The Journey ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.06.14
10:02

05.06.2014

05:20 Йога:
ॐ  - 1 час и 35 мин.
ॐ  - Приятно с прилично дишане, но не абсолютно чисто. В началото ми беше затруднено дишането, после не през цялото време успявах да е дълбоко!
ॐ  - Към края вече започнах и да се разсейвам доста!

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 07:40 - пчелен прашец*
❀ чай ❀  зелен* + коприва**
⌚ около 12:00 - ябълка* с канела*
⌚ към 14:00 - Крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
✽ добавки ✽  1000 мг. крилово масло
⌚ от към 19:30 - салата*, домат*, краставица*, авокадо*, чесън*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - 2 варени яйца* с куркума* и хим.роз.сол*
до към 22:30 - слънчогледови семки

малко бяло вино*

Мисли разни разнообразни:
  ✍ Хубав и усмихнат петък! (sun)

06.06.14
16:02

06.06.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 35 мин.
ॐ  - Прилично се получи, но накрая много се разсейвах... (wasntme)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 05:20 - Йога
❀ чай ❀  зелен* + хвощ*
⌚ около 12:30 - пъпеш*
⌚ към 14:30 - Крем от: кашу*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 20:00 - салата*, краставица*, малко копър**, авокадо*, чесън*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - котлет от сьомга
до към 00:00. - слънчогледови семки

бяло вино*

✍ Сии ю томороу с някой от вас! (wave)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 07.06.14 15:35.

09.06.14
09:13

07.06.2014 - събота

Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 30 мин.
ॐ  - Много добро дишане! Доволна съм :)
ॐ  - Пропуснах стойката на глава заради МЦ

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ  - Йога
⌚  - пчелен прашец*
⌚  - ябълка* с канела*
⌚  - сусамов тахан*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - гръцка салата без сирене в Happy
  - като се прибрах: зеле*, краставица*, авокадо*, кокосово масло*, яб. оцет*, чесън*
до към 23:30 - слънчогледови семки и кашу*

бяло вино*

08.06.2014 - неделя

Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 30 мин.
ॐ  - Отново много приятно! Добре загрях и се концентрирах (sun)
ॐ  - Отново без стойката на глава.

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ  - Йога
⌚  - пъпеш*
⌚  - ягоди**
⌚  - сусамов тахан*, рейши, чага, мака*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле*, домат*, авокадо*, магданоз**, кокосово масло*, яб. оцет*, чесън*
  - котлет от сьомга на пара
до към 22:30 - слънчогледови семки и кашу*

бяло вино*

✍ Форумната среща в събота беше много приятна! (sun) Поздравления за организаторите и благодарности за подаръка! :) За съжаление не можах да остана за по-дълго… На мен по принцип си ми трябва повечко време докато ми мине срама и започна да си говоря с хората... Срам голям! (blush) Ама имам напредък, де! След като позакъснях, поздравих всички, които си бяха дошли навреме! А пък за финал си забравих бонбонката от Ая (dull) 

✍ МЦ отново ми дойде още докато пия хапчетата и затова доктора каза да ги спра засега да видим дали сме събудили яйчниците от дълбокия сън! ;)

✍ СпорТна седмица! :) 

Лошо, измъкващо се Съни :P

09.06.14
09:52

казано от Херцог Трън на 09.06.14, 09:27:

Лошо, измъкващо се Съни :P

Казах ти ;)
Ако се бях превърнала в тиква? Как щях да се прибера? То в правилника за движение по пътищата не е забранено тиква да кара кола, но го усещам някак нередно 8-)

Аз пък ти казах, че вероятността да се беше получило е 0 ;)

09.06.14
12:26

Съни, за следващата среща си запазвам място до теб, да се срамуваме заедно :Р (sun)

09.06.14
12:51

казано от magi shagi на 09.06.14, 12:26:

Съни, за следващата среща си запазвам място до теб, да се срамуваме заедно :Р (sun)

Имаме сделка (handshake)
Тъкмо ще обсъдим НБУ и ще взема някой и друг съвет от теб за анимацията, че имам още изпити да взимам (wasntme)

Ая Палачинкова

09.06.14
13:45

ооо да видях аз една изоставена бонбонка :x(wait)

09.06.14
14:43

казано от Ая Палачинкова на 09.06.14, 13:45:

ооо да видях аз една изоставена бонбонка :x(wait)

(blush) (blush) (blush)

Много съм отнесена понякога! (tmi)
Благодаря ти за жеста и се извинявам за тази ми изцепка!

