Лег: 3x5
Военна преса, прав: 3x5
Горен лег: 3x5
Повдигане на дъмбели встрани за средно рамо: 3x10-12
Разгъване на трицепс на скрипец с въже: 3x10-12
Разгъване за трицепс над глава: 3x10-12
Шръгс: 3x10-12

Дърпане (Гръб и Бицепс):

Barbell Rows (гребане, подхват): 3x5
Придърпване на скрипец за гръб (широк хват или V хват): 3x8-10
Гребане с дъмбел: 3x8-10
Face-pulls: 3x-10-12
Сгъване за бицепс с прав лост (редуване на тесен и неутрален хват): 4x-10-12
Чуково: 3x10-12

Крака :

Клек: 4x5-6
Лег преса: 3x8-10
Разгъвания: 3x10-12
Сгъвания: 3x10-12
Прав за прасец: 5x10-12

Мисля, че е стабилна програма и с правилно ядене би следвало да има ефект?

10.06.14
20:42

Лично аз в деня за бутащи, бих сложил военната преса след лежанките. В деня за дърпащи бих сложил мъртва тяга и набирания. Също така бих увеличил серийките от три на четири.
Като цяло бутащи/ дърпащи е много добра система.

10.06.14
21:08

Военната преса била след лега уж, за да не се губи сила от горния лег и да можело да се стимулира рамото докато още не е изтощено (ще пробвам 2та начина явно). Предполагам ще е по-добре, ако правя военната преса прав? Малко по-удобно ми е на кръста. За набиранията съм съгласен. Едната тренировка ще правя широки, другата тесни и ще се старая да правя с тежест (поне тесните). И аз мислех да увелича сериите на 4, но няма ли да е много след като това е 6 дневна програма (споменал съм горе 2 разпределения по дни)? ЗА мъртва тяга и аз мислех, но ми се иска да сложа rack pulls (с цел да не стимулирам краката пък и го усещам в кръста това упражнение) и примерно да правя примерно 3x5. Цялата тази работа планирам да я правя към месец и да се преместя към някой сплит с повече повторения. Мисля, че с достатъчно грамове протеин за килограмите ми и калориен излишък ще успея да натрупам малко ММ. Поне това е целта с тази програма. Затова и ми харесва, че набляга на базовото.

пп трябва ми помощ за трицепса. Дали с изброените упражнения и всичките бутания ще успея да стимулирам и 3те глави?

Мнението беше редактирано от Масурски на 10.06.14 21:13.

10.06.14
22:08

Тая програма не бих я правил в шест дневен сплит. Щом искаш да качваш мускулна маса- тридневен сплит бутащи/ дърпащи/ крака ще свърши работа. Тоест понеделник- бутащи, сряда- дърпащи и петък- крака. Така мисля, че ще е най- удачно. В шест дневен сплит само ще пренатовариш системата- дори и да си на ВВД.
Ако е в тридневен сплит, прави базовите упражнения с по четири или пет серийки, а на изолиращите може с по три серийки да ги караш.
Трицепсите ще си пораснат от базовите упражнения.

10.06.14
23:26

При три тренировки седмично бутащи-дърпащи не е удачен вариант, защото всяка група се натоварва само веднъж седмично. В този случай по-добре да се комбинират антагонистите (като гръб с трицепс) или да се тренира цялото тяло наведнъж, или ако е бутащи-дърпащи, да се редуват през ден, т.е., на третия ден се повтаря първия и т.н. Бутане, дърпане, крака е удачен именно в случая, когато тренираш 3 дни подред или 2-1-1-1 (т.е., завърташ цикъла веднъж на 4-5 дена, вместо на седем).

17.07.14
20:27

Близо 3-4 седмици. 2 кила мм. Старая се да ям по 4 яйца, 500гр пилешко, 1-2 шейка и 350гр въглехидрати, но през тези седмици храненето ми не беше на 100%
Ето ми килограмите за 3x5
Лег от 75 на 85 и следващата седмица ще се пробвам за 90 (тук е подходящо да задам въпроса си дали правя лошо като не пускам лоста до гърдите имайки в предвид, че съм висок и ми е много дълга предмишницата)
Военна преса прав от 40 на 55
Горен лег от 60 на 71 някъде
1во правих гребане с подхват. от 80 стигнах до 90-95, но не ми харесваше формата ми (пп някой и с по-лоша правят .. ) и реших да си подобря формата и да правя с надхват. За сега 80. Утре 85. Предполагам с не много добра форма и подхват щях да мога и 100 сега, но къде е смисъла?
хвата ми заякна здраво (НЕ използвам фитили с тази програма)
Заден клек спрях да правя. Много ми е гаден и вече си имам голям задник. Правя преден който преди беше 70 за 3-4 повторения, а сега е 85 За 4x6

Продължавам с пълна пара. Мога да кажа, че това е една стабино работеща (поне за мен) програма.

Мнението беше редактирано от Масурски на 17.07.14 20:28.

17.07.14
20:43

Лег се прави с докосване на щангата до гърдите, пауза 1 секунда, бутане нагоре. В противен случай са полуповторения. 15 кг. поне ще свалиш, ако го правиш по този начин, но така ще развиеш по-добре гърдите. Но ако досега начина работи за теб и за целите ти, си продължавай.

Мнението беше редактирано от pe6о на 17.07.14 21:02.

Какво става с програмата, тренираш ли още по нея? Какви са ти впечатленията защото смятам и аз да я пробвам? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1