Никога, никога, никога, никога, никога такива вкусотии не се оставят за после! (sun)
Унищожават се без капка милост на секундата! :P

Ая Палачинкова

09.06.14
15:02

казано от Кольо Пияндето на 09.06.14, 14:46:

Никога, никога, никога, никога, никога такива вкусотии не се оставят за после! (sun)
Унищожават се без капка милост на секундата! :P

еее мерси наистина за хубавото изказване заслужи си 10тина бонбона (wasntme)

10.06.14
09:52

09.06.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 25 мин.
ॐ  - Хубаво и леко се получи :)
ॐ  - Чудя се дали ще дойде ден да заобичам Навасана! (wasntme) Ммммм…. Едва ли… (wait) И тук не става въпрос за трудност, а просто за отношение към позата...

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ около 12:00 - ябълка* с канела*
⌚ около 13:30 - ягоди**
⌚ към 15:00 - Крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле*, домат*, краставица*, авокадо*, чесън*, босилек, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
до към 22:30 - слънчогледови семки и кози кашкавал

бяло вино*

✍ Дано е вярно това, че в различните очи човек изглежда различно… Колкото и да не се харесваш, винаги ще има някой, в чийто очи си най-прекрасния :) ДАНО!

11.06.14
08:44

10.06.2014

05:25 Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 35 мин.
ॐ  - Странно бавно стана. Не го усетих така и се изненадах като видях часовника накрая… И то при положение, че повечето обърнати ги направих страшно набързо, а стойката на глава я пропуснах заради МЦ. (wasntme)
ॐ  - Нещо напоследък дори не се и опитвам да положа усилие в Бхуджапидасана. Нещо не я разбирам явно… Пак ще се чете и гледа... ;)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ към 15:00 - Крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле*, домат*, краставица*, авокадо*, чесън*, босилек, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
до към 22:30 - слънчогледови семки и сусамов тахан

бяло вино*

12.06.14
09:48

11.06.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - малко повече от 1 час и 35 мин.
ॐ  - Пак не разбрах защо стана толкова времето... (wasntme)
ॐ  - Успях да направя моста без да се пльосвам на стената (giggle) , а плавно и контролирано… Опрях се на стената чак в много долна точка! (sun)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 07:50 - пчелен прашец*
⌚ към 15:30 - Крем от: кашу*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
⌚ 18:00 - каму каму*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле*, краставица*, авокадо*, чесън*, копър**, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - половин котлет от сьомга

бяло вино*

✍ Нещо пак залитам в някаква схема. Храната си ми върви по часове, а това нещо хич не ми звучи да е инстинктивно... Нещо умът ми не ще да млъкне, за да си чуя тялото… Вчера преглеждах тази статия и въпреки, че имам резерви към някои неща, като цяло съм съгласна с идеята...

✍ Започвам някак си да приемам себе си и да се отнасям по-дружелюбно към външния си вид! Трябва да обичам себе си, за да имам едни хармонични отношения с тялото си… Теорията ми, че правилните очи ще ме видят в най-красива светлина ми помага много в това отношение... Тези ми терзания нямат връзка с хранене, тренировки (в случая йогата) и т.н. ... Те са част от живота ми и не ги правя с цел външен вид. Просто ми идват отвътре. Терзанията са заради проблем със самочувствието, с който ми е трудно да се преборя...

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 12.06.14 15:22.

13.06.14
09:13

12.06.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 40 мин.
ॐ  - Теорията ми за бавната практика е, че самото дишане ми е много бавно. Задържанията са ми по 5 дихателни цикъла, но самите те продължават доста дълго...
ॐ  - На третото повторение на моста явно се бях изморила повечко и замалко да направя добра каскада, но се овладях навреме... (wasntme)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 07:50 - каму каму*
⌚ около 13:00 - ябълка* с канела*
⌚ към 15:15 - Крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:40 - зеле*, домат*, краставица*, авокадо*, чесън*, босилек, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*

бяло вино*

✍ Климатиците трябва да се забранят със закон!!! (wait) Ама не от сегашните псевдо-закони, а с “крумов”!

✍ Мислех, че съм се отървала от натрапчивия ми сън, но уви… Ако продължава така ще прибегна към този метод ;) :

13.06.14
16:15

13.06.2014

Почивен ден (пълнолуние)
ॐ  - Хубавото е, че се наспах и станах по светло ;)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 07:30 - каму каму*
⌚ около 13:15 - ягоди** от градината на баба (sun)
⌚ 15:45 - Крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
ПЛАНИРАМ до края на деня:
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 20:00 - зеле*, домат*, краставица*, авокадо*, чесън*, босилек, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - извара от овче и козе мляко*

бяло вино*

✍ Слънчев и усмихнат уикенд! (sun)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 16.06.14 09:07.

16.06.14
09:11

14.06.2014 - събота

Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - над 1 час и 35 мин.
ॐ  - Страхотно е да станеш вир вода! (sun) Толкова по- приятно е (освен в позите, в които се опитвам да хитрувам и да се подпирам, където не трябва (wait) като Бакасана… ) (blush)
ॐ  - Много ми се иска да успявам да загрявам толкова хубаво отвътре, а не благодарение на външната температура…

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚  - каму каму*
⌚  - пъпеш*
⌚  - ягоди** 
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚  - зеле*, краставица*, авокадо*, чесън*, копър**, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - котлет от сьомга на пара
  - слънчогледови семки

бяло вино*

15.06.2014 - неделя

Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 40 мин.
ॐ  - Отново страхотно загряване! :) И благодарение на това не ми се наложи да използвам помощно средство за Гарба Пиндасана ;) По принцип използвам един пулверизатор с вода да се понапръскам като усетя затруднения… (wasntme)
ॐ  - И нестига, че практиката ми беше много дълга, а и накрая като се отпуснах в Шавасана от към 08:30…. Събудих се към 09 и нещо ... (giggle) (blush)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚  - каму каму*
⌚  - пчелен прашец*
⌚  - ябълка с канела
❀ чай ❀  йоги чай* (джинджифил, лимон и мента)
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚  - зеле*, домат*, краставица*, авокадо*, чесън*, босилек, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - извара от овче и козе мляко*
  - слънчогледови семки

бяло вино*

✍ И какво като е понеделник... (giggle)

16.06.14
10:35

казано от Sunny S. на 16.06.14, 09:11:

ॐ  - Страхотно е да станеш вир вода! (sun) Толкова по- приятно е (освен в позите, в които се опитвам да хитрувам и да се подпирам, където не трябва (wait) като Бакасана… ) (blush)
ॐ  - Много ми се иска да успявам да загрявам толкова хубаво отвътре, а не благодарение на външната температура…

Къде вмъкваш Бакасана като самостоятелна поза? :) ...и да, от полза е да се хлъзгаш точно на нея, чак тогава се усеща замисъла и. ;)

16.06.14
10:47

казано от Маргарита Манева на 16.06.14, 10:35:

казано от Sunny S. на 16.06.14, 09:11:

Къде вмъкваш Бакасана като самостоятелна поза? :)

О, не като самостоятелна. В случая визирам преминаването в нея от Титибасана, когато съм наистина вир вода след Курмасана и Супта Курмасана (giggle)

...и да, от полза е да се хлъзгаш точно на нея, чак тогава се усеща замисъла и. ;)

Даааа... И се чудя кой ли ден ще забия нос в земята докато си съсредоточавам Мулла Бандхата... :D

16.06.14
20:26

На мен ми е доста трудно да премина от Титибасана в Бакасана, да не кажа, че не се получава изобщо. (dull) Засега просто отскачам назад.

17.06.14
08:51

казано от Маргарита Манева на 16.06.14, 20:26:

На мен ми е доста трудно да премина от Титибасана в Бакасана, да не кажа, че не се получава изобщо. (dull) Засега просто отскачам назад.

Е, при мен не е преминаване въобще, ама изобщо... Просто така се изразих. (wasntme) По-скоро се получават като отделни пози или за да съм по-точна опити за тях (wasntme) И всъщност така се връщам на първия въпрос... Явно наистина правя Бакасана като самостоятелна поза (giggle)

17.06.14
10:12

16.06.2014

Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 40 мин.
ॐ  - Значиии… (dull) Отделям много време и енергия да се притеснявам от това, че практиката ми е дълга…. Единственото, което правя с това, е че се стресирам излишно, а времето си остава все такова... (wasntme)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ към 12:00 - ягоди**
⌚ към 15:30 - Крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле*, домат*, мини краставица*, авокадо*, чесън*, малко магданоз**, босилек, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*

бяло вино*

✍ Много готини разсъждения си спретнахме с един колега! Установихме, че семките ми са с отрицателни калории, защото много се трудя, докато ги беля :D Сега трябва да си намеря небелено кашу и да запретвам ръкави... :D

18.06.14
09:15

17.06.2014

Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 35 мин.
ॐ  - Приятно се получи! :) 
ॐ  - Установих си стрес точките при практиката, т.е. позите, които като наближат и ми става някак неприятно… Не става въпрос за трудност. Все още лесна поза нямам... (dull) Става въпрос за някакво друго усещане, което силно подозирам, че е неразбиране... Започва се с Уттита Триконасана, после е Purvottanasana, Навасана, Бхуджапидасана, Urdhva Dhanurasana, стойката на глава и накрая Utpluthih… Докато позите, които някак ги схващам, колкото и да са ми трудни, някак усещам приятно чувство... (sun)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ към 13:00 - ябълка* с канела*
⌚ към 15:30 - Крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле*, домат*, авокадо*, чесън*, босилек, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
до към 22:30 - слънчогледови семки и сусамов тахан

бяло вино*

✍ Нека се усмихваме повече, за да ни се усмихне и слънцето! (sun)

18.06.14
09:26

казано от Sunny S. на 18.06.14, 09:15:

ॐ  - Установих си стрес точките при практиката, т.е. позите, които като наближат и ми става някак неприятно… Не става въпрос за трудност. Все още лесна поза нямам... (dull) Става въпрос за някакво друго усещане, което силно подозирам, че е неразбиране... Започва се с Уттита Триконасана, после е Purvottanasana, Навасана, Бхуджапидасана, Urdhva Dhanurasana, стойката на глава и накрая Utpluthih… Докато позите, които някак ги схващам, колкото и да са ми трудни, някак усещам приятно чувство... (sun)

Аз така се чувствам по време на цялата Втора серия...обаче ми е хубаво когато свърша с практиката и някои от нещата са се получили. ;)

19.06.14
09:33

18.06.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 35 мин.
ॐ  - Като цяло приятно! Само в началото имах леки затруднения с дишането. Просто като ям тахан и после с часове имам едно такова усещане на гърлото сякаш все още имам тахан точно там… Може би вечерта първо трябваше него да го ям и после всичко останало, за да “измета” това усещане... (wasntme)
ॐ  - Балансът нещо ми бягаше и всички балансиращи пози бяха тромави... 
ॐ  - При мостът ми беше трудно да пренеса тежестта, където трябва и усещах гадно напрежение при първото от трите спускания… То винаги си е най-тегаво, но сега го усещах безкрайно нередно… (wait)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ около 13:00 - ябълка* с канела*
⌚ към 15:15 - Крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле*, краставица*, авокадо*, чесън*, копър**, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*

бяло вино*

✍ Знам си аз, че трябва да се вслушвам в интуицията си… Ама не! Зор голям да не разочаровам някой! В работата знаех, че не трябва да правя нещо, но послушах другите... Сега обаче не те ще оправят стореното, а аз… (wait)

✍ Не мога да разбера как трябва да обясня на народа, че не трябва да ме закачат докато ям! Явно казването в прав текст “Не ме закачай дакато ям!”, придружено със смразяващ поглед, не върши работа... Ще започна да хапя ;)

20.06.14
10:26

19.06.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 35 мин.
ॐ  - Изненадващо успях да загрея хубаво! :) Изненадващо ми беше, защото беше доста хладно сутринта и не го очаквах...

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ към 13:00 - ябълка* с канела*
⌚ към 15:20 - Крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
✽ добавки ✽  МСМ*

бяло вино*

✍ Не, не… Това не е истина вече… (tmi) Подозирам, че за купичката ми с храна е свързана аларма, която оповестява на колегите: “Време е да ме занимавате с всичко, което ви дойде на ум!!!”  Но това няма никакво значение, защото е петък! (sun)

20.06.14
15:43

20.06.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 40 мин.
ॐ  - Направо очаквах да съм стигнала 2 часа… (wasntme) Много се разсейвах… Много мисли, много нещо...
ॐ  - Гледам да спазвам стратегия “Без насилие, но С усилие!” (wait)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ към 13:00 - ягоди**
⌚ към 15:20 - Крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
ПЛАНИРАМ до края на деня:
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към ..... - зеле*, краставица*, авокадо*, чесън*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
до към ... - слънчогледови семки

бяло вино*

Хубав уикенд! (sun)

01.07.14
09:56

Завръщам се след малка почивчица на гръцкото море (sun)
Беше много хубаво, НО не успях да се насладя на най-любимите ми неща - припичане на слънце и плацикане в моренцето. На вторият ден изгорях зверски, последваха мехури, белене... Още продължава този кошмар! И това, защото съм невероятен инат и уверена в моите си вярвания. Бях решила, че няма да се мажа с разните химии против изгаряне, а ще използвам само кокосово масло... Да, ама не... И се инатих до последно... Е, сега се мажа с някакъв Бепантол и си ближа раните ;( Това ми е за урок! (wait)
Абе в общи линии се прибрах като след Сървайвър. (giggle) Освен изгорялата кожа съм и нахапана от комари. Правех си йогата до басейна, където ме нападаха комари, мухи... всичко, което летеше и умееше да хапе... (dull)

В общи линии ето как изглеждаха нещата:

ॐ  - Йога: ॐ
ॐ  Всеки ден с изключение на 22.06., когато пътувахме и на 27.06, когато беше новолунието.
ॐ    В общи линии не беше точно йога, тъй като имаше безброй разсейващи фактори и не успявах да се съсредоточа в това, което правя. Освен насекомите и страданията от раздразнената кожа, точно, около мен все сновяха жените, които почистват и метяха около мен (swear)
ॐ    Най- приятната практика се получи на 23.06 (първия ден), а най- неприятна беше на 24.06, когато бях още прясно изгоряла. Втората я правих в една маслинова горичка, където беше доста неравно, бодливо (като кривна от постелката) и пълно с мравки...
ॐ    Имах желание и да се раздвижвам на плажа, но това се получи само първите дни, докато бях добре, и после само криене под чадър и с дрехи... (dull)

Храна:
Обожавам морската храна! (inlove)
Дните протичаха горе-долу така:
Към 11:00 - 12:00 чак огладнявах леко и хапвах плод - ябълка или смокини (nlove9)
След плажа към 14:00 - 15:00 си правех таханово бъркало с гъби, мака, какаови зърна
Вечерята беше на блок маса и хапвах салати разни ИЛИ с рибка като има (имаше почти всеки ден), ИЛИ със сиренце и млечна салата :)
Първата вечер имаше салати с октопод и бях на 7-мото небе! (inlove)
Един ден ядохме и навън в едно много приятно ресторантче и там си хапнах всякакви морски дарове (party)

Добавки:

Каму каму* и крилово масло

И снимка от терасата:

01.07.14
23:03

казано от Sunny S. на 01.07.14, 09:56:

Беше много хубаво, НО не успях да се насладя на най-любимите ми неща - припичане на слънце и плацикане в моренцето. На вторият ден изгорях зверски, последваха мехури, белене... Още продължава този кошмар! И това, защото съм невероятен инат и уверена в моите си вярвания. Бях решила, че няма да се мажа с разните химии против изгаряне, а ще използвам само кокосово масло... Да, ама не... И се инатих до последно... Е, сега се мажа с някакъв Бепантол и си ближа раните ;( Това ми е за урок! (wait)
Абе в общи линии се прибрах като след Сървайвър. (giggle) Освен изгорялата кожа съм и нахапана от комари. Правех си йогата до басейна, където ме нападаха комари, мухи... всичко, което летеше и умееше да хапе... (dull)

Проблема не е в кокосовото масло, а във времетраенето на слънчевите бани. Ти си с по-бяла кожа и е естествено да ти трябва повече адаптация към слънчевите лъчи. Слънчевата козметика в никакъв случай не е по-добрия избор. Тя просто притъпява отговора на кожата към дразненето. Изгарянето е сигнала на тялото, че слънцето ти е дошло в повече и имаш нужда от сянка. :)

02.07.14
08:53

казано от Маргарита Манева на 01.07.14, 23:03:

казано от Sunny S. на 01.07.14, 09:56:

Проблема не е в кокосовото масло, а във времетраенето на слънчевите бани. Ти си с по-бяла кожа и е естествено да ти трябва повече адаптация към слънчевите лъчи. Слънчевата козметика в никакъв случай не е по-добрия избор. Тя просто притъпява отговора на кожата към дразненето. Изгарянето е сигнала на тялото, че слънцето ти е дошло в повече и имаш нужда от сянка. :)

Права си (sun) Просто аз винаги прекалявам и бягам в крайности... и съответно си патя от това (dull)
А сега като гледам какъв слънчев уикенд се задава... А аз трябва да се крия... (tmi) Не знам кога ще е удачно да започна да се показвам...

02.07.14
13:52

01.07.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 40 мин.
ॐ  - Хубаво е да не те ядат мухи и комари! :D

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
❀ чай ❀  зелен*
⌚ към 14:00 - малини**
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле, краставица, домат, авокадо, чесън, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - слънчогледови семки
до към 22:30 - крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар

бяло вино*

03.07.14
12:52

02.07.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 40 мин. (а може би и малко повече)
ॐ  - Много приятно! (sun)
ॐ  - От клепането с кокосово масло вечерта кожата ми беше още мазна и по някакъв странен начин успях да омазня и постелката още на позите от стоеж, което направи Прасарита Падоттанасана голяма пародия... (wasntme)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ  05:20 - Йога
❀ чай ❀  зелен*
⌚ към 13:00 - ягоди**
⌚ към 16:00 - малини**
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле, краставица, авокадо, босилек, чесън, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - слънчогледови семки и кашу*
до към 22:30 - крем от: кокосов крем*, какаови зърна*, рейши, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
  бяло вино*

✍ Поредното доказателство, че и неприятностите, които ти се случват са за добро! (wait) Неволите с изгарянето помогнаха да се разкрие пред мен един човек… При вида на кожата ми, се погнуси и направи някои изказвания да ги скрия, че не може да ги гледа... Как може да има толкова повърхностни хора? :x Както и да е... Радвам се, че се показа навреме... ;) 
  ✍ Ето една идея за това как да се порадвам на слънцето през уикенда

03.07.14
13:50

казано от Sunny S. на 03.07.14, 12:52:

✍ Поредното доказателство, че и неприятностите, които ти се случват са за добро! (wait) Неволите с изгарянето помогнаха да се разкрие пред мен един човек… При вида на кожата ми, се погнуси и направи някои изказвания да ги скрия, че не може да ги гледа... Как може да има толкова повърхностни хора? :x Както и да е... Радвам се, че се показа навреме... ;) 

Добре че нямаме зрение, с което да можем да виждаме какво се случва вътре из хората, защото тогава положението щеше да бъде трагично... :D (puke)

04.07.14
12:20

03.07.2014

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 50 мин.!
ॐ  - Доста дълго се проточи, но беше изключително приятна практика! Загрях много хубаво, успявах да усетя позите и нещо, което за мен е от огромно значение! (wait) Имах едно странно усещане! Все едно за първи път усещам тялото си като част от мен! Не мога да го обясня... Просто чувство, но толкова непознато и толкова приятно... (sun)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ към 12:30 - малини**
⌚ към 15:30 - ягоди**
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле, краставица*, домат*, авокадо*, копър*, чесън, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - слънчогледови семки и бразилски орехи*
  бяло вино*

✍ Хващам се вече няколко пъти, че искам да кажа или напиша нещо, но преди всичко обмислям какво би си помислил този или онзи, дали случайно някой няма да реши, че е към него и да се обиди… Това е ужасно! Толкова ли е трудно просто хората да приемат, че това, което казваш е просто това, което мислиш в този момент без скрити помисли, без кодове и намеци... Просто твоята си мисъл, която си изразил в този момент... :)

✍ Петък е! (party)

07.07.14
10:17

04.07.2014

05:25 Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 45 мин.!
ॐ  - Хубаво се получи като цяло, въпреки моментите на разсейване…
ॐ  - Може и да си въобразявам след всичко изчетено, но като че ли изневиделица ми се появиха разни неприятни спомени от събития, които са ме травмирали в миналото…

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 05:25 - Йога
❀ чай ❀  зелен*
⌚ към 14:00 - малини**
⌚ към 16:00 - ягоди**
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 - зеле*, краставица*, домат*, копър*, чесън, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - слънчогледови семки и кашу*
  бяло вино*

✍ Даста наблягам на малините и ягодите. Всъщност повече на малините… Просто баба не се спира да носи и носи … Трябва да ги предпазя от мухлясване :)

07.07.14
10:19

Събота и неделя
  Спане до към 10:30 (sun)

Йога:
ॐ  - по 1 час и 40 мин.
ॐ  - Приятно, с добро загряване. Но имайки предвид, че се падаше по обяд загряването беше по-скоро от външната температура... (wasntme)

Храна и други:
  През деня - малини и ягоди
  Вечер:
  събота - голямата ми салата + октопод + семки (мнооого) + кокосов крем
  неделя - голяма салата + котлет от сьомга на пара + семки + кашу + кокосов крем

Добавки:
  МСМ* и крилово масло

✍ Цел №1: Умереност!!! (wait) Постоянно бягам в крайности. Ето заради последната крайност с плодовете през деня, вечер като си наваксам калориите всичко е ок, ако спя до късно, но тази сутрин в 5:00 бях абсолютно негодна за йогата… (dull) Това, че ми се спеше можех лесно да го превъзмогна, но тежестта в стомаха тотално ме отказа от каквато и да било дейност... 

07.07.14
10:26

казано от Sunny S. на 07.07.14, 10:17:

ॐ  - Може и да си въобразявам след всичко изчетено, но като че ли изневиделица ми се появиха разни неприятни спомени от събития, които са ме травмирали в миналото…

И аз имам подобни моменти по време на практика, които не са ми особено приятни. Разконцентрират ме, пораждат нежелани емоции. :(

07.07.14
10:59

казано от Маргарита Манева на 07.07.14, 10:26:

И аз имам подобни моменти по време на практика, които не са ми особено приятни. Разконцентрират ме, пораждат нежелани емоции. :(

Но, ако всичко върви така, както е написано в книгите, можем да се радваме, че сме на правилния път за освобождаване от тези неприятни емоции, вместо да си ги държим складирани някъде там... ;)

07.07.14
11:39

казано от Sunny S. на 07.07.14, 10:59:

казано от Маргарита Манева на 07.07.14, 10:26:

Но, ако всичко върви така, както е написано в книгите, можем да се радваме, че сме на правилния път за освобождаване от тези неприятни емоции, вместо да си ги държим складирани някъде там... ;)

А дано...тогава може и да се сбъднат постоянно повтарящите ми се сънища, че гръбнака ми е започнал да се гъне и назад. ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